Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

Nu nesuprantu as kaip gali tevai vaikui sakyti "kudinkis, mesk svori" savo vaikui. Ar ne gana problemu su paaugliai tarp tevu ir vaiku? Kam ivarinieti vaikui kompleksa doh.gif Vietoj kritikuoti vaika balansuokite maista, daugiau vaisiu darzoviu...
QUOTE(gutte86 @ 2009 06 13, 11:45)
Toks svorio ir ugio santykis pakankamai normalus, nemanau, kad turetum rupintis numesti kilogramu. O dviraciu pasivazineti ar rieduciais gali ir nesirupindama del svorio - tiesiog del geresnes nuotaikos  mirksiukas.gif

Ir ne tik, jei vazinejasi dviraciu tai jokio celliulito nebus garantuotai.
Atsakyti
mano dukrai 14,tai vis jos kambaryje randu lapu apie dietas,ir pan.man ji atrodo normali,bet ji matyt gedijasi,nes draugai jai sako,kad esi apvali.jos ugis 170,o sveria 61.
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2009 08 10, 13:27)
Nu nesuprantu as kaip gali tevai vaikui sakyti "kudinkis, mesk svori" savo vaikui. Ar ne gana problemu su paaugliai tarp tevu ir vaiku? Kam ivarinieti vaikui kompleksa doh.gif  Vietoj kritikuoti vaika balansuokite maista, daugiau vaisiu darzoviu...

Pritariu. Pas mus šeimoje didelė bėda. 17 metų artimas žmogiukas serga bulimija. Niekada negalvojau, kad tai taip baisu. Tėvelio komentarai, tipo "lipk nuo kompo, matai, kokią subinę užsiauginai", mamos nekontroliaviams ką valgo ir davė "rezultatą". Mergina per kelis mėnesius apie 15 kg numetė. Nu dabar "gražuolė", ale kūda... Oda kabo, celiulitas (tokiame amžiuje) išlindęs, raumenys sunykę.
Tikimės, kad apsieisim be daktarų, pastangos visų mūsų berods padeda. Nors tokie žmonės kaip ir kiti, turintys kažkokią priklausomybę, labai moka apsimest, išsisukinėt ir meluot...
Tai va, tėveliai, būkite labai labai atsargūs, nes mes patys neįsivaizduojame kaip neatsakingas žodis gali grįžti bumerangu.
O mano dukra visada buvo prie stambesnių, nuo kūdikystės. Vieninetelė laimė, kad apykaita nebuvo sutrikus,buvo tokia kaip švininė, paodis kietas. Gelbėjo tik, kad visada buvo prie aukštesnių. Galvojau, na ką taip lemta, nors nebuvo į ką. Aš priešingai visada nuo kūdumo kentėjau.
Ir įdomus reiškinys. Svoris pradėjo kristi sulyg brendimu. Atsiradus mėnesinėms,pradėjo augti, ištyso, svorio nebėra.Dabar ūgis 169 ir svoris kažkur 54 kg. Matyt, taip lemta. aip kam brendimas pasireiškia, daugumai priešingai.

Atsakyti
Mano vaikai manau normalio svorio ir ugio thumbup.gif
sunus 15metu 172cm ir 52kg thumbup.gif dukra 13metu 154cm ir 43kg thumbup.gif
mazoji 1m 11men 84cm ir 13,600kg
O mes su vyru labai smulkus blush2.gif
Atsakyti
anksciau buvau kudas skaliukasir labai sau patikau. rolleyes.gif o dabar sveriuosi karta i metus kas nesukciau sauper daug galvos. vienu metu net bijojau svertis nes buvo toks laikas kad kasmet priaugdavau lygiai 10 kg unsure.gif dabar tai praejo .suprantu kad tie mano 60 kg ir 168 cm yra normalu bet vistik noretusi lieknesniu formu
Atsakyti
Maniškė 13 metų sugalvojo, kad ji daug sveria. Nuėjom pažymos į mokyklą: ūgis 165cm., svoris 46kg.- išsigando tų 46 kg., nes per metus užaugo 9cm. ir aišku kilogramų prisidėjo. Kol nepaaiškinau, kad kilogramai - tai ne tik lašiniai, bet ir kaulai, ir kad augant turi augti ir kilogramai, tol pati nesuprato, nors jau 13 metų. Vadinasi reikia tiem mūsų vaikučiam viską aiškinti ir aiškinti, nesvarbu ar jiems 3 ar 13 lotuliukas.gif
Atsakyti
prasau mamytes padekite man.as esu stora tiksliau turiu antsvorio...labai kenciu del to....kartais norisi tiesiog isnykti.atrodo turbut neverta del to verkti,jaudintis.lengva pasakyti: uzaugsi,numesi svorio ar pns. sportuoju manau pakankamai.esu gana aktyvi.bet vistiek turiu antsvorio ;( mano ugis 155cm ir 60 kg
toks svoris buvo rugsejo pradzioje.man 11metu...bet jau nebegaliu pakesti kaip visi tyciojasi ir mane skaudina.kartaispagalvoju kaip jie nesuoranta ,kad as irgi turiu jausmus.
klasiokai klaseje labai nemalonus...daznai buna ,kad einu ir koks berniukas skuba kur ir sako: pasitrauk,ada,stora. ir panasei.vakar grizinejau namo ir toks berniukas pakiso koja as pasitraukiau ir tas sako: storule.
dar buvo irgi ana savaite pamakoje uz manes sedi berniukai ir vienas sako: blyn ta tokia stora nieko nematau.
draugiu turiu jos zinoma lieknos,na kita biski stambesne bet ne tokia... turiu tikrai geru draugiu bet vistiek nemalonu,atrodo kitos turi daug draugiu o su manim niekas nenori bendrauti.seip kaip sakiau sportuoju....kuno kultura du kartus i savaite.poto krepsinio treniruotes tris kartus i savaite po val. dar kiem eb8nu.bet vistiek jei koks kg nukrenta isvaizda nepakinta.bandziau viska daryt bet neisejo.tevai sako jog esu normali o man taip neatrodo.manau jie taip sako kad manes neskaudintu.seip drauges irgi skao tu normali bet vistiek tai tik kad man pakeltu nuotaika.jei buciau normali nieks taip nesisaipytu.visada nemaloniai jauciuosi prie draugiu kurios lieknos kaip stiebai.ir taip kiekviena diena.
prasau mamos gal ka man patarsite jau nezinau ka daryti.
Atsakyti
zinok puikai tave suprantu....man tai pat sako traukis storule taip pat sako fee kokia stora visko sako viska uzgaulioja ir t.t man padejo igaut pasitikejimo savim stai kas: visa laika sakyk kartok kad tu visai nestora tu grazi tu liekna kad visos jos negrazios o as grazi as pati graziausia pati liekniausia bet visa tai kartok mintyse ir po kiek laiko atsistojau pries veidrodi istiesiau nusisypsojau ir net nustebau....atrodziau sau lieknesne!!! bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif pabandyk!
Atsakyti
QUOTE(stasiukyn @ 2009 09 22, 19:51)
zinok puikai tave suprantu....man tai pat sako traukis storule taip pat sako fee kokia stora visko sako viska uzgaulioja ir t.t man padejo igaut pasitikejimo savim stai kas: visa laika sakyk kartok kad tu visai nestora tu grazi tu liekna kad visos jos negrazios o as grazi as pati graziausia pati liekniausia bet visa tai kartok mintyse ir po kiek laiko atsistojau pries veidrodi istiesiau nusisypsojau ir net nustebau....atrodziau sau lieknesne!!! bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  pabandyk!

Mano mergaite irgi is stambesniu,buvo visko darzeli,yra ir mokykloj,bet as jai iteigiau,kad ji yra grazi ir pasakiau butent kuom,pasakiau kaip atsakinet tiems kurie kabinejasi ir po truputuka viskas rimsta aisku issisokeliu buvo ir bus,bet kaip nors mes kartu iveiksim visus "gaisenas" aggressive.gif yess.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausra1976: 23 rugsėjo 2009 - 16:55
Dėl to stambumo, jei tai ne dėl ligos. Patys tėvai yra atsakingi už tai, ką vaikas valgo ir kodėl jis turi antsvorį, Ir niekas kitas. Jei tėvai kontroliuoja meniu, bandelių ar čipsų su kt. kaloringais dalykais kiekius, tai svorio problemos tikrai nekamuos. Be to galbūt vaikas maisto kimšimu kompensuoja psichologinius negerumus. Jam reikia laimės pojūčio, kurį patiria per maistą. Kas negerai, kokie sunkumai širdelėje - pasidomėkite.
Atsakyti
vat ir as vis uzsuku i ta tema ir galvoju jeigu vaikas turi virsvorio ar geriau priemoniu imtis, ar bandyti iteigti kokia ji ar jis grazus g.gif g.gif ....... man irgi taip teigiama buvo, todel bandeles toliau valgiau ir problemos nemaciau (paskui kai tu kg ohoho kiek ir pasaipos mokykloje prasidejo, tada daug valios ir pastangu reikejo) g.gif .... maniske irgi ziuriu turi polinki pilneti, intensyviai sportuoja todel virsvorio neturi...... na 10 metu bus, ugis 145, svoris 39 kg .... bet po vasaros kai gryzo iš seneliu tai buvau apakus kai netilpo i rubus....... meskute... nu nepuoliau aiskinti kokia tu vis tiek zavi.... puoliau aiskinti kad besaikis ledu bandeliu ir sokoladu valgymas duoda tokius rezultatus...... na menuo praejo gryzo manoji i vezes, apetitas didelis pas ja, bet namie vietoj sokoladeliu vaisiu pilna, jogurtu perku ir t.t., palepinu ir sokoladuku, ledais, bandele, bet saikingai..... prasideje treniruotes 4 kartus savaitej irgi savo dave....ji vel devi senus drabuzius...... ir pati labai dziaugiasi..... suprantu kai vaikas pergyvena be reikalo kad liekna kaip sakaliukas o jauciasi stora, na bet jeigu turi virsvorio ir jau vaikai saiposi gal vis delto susimastyti ir paaiskinti, o ne girti g.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif tikrai geriausia paaiškinti ir laiku riboti, nes tas gražumas ir grožis suderintas su storumu gali kenkti sveikatai. Juk ne veltui nemažas antsvoris įtakoja įvairias ligas. Be to pašaipas klausytis niekam nemalonu, ypač dabar, kai bendraamžiai itin žiaurūs.
Atsakyti