Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

QUOTE(Annia @ 2012 08 05, 17:22)
Sūnui spalį bus 8 metai. Nuo pat kūdikystės jis labai kūdikiškas, t.y., su visais privalomais kūdikiškai atributais  biggrin.gif : žandukai, pilvukas, putnios rankutės ir kojytės  mirksiukas.gif  Tai nuo pat kūdikystės kiek įmanoma bandau maitinti  atsakingai. Nenešiau į namus  batonų, bulkų ir pyragų, nepiktnaudžiavom kakavom ir blynais ir t.t. ir pan.... Bet tie kūdkiški apvalumai iki šiol stabiliai laikosi  doh.gif  Šiaip jis nėra tikrai storas, bet tiesiog galima sakyti putnus.  Na , o aš, tiesiog priešingai nei daugelis mamyčių aprašė sakau tiesiai šviesiai į akis, kad mielasis tb per daug atsipaladavom, kelnės sunkokai segasi ( tikrai netvirtinu, kad tai gerai, gal darau didesnį žalą ), bet man būtų skaudu žiūrėt į savo nutukusį vaiką, klausyt kaip kiti tyčiojasi iš jo. Tai pasitaiko, kad tikrai kartais išplėšiu sumuštinį iš nagų, na skamba gal ir žiauriai, bet aš tikiuosi, kad taip elgiuosi gerai. Kartais suklūstu kai sūnus pasako ai, aš nevalgysiu picos nenoriu būt storas.  O šiaip  mokslo metais suorganizavau  jam pakankamai aktyvų režimą: baseina, pramoginiai, krepšinis... Po tokios aktyvaus režimo vaikui leidžiu mokykloje pasimėgauti bandelėmis ( nevalgo pietų, labai išrankus maistui, bet nenoriu, kad būtų alkanas), taigi vaikas nei labai apkūdo, nei sulyso, bet man svarbiausia, kad nestorėja ir be didelių kančių pasimėgaudamas ir tuo kas jam skanu išlaiko tą patį svorį.
Tiesa, dabar buvo atostogos ir visą mėnesį vaikinas smagiai leido laiką su seneliu, tiesiog mėgavosi viskuo ką akys mato, tačiau senelio begalinė meilė padarė savo, grįžo gerokai paputnėjęs, matyt jam pačiam be kontrolės dar sunku kontroliuot save, bet ir svarbiausia, kad visą menesį gyveno ramų, neaktyvų gyvenimą, tai kilogramiukai greitai apsivyniojo aplink pilvuką. Bet va grįžes jis pats man sako, mama tu man padėsi apkūsti  doh.gif  Tai va ir tiesiog nežinau ar gerai ar blogai darau, kad vaikui tiesiai šviesiai akcentavau svorio problemą nuo mažų dienų  g.gif  Ar tiesiog reikėjo natūraliai kaip yra taip yra

Gal butu protingiau leisti ne bulkas vietoj normaliu pietu kirsti, o ismokyti vika tinkamai maitintis? Bet velgi kiekvieno pasirinkimas - ar plesti is nagu sumustinius, ar parinkti tinkama raciona. Anksciau buvo geras posakis - maziau kalbu, daugiau darbu. 4u.gif
Atsakyti
Mano berniukas 7 metų sveria 38 kg, bet va jo ūgis 146 kg mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2012 10 13, 10:31)
Gal butu protingiau leisti ne bulkas vietoj normaliu pietu kirsti, o ismokyti vika tinkamai maitintis? Bet velgi kiekvieno pasirinkimas - ar plesti is nagu sumustinius, ar parinkti tinkama raciona. Anksciau buvo geras posakis - maziau kalbu, daugiau darbu.  4u.gif

Tai ir raso, kad i namus nenesa bulku ir nepiktnaudziauja visokiom kakavom ir t.t. 4u.gif
Papildyta:

Manau jei vaikas linkes pilneti ji nuo mazu dienu reikia pratinti prie valgymo ipatumu ir labai teisingai, kad kartu viska darote 4u.gif
Papildyta:
Mes visrsvorio kaip ir neturim, bet vienais metais kaip gydytoja jau pagal lentele pastebejo buvo "ant ribos" doh.gif Nors po poros menesiu istyso ir vel norma biggrin.gif O siaip as taip pat jam nuo mazens aiskinu apie maisto kokybe ir kas sveika, o kas ne. Tiesa leidziam mes sau ir papromogauti su picom, kebabais ar sokoladais... Nes kuo labiau bus negalima tuo labiau noresis...
O siaip mano vaikas nuo mazens valgo sveikiau nei mes t.y. viska atskirai - jei padarau sumustini tai jis suvalgo arba mesyte arba nuima desra ir suvalgo tik batona biggrin.gif Taip pat ir su kiktuo arba ryzius arba mesa ir t.t. ir tik kartais vartoja sumaisyta maista, o padazu nekencia iskyrus ant kai kuriu produktu grietine ar kecupa, bet cia jau taip nuo gimimo po truputi atsirinko mitybos ypatumus...
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2012 10 13, 23:53)
Tai ir raso, kad i namus nenesa bulku ir nepiktnaudziauja visokiom kakavom ir t.t.   4u.gif

Paskaitykit atidžiau. Rašo, kad seniau nenešdavo bandelių. Dabar mokykloje vietoj pietų leidžia valgyti bandeles.

Tai nuo pat kūdikystės kiek įmanoma bandau maitinti  atsakingai. Nenešiau į namus  batonų, bulkų ir pyragų, nepiktnaudžiavom kakavom ir blynais ir t.t. ir pan....

Po tokios aktyvaus režimo vaikui leidžiu mokykloje pasimėgauti bandelėmis ( nevalgo pietų, labai išrankus maistui, bet nenoriu, kad būtų alkanas)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nireglina: 16 spalio 2012 - 13:41
Maniškei kątik suėjo 7-eri. Ūgis 133cm, sveria 23 kg. Per paskutinius metus pavyko n et 3kg priaugti, į mitybą įtraukus daugiau riešutų. Paprastai per paskutinius metus priaugdavo 1-1,5kg. Ir svorio - ūgio santykis būdavo ant 3 procentilių ribos, o kartais ir žemiau.
Nevalgi ir maistui išranki nuo mažų dienų. Bet augant didėja mėgstamų patiekalų kiekis. smile.gif Jau ir mokykloj pietus normaliai pavalgo. thumbup.gif
Atsakyti
man tas visų kartojimas "išaugs" iki šiol pagaugais per nugarą nueina. Girdėdavau nuolat. Neišaugau. "išsportavau". Kitiems nelinkiu ir nesiūlau laukti . pratinkit vaikus prie aktyvios veiklos kiek tik įmanoma, patys prisidėkit, daugumai labai trūksta aktyvumo. Juk sportas gerai formai ir savijautai palaikyti nekenkia, nereikia bijoti vaikui pasiūlyti tuo užsiimti, nes guodimas tikrai nepadeda.
Atsakyti
Jau ta paauglystė doh.gif Maniškė budama 15m 174cm ūgio svėrė 58 kg, tai pasak jos , turbut storesnių nebuna, nors mano akimis žiūrint , normalus kūno sudėjimas, nei perdžiuvusi nei riebaliukų turi, juo labiau kad sportuoja. O raumenys daugiau sveria už lašinius lotuliukas.gif Bet tai manekenių standartų neatitinka doh.gif Bet jau baigiam išaugti, galvoje daugiau košės, ir svoris jau nebe toks aktualus biggrin.gif
Atsakyti
Pradėjau šitą temą, netyčia vėl atradau. Temos herojei metų gale bus 18-ka, ji - smulkaus sudėjimo, neaukšta ir trapi. Tas "storumas" buvo tik prieš brendimą, o po to jo savaime nebeliko. Nedarėm nieko, namuose tik ribojom saldumynus - o ką valgydavo ne namuose, čia nesukontroliuosi. Bet džiaugiamės, kad ankstyvoje vaikystėje nepasėjom susižavėjimo McDonalds maistu - dabar labiausiai žavisi rytietiška virtuve, bet čia jau nebe šeimos įtaka.
Atsakyti
Pas mus situacija tokia, kad vaikui viskas skanu. Ji tiesiog mėgsta maistą. Stengiuosi, kad valgytų 3 pagrindinius kartus ir aišku užkanda į tarpus kažkokių užkandžių. Riboju saldumynus, nes tikrai jų suvalgytų daug. Stengiuosi, kad valgytų vaisius ir daržoves-valgo, nieko negaliu sakyt, ypač dabar vasarą-ir uogas, ir vaisius. Valgom paprastą maistą, nei labai riebų, nei ką. Esmė tame, kad aš kontroliuoju beveik ištisai valgymą ir dėl to jaučiuosi blogai. Tiesiog nežinau, kaip elgtis-jei nieko nesakysiu-bus blogai. Bet ir sakydama jaučiuosi bjauriai. Vaikas normalaus sudėjimo, nėra apkūni, bet kūdutė irgi ne, tiesiog aukšta pagal savo amžių, stambesnių kaulų. Kaip gydytoja sako-sveikas vaikas.
O kaip jūs elgiatės-ar kontroliuojat vaiko mitybą?
Ir dar paskutiniu metu ji karts nuo karto kalba-oi, kaip suplonėjau, matyt kad daug judu. Išties per vasarą patyso gerokai į ūgį, pilvukas nebetaip yra. Bet pats faktas, kad ji apie tai galvoja, jaudinasi, mane labai neramina.
Atsakyti
Niekad nemaniau kad teks parasyti jog mano mylima dukryte turi maža bedele su viršsvoriu. Valg kaip visi vaikai bet nemažai ir nedaug. Tiesiog buvo mūsų gyvenime toks įvykis, dėl kurio turim dabar tai turim. Mano kalte Kamile neteko 4 priekiniu dantuku , viršijau vitamino D dozė. Ir ji išmoko kramtyti kitais dantukais, o kartais net tiesiog praridavo maisteli net nekramtant. Ir tai vyko 5 metai. Prašiau pagalbos pas visus, kam buvo neidomu, kas dirbo, kas sirgo, kas tiesiog nenorėjo, nes tuo momentu anūkai buvo nesvarbiausia:)). Dabar nežinau ką daryt, dukrele mano klausosi manęs labai, sakau ant dietos ir sėdim kartu., lankom šokius. Taciau tai viskas neveikia. Keista kad nėra vaikams sporto centru sudarytų SVEIKAI TAUTAI užauginti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aika: 04 vasario 2015 - 00:05
Aš noriu būti stora, man 13 m., ūgis 166 cm, o svoris 39,5 KG schmoll.gif Valgau viską ką įmanoma, sako mama, kad iš tėčio paveldėjau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GoXxXis: 08 vasario 2015 - 00:07
QUOTE(GoXxXis @ 2015 02 08, 00:06)
Aš noriu būti stora, man 13 m., ūgis 166 cm, o svoris 39,5 KG  schmoll.gif Valgau viską ką įmanoma, sako mama, kad iš tėčio paveldėjau  doh.gif

o ka tu cia 13-os metu veiki supermamu forumuose?
Atsakyti