Mano mergina sustambejo,tik ikopus y 5-tus metukus (iki tol normoj svoris buvo arba trukdavo siek tiek) (tai susija su jos gimimu ir tolimesniu vystimusi) cipsai,bulkutes,sausainiai ir visas kitas slamstas pas mus nedominuoja.Isimtiniai atvejai sventes ir tai valgo kaip skruzde,todel labai sunku visiems irodyt kad ji nekemsa ir stambi ne del blogu iprociu seimoj,as maista derinu,bent jau stengiuos tai kuo dazniau daryt.Ir kiekvienam gatvej nereksi kas? ir kaip? todel ir yra sunku,kai daug kas pravardziuoja ir visa kita.Teko vienai merga nugesint del izeidinejimu ir kai pasakiau kad dziaukis kad esi sveika ir kuda tada uzsiciaupe,gal suprato kame reikalas nes dabar viskas gerai.Nenorejau smulkaiu apie viska rasyt,bet kartais pasisakymai skaudina.Tik Subjektyvi pasake daugiau tiesos ir ,kad tai gali buti del ligos,nes visiems stambesni asocijuojasi su apsirijimu.
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 09 28, 20:36)
Mano mergina sustambejo,tik ikopus y 5-tus metukus (iki tol normoj svoris buvo arba trukdavo siek tiek) (tai susija su jos gimimu ir tolimesniu vystimusi) cipsai,bulkutes,sausainiai ir visas kitas slamstas pas mus nedominuoja.Isimtiniai atvejai sventes ir tai valgo kaip skruzde,todel labai sunku visiems irodyt kad ji nekemsa ir stambi ne del blogu iprociu seimoj,as maista derinu,bent jau stengiuos tai kuo dazniau daryt.Ir kiekvienam gatvej nereksi kas? ir kaip? todel ir yra sunku,kai daug kas pravardziuoja ir visa kita.Teko vienai merga nugesint del izeidinejimu ir kai pasakiau kad dziaukis kad esi sveika ir kuda tada uzsiciaupe,gal suprato kame reikalas nes dabar viskas gerai.Nenorejau smulkaiu apie viska rasyt,bet kartais pasisakymai skaudina.Tik Subjektyvi pasake daugiau tiesos ir ,kad tai gali buti del ligos,nes visiems stambesni asocijuojasi su apsirijimu.
nu tai kovokit su gaisenomis, ar kuo ten kaip jus vadinat......

Pries kudus vaikus nieko neturiu,kiekvienam savo,bet ta kuri kabinejosi buvo skeletas tai todel is pykcio taip pasakiau
Man 11m, neesu jau tokia plona, bet tikiu, jog cia tik paauglyste ir viskas praeis

QUOTE(Elinka @ 2009 10 08, 11:40)
Man 11m, neesu jau tokia plona, bet tikiu, jog cia tik paauglyste ir viskas praeis 

Jei sportuosi, reguliuosi mitybą (nesilaikysi dietų) turėtų pasikeist per augimo šuolį

Noriu pasisakyt, nes turiu pavyzdziu ir mes esam vieni is jus, kad ne visada neteisinga mityba lemia svori
Mano dukrai 11,5metu, ugis 152cm, svoris 46kg Ir nepasakyciau kad ji kemsa daug, aisku apetitu nesiskundzia tikrai
bet normos ribose tikrai
ir saldumynu ar miltiniu dalyku vengiam, cipsu, gazuotu gerimu ir t.t. isvis nevartojam
popamokine veikla labai aktyvi, bureliu daug lanko, lanko ir sokius ir siaip judri, nesedi vietoj
bet vat svoris auga kartu su metais, t.y. tikrai galvojau prades augt greiciau i ugi, o i svori maziau, bet ziuriu kad auga taip kaip auga, t.y. proporcingai jei i ugi daugiau taiir i svori, jei ties ugiu sustoja, tai ir ties svoriu stabteli....ir nieko cia nepadarysi
aisku as aiskinu jai, kad reikia prisiziuret, kad virssvoris kenkia sveikatai ir t.t., bet stengiuos visa tai subtiliai pasakyt, nes ir taip ta paauglyste kompelksu pilna
plius pati pergyvena, kad pilnesne yra, tai jei man, mamai,dar mint ant skaudzios vietos, tai siaubas tam vaikui
ne visos gali but manekenem...aisku jei virssvoris ryskus ir tai tik maisto pasekme, butina ziureti...bet nemazai atveju zinau, kai maistas neturi itakos
ir atvirksciai, cipsais ir bulkutem besimaitinancios dukros drauges kudos kaip sakaliukai
ir dukra daznai klausia- mama, kodel jos valgo toki maista ir kudos, o as nevalgau ir pilna
uztai maistas ne viska lemia

Man metu 12 metu,ugis 163+,svoris47 kg.
kai buvau 10 metu buvau apvalute bet isaugau.
Mama man neleidzia ir neleido jokiu dietu ar vegetarizmu sako kai sulauksi 16 metu tada galesi.As ir nesutinku kad reik neleisti mesos valgyti gi augantis organizmas.Galima reciau valgyti saldumynu,bet visiskai irgi neatsisakyti.
kai buvau 10 metu buvau apvalute bet isaugau.
Mama man neleidzia ir neleido jokiu dietu ar vegetarizmu sako kai sulauksi 16 metu tada galesi.As ir nesutinku kad reik neleisti mesos valgyti gi augantis organizmas.Galima reciau valgyti saldumynu,bet visiskai irgi neatsisakyti.

Esu 15 metų ir taip pat dažnai esu vadinama stora. Replikos dar nieko, bet pati tokia jaučiuosi ir labai graužiuosi. Vieną dieną jaučiuosi normali, kitą stora. Esu vegetarė tačiau svoris nekrenta, nes po ilgų vaikščiojimų porą valandų namie grįžus vistiek prisikemšu
dietos išbandytos, bet visad su yo-yo efektu...

QUOTE(Erszebeth @ 2005 02 04, 00:55)
Galvojau, kurioje forumo dalyje atidaryti šią temą... Viena vertus, tai psichologinė problema, tad gal vertėtų apie tai kalbėti prie klausimų vaikų psichologui... Kita vertus, gal prie vaikų mitybos... O gal prie šeimos sveikatos, sporto ir dietų... Visgi nusprendžiau užklausti prie atitinkamos amžiaus grupės... Matyt, ateina laikas, kai vaikas pradeda KRITIŠKAI vertinti savo išvaizdą. Net nežinau, ar noriu patarimų mitybos reguliavimo klausimais, ar sporto, ar a la psichologinių "mylėk save tokį, koks esi". Greičiausiai norisi pamąstymų iš tų mamų, kurios su šia problema jau susidūrė. Kada jūsų dukra, o gal sūnus, pradėjo pergyventi dėl savo išvaizdos, susirūpino, ar yra graži (gražus)?
Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?
Mano dukrai 8. Na, nėra ji tokia jau stora. Bet šalia šakaliukų bendraamžių, kurių rankos ir kojos kaip degtukai, atrodo apvaloka. Vis dar "nepamestos" žandukų pagalvėlės, atsikišęs pilvukas... Šiaip tai simpatiška mergytė, bet... Ji pati laukia nesulaukia, kada "išaugs" tuos vaikiškumo atributus. Klausinėja manęs, ar aš irgi pradinėse klasėse buvau "su žandais". Na taip, "pamečiau" juos gal tik vienuolikos... Po to, kai jau kiti ėjo "pilnyn", tapau "šakaliuku", kuriuo ir nepalioviau būti (pvz. dabar esu 172/57). O mano dukra nenusiteikusi tiek laukti. Stresas, jeigu kelnių į ilgį neišaugo, bet per pilvą nebesueina... Į arbatą nesideda cukraus, nors visa šeima dedasi, bet vietoj to suryja keletą šokoladinių saldainių... Ir šiaip valgo nemažai. Nenorėčiau nuo vaikystės pradėti dietų, siūlau geriau sportuoti. O sportuoti nemėgsta. Kai kartu padarėm atsilenkimus, po to visą dieną vaikščiojo už šono susiėmus. Gal ir juokinga, gal ir ne. Mažo žmogaus didelės problemos. Aš pati pagalvoju: tikriausiai išaugs... O jeigu ne? Jeigu dabar neužkirtus kelio, po to bus rimtos problemos su antsvoriu, kurio niekaip neišeis atsikratyti? Tiesiog sakykit, ką manot... Kaip jums yra ar buvo... Kaip paguosti vaiką ar padėti? Ar iš viso reikia kažką daryti?
Laba diena. Didžiausia problema yra tame, kad mergaitė savęs nepriima tokios, kokia yra. Jau būdama panašaus amžiaus, pati supratau, kad nesu iš plonųjų. Nebuvau aš jau pati storiausia, bet ir nekompleksavau per daug, nes maniau kad ne iš sudėjimo apie žmogų sprendžiama, o buvau (nors nenoriu būti savimyla) draugiška, turėjau nemažai draugų. Kas baisiausia gali atsitikti - mergaitė gali sulaukti patyčių. Be alinančių dietų yra tik vienas būdas, kaip sulieknieti - sportas. Stenkitės nukreipti mergaitę taip, kad ji negalvotų apie dietas, galvotų tik optimistiškai. Net neabejoju, kad mergaitė išstyps, ypač jei šeimos, giminės nariai nėra apkūnūs.

Sūnui spalį bus 8 metai. Nuo pat kūdikystės jis labai kūdikiškas, t.y., su visais privalomais kūdikiškai atributais
: žandukai, pilvukas, putnios rankutės ir kojytės
Tai nuo pat kūdikystės kiek įmanoma bandau maitinti atsakingai. Nenešiau į namus batonų, bulkų ir pyragų, nepiktnaudžiavom kakavom ir blynais ir t.t. ir pan.... Bet tie kūdkiški apvalumai iki šiol stabiliai laikosi
Šiaip jis nėra tikrai storas, bet tiesiog galima sakyti putnus. Na , o aš, tiesiog priešingai nei daugelis mamyčių aprašė sakau tiesiai šviesiai į akis, kad mielasis tb per daug atsipaladavom, kelnės sunkokai segasi ( tikrai netvirtinu, kad tai gerai, gal darau didesnį žalą ), bet man būtų skaudu žiūrėt į savo nutukusį vaiką, klausyt kaip kiti tyčiojasi iš jo. Tai pasitaiko, kad tikrai kartais išplėšiu sumuštinį iš nagų, na skamba gal ir žiauriai, bet aš tikiuosi, kad taip elgiuosi gerai. Kartais suklūstu kai sūnus pasako ai, aš nevalgysiu picos nenoriu būt storas. O šiaip mokslo metais suorganizavau jam pakankamai aktyvų režimą: baseina, pramoginiai, krepšinis... Po tokios aktyvaus režimo vaikui leidžiu mokykloje pasimėgauti bandelėmis ( nevalgo pietų, labai išrankus maistui, bet nenoriu, kad būtų alkanas), taigi vaikas nei labai apkūdo, nei sulyso, bet man svarbiausia, kad nestorėja ir be didelių kančių pasimėgaudamas ir tuo kas jam skanu išlaiko tą patį svorį.
Tiesa, dabar buvo atostogos ir visą mėnesį vaikinas smagiai leido laiką su seneliu, tiesiog mėgavosi viskuo ką akys mato, tačiau senelio begalinė meilė padarė savo, grįžo gerokai paputnėjęs, matyt jam pačiam be kontrolės dar sunku kontroliuot save, bet ir svarbiausia, kad visą menesį gyveno ramų, neaktyvų gyvenimą, tai kilogramiukai greitai apsivyniojo aplink pilvuką. Bet va grįžes jis pats man sako, mama tu man padėsi apkūsti
Tai va ir tiesiog nežinau ar gerai ar blogai darau, kad vaikui tiesiai šviesiai akcentavau svorio problemą nuo mažų dienų
Ar tiesiog reikėjo natūraliai kaip yra taip yra

Tiesa, dabar buvo atostogos ir visą mėnesį vaikinas smagiai leido laiką su seneliu, tiesiog mėgavosi viskuo ką akys mato, tačiau senelio begalinė meilė padarė savo, grįžo gerokai paputnėjęs, matyt jam pačiam be kontrolės dar sunku kontroliuot save, bet ir svarbiausia, kad visą menesį gyveno ramų, neaktyvų gyvenimą, tai kilogramiukai greitai apsivyniojo aplink pilvuką. Bet va grįžes jis pats man sako, mama tu man padėsi apkūsti

Mes i r gi turim tokia problema.Mano vyresnele dukra (18 metu) budama 172 sveria tik 52kg.Ji labai nori priaugti svorio bet niekaip nesiseka.
jau atrodo viska isbandem: ejom pas dietologa, gerem maisto papildus bet niekas nepadejo.

Kai buvau paaugle, turejau ir as tokiu problemu. 12 metu su ugiu 150 sveriau 48 kg. Ir labai gailiuosi, kad pradejau kudintis. Dabar uzaugus is savo patirties galiu pasakyti, kad reikia palaikyti vaika ir kuo labiau kalbeti jam teigiamus dalykus. Tas grozio kultas nori mus visus suvienodinti, tuo tarpu savoka grozis yra labai subjektyvi. Visi mes skirtingi ir unikalus, visi grazus ir visokiu zmoniu reikia. Ko as pasigedau is savo mamos, tai palaikymo brendimo laikotarpiu ir pagalbos atlaikant patycias mokykloje, paramos stiprinant savigarba. Neseniai perskaiciau nebloga knyga, vadinasi Intuityvus valgymas. Radau daug naudingos informacijos apie kuno fiziologija, mityba, meile savo kunui, fizini aktyvuma, dietu pasekmes, emocini valgyma.