Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomonė apie neįprastus vardus

QUOTE(Ana_21 @ 2007 08 09, 23:40)
Aš ne į temą, labai atsiprašau...  blush2.gif Bet kaip Kiaulleikytė pasikeitė? Tai koks jos vardas?  blush2.gif

tai kad nepasikeitė ji g.gif . tiesiog ji visą gyvenimą turi 2 vardus - Eglė Liepa. ir nors vaikystėj ją dažniau vadino Egle, jai labiau patinka Liepa. ir dabar ji visiems prisistato kaip Liepa.
Atsakyti
QUOTE(Astarta @ 2007 07 30, 19:00)
sakyčiau, piktokai savo nuomonę išdėstei. ir ko tau tas Elfas taip užkliuvo?.. jeigu bus, jeigu nebus... jei į viską pradėsi atsižvelgt, gyvenimo neturėsi. kitas klausimas, kaip vaikui bus su jo vardu, bet kiek žinau, ne vieno iš mūsų neklausė, kokio vardo norėtumėm, visiems tėvai vardą skiria. tėvų teisė duoti vaikui jiems patinkantį vardą, vaiko teisė - jį pakeisti, jam išaugus. o kaip kam skamba, tai jau kiek žmonių, tiek nuomonių.


bet vaikas ji pakeisti gales tik sulaukes pilnametystes. o ka iki to laiko daryti...
darzelis kaip ir darzelis, bet kiemas, mokykla....

zinoma, jog tevu teise rinkti varda, bet kam dirbtinai sukelti problemas ten kur ir be ju galima issiversti....
Atsakyti
Dėl Kiauleikytės, tai aį skaičiau, kad būtent ji buvo Eglė, o paskui pasikeitė į Liepą, o ne visad du vardus turėjo... Prie tos pačios serijos ir apie Skaivą buvo parašyta, tik jos ankstesnio vardo nepamenu, bet jos abi iš normalių vardų keitėsi į reta, o kita išvis į išgalvotą.

QUOTE(Dios @ 2007 08 09, 22:30)
[...]pavadint vaiką Žvaigždinka ar Mėlynium, bet esu tikra, kad jie vėliau paklaus "o kodėl aš ne Mantas ar Laura? (ar kitoks įprastas normalus vardas, kokius turi kiti vaikai)


na, as tai maza kai buvau turbut labiausiai norejau buti Agne, nes tai buvo vienas dazniausiu mergaiciu vardų, o pati liūdejau, nes niekad nebuvau sutikusi savo bendravardes. Manau, kad dauguma vaiku norėtų būti pavadinti jų draugo ar kokiu populiariu vardu, bet is to išaugama. Aš ir pati klausdavau, kodel aš x, o ne Agnė, net verkdavau kartais. Bet gi tai juokinga dabar smile.gif Jei jau nesusigyvena vaikas su vardu, tai vat gali ir pasikeisti, bet nereiškia, kad neįprastas vardas būtinai apsunkins gyvenimą ir j padarys nemielą.

Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2007 08 11, 19:00)
na, as tai maza kai buvau turbut labiausiai norejau buti Agne, nes tai buvo vienas dazniausiu mergaiciu vardų, o pati liūdejau, nes niekad nebuvau sutikusi savo bendravardes. Manau, kad dauguma vaiku norėtų būti pavadinti jų draugo ar kokiu populiariu vardu, bet is to išaugama. Aš ir pati klausdavau, kodel aš x, o ne Agnė, net verkdavau kartais. Bet gi tai juokinga dabar smile.gif  Jei jau nesusigyvena vaikas su vardu, tai vat gali ir pasikeisti, bet nereiškia, kad neįprastas vardas būtinai apsunkins gyvenimą ir j padarys nemielą.

manau kad tai normalu vaikystėj norėt kito vardo. aš labai norėjau būti Vaida, draugė Kristina norėjo būti Jolanta, o Giedrė norėjo būti Jurga, o jei prisižiūrėdavom filmų, tada norėjosi būti Džinom, Pamelom, ar Liusijom. bet neatsimanu, kad būtume norėjusios būti Princesėm, Žuvienėm, ar Kriaušėm.
taip kad galima su vardais netilpti į rėmus, bet ir nereik iš didelio rašto išeiti iš krašto.
Atsakyti
Nu bet kai aš įsivaizduoju vaiką, tarkim atėjusį į naują mokyklą ir prisistatantį "Sveiki, aš Elfė/Elfas"... Užuojauta tam vaikui, pajuokos tikrai neišvengs mirksiukas.gif
Nesuprantu, kam reikia taip išsidirbinėt. Aš už neįprastus, bet realius vardus biggrin.gif
Atsakyti
Šiandien savom akim blink.gif , juodu ant balto perskaičiau vardą dokumente Potencija. Košmaras unsure.gif ...
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad nesamone vaikams duot vadus elfai ar angelai, ir pan. Visi tyciosis tik is ju. Man net nepatinka visokie vejai, azuolai ir t.t. Bet cia tik mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2007 08 14, 16:31)
Šiandien savom akim blink.gif , juodu ant balto perskaičiau vardą dokumente Potencija. Košmaras unsure.gif ...


negali būti, gal ką supainiojai, nu netikiu, kad kas nors taip vaiką galėtų vadint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(melana @ 2007 08 21, 15:06)
negali būti, gal ką supainiojai, nu netikiu, kad kas nors taip vaiką galėtų vadint doh.gif


Toks vardas tikrai yra...

Beje, mano dukros vardas - bendrinis, labai gražus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2007 08 14, 16:31)
Šiandien savom akim blink.gif , juodu ant balto perskaičiau vardą dokumente Potencija. Košmaras unsure.gif ...

Vardo tokio neduočiau, bet pasidomėkite to žodžio reikšmėmis ir gal nebeatrodys košmaras, nes šalia vardo turbūt neina prierašas "lytinė" ...

poteñcija [lot. potentia – jėga, galia]:

1. Aristotelio filosofijoje (vėliau tomizme ir neotomizme) – pasyvios materijos galimybė tapti atskirais daiktais;

2. sugebėjimas veikti, vidinė galia, pajėgumas; lytinė potencija – vyro pajėgumas atlikti lytinį aktą.


QUOTE(melana @ 2007 08 21, 15:06)
negali būti, gal ką supainiojai, nu netikiu, kad kas nors taip vaiką galėtų vadint doh.gif

Yra, duodavo žmonės drąsiai, kol žinojo ką reiškia (univeruose studijuojančių filosofiją paklauskit, nė nekils minčių apie TĄ reikšmę), nes reikšmė tai graži
omnipotens lot. pvz. visagalis (omni - visa, potens - galintis)
Va pvz.
http://lt.wikipedia....a_Pinkauskaitė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 25 rugpjūčio 2007 - 22:53
QUOTE(juodaplauke_ilgakase @ 2007 07 29, 23:49)
išgirdau nemažai pasakojimų, ir taip pat ji papasakojjo, kad dirbdama ten USA jai teko susidurti su  nemažai žmonių, kurių vardai kažkiek panašūs į mūsų Saulę, Rasą, tik keistesni (net ir kai kuriems amerikiečiams  biggrin.gif )
Vardai kaip paprasti bendriniai žodžiai, pavydžiui jos bendradarbė buvo vardu Pepper, o kelių atsitiktinių žmonių vardus ji tiesiog užsirašė: Star, Purple, Prince, Nixie, Paradise. Čia, kaip ji suprato, vardai, kurių nėra vardynuose (ne tokie kaip kad Rose ar panašiai - toks vardas kaip ir oficialiai egzistuoja, o šie, kaip ji suprato, ne). Su šitais žmonėmis jai artimai bendrauti neteko, o bendradarbė apie savo vardo istoriją pasakė, kad tėvui labai patiko raudonieji pipirai, tai kai gimė ji, nutarė ją Pepper pavadint  blink.gif


Dirbdama USA, turėjau benradarbę Truth (Tiesa), ji buvo iš 13 vaikų šeimos, tėvai buvę hipiai ir šiaip laisvamaniai, sakė visų vaikų vardai įdomus, bet dar prisimenu tik 2 seserų vardus: Freedom (Laisvė) ir Autumn (Ruduo).. doh.gif Vargšelė turėdavo savo vardą pakartoti po 2 kartus, kol žmonės patikėdavo.. Nu nesąmonė totali..
Nors mano pačios vardas irgi bedrinis žodis, bet jis tikrai nerėžia ausies kaip kokia Mėlynė, raudonė ar Obuolė
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2007 08 26, 00:19)
ir Autumn (Ruduo)..  doh.gif

o man tarkim Vasara visa vardiškai skamba ax.gif
Atsakyti