Įkraunama...
Įkraunama...

Ar moteris, "sėdinti" namie, nedomina vyro?

QUOTE(Aimeja @ 2012 09 24, 12:30)
Subjektyvi, niekas nesako, kad jei būtų laiko , vežiotum ir būtų gerai.  Bet kalba eitų -kiek laiko tu taip vežiotum? Na kol pradinukas. Kas toliau. Paskui atrasi pateisinimus-sunkios kuprinės, viešas transportas, negalima išleisti į turnyrą be mamos, pav. kokio 14 m., ir t.t. Aišku tai šeimos pasirinkimas. Tai jų gyvenimas. Na lakstysi paskui vaiką, dėl to vaiko kokius 15 m. po ledo ritulio treniruotes, užaugs tas vaikas, įstos į ekonomiką, ir ką tai mamai daryti, tada prasidės -aš dėl tavęs pasiaukojau, šitiek pinigų, šitiek laiko.  O jam to aukojimosi nereikėjo. Kiti sėkmingai pasiekia aukštumų ir be mamų NŠ.

atsiradus daugiau laisvo laiko jis manau natūraliai užsipildo hobiais-užsiėmimais, kurie gal net ir šiek tiek litų atneša. Priklauso koks žmogus ta NŠ, jei aktyvus viskuo besidomintis tai tik laiko klausimas, kada ji ims sukti tarkim kokio naminio versliuko ratelį. bukų be ambicijų žmonių yra ir pilnos darbovietės, kuriems nieko nereikia, niekas nerūpi, su mielu noru nieko nedirbtų, jei tik turėtų galimybę. tokie nieko nepasiekia, sėdi tose pačiose pareigose 10, 20 metų be jokių prošvaisčių tobulėti. atsivelka į darbą ir pravegetuoja visą dieną, kitą dieną tas pats...
o kas dėl vaiko auklėjimo, tai tėvai turi labai stebėti kuria linkme vaiką lavinti.
o ir kiekvienas įgūdis atneša naudos ateityje, net jei ir netapsi olimpiniu čempijonu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 11:10)
Juokinga, kai pagalvoju biggrin.gif Atrodo, visos čia suaugusios, bet kai kurios dar iš pasakų neišlipę blink.gif
Labai daug mamų, NŠ, NEGALI sau leisti lakstyti po būrelius, užsiėmimus su vaikais, po koncertus, spektaklius, lavinimo programas ir t.t, nes NETURI pinigų tam.
Man atrodo, tai labai labai rizikinga (nekalbu apie pasiturinčius ir turtingus). Gerai, kol viskas gerai, bet atsitikus nelaimei tada griūna visas pasaulis.....
Subjektyvi iškėlė klausimą: kurie vaikai jaučiasi laimingesni? g.gif
Nemanau, kad tie vaikai, kurių mamos dirba, turi jaustis kažkodėl tai nelaimingesni. Kalbant apie Lietuvą, labai daug tokių mamų vyrai lenkia nugarą užsienyje, nes netekus darbo, ar sumažėjus algai, nebegali išgyventi. Ot tai tada tikrai jaučiasi tie vaikai laimingesniais, kurių mamos NŠ, o tėčiai užsienyje.... schmoll.gif

Man tai tuomet klausimas KODEL JI NŠ? va cia as skiriu tas, kurios daro tai samoningai ir NENORI DIRBTI, sedi su savo "brangiausiuoju" ir verkslena kaip sunku, kaip ner babkiu, kokia tragedija, nors pakeisti situacijos jie net nesiruosia, nes nenori smile.gif ir nereikia lia lia, kad enra darbo, nera galimybes mokytis nera iseities-yra, visada ji yra, tik net pasiulius iseiti jos nenori kazko keisti ar daryti-nes paprasciausiai yra patogu.
as neesu NS -dirbu, ir ne todel, kad neturiu galimybes buti ja, turiu ir manau, dar ir seima pritartu, nes mano darbas jiems sukelia nemazai nepatogumu, bet cia mano pasirinkimas, as neverkslenu, kad man sunku, as darau taip kaip as noriu-derinu darba, vaiko lavinima, namus, bus per sunku tikrai kazka keisiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 24 rugsėjo 2012 - 11:19
QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 13:10)
Juokinga, kai pagalvoju biggrin.gif Atrodo, visos čia suaugusios, bet kai kurios dar iš pasakų neišlipę blink.gif
Labai daug mamų, NŠ, NEGALI sau leisti lakstyti po būrelius, užsiėmimus su vaikais, po koncertus, spektaklius, lavinimo programas ir t.t, nes NETURI pinigų tam.
Man atrodo, tai labai labai rizikinga (nekalbu apie pasiturinčius ir turtingus). Gerai, kol viskas gerai, bet atsitikus nelaimei tada griūna visas pasaulis.....
Subjektyvi iškėlė klausimą: kurie vaikai jaučiasi laimingesni? g.gif
Nemanau, kad tie vaikai, kurių mamos dirba, turi jaustis kažkodėl tai nelaimingesni. Kalbant apie Lietuvą, labai daug tokių mamų vyrai lenkia nugarą užsienyje, nes netekus darbo, ar sumažėjus algai, nebegali išgyventi. Ot tai tada tikrai jaučiasi tie vaikai laimingesniais, kurių mamos NŠ, o tėčiai užsienyje.... schmoll.gif

kai neturi galimybių NEDIRBTI, eini ir dirbti, matematika čia paprasta. Būti namų šeimininke pasirenkama įvertinus realią situaciją. O kad vaikai yra nelaimingesni, jei tėvai nuolat dirba ir neturi jiems laiko- tas deja tiesa. Kažkur skaičiau, kad statistinė šeima, kurioje abu tėvai dirbantys, bendravimui su vaiku skiria kiekvienas ~ 15 min(!) per dieną!! nors ir būna visi namie, bet tėvai užsiėmę namų ruoša, savo reikalais etc. o tai yra labai mažai. Tiesą sakant, nors neturiu patirties su paaugliais vaikais, esu šventai įsitikinus, kad į labiau linkę vartoti narkotikus, alkoholį ir etc. sprendžiu iš savo bendraamžių, kurių tėvai buvo pasinėrę į amžinus darbus, kurių nuolatos nebūdavo namuose, o savo dėmesio trūkumą kompensuodavo pirkiniais, ar pinigais... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 12:10)

Tai tada tegu eina dirbti.Ko laukia?Keptu karveliu is dangaus? g.gif
Atsakyti
Tai kad paskaičiuotos 7 minutės g.gif

Ir dar kažkaip kai paminėta Meilutytė, siūlau dar kartą paskaityti, kaip ji augo ir kokiomis sąlygomis http://www.lrytas.lt...5...-tėvas.htm Ją užaugino močiutė. Tiesa, nepaminėta, ar ji visą laiką dirbo ar nedirbo, užsiėmė anūkų lavinimu, rūpinosi viskuo. Ar Meilutytė pati viena visur visur. Gal močiutė visur visur su ja nuo mažumės?
Atsakyti
QUOTE(Sahrazad @ 2012 09 24, 11:25)
kai neturi galimybių NEDIRBTI, eini ir dirbti, matematika čia paprasta. Būti namų šeimininke pasirenkama įvertinus realią situaciją. O kad vaikai yra nelaimingesni, jei tėvai nuolat dirba ir neturi jiems laiko- tas deja tiesa. Kažkur skaičiau, kad statistinė šeima, kurioje abu tėvai dirbantys, bendravimui su vaiku skiria kiekvienas ~ 15 min(!) per dieną!! nors ir būna visi namie, bet tėvai užsiėmę namų ruoša, savo reikalais etc. o tai yra labai mažai. Tiesą sakant, nors neturiu patirties su paaugliais vaikais, esu šventai įsitikinus, kad į labiau linkę vartoti narkotikus, alkoholį ir etc. sprendžiu iš savo bendraamžių, kurių tėvai buvo pasinėrę į amžinus darbus, kurių nuolatos nebūdavo namuose, o savo dėmesio trūkumą kompensuodavo pirkiniais, ar pinigais... unsure.gif

Pala pala bigsmile.gif O tai vaikams jau nereikia tvarkytis? Tai turi daryti tik tėvai? g.gif Ne ne, mano tėvai abu dirbo, bet nesijaučiu dėl to nelaiminga 4u.gif Ir prisidėjimas prie namų ruošos man buvo įskiepytas nuo pat mažens, kaip sakant, man, penkilokmetei, nebėgo mama iš paskos ir užpakalio nešluostė biggrin.gif
Aš suprantu, kad šešiametė pati nei valgyt pasidarys, nei nuvyks kur reikia, na bet kai niolikinį mamytė lydi iki mokyklos, parsiveda iš mokyklos, pakiša lėkštę po smakru ir dar šaukštą šalia padeda, vakarais sodina vonion nuogą ir muilina, nu man tai jau nesveika lotuliukas.gif
Atsakyti
Meilutytes istorijoje pagarba tevui, kuris nepaliko likimo valiai dukters talento, o stengesi ir dare viska, kad mergaite tobuletu, o plius mociute visada buvo, nes mamos neturejo, tai kame cia jos tas "viena pati"? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 24 rugsėjo 2012 - 11:41
O kur cia kas rase apie muilinimus?Savo fantaziju nepriskirkit kitiems cool.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 09 24, 11:32)
Tai tada tegu eina dirbti.Ko laukia?Keptu karveliu is dangaus? g.gif

Tai aš va ir svarstau apie TOKIAS NŠ..... g.gif Nes neseniai viena tokia mama mane užsipuolė biggrin.gif Kai pasakiau, kad antrais dekreto metais eisiu dirbti. O ji yra iš minėtos situacijos: vyrui teko išvažiuoti, ji sėdi namie ir augina vaiką, ir didžiuojasi tuo, kokia gera motina, nes visą laiką būna su vaiku (vaikas nieko nelanko), vienu žodžiu, buvau pasmerkta, kokia aš motina....... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzoita @ 2012 09 24, 11:46)
Tai aš va ir svarstau apie TOKIAS NŠ..... g.gif Nes neseniai viena tokia mama mane užsipuolė biggrin.gif Kai pasakiau, kad antrais dekreto metais eisiu dirbti. O ji yra iš minėtos situacijos: vyrui teko išvažiuoti, ji sėdi namie ir augina vaiką, ir didžiuojasi tuo, kokia gera motina, nes visą laiką būna su vaiku (vaikas nieko nelanko), vienu žodžiu, buvau pasmerkta, kokia aš motina....... doh.gif  biggrin.gif

nepykit, bet ji yra ne gera motina o durna, as apie tokias irgi kalbejau, o dazniausiai kiek teko pastebeti, ir ju diena praleidziama labai "turiningai" papliotkinimas pas panasaus plauko "geras" mamas. unsure.gif
kai vaikai tuo metu uzsiima net nezinai kuo.

mano baisiausi prisiminimai is vaikystes. Rugpjucio pabaiga, pasiruosimas mokyklai, kasdieninis diktantu rasymas ir gramatikos kartojimasis lotuliukas.gif
as siandien lenkiu galva pries savo tevus ir mociute, kkurie buvo tikrai protingi zmones. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 24 rugsėjo 2012 - 11:51
QUOTE(due drops @ 2012 09 24, 11:40)
O kur cia kas rase apie muilinimus?Savo fantaziju nepriskirkit kitiems cool.gif

Aš aš čia pavariau lotuliukas.gif Nepriskiriu, suteikiau daugiau vaizdingumo biggrin.gif
O kaip maisto gaminimas? Ar 14 metų pilietis negali pasidaryti pats ir dar padaryti tėvams valgyt? g.gif Manau, tokiam jau galima duoti degtukus....
Atsakyti
Jei mano mergicka butu pianiste-jokiais budais nei bulviu skustu,nei tarka imtu.Rankeles labai saugot reikia biggrin.gif
Atsakyti