Įkraunama...
Įkraunama...

Kalankė

Kaip gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2010 01 14, 11:08)
grazuole  wub.gif

QUOTE(jediara @ 2010 01 14, 19:39)
Kaip gražu  wub.gif

nu viskas, aš jau visa apsipatenkinus, kad visoms gražu rolleyes.gif 4u.gif bet toks kontrastas - už lango pusnys, šaltis, o pas mane va taip raudonai žydi wub.gif
Atsakyti
Tai jau tikrai ir dar tokia ryškiai raudona spalva thumbup.gif
Atsakyti
Zuzla, parodyk savo kalankę..Prašau foto stambiu planu ir parodant lapus..

Nebesuprantu ką aš turiu g.gif ..Kalankę ar ne..Manosios lapai maži , apvalus ir tankūs, stiklainyje šaknis išleido ir jau žydėt ima..Pgl žiedus - kalankė, pgl lapus - abejoju..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 21 sausio 2010 - 14:19
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 21, 14:19)

dabar darbe neturiu fotiko, bet 17 psl kažkiek matosi lapai g.gif dar pvz iš interneto įmetu

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 21, 14:19)

Nebesuprantu ką aš turiu g.gif ..Kalankę ar ne..Manosios lapai maži , apvalus ir tankūs, stiklainyje šaknis išleido ir jau žydėt ima..Pgl žiedus - kalankė, pgl lapus - abejoju..

Jei pagal žiedus kalankė, lapai daugiau mažiau mėsingi, tai greičiausiai ir yra kalankė. Kalankių būna įvairių formų. Pvz vieną tokią turiu k.tubiflora
user posted image
Gavau porą lapelių ir jau išleidę mačiau stiebelius thumbup.gif , pagal mane k.rhombopilosa, va tokios užaugusios turėtų būti user posted image
Yra ir tokių pvz.
user posted image
user posted image
user posted image
Įdomūs sukulentai bigsmile.gif tos kalankės
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 01 22, 17:29)
k.tubiflora
user posted image

nu čia tai įdomybė bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutės

Na ir gražolių turite - pirmą kartą matau tokią gražią vyšninę spalvą.

O maniškei kažkas nutiko, pradėjo džiūti lapų galai, paskui visas lapas nudžiūna ir nukrenta. Gal galite patarti - ar perlaistau ar nedalaistau?
Atsakyti
Nu apžavėjo mane kalankių įvairovė.. wub.gif

Spėju, nuo santpaulijų persimesiu ant kalankių..

Gal kuri auginate Kalanchoe manginii, kuri žydi varpelių formos žiedais? Galvoju labai egzotiška wub.gif ir labai tiktų prie būsto interjero..Ar sunku augint, pražydint ir pan?

Pasisodinau saviškę "nežiniukę", nugriebtą pas bobutę vieną..Skleidžiasi po truputėlį, kai labiau pasirodys spalva, įkelsiu..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 24, 15:46)
Gal kuri auginate Kalanchoe manginii, kuri žydi varpelių formos žiedais?

Skleidžiasi po truputėlį, kai labiau pasirodys spalva, įkelsiu..

paguglinau - tikra gražuolė rolleyes.gif

laukiam laukiam mirksiukas.gif rinksim konsiliumą ir spręsim, kas per nežiniukė rolleyes.gif
Atsakyti
Nu, teikimas konsiliumui ax.gif

Manau, kad čia kalankė..Sakau, pas bubutę kaime vieną pamačiau tokį medelį apvalų krūmą/kupstą - mane labai sužavėjo jo vešlumas, žalumas ir tas lapelių delikatumas..o kai dar pasimatė, kad ant kievienos šakos šakelytės kraunami pumpurai...svajonė buvo atrasta tongue.gif
Per Kalėdas parsivežiau šaką vieną Vilniun per visą Lietuvą..Mirko stiklainyje, išleido šaknis ir net mirkdama žiedus ėmė skleist - nors daug nuvyto - visgi nulaužta šaka..Stiklainyje vandenyje mirko ir dar viena šakelė..Ai, galvoju, laiko nėr visai..Kai sodinsiu, išmesiu blush2.gif Vakar pagaliau prisiruošiau žemėn įkišt - smagu, pavasariniai darbai mirksiukas.gif , nors - 23 C tongue.gif ; ir matau, ta per apsileidimą mirkusi šakelė šaknis irgi išleido bigsmile.gif

Taigis, rodomės:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 25 sausio 2010 - 11:33
mano nuomone, tai kalankė smile.gif
Atsakyti