Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

Dariausi Akiu lazerines chirurgijos centre, kainavo 4500 lt. pas Gutauska (super gydytojas-juokino ir visaip blaske operacijos metu, kad tik butu ramiau smile.gif ) Po operacijos menesi negalima eiti i soliariuma, pirti, baseina, maudytis vandens telkiniuose. Mano pazystama po opercaijos nesidaze akiu daugiau nei du menesius, bet kadangi man viskas parejo puikiai-jau po menesio i darba ejau pasidaziusi. Pirma pusdieni po operacijos asarojo ir truputi perstejo akys,maciau pro ruka, antra diena truputi liejosi vaizdas, o toliau tik tamsus akiniai ir erelio zvilgsnis biggrin.gif aisku kiekvienas i operacija reaguoja individualiai tai ir pojuciai gali but kitokie.
Atsakyti
QUOTE(Mist @ 2007 09 10, 22:04)
Pirma pusdieni po operacijos asarojo ir truputi perstejo akys,maciau pro ruka, antra diena truputi liejosi vaizdas, o toliau tik tamsus akiniai ir erelio zvilgsnis  biggrin.gif aisku kiekvienas i operacija reaguoja individualiai tai ir pojuciai gali but kitokie.

nesidažymai, nesimaudymai tai juokas. Verčiau paprotink kaip pasiryžt tam, visgi akys o ne kokie papai doh.gif
Atsakyti
hmm..vat kaip pasiryzti tai operacijai vieno atsakymo nera smile.gif tam ruosiausi psichologiskai gal pusantru metu, nes siaip gydytoju labai bijau unsure.gif
apsisprest padejo tai, kad po daugelio metu lesiu nesiojimo akys eme ju nebepriimti (alergija) ir teko nuolat nesiot akinius. Tada supratau, kad yra du keliai:arba akiniai ant nosies visa likusi gyvenima arba lazeris. Perskaiciau begale info apie operacija, isklausinejau pazistama, kuri daresi operacija pas ta pati gydytoja, tik pries metus, stebejau kaip ji dziugauja po jos..ir viena diena supratau, kad daugiau noriu daryti ta operacija nei bijau. Va tada ir uzsirasiau konsultacijai smile.gif
dar pamirsau astigmatizma-turejau ji vienoje akyje, sutvarke tos pacios operacijos metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mist: 11 rugsėjo 2007 - 01:59
Kaip pasiryzt, ir as manau, kad sunku patarti. Kazkada senai siame forume minejau, kad irgi operavausi. Manau, jei yra kokiu klausimu, ar negalite apsispresti, galite tiesiog apsilankyti konsultacijoj, pabendraut su gydytoju. Tai turetu palengvinti sprendima. Tikrai per pirma konsultacija jusu neguldys ant operacinio stalo. Pasverkit visus uz ir pries. Man didziausias pliusas buvo begalinis noras matyti pasauli be jokiu trukdziu 4u.gif
Atsakyti
O ir man jau baisiausiai atsibodo tie akiniai,bet va bėda,kad ir toliau blogėja verysad.gif Dabar išvis bijau,iki kelių dioptrijų man nuprogresuos,jei jau dabar vienoj aky -6,5,kitoj -7...
Bet vis tikiuosi,kad apstos ir tada tai jau tikrai iškart eisiu operuotis.
O va dar kažką girdėjau,kad po operacijos gimdyt natūraliai negalima,ar čia teisybė ar nelabai?+ kiek laiko ten ta operacija trunka,ką maždaug daro?Ar duoda kokią nejautrą?
Ar reik po to kokių vaistų?
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
nustos akys blogeti tikrai mirksiukas.gif
operacija su visais pasiruosimais trunka ne ilgiau pusvalandzio, nejautra daroma vietine-lasinami lasiukai i akis pries operacija. Operavimo metu skausmo tikrai jokio, tik kartais nemalonus spaudimas (kai ant akies deda fiksuojanti zieda pries operacija). Tikriausiai apie pati procesa prisiskaitei (kalbu apie Lasik operacija), tai ner ka pasakoti-nupjaunamas pavirsinis akies lopinelis, gydytojas ji atvercia, kad pasiekti ragena, nugarina ja kiek numatyta ir vel uzvercia lopineli-viskas smile.gif po to tris savaites reikia lasinti specialius lasiukus i akis kelis kartus per diena.
Del gimdymo nezinau tiksliai, neklausiau, bet lyg skaiciau, kad naturaliai gimdyti galima.
Atsakyti
"tai ner ka pasakoti-nupjaunamas pavirsinis akies lopinelis, gydytojas ji atvercia, kad pasiekti ragena, nugarina ja kiek numatyta ir vel uzvercia lopineli-viskas "

jei man viska butu dar tik priesaky, sitaip pasakodama bent jau mane tai isgasdintum wacko.gif nors is tikro nera taip baisu, kaip gali pasirodyti. as tai nepajutau, kaip viskas baiges. Ir dar ta baime sumazejo zinant, kad iskart po to namo galesiu mauti. kaip sakant, savu namu ir sienos gydo ax.gif

Kas del gimdymo, nieko nesu girdejusi, kazkaip nepasidomejau. Bet jei ir negalima, tai, manau, tik kuri laika.
Atsakyti
atsiprasau, jei ka toks mano aprasymas isgasdins smile.gif
bet tai tikrai visai nebaisu! as pati iki smulkmenu issinagrinejau visa operacija-bent man nuo to pasidare aiskiau ir drasiau.
Atsakyti
QUOTE(Mist @ 2007 09 10, 22:04)

Ačiū už informaciją, aš irgi apie tą pačią kliniką galvoju. Tiesiog laukiu dar kito rudens, nes reikia ir pinigėlių susitaupyt, ir baigti mokslus, tada mažiau prie kompo ir knygų sėdėsiu, akys ne taip vargs.

QUOTE(Mist @ 2007 09 11, 02:52)
dar pamirsau astigmatizma-turejau ji vienoje akyje, sutvarke tos pacios operacijos metu.

O koks astigmatizmo laipsnis buvo? Mane labiausiai ir pjauna būtent astigmatizmas, nes prie trumparegystės kaip ir pripratau, jinai neprogresuoja jau daug metų, o cilindras dabar 1,75 vienos akies.

QUOTE(coliukeee @ 2007 09 11, 20:23)
Kas del gimdymo, nieko nesu girdejusi, kazkaip nepasidomejau. Bet jei ir negalima, tai, manau, tik kuri laika.

Na, aš gimdyti kaip ir nebesiruošiu, bet ir apie tai esu skaičiusi. Šiaip daugiau informacijos galima rasti rusiškuose saituose. Bijau apsirikti su terminais, bet rekomenduoja operuotis arba pusmetis iki planuojamo nėštumo, arba metai po gimdymo, ir kai jau nemaitini krūtimi. Paieškok ne lietuvių kalba - tikrai rasi tikslesnės info 4u.gif
Atsakyti
butent del operacijos kainos (teko pataupyt pinigu) laukiau daugiau nei metus kol tai ivyko, tai per ta laika atsikraciau visu abejoniu ir pasiruosiau.
savo buvusio astigmatizmo laipsnio, deja, nepamenu, netrukde jis man.
Atsakyti
O as kai ruosiausi operuotis, per daug informacijos neieskojau. Nes kuo maziau zinai, tuo ir baime mazesne. Pasiklioviau vien informacija, suzinota is gydytojo. ax.gif

Vienas dalykiukas istrigo. Jau gulint ant operacinio, gydytojas klausia - ar pasakoti ka ruosiuosi daryti? Nu jo.... galvoju.... ir prades jis man (kaip cia viena forumiete rase biggrin.gif ) DABAR AS TAU PRAPJAUSIU.... DABAR DEGINSIU.... blink.gif O zinant, kad ten gulet reikia nejudant, kazin ar man pavykltu tai girdint lotuliukas.gif Tai kalbino jis mane apie mokslus, pajuri ir pan. Ir nepajutau kaip operacija praejo rolleyes.gif
Atsakyti
dievuliau paskaičiau labai užsimaniau blush2.gif Dabar pastiprino lęšius tai kol kas dar gerai matau,ale jaučiu greitai vėl žlabinėsiu verysad.gif
o gal galit dar pasakyt savo chirurgų pavardes,kas operavotės? 4u.gif
Atsakyti