Beiker Paskelbta Vakar, 19:49
As irgi svajoju apie gyvenima be akiniu, bet mano vyras kategoriskai pries Jis labai bijo pasekmiu, sako, o jeigu isvis apaksi. vienu zodziu, neleidzia man operuotis. Aisku ir pinigeliu reikia turet atliekamu, o kaip zinia, tu atliekamu kazkaip retai pasitaiko
Akys juk tavo, o ne vyro?

Ne jam reikia gyventi su "ramentais" ant nosies, be kurių gal toliau savo nosies nematai?
Aš esu pasidarius Lasik operaciją prieš 6-7 metus. Dariausi Vilniuje, "Akių lazerinės chirurgijos centre", operavo A.Gutauskas... konsultavausi prieš operaciją 0,5 metų, nes po apžiūros nustatė, kad prieš tai buvo išrašyti per silpni akiniai, kurie susilpnino regėjimą dar apie 2,5 dioptrijos. Ždž, turėjau trumparegystę ir astigmatizmą, be to, buvo cilindrinis regėjimas ir nevienodas akių nusilpimas (kairė akis - apie 6,5, dešinė - apie 4,5). Pusę metų iki operacijos turi neblogėti regėjimas, operuoja tik nuo 18 metų... prieš operaciją dar patikrina akis, sumoki pinigėlius (apie 4000Lt kainavo abi akytės), pasirašai dokumentą, kad nesėkmės atveju pretenzijų neturėsi

rimtai, taip buvo, dėl to truputį kinkos drebėjo... ir nuvedė ruoštis operacijai. Pirmiau gavau dozę stiprių raminamųjų (kaip sesutė pajuokavo, "narkomanų džiaugsmo"

) ir koridoriuje laukiau kol prasidės jų veikimas. paskui atvedė į operacinę, atsiguliau ir visos operacijos metu kompiuteryje turėjau sekti raudoną taškelį ir stengtis nenukreipti žvilgsnio. na, daugiau tik smulkmenos, po operacijos važiuodama mašina miegojau kaip užmušta, nes veikė vaistai. o šiaip ką, akys jautrios buvo dar kelias dienas, pusę metų tris-du kartus per dieną turėdavau lašintis kelių rūšių vaistukus, porą pirmų mėnesių stengtis vengti saulės, dulkių, vėjo ir dūmų į akis (bet ko, kas dirgina), netgi nesidažiau akių porą mėn

(čia pati taip nsusprendžiau, kad bus geriau)... o dabar tai ką, dirbu kompu, akys pasilpsta, tas natūralu, į metus porą kursų sugeriu vitaminų akims, pasistiprina. Šiaip, sakė gydytojas, laukia normalus akių senėjimas, kaip ir visų sveikų žmonių, gali atsirasti toliaregystė ir pan... tik vat neseniai sužinojau, kad sunku ar neįmanoma pritaikyti akies dirbtinio lęšiuko kataraktos atveju... tai tik toks minusas...
O šiaip pasiilgau jau akinių

tik planuoju nusipirkti su apsauga nuo kompiuterio spinduliavimo, kokius stiliovus