Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

QUOTE(Miaška @ 2008 10 03, 19:11)
Oi, negąsdink! unsure.gif  Aš matau, kad gerėja situacija, nes pirmą kartą, kai tai pastebėjau, tai buvo antra diena po korekcijos, kažkaip net pasimečiau: matau kaip rūke, mašinų šviesos išsklidusios... Dabar jau daug geriau, bet vis tiek dar ne toks komfortas, kaip dieną.

Idomu, o kaip kitiems, kas jau pasidare korekcija? Kaip matymas tamsoje? Gal kas parasys blush2.gif
Atsakyti
Naktį matau prasčiau, nei dienos šviesioje, bet akinių tai tikrai nereikia ir vairuoti netrūkdo. Nepamenu aš tokio jausmo, kad ir naktį matyčiau kaip dieną, todėl to nesitikėjau ir net nemaniau, kad taip gali būti ax.gif Paklausiau kelių žmonių, kurie su sveikomis akimis, tai jie sako, kad naktis yra naktis ir nenorėk matyti kaip dieną smile.gif Tai kaip čia dabar yra? A? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 10 03, 20:45)
Paklausiau kelių žmonių, kurie su sveikomis akimis, tai jie sako, kad naktis yra naktis ir nenorėk matyti kaip dieną smile.gif Tai kaip čia dabar yra? A?  ax.gif

Na, aš ne apie tai, kad noriu akimis skrosti tamsą ar būti kokiu supermenu, tiesiog gatvėje papuolusi į silpnai apšviestą vietą, pasijaučiu trumparege, kažkoks rūkas atsiranda...
Atsakyti
Gerai čia apie supermenus parašei lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Trumparege netampu ir jokio rūko nebūna. Jei jau rūką matau, tai mato ir kiti hihihi.gif

O šiaip tau regėjimas pilnai atstatytas? Kažkaip neužfiksavau, tai atsiprašau, jei apie tai jau esi rašiusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 10 03, 21:05)
O šiaip tau regėjimas pilnai atstatytas? Kažkaip neužfiksavau, tai atsiprašau, jei apie tai jau esi rašiusi  ax.gif

Taip, pilnai, nors jaučiu skirtumą: kairė akis, kuri buvo stipresnė, dabar mato silpniau už dešinę, kur buvo ir minusas didesnis, ir astigmatizmas. Atsispausdinau tą regėjimo lentelę, pasikabinau ant sienos namuose, tai matau paskutinę eilutę kiekviena akimi - bet tik ryte, prie natūralaus apšvietimo. Na, vakare akys ir šiaip pavargusios būna, vis tik į kompą spoksau dažnai po keliolika valandų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(As_tik_as @ 2008 10 03, 16:43)
Į Minską bijau važiuot dėl šnapso pigumo. Galiu neatsilaikyt, ir vietoj operacijos į "dezinfekcijos" procedūras nuklyst...  blush2.gif  O kur dar kiti klystkeliai...  wub.gif
Bus gerai ir Laserview. Psio, kitą savaitę varau, susitariau.  bigsmile.gif

doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Cia bajeris, Minskas thumbup.gif

Kaip as jum pavydzius apsisprendimo, zinokit, iki negaliu. As BIJAU, zinau jog dzin, nieko gal nebus a vdrug as i ta 1% kur kokia komplikacija unsure.gif

Kaip nusprest? pas mus nzn kokie tie aparatai, jus cia visos tiek zinot, as jauciuosi kaip totali kvaisa. unsure.gif As zinau , kur ta klinika, kaip operuoja, ir kiek kainuoja unsure.gif Psio............
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 10 03, 21:19)
Taip, pilnai, nors jaučiu skirtumą: kairė akis, kuri buvo stipresnė, dabar mato silpniau už dešinę, kur buvo ir minusas didesnis, ir astigmatizmas. Atsispausdinau tą regėjimo lentelę, pasikabinau ant sienos namuose, tai matau paskutinę eilutę kiekviena akimi - bet tik ryte, prie natūralaus apšvietimo. Na, vakare akys ir šiaip pavargusios būna, vis tik į kompą spoksau dažnai po keliolika valandų... doh.gif

Gal astigmatizmas yra ta priežastis kodėl jaučiasi skirtumas? Tik spėlioju. Aš neturėjau jokių ligų, tik pačią elementariausią trumparegystę ax.gif Ir dabar tikrai viskas gerai, nors akys apkrautos tikrai labai stipriai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2008 10 03, 23:17)
doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Cia bajeris, Minskas thumbup.gif

Kaip as jum pavydzius apsisprendimo, zinokit, iki negaliu. As BIJAU, zinau jog dzin, nieko gal nebus a vdrug as i ta 1% kur kokia komplikacija unsure.gif

Kaip  nusprest? pas mus nzn kokie tie aparatai, jus cia visos tiek zinot, as jauciuosi kaip totali kvaisa. unsure.gif  As zinau , kur  ta klinika, kaip operuoja, ir kiek kainuoja unsure.gif  Psio............

Be reikalo bijote dėl tų 1%. Jeigu ir pakliūtumėt į menamas komplikacijas, tai visi baisumai bus tame, kad teks kažkokį laikotarpį intensyviai pasigydyt tas komplikacijas. Turiu precedentą: pažįstamai buvo komplikacijos po tokios operacijos. Pakliuvo infekcija. Pradžioj kilo panika, o ir nemalonūs pojūčiai be galo. Na, bet po pusantro mėnesio kruopštaus gydymo išsilaižė, ir dabar - viskas "čiki"...
Dėl aparatūros: būkte rami, esama aparatūra yra pakankama tokios operacijos sėkmei, daugiau gali nulemt žmogiškasis faktorius - daktarėlio "abra-kadabra", manyč... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2008 10 03, 23:17)
Kaip  nusprest? pas mus nzn kokie tie aparatai, jus cia visos tiek zinot, as jauciuosi kaip totali kvaisa. unsure.gif  As zinau , kur  ta klinika, kaip operuoja, ir kiek kainuoja unsure.gif  Psio............

Mano sprendimas gimė dar paauglystėje, kai išgirdau apie tokias operacijas. O kad būtų drąsiau - keletą metų studijavau visą informaciją internete. Na, apsisprendus baliko sutaupyt pinigėlių ir išsirinkti kliniką... smile.gif

QUOTE(RamuneM @ 2008 10 04, 05:22)
Gal astigmatizmas yra ta priežastis kodėl jaučiasi skirtumas?

Ne, nes akis, kuri turėjo astigmatizmą, mato geriau... Klinikoje siūlo palaukti 3-6 mėnesius, jei ir tuomet jausiu, kad regos aštrumas nepakankamas - koreguos tą akį papildomai. Nemokamai smile.gif

QUOTE(As_tik_as @ 2008 10 04, 06:23)
Dėl aparatūros: būkte rami, esama aparatūra yra pakankama tokios operacijos sėkmei, daugiau gali nulemt žmogiškasis faktorius - daktarėlio "abra-kadabra", manyč... blink.gif

Nežinau, kaip Lietuvoje, bet Minske pasirašiau sutartį, kurioje man garantavo 100% regėjimą, jei to neįvyks - nemokamą koregavimą ir t.t. Daug ten visko prirašyta... Aš labiau bijojau ne tokių komplikacijų, o pvz., regos praradimo ar ko nors panašaus... Kokie uždegimai tai niekis, lankydama baseiną per daugelį metų tų uždegimų n turėjau...
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 10 04, 18:05)
Nežinau, kaip Lietuvoje, bet Minske pasirašiau sutartį, kurioje man garantavo 100% regėjimą, jei to neįvyks - nemokamą koregavimą ir t.t. Daug ten visko prirašyta... Aš labiau bijojau ne tokių komplikacijų, o pvz., regos praradimo ar ko nors panašaus... Kokie uždegimai tai niekis, lankydama baseiną per daugelį metų tų uždegimų n turėjau...

Sutarties sudarymas dar nieko savaime negarantuoja, nors, psichologinį komfortą teikia, neginčiju. Svarbesnis teisinio proceso realizavimo kelias. O žinant kokia teisinė valstybė yra Baltarusija, tikėtis objektyvaus teisingumo - mažų mažiausiai naivu. Baltarusijos atveju galioja tik viena taisyklė: geranoriškas sutarties sąlygų ir įsipareigojimų vykdymas. Visi kiti atvejai - kaip aniems šaus galvon.
Kad kas nors prarastų regą dėl tokių ar panašių operacijų - girdėt neteko, o ir nėra priežasčių tokiom pasekmėm. Invaziją vykdo į rageną, todėl jai ir pavojus. Bet, nederėtų pamiršt, kad net įvykus ragenos "mirčiai", kitos ragenos persodinimas nėra kažkoks stebuklas.
Ir pabaigai: jeigu koks nors žmogus grybaudamas netyčia susižalojo akį ir todėl apako, o jūs apie tai sužinojote, tai tai visiškai nereiškia, kad niekada neisite grybauti, nors ir yra tokia rizika... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(As_tik_as @ 2008 10 04, 19:10)
Ir pabaigai: jeigu koks nors žmogus grybaudamas netyčia susižalojo akį ir todėl apako, o jūs apie tai sužinojote, tai tai visiškai nereiškia, kad niekada neisite grybauti, nors ir yra tokia rizika...  smile.gif

Na, šitoks optimizmas jau nebepalieka vietos kontrargumentams... thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 10 03, 18:54)
Sėkmės, laukiam įspūdžių mirksiukas.gif
Labai gerai prisimenu, kaip pati laukiau ir nekantravau... Sėkmės ir tau, lauksim su naujomis akelėmis ir tik gerais atsiliepimais biggrin.gif
Tavęs noriu paklausti, o kaip tau matymas prietemoje? Man dabar ketvirta savaitė po operacijos (rugsėjo 11 d. buvo), tai prietemoje matau prasčiau, nei prie normalaus apšvietimo. Sako, gali ir 3 mėn. prireikti, kad stabilizuotųsi regėjimo aštrumas...

aš trečią dieną po operacijos bandžiau vairuot tamsoje tai labai sudėtinga buvo, mašinų šviesos atrodė tokios didžiulės ir akino nerealiai tai užsidėjau akinius nuo saulėta tai buvo geriau, o dabar tai viskas gerai,vienodai matau ir šviesoj ir tasmsoj tik darbe akys labiau pavargsta ten pastoviai viskas mirga, žiba, tai taip ir norisi užsimerkus kartais pabūt. Bet vieną kartą taip užsimerkus kaip pabuvau tai ir užmigau lotuliukas.gif nors nieko keisto naktis buvo bet miegot stovint irgi reikia sugebėjimų doh.gif doh.gif
Atsakyti