Labas visoms

Sveikinu visas, kurios džiaugiasi operacijos rezultatais. Aš jau reiškiausi panašioje temoje prieš metus; operaciją darėsi vyras. Jo trumparegystė buvo apie -7. Darė Lasik operaciją, Kaune, įkvėptas kelių patenkintų padaryta jiems operacija žmonių pasakojimais... be abejo, labai norėjo ir pats, nuo pat paauglystės.
Šiandien paklaustas, ar rekomenduotų pažįstamiems darytis korekciją, atsako, kad greičiausiai ne. Operacija nebuvo nepavykus, bet vykusia jos irgi nepavadinsi. Paklaustas, kaip mato pasaulį operuotomis akimis lygininat su akiniais, sako, kad 7 balai iš 10. Akys, nors ir operuotos pirmą prieš daugiau negu metus, vis dar "rodo" nestabiliai. Kartais prasčiau, kartais geriau. Kartais dvejinasi - trejinasi, kartais rūkelis užslenka. Prieš daugiau negu pusmetį (gegužės mėn.) jam koregavo vieną akį papildomai, nes buvo po pirminės operacijos atsiradęs astigmatizmas - jį pašalino. Iš principo vyras patenkintas, bet antrą kartą, manau jau nebepultų stačia galva. Gydytojas sakė, kad operacija pavyko puikiai, akys gyja gerai, tik stebėtinai lėtai - kaip pas seną žmogų. O gal šiuos pašalinius efektus duoda įsisenėjus infekciją, kuri buvo ir anksčiau, tik jos visiškai nesijautė prieš operaciją; apie ją net nežinojom - ją aptiko po operacijos praėjus kuriam laikui.
Aš nenoriu atkalbinėt - tiesiog dalinuos įspūdžiais. Pati esu trumparegė (-3). Nešioju akinius. Linzių negaliu - jautrios akys. Jei galėčiau retkarčiais įsimest kontaktines linzes, net minties nekiltų daryt operacijos. Jei mano trumparegystė būtų -1,5, kaip pas kažkurią čia pasisakiusią, tokia mintis pasirodytų juokinga - manyčiau, kad matau kaip erelis (prisimenu tuos laikus, kai man buvo -1,5). O jei nuspręsčiau operuotis (tokia mintis vis dėlto kartais sukirba galvoje), tai tikrai rinkčiaus kliniką ir chirurgą pagal rekomendacijas, ir nežiūrėčiau į kelis šimtus km, kuriuos reikėtų sukarti ar į Rygą, ar į Minską, ar į Vilnių.
Tai va. Tikiuos, labai ūpo nenumušiau

O mergaitėms ir berniukams linkiu sėkmės ir teisingo sprendimo

Jeigu kils klausimų, rašykit į a.ž., nes čia specialiai nesilankau.
Beje, operavo gyd.Gutauskas (jei nepainioju... tingiu ieškot, rašiau jau kažkada). Kiek girdėjau, puikus chirurgas, ir tikrai nesiskundžiam juo. TIk girdėjau gandus, kad Vilniuje berods naujesnė aparatūra, negu Kaune, kur ir operavosi mano vyras.