Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

QUOTE(Miaška @ 2008 01 29, 08:58)
Taip, buvo per plonas ragenos sluoksnis - nes ji turi didelį minusą, apie 12 dioptrijų, tai jai regėjimą atstatytų tik iki -4. Kuo didesnis minusas, tuo daugiau ragenos reikia nugarinti, todėl jos atveju operacijos nesiūlo.
Mano minusiukas apie 4-5, tai gal dar nieko bus...

Mano vyrui buvo -11 ir atstatė iki 1 blush2.gif Aišku, darė jis Rygoj.
O neoperuoti gali ir dėl dugno gilio, gali būti per mažas, su juo ten viena panelė buvo, kuriai okulistė pasakė, kad bus galima, o tas kompiuteris parodė, kad ne, nors jai tebuvo tik -3 rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remako: 29 sausio 2008 - 11:10
QUOTE(remako @ 2008 01 29, 10:41)
Mano vyrui buvo -11 ir atstatė iki 1  blush2.gif  Aišku, darė jis Rygoj.
O neoperuoti gali ir dėl dugno gilio, gali būti per mažas, su juo ten viena panelė buvo, kuriai okulistė pasakė, kad bus galima, o tas kompiuteris parodė, kad ne, nors jai tebuvo tik -3  rolleyes.gif

Na taip, tas faktas tik dar kartą patvirtina, kad universalių skaičiukų niekas negali nurodyti - reikia eiti ir tirtis savo nuosavas akeles biggrin.gif
Atsakyti
as girdejau,kad buna.jog po šios operacijos nebegali nešiot kontaktinių lešių-jei vėl regėjimas pasilpsta' ar pilnai neatsistato.
Atsakyti
QUOTE(Bazile111 @ 2008 02 17, 16:53)
as girdejau,kad  buna.jog po šios operacijos nebegali nešiot kontaktinių lešių-jei vėl regėjimas pasilpsta' ar pilnai neatsistato.

Taip, ir man ta pati sake gydytoja: po operacijos akys pasidaro jautresnes ir praktiskai neimanoma parinkti kontaktinius lesius... unsure.gif

Mano minusas labai didelis, -10... Kiek domajausi, konsultavausi su skirtingais gydytojais, kazkodel nelabai rekomenduoja operuotis. Gal mano atveju, nezinau. vardina tokias priezastis: jei atsiras minusas, teks jau nesioti akinius; menopauzes metu gali atsirasti salutinis poveikis del hormonu pokyciu - gali pradeti skaudeti, "tempti".... Kaip patare viena gydytoja (tarp kitko, kelis kartus per metus stazuojasi uzsenyje, tame tarpe ir JAV), jei trumparegyste nesukelia la-a-a-abai didelio diskomforto, tai jau geriau nerizikuoti... ax.gif Ir dar juokauja, kad trumparegyste - tai jau ne liga.... smile.gif
Tai kol kas as ir negalvoju apie operacija. Ziuresim, kaip bus toliau.

Sekmes apsisprendusioms operuotis! 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as labai labai noriu operacijos, bet labai bijau.......
perskaiciau visus jusu pasisakymus, daugelis dziaugiasi, net nezinau ax.gif
vienas musu draugas pasidare akiu operacija, tai labai patenkintas, bet as labai bijau.......
mano minusas -5,5 abieju akiu. nesioju lesius ir akinukus. siaubas, nors persiplesk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2008 02 26, 13:58)
Sveikos, as labai labai noriu operacijos, bet labai bijau.......

Aš manau, kad jei bijai, abejoji - tai ir nereikia. Kai jau tikrai norėsi - tada ir baisu nebebus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif As dariausi Lasik operacija spalio men.Kolkas esu tikrai labai labai patenkinta,tikiuosi taip bus ir toliau thumbup.gif Minusas buvo -6,5. Dabar matau 1. Buvau prisiskaicius visokiu nuomoniu,ilgai dvejojau,svarsciau,bet,kaip kazkuri sake,jei bijai,geriau nedaryk.As tikejau,kad viskas bus gerai,kad turi buti gerai. Pati operacija man buvo gana skausminga ir nemaloni,bet pooperacinis laikotarpis lengvai praejo.Akis grauze ir asarojo tik keleta val po operacijos.Vakare jau maciau puikiai.Aisku teko ilgokai pasaugoti akis,kad nieko nepatektu i jas,kelias naktis net miegojau su saules akiniais,kad netycia nepasitrinciau.Dabar esu tikrai laiminga ir patenkinta,kad ryzausi sitam zingsniui thumbup.gif Sekmes visoms,kas nusprendete operuotis taip pat drinks_cheers.gif Jei kazkas noretu paklaust ko nors,mielai atsakysiu.Geriau i AZ,greiciau pamatysiu smile.gif
Atsakyti
Labas visoms smile.gif Sveikinu visas, kurios džiaugiasi operacijos rezultatais. Aš jau reiškiausi panašioje temoje prieš metus; operaciją darėsi vyras. Jo trumparegystė buvo apie -7. Darė Lasik operaciją, Kaune, įkvėptas kelių patenkintų padaryta jiems operacija žmonių pasakojimais... be abejo, labai norėjo ir pats, nuo pat paauglystės.
Šiandien paklaustas, ar rekomenduotų pažįstamiems darytis korekciją, atsako, kad greičiausiai ne. Operacija nebuvo nepavykus, bet vykusia jos irgi nepavadinsi. Paklaustas, kaip mato pasaulį operuotomis akimis lygininat su akiniais, sako, kad 7 balai iš 10. Akys, nors ir operuotos pirmą prieš daugiau negu metus, vis dar "rodo" nestabiliai. Kartais prasčiau, kartais geriau. Kartais dvejinasi - trejinasi, kartais rūkelis užslenka. Prieš daugiau negu pusmetį (gegužės mėn.) jam koregavo vieną akį papildomai, nes buvo po pirminės operacijos atsiradęs astigmatizmas - jį pašalino. Iš principo vyras patenkintas, bet antrą kartą, manau jau nebepultų stačia galva. Gydytojas sakė, kad operacija pavyko puikiai, akys gyja gerai, tik stebėtinai lėtai - kaip pas seną žmogų. O gal šiuos pašalinius efektus duoda įsisenėjus infekciją, kuri buvo ir anksčiau, tik jos visiškai nesijautė prieš operaciją; apie ją net nežinojom - ją aptiko po operacijos praėjus kuriam laikui.
Aš nenoriu atkalbinėt - tiesiog dalinuos įspūdžiais. Pati esu trumparegė (-3). Nešioju akinius. Linzių negaliu - jautrios akys. Jei galėčiau retkarčiais įsimest kontaktines linzes, net minties nekiltų daryt operacijos. Jei mano trumparegystė būtų -1,5, kaip pas kažkurią čia pasisakiusią, tokia mintis pasirodytų juokinga - manyčiau, kad matau kaip erelis (prisimenu tuos laikus, kai man buvo -1,5). O jei nuspręsčiau operuotis (tokia mintis vis dėlto kartais sukirba galvoje), tai tikrai rinkčiaus kliniką ir chirurgą pagal rekomendacijas, ir nežiūrėčiau į kelis šimtus km, kuriuos reikėtų sukarti ar į Rygą, ar į Minską, ar į Vilnių.
Tai va. Tikiuos, labai ūpo nenumušiau smile.gif O mergaitėms ir berniukams linkiu sėkmės ir teisingo sprendimo smile.gif
Jeigu kils klausimų, rašykit į a.ž., nes čia specialiai nesilankau.
Beje, operavo gyd.Gutauskas (jei nepainioju... tingiu ieškot, rašiau jau kažkada). Kiek girdėjau, puikus chirurgas, ir tikrai nesiskundžiam juo. TIk girdėjau gandus, kad Vilniuje berods naujesnė aparatūra, negu Kaune, kur ir operavosi mano vyras.
Atsakyti
Aries, ačiū už išsamų pasakojimą 4u.gif

Sutinku su tavimi daugelyje vietų: pati jei matyčiau -1,5, jausčiausi ereliu biggrin.gif , deja, realybė kitokia, matau blogiau, o labiausiai trukdo gan stiprus astigmatizmas, dėl kurio ir linzių kaina smarkiai plėšo kišenę, plius jos nebeteikia tokio komforto, kaip paprastos, nes nepilnai priglunda, nuslenka, ir vėl matau blogai.

Susirinkau jau tikriausiai visą informaciją, kurios reikėjo, belieka sulaukti rugsėjo, o tada važiuosiu į Minską ir tikėsiuosi šimtaprocentinės sėkmės smile.gif
Atsakyti
Tai čia mano tas -1.5 regėjimas,kaip supratau reikia džiaugtis biggrin.gif tik gaila,kad kai kam nelabai pasisekė su operacija doh.gif
aš niekaip neprisiruošiu eiti kontaktinių lešių,nežinau ar tiks,ar bus patogu,bet reiks bandyt biggrin.gif apie operaciją jau nešneku,gerai sakė,kai buvau konsultacijoj gyd,tik neskaityk sm doh.gif tai kai taip moteriai pasako,taigi būtinai reikėjo paskaityt lotuliukas.gif
sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!
Mano regejimas -13 abeju akiu. Akiniu nenesioju del daugelio priezasciu jau 8 metus, tik lesius, kurie man puikiai tinka. Planuoju operuotis, renku info, antradieni eisiu i lazerines chirurgijos centra konsultacijai. Idomu tai kad suradau info kad siuo metu pasaulyje sekmingai Lasiku operuoja trumparegyste iki -18. Bet visgi nemanau, kad man atstatys iki 1, o jei po operacijos negalesiu nesiot lesiu, tik akinius, tada greiciausiai operacijos atsisakysiu.

Miaska, buk gera pasidalink info apie Minska. Matai, mano mamyte kilus is Baltarusijos, Minske gyvena jos vaikystes drauge, gydytoja. Mama sako, kad gali jos prasyti suorganizuoti operacija, bet svarstau ar verta? Bet jei tu apsisprendei, kad ten geriau, gal ir man pabandyt? nezinau...
Atsakyti
sveikutes,
o as tikriausiai niekada nesidaryciau operacijos, nes senatvej gali atsirugti. Kiek skaiciau, kad jei senatvej susirgsi katarakta, tai operuoti jau nebegales. Tai va operacija turi ir pliusu ir minusu. Kazkodel gydytojai patys nesioperuoja, vaiksto su akiniais smile.gif
Atsakyti