Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skatinimas vaistais

oho, kaip apsiriko blink.gif Tai ka jie echoskopu nemate mad.gif kosmaras kokie gydytojai irnesakyk.gif na bet svarbiausia, kad Jus sveikos, laimingai aukit 4u.gif as manau mes mamos visa laik apie tai pagalvosim, galbut kuo toliau tuo maziau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos. Mano gimdyme irgi buvo skatinamųjų: jau buvo nubėgę vaisiaus vandenys, veikla silpna, o kardiotokograma rodė, jog vaikelis dūsta (galiausiai viskas baigėsi cezario operacija).
Nesu visomis keturiomis už gydytojus, tikrai nesakau, kad visada jie teisūs. Bet kas būtų tuo atveju, jeigu būtų leidę laukti, o viskas būtų pasisukę bloga linkme - tada pasipiltų kaltinimai, jog uždelsė, nežiūrėjo. Gimdymas - labai slidus reikalas, nežinosi kaip kas gali pasisukti. Kartais priimami sprendimai, kurie mūsų akimis lyg ir nereikalingi - juk iki šiol viskas buvo gerai. Kitoms nereikėjo, kodėl man reikia - tam, kad suvoktum reikia laiko, o tuo metu to laiko nėra. Po gimdymo pradedama gvildenti kiekviena smulkmenėlė, kas būtų, jei būtų.
Pastaruoju metu per televiziją pasipylė istorijos apie gydytojų aplaidumą ir gimusius negyvus vaikelius (gal aš čia ir ne į temą).
Aš džiaugiuosi, kad mano vaikelis gimė gyvas ir kol kas nepasireiškė jokios neigiamos pasekmės komplikuoto gimdymo. Manau, tai svarbiausia.
Atsakyti

Nereikia galvoti, kas būtų, jei būtų...Juk tai nieko nepakeis. Tiesiog iš to reiktų pasimokyti, kad nereiktų dar kartą gailėtis 4u.gif
Atsakyti
Tai as ir nekaltinu gydytoju, tiesiog manau, kad jiem paprasciau skatint nei stebet savaite, kaip ten tas lialius ... juk ir rasiau, vaisiaus tonai buvo normalus, judesiai taip pat nepakite, kaklelis praviras apie 4cm, taciau jokiu skausmu nejauciau, pries nuleidziant vandenis buvo uzdetas aparatas kuris matavo silpnus saremius, kuriu as dar nejauciau, zodziu mazulis gerai jautesi, ramiai ruosesi atkeliaut i si pasauli, gal net ir ta pacia diena tik ramiai pasirinkes sau tinkama valanda, o gydytoja ai kaklelis praviras, saremiukai siokie tokie yra, ka cia laukt, jei jau su daiktais visais esat, davai pagreitinam duodat pinigus ir ajnu namo .... mad.gif ir drauge pas ja gimde, taip pat skatino, zodziu reik klausyt gydytoju bet taip pat ramiai viska apgalvojus turet savo nuomone... aisku neuzsispirt kaip ozkai ... sakysit, kaip tokioj situacijoj galvot ramiai, bet tokiose situacijose ir butina apgalvot viska, kad paskui butu kuo maziau kaltinimu, siuo atveju kaltinu tik save, kad nepaziurejau ramiai ir rimtai i gimdyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FaTaFeE: 13 vasario 2006 - 20:21
Kokia man aktuali tema. As pagal paskutinius gydytoju paskaiciavimus jau pernesioju maziu. Bet man tie paskaiciavimai itartini, nes pirmine nustatyta gimdymo data buvo kovo 25, kuri nestumo vidury virto i kovo 13. Ir daktaras minejo, kad ateinancia savaite (t.y. 03 20 - 03 26) jei nieko neivyks, reiks skatinti. Bet mano vidine intuicija sako, kad vaikas dar nepasiruoses ir, kad man joks "nepernesiojimas", tiesiog, klaida ju paskaiciavimuose. Juolabiau, kad vaiko tonai puikus ir gimdos kaklelis aklinai uzsidares. Bet gincytis su jais kaip ir nesinori, neduok Die vaikui pakenksiu priestaraudama. Nors vidus taip priesinasi...
Atsakyti
QUOTE(Gentle @ 2006 03 19, 19:38)
Kokia man aktuali tema. As pagal paskutinius gydytoju paskaiciavimus jau pernesioju maziu. Bet man tie paskaiciavimai itartini, nes pirmine nustatyta gimdymo data buvo kovo 25, kuri nestumo vidury virto i kovo 13. Ir daktaras minejo, kad ateinancia savaite (t.y. 03 20 - 03 26) jei nieko neivyks, reiks skatinti. Bet mano vidine intuicija sako, kad vaikas dar nepasiruoses ir, kad man joks "nepernesiojimas", tiesiog, klaida ju paskaiciavimuose. Juolabiau, kad vaiko tonai puikus ir gimdos kaklelis aklinai uzsidares. Bet gincytis su jais kaip ir nesinori, neduok Die vaikui pakenksiu priestaraudama. Nors vidus taip priesinasi...

Labai slidus reikalas. Pirmo nestumo metu gimdziau po termino praejus 10 dienu ir leliukas buvo su visais pernesiojio pozymiais. Antra karta gimdziau praejus 2 dienom po termino, bet leliukas irgi turejo pernesiojimo pozymiu. Tai reiskia, kad apskaiciuojant pagal menesines yra kazkoks netikslumas, ar mano ovuliacija vyksta nestandartiskai. Todel nebuk taip grieztai nusiteikusi, nes paskaiciavimai gali buti klaidingi ir i kita puse...
Atsakyti
sveikutes paskaiciau cia tik pradzia ir gala, ten kazkas vis rase kad baiminasi jog jei kita diena butu gimes vaikas tai geresnis likimas gal butu... o kodel niex negalvoja kad gal kaip tik, atejo kazkas ir isgelbejo vaika nuo "blogu zvaiigzdziu" padedami gimti "geresne" diena mirksiukas.gif as tikiu kad viskas kas mums nutinka yra tik i nauda bigsmile.gif
Atsakyti
o as tai ir pati nesuprantu,ar gimdziau naturaliai,ar vistik su kazkokiu gydytoju isikisimu.terminas pagal menesines buvo kovo 2 d.ligoninej pasirodziau 9 d.bet nebuvo vietu ir negulde,isleido namo.per laisvas savaitgalio dienas vistiek nepagimdziau,tai atvaziavau jau 14 d.pagulde ligoninen.per apziura pasake,kad 3 cm atsidare, yra galimybe nuleist vandenis ir 15 d.8 val ryte gimdykloj nuleis vandenis.kiek suprantu per apziura sujudino vandenis ar ka ten padare nzn,bet pamazu emem maust ir nakti prasidejo skausmiukai.sulaukiau kol jie pasidare reguliarus ir buvau perkelta i gimdykla.kadangi vandenys nenubego,tai kaklelio atsidarymas nebuvo labai skausmingas,apsiejau be nuskausminimo.o va kai nuleido,tai jau saaalduuuu buvoooo...tai taip ir nzn,ar pati gimdyt emiau,ar padejo ta apziura.bet maziukui viskas ok buvo,svoris 3670,ugis 51,vandenys nezali,nepernesiotas.esu neapsakomai dekinga auksciausiam,kad nebuvo 9 d.vietu,nes manau,kad butu tiek nelauke ir nuleide vandenis. schmoll.gif
o siaip neimu i galva,svarbu maziukas sveikas.ir zinau,kad ilgiau laukti gal ir nelabai butu galima-vistik 42 savaites jau suejo 15 d.na nebent kokia 1 dienele.jau geriau dienele anksciau ,negu pervelai...
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 02 07, 16:17)
mano gimdymą gydytoja irgi skatino. Skemadienį išėjo gleivių kamštis, tai sakė laukt - per tris dienas pagimdysiu. Taip sulaukėm penktadienio. NUvažiavom apžiūrai. Kaklelis buvo 4cm atsivėręs. Paguldė. NUleido vandenis, skatino. Paskui pasirodė, kad placenta jau atsidalinusi ir vaisiaus vandenys žali. Gimdymas tetruko 4val: nuo įžemgimo į gimdyklą be jokių sąrėmių iki kol vaikiuką laukiau ant rankų.

Kaip aš suprantu iš tavo istorijos, tai ačiū Dievui, kad jau daugiau gydytojai ir nebetempė gumos doctor.gif nes galėjo ir pavėluot.... blink.gif

Atsakyti
QUOTE(FaTaFeE @ 2006 02 04, 21:01)
Aš laukiu nesulaukiu, kada nebegalvosiu apie tai, bet matyt Mamos širdis jaučia kas buvo padaryta negerai ..

Mažute, negraužk savęs, tu pagimdei sveiką leliuką, nieko dabar jau nepakeisi, viskas yra gerai console.gif Kitą kartą žinosi kaip norėtum ir taip padarysi, dabar pamiršk... Patarimas, kitą kartą pasirink tokią gydytoją, kuri netingėtų atvažiuoti ir savaitgalį mirksiukas.gif
Atsakyti
MAN IRGI LEIDO SKATINAMUOSIUS.TUREJAU GIMDYTI VASARIO 14DIENA:TACIAU MANO MERGAITE DAR NESKUBEJO I SI PASAULI.KITA DIENA PRADEJO BEGTI RAUSVOS ISSKYROS.LABAI ISSIGANDAU IR SU DRAUGU NUVAZIAVOME I LIGONINE,NES TRECIADIENIAIS PO PIETU VOKIETIJOJE DAKTARAI NEDIRBA.MUS APZIUREJO IR PASAKE KAD NIEKO BAISAUS TIK BEGA UZSILIKES KRAUJAS,BET DEL VISA KO PADARE ECHOSKOPIJA.IR PASAKE,KAD PAS MANE UZKALKEJUSI PLACENTA IR MAZAI VAISIAUS VANDENU.TUREJAU LIKTI LIGONINEJE.SAKE JEI NEPRASIDES PATS GIMDYMAS IKI KETVIRTADIENIO RYTO TAI LEIS SKATINAMUOSIUS.MUM IR JIS NEPRASIDEJO,TAIGI GAVOME DOZE VAISTUKU.MANO MERGAITE GIME SVEIKA IR AS SAKYCIAU KAD TAI NERA JAU TAIP BLOGAI TIE VAISTUKAI,JEIGU YRA TAM PRIEZASTIS.TACIAU JEIGU DAKTARAS NENORI LAUKTI SAVAITGALIO,KAD TAVO VAIKUTIS GIMTU KADA JIS NORI,TAI KAIP APSKRITAI TOKS DAKTARAS DIRBA TOKI DARBA.
Atsakyti
Man gydytoja pranasauja pernesiojima. Sake, savaite po termino dar leis nesioti, o paskui, jei lelius neskubes, tai tures isikisti. Kazi, ar tai jau reiskia, kad be skatinamuju neissisuksiu?
Atsakyti