QUOTE(FaTaFeE @ 2006 02 10, 10:53)
oho, kaip apsiriko

Tai ka jie echoskopu nemate
Echoskopas labai netikslus gale nestumo, man su pirmu vaiku apsiriko beveik visu kilogramu.
QUOTE(Ikulia @ 2006 04 16, 10:42)
Bet, buvo ir pavojus, nes kaip po to pamateme vandenu visai nebuvo - tiesiog reikia labai atidziai saves klausyti.
Vandenu kieki gydytojai gali patikrinti jei tik tai neramu...
QUOTE(rena @ 2006 04 25, 18:06)
Daznai susimastau, gal reikejo palaukti, kol pats islys

ir gimdymas gal butu lengvesnis
Nebutinai, galejo vaikutis uzaugti ir dar sunkiau butum gimdzius, to niekada nesuzinosi. Teisingai viena mama parase, kad jei vaikutis gime sveikas, nereikia ieskoti atsakymo "kas butu, jei...". O del atsidariusio kaklelio - 2cm ne naujiena, del to gydytojai neskubina gimdyviu
Mane skatino abu kartus

Pirma karta - nes prabego vandenys, buvo dazni reguliarus saremiai, bet gimdymas neprogresavo. Gimdziau dvi savaites anksciau numatytos datos, bet mazute gime virs 4 kg su pernesiojimo pozymiais. Pediatras pasake, kad pernesiota, gydytojai vadinas apsiriko apie menesi, t.y. pernesiojau kelias savaites

To nesuzinosiu, svarbu vaikas sveikas, nors del svorio buvo ir istrigus, vien stumiau kelias valandas.
Antro vaiko del pirmosios svorio paciai gimdyti neleido. Liepe skatinti savaite iki numatytos datos. Pagimdziau labai gerai, daug lengviau nei pirma. Ir velgi vaikas buvo arti 4 kg

Tai kiek butu sverusi jei buciau laukusi ilgiau

Todel dziaugiuos, kad buvau skatinama, nes jei buciau laukus "kada gamta pasauks", gal gimdymo metu butu dare ir Cezari del vaiko svorio, nes per pirma jau buvo tokiu minciu. Tiesiog buvau tokia pavargus, kad net pasakiau gydytojui, kad nebestumsiu daugiau, na nebeturejau jegu visai.
Man atrodo, ne viena is musu nera pagimdzius 10 vaiku, is kuriu 5 butu buve pagimdyti "naturaliai" be isikisimo, o kiti 5 - su skatinimu. Todel sumesti kaltes skatinimui del sunkaus gimdymo ar vaiko sveikatos as nedrisciau. Neturim ko palyginti. As abiem atvejais skatinama jokiu sunkumu nepajutau. Turbut visi gimdymai skiriasi nepriklausomai tik nuo to, ar skatino ar ne... O juk ir pats skatinimas gali buti skirtingas, nes vienai neminksteja kaklelis, kitai tik saremius daznina, ir t.t. Vienu zodziu, skatinimas gali buti labai ivairus. Jis daugiau skirtas moterims padeti pagimdyti kai pacios del kazkokiu priezasciu negali. Skatinimas gali letint gimdyma jei jis buvo pradetas visai nesant progresui, bet gale nestumo jei ji pasiulo, tikiu daugiau del gimdyves ir vaikucio geroves, ne del gydytoju darbo palengvinimo. Bent jau as esu dekinga uz savo "skatinimus".