Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas

QUOTE(axa @ 2007 08 17, 12:30)
jei 'bankai ne tokie kvaili' - tai paaiškink please, kas per velniava vyksta JAV?
fikcija, viskas yra tik teorija ir fikcija.
kol būsto kaina auga , tai visi labai drąsūs: 'negalėsiu išsimokėti, tai parduosiu, atiduosiu skolą ir dar liks'. bet krizės metu ir dar ištikus asmeninėms problemoms ne tik būsi gražiai išprašytas iš būsto, bet ir liksi skoloj tiek kad pusę gyvenimo turėsi atidirbinėti. Iš nuomoto būsto išvarytas gali būti bent jau be skolų šleifo.

o kas yra 'normali kaina'? 600lt? gal gali parašyti skaičius: kiek tau kainuos savas būstas  per mėn, su visais baldais, įrengimu, ir kiek tokio buto nuoma kainuotų? (perkant dabar turiu galvoje, o ne prieš 5 metus) Ar suvoki tokį dalyką, kad ir perkant už paskolą moki nuomą - pinigų nuomą bankui?  Ir ji dabar yra didesnė negu nuoma buto šeimininkui. O bankai žinai kas per subjektai - paskolina skėtį kai šviečia saulė, ir be jokių skrupulų atima kai prapliumpa liūtis... Ar turit planą 'B', jei pvz po nakties vietoj 5% palūkanų reikėtų mokėti pvz 27%? Arba staiga vietoj 300K paskolos atsirastų 500K, o atlyginimas nepakiltų (lito devalvacijos atveju). Tada ir kruopoms deja gali pritrūkti... Ar taip negali būti, nes 'bankai ne tokie kvaili? smile.gif
Nori pasakyti , kad kiekviename rajone yra tik po 1 nuomojamą butą, ir jeigu neduokdie iš vieno iškrapštė - būtinai turi tarabanytis į kitą miesto galą ? smile.gif taip, nuoma turi trūkumų, neneigiu to. Bet nereikia sutirštinti spalvų.
O nuomos rinka palaipsniui įgaus vis civilizuotesnį vaizdą, aš tuo neabejoju. Juk anksčiau pas mus išvis nebuvo nuomos kultūros ir tas 'savo stogo' jausmas buvo labai stiprus . O labai stiprus dėl to , kad mūsų šalis pastoviai atsidurdavo kokių nors sukrėtimų ir krizių vidury, ir žmonės neturėjo jokių kitų idėjų kaip apsisaugoti - tik užsidarę už savo kamarėlių sienų galėdavo pasijausti saugesni. Bet auga nauja karta, kurie visai kitaip žiūri į gyvenimą ir pasaulį, kurie mato, kad sėdėjimas visą gyvenimą banko kišenėje saugumo nepriduoda, ir išvis kad pasaulis mūsų sienomis neapsiriboja - nuoma tik vystysis ir populiarės.

kada paskutinisyk nuomavais butą? turiu dar n draugų, kurie priversti nuomuotis... jau net pavargau nuo jų kraustymųsi iš vieno miesto kampo į kitą... verysad.gif Artinas ruduo- baisusis metas, kai vėl krūva liks benamių, nes Vilnių užplūs minios studentų iš provincijos... rast laisvą butą- daug sunkiau nei gali įsivaizduoti... Apie nuomą tam pačiam rajone, net svajot neįmanoma,. Džiaugsies aplamai jeigu gausi ir bus dzin, kad kitam miesto gale...va tema paie būsto nuoma- perskaitytk atidžiai mirksiukas.gif : http://www.supermama...?...6823&st=492
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2007 08 16, 20:58)
Tiems, kas neskaito angliskai. Mano akimis labai gera analize padaryta:
www.spekuliantai.lt/page.php?id=201

Axa, man siaip idomu, po to ka skaitai, ka sako tavo "gut feeling": kas atrieda atidunda - recesija ar korekcija?

Kissa, o tu bent menesi bandei gyventi taip, kaip deklaruojiesi galesianti?
Beje, jei ne paslaptis, kokios statybu bendroves interesus Jus atstovaujate? Tikiuosi neuzilgo is Jusu sulauksime giliai optimistiskos zinutes kaip, esa, jus nusipirkote savo svajoniu lindyne, viso labo uz kokiu nors "juokingus" 400K, kuria pastate puikioji firma "XXX", garsejanti savo puikia kokybe. Ir sienos jusu urvelio tikrai ne kartono, o neeee (!!!!)..... jos is putplascio, kas, kaip visi gerai zinome, zyyyyyymiai geriau, beveik tokio pat stiprumo kaip senoveje naudotos plytos, tik daug mazesnes silumines varzos statybine medziaga... ir t.t. ir pan.... Ai, tiesa, kaip gi mes uzmirsome pamineti, kad kainos kils... juk mes tik ka suzinojome, kad kainos krinta tik tuomet, kai sali uzklumpa defliacija...

O jei rimtai, tai bukit zmones, pasimelskit, kad man likimas i rankas atsiustu realu personaza "a la Kissa". Skolinga neliksiu.  cool.gif

O tau cia kas? Klimaksas? Susireiksminimo sindromas? Nusileisk ant zemes ir nesiputok. Ne tavo sukruštas reikalas kaip kas gales gyventi. Atsiprasau uz grubuma.
Atsakyti
QUOTE(superDEDE @ 2007 08 17, 12:40)
Sekiau tema tyliai. Daug briedo prirasyta, daug teoriniu pasvarstymu. Viena galiu pasakyti, rizika yra. Bet as geriau rizikuosiu, nei reksiu po lapais pasislepes apie galimus pavojus ir kas bus, jei bus. Bullshit'as_blia.

drinks_cheers.gif Šunys loja, o karavanas eina...
visur yra rizika, net einat pesčiųjų perėja degant žaliam šviesaforui... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2007 08 17, 12:46)
drinks_cheers.gif  Šunys loja, o karavanas eina...
visur yra rizika, net einat  pesčiųjų perėja degant žaliam šviesaforui... mirksiukas.gif

Lietuviskas nacionalinis bruozas "paloti".
Atsakyti
doh.gif Nu chebra duodat kai kurie lotuliukas.gif
Dėl manęs prašau tikrai nepergyventi, aš turiu savo butą ir man nebus svieto pabaiga jei iš nuomojamo buto mane "išspirtų" beje šeimininkas niekur neišvykęs, gyvena visai netoli, kainose gaudosi, nes pakankamai išsilavinęs žmogus yra.
Pirkite brangieji ką tik norit, bet axa komentaras labai taiklus, nenorėjau sutirštinti jau taip spalvų, bet visiškai jam pritariu drinks_cheers.gif
Bankui tikrai ne Jūsų sveikata rūpi ir atidės Jums paskolą tik dėl to, kad nereikėtų jam realizuoti Jūsų buto ir paskui dar vaikytis norint susigrąžinti skolą. Bankai tikrai ne kvaili su tuo aš 100 proc. sutinku. drinks_cheers.gif
Kol bus perkančių už bet kokią sumą, tol kainos ir kils. Juk kol bankai nedavė paskolų tol nebuvo nei būsto trūkumo, nei medžiagų. Patiko liaudžiai gyventi į skolą, vat ir kylo šaršalynė.
Visiems sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 08 17, 12:30)

o kas yra 'normali kaina'? 600lt? gal gali parašyti skaičius: kiek tau kainuos savas būstas  per mėn, su visais baldais, įrengimu, ir kiek tokio buto nuoma kainuotų? (perkant dabar turiu galvoje, o ne prieš 5 metus) Ar suvoki tokį dalyką, kad ir perkant už paskolą moki nuomą - pinigų nuomą bankui?  Ir ji dabar yra didesnė negu nuoma buto šeimininkui. O bankai žinai kas per subjektai - paskolina skėtį kai šviečia saulė, ir be jokių skrupulų atima kai prapliumpa liūtis... Ar turit planą 'B', jei pvz po nakties vietoj 5% palūkanų reikėtų mokėti pvz 27%? Arba staiga vietoj 300K paskolos atsirastų 500K, o atlyginimas nepakiltų (lito devalvacijos atveju). Tada ir kruopoms deja gali pritrūkti... Ar taip negali būti, nes 'bankai ne tokie kvaili? smile.gif

Konkrečiu mano atveju- mokėsiu 900 litų paskolos už nuosavą namą( 200m2), o jei nuomuočiaus vieno kambario butą- mokėčiau 1000-1200lt. litų per mėnesį... bet tik šiuo konkrečiu mano atveju, nes yra tam tikros aplinkybės...bet jei prašei skaičių prašom...
o visi kiti tie pasvarstymai, kad būtų, jei gi būtų doh.gif kaip sakoma, jei bobutė turėtų ragus- būtų troleibusas...jei gasdina palūkanų šuolis- galima rinktis fiksuotas palūkanas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(superDEDE @ 2007 08 17, 09:40)
Sekiau tema tyliai. Daug briedo prirasyta, daug teoriniu pasvarstymu. Viena galiu pasakyti, rizika yra. Bet as geriau rizikuosiu, nei reksiu po lapais pasislepes apie galimus pavojus ir kas bus, jei bus. Bullshit'as_blia.

teisingai superdede drinks_cheers.gif ir ner cia ko gilintis ir beletristikas rasyt..Kas nerizikuoja - tas negeria "sampano"!!! o kas negeria "sampano" tas ir nesupranto jo skonio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2007 08 17, 12:43)
kada paskutinisyk nuomavais butą? turiu dar n draugų, kurie priversti nuomuotis... jau net pavargau nuo jų kraustymųsi iš vieno miesto kampo į kitą... verysad.gif Artinas ruduo- baisusis metas, kai  vėl krūva liks benamių, nes Vilnių užplūs minios studentų iš provincijos... rast laisvą butą- daug sunkiau nei gali įsivaizduoti... Apie nuomą tam pačiam rajone, net svajot neįmanoma,. Džiaugsies aplamai jeigu gausi ir bus dzin, kad kitam miesto gale...va tema paie būsto nuoma- perskaitytk atidžiai  mirksiukas.gif : http://www.supermama...?...6823&st=492

svetimame gyvenau prieš 4 metus, iki kol pirkom savo . Nereikėjo kraustytis kitur nė karto. Butas buvo Nemenčinėje. Dabar jis tuščias kiek žinau, mat vargšams benamiams nelygis gyventi tokiame užkampyje - geriau jau nuomotis 5x brangiau ir vadintis vilniečiais.
dabar vėl galvojam apie nuomą, mat paskaičiavus labiau apsimoka parduoti savo ir nuomotis už kokius 1500-2000 lt/mėn. Drįsčiau spėti, kad neturėčiau problemos su nuoma, su kvailais šeimininkų įgeidžiais, o perdažinėti sienų ir šiaip nematau reikalo smile.gif na bet jūs žinot ką darot, ir čia jūsų teisė smile.gif Kiekvienas sprendžiam kas mums geriausia!
Atsakyti
Jo, paverkim, padejuokim. Dirbkim kazkam uz minimuma. Niekuo nerizikuokim, nes veliau bus blogiau.

Jei as taip gyvenciau, tai nieko netureciau. Man reikia SAVO namu, SAVO biznio, SAVO automobilio. Blyn blyn, kokie man kai kurie "apsivoželiai" atrodo.

Viskas, baigiau, issiliejau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo superDEDE: 17 rugpjūčio 2007 - 11:57
QUOTE(axa @ 2007 08 17, 12:54)
svetimame gyvenau prieš 4 metus, iki kol pirkom savo . Nereikėjo kraustytis kitur nė karto. Butas buvo Nemenčinėje. Dabar jis tuščias kiek žinau, mat vargšams benamiams nelygis gyventi tokiame užkampyje - geriau jau nuomotis 5x brangiau ir vadintis vilniečiais.
dabar vėl galvojam apie nuomą, mat paskaičiavus labiau apsimoka parduoti savo ir nuomotis už kokius 1500-2000 lt/mėn. Drįsčiau spėti, kad neturėčiau problemos su nuoma, su kvailais šeimininkų įgeidžiais, o perdažinėti sienų ir šiaip nematau reikalo smile.gif na bet jūs žinot ką darot, ir čia jūsų teisė smile.gif Kiekvienas sprendžiam kas mums geriausia!

Turiu pasiūlyma- suraskit šiai dienai Vilniuje butą už 600 litų ir būsiu jumis patikėjus... o adresą perduosiu tam kam tikrai reikia buto už tokią kainą. gal tas žmogus jums net atsilygins ax.gif Būsim bent kažką nuveikę, užuot tuščiai malę liežuviais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 08 17, 12:54)

Mhm, taip taip. Man kazkada vienas fruktas aiskino, kad su taksu pigiau gaunasi vazinet, nei su nuosavu automobiliu. Tavo mastymas irgi panasus?
Atsakyti
Čia buvo minėtas informacijos trūkumas LT šaltiniuose. Kiek aš skaitau, tai informcijos pakanka. Ir faktų, ir interpretacijų. O ypač interpretacijų. Kiekvienas gali pasirinkti pagal pomėgius ir poreikius. Nuo perkaitintos ekonomikos ir efektingo NT burbulo sprogimo iki tylaus subliuškimo ar netgi kilimo dar kurį laiką. Ir ne tik viešuose šaltiniuose, bet ir forumuose nuomonės išsiskiria. Tuose pačiuose spekuliantuose yra žmonių rašančių, kad jau kuris laikas išėmę pinigus ir laukia recesijos. O yra ir tokių, kurie skundžiasi, kad dar padorios korekcijos nebuvo.
Kas vyksta šiuometu JAV manau visi žino. Kaip tai paveiks NT rinką (ir ne tik) Lietuvoje bent jau aš kol kas nežinau. O būtų gerai žinoti ax.gif
Esamoje situacijoje aš nedarau jokių drąstiškų sprendimų. Kol kas pardavinėju turimą NT be skubos, už tą kainą ir tais tempais, kurios buvau suplanavusi.
Jeigu visgi bus recesija ir NT rinka sustings kuriam laikui (5? 10 metų???). Ką gi, man patinka NT, nusipirksiu dar ir lauksiu savo pirkėjų ant sekančio amerikietiško kalniuko biggrin.gif
Prašau per daug nepulti, nesu aš ekonomikos procesų analitikė ar kokia nors stambi investuotoja. Ir neturiu išankstinio "feeling" NT ant LT klausimais. Man kaip tik labai įdomu, kaip "sureaguos" sėslaus žemdirbio psichologiją su šiuolaikiniais ekonomikos procesais. Ko tik tie lietuviai nedarė dėl nuosavo žemės lopinėlio ir stogo virš galvos - ir savanoriais ėjo, ir į amerikę važiavo užsidirbti, ir prasiskolino už save ir vaikus ... lauksim, ką dar jie sugalvos lotuliukas.gif
Atsakyti