nėštumo metu teko du kartus pagulėti patologiniame skyriuje ir gan ilgai tai apie ten dirbantį personalą tikrai nieko blogo o tik gera galiu pasakyti

o apie pogimdyvinį... gerai kad mano mama šalia buvo ir biški pašokdino gydytoją, na gerąja prasme, o ne ten kažkokių išskirtinių sąlygų buvo prašyta:
1.mano kraujo grupė - , vyro +, tai po gimdymo jei vaiko + turi būti suleista antikūnių kad nebūtų ateityje problemų jei norėtumei antro ir ... vaikelio. Tai teko net kelis kartus gydytojai priminti dėl šito dalyko, ir kiekvieną kartą ji pažiūri į kortelę tipo aaa ... kraujo grupė -
2. po gimdymo nuo epidūros mane labai pykino ir vėmiau, o pasirodo jie turi kažkokių vaistų stiprinančių kurie tuos simptomus sušvelnina, bet ir vėl teko kelis kartus sakyti, kad aš blogai jaučiuosi, o pagalbos..... dar nemažai laiko palaukti
3. laaaaabai užkniso tas dalykas kad įkiša seselė galvą į palatą - tipo pietūs, vakarienė ir pan. Dingsta. Ir niekam neįdomu ar tu pajėgi atsikelti ir nušliauštiu iki tos valgyklos. O patologiniame jei reikia tai būdavo ir į lovą atneša.
4.jei vaikas verkia, o kita mama gal neusgeba susitvarkyti, tai jau čia jos pačios problema ir tikrai neateis ir nepadės nei nuraminti nei pervystyti. O draugė gimdė Kaune (kur tiksliai nežinau) tai pasakojo kad jei neturi jėgų paskambini vietiniu telef. ateina ir pervysto.
5. po gimdymo ginekologės apžiūra tai nepasakyčiau kad švelni, ateina, tai vos ne kaip karvei - išsi... , pasižiūri, jei ko neklausi tai ir išeis nieko nesakiusi.
Tai tokie mano patirtis, ir tikrai prisiminus pogimdyvinį skyrių brrr