Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

QUOTE(Maverick @ 2007 10 29, 13:24)
kas mokat daryti skanias varskes spurgas? prasom pamokyti mane...  4u.gif nusisausiu greitai, kaip ju noriu  blush2.gif

Oi, kad mane kur galas, ko as cia atibeldziau. Mes su Puikia Mamyte pirmus tremestus tik spurgas turbut ir valgem lotuliukas.gif lotuliukas.gif , man atrodo senoje temoje yra receptas. Einu pasiknisiu, gal atrasiu, jei ne tai perrasysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 10 29, 16:29)
Oi, kad mane kur galas, ko as cia atibeldziau. Mes su Puikia Mamyte pirmus tremestus tik spurgas turbut ir valgem  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , man atrodo senoje temoje yra receptas. Einu pasiknisiu, gal atrasiu, jei ne tai perrasysiu mirksiukas.gif

aciu, brangioji, verdu pietus, tai nelabai galiu sedet prie kompo, o be to ir knistis labai tingiu.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 10 29, 20:24)
kas mokat daryti skanias varskes spurgas? prasom pamokyti mane...  4u.gif nusisausiu greitai, kaip ju noriu  blush2.gif
aisku, nete randu begales receptu, bet... noris kazko isbandyto su komentarais  biggrin.gif . labai megstu tokias saldzias, neriebias... ai, kaip seile tysta...

Čia receptas, kur Puiki mamyte buvo įmetus wink.gif Tikai skanios thumbup.gif
Spurgos

0.5 kg varskes
8 saukstai miltu
4 saukstai cukraus
2 tryniai
2 kiausiniai
sodos (kelimo milteliu) - nubraukta sauksteli
citrinos zieveles
druskos

Kiausiniai istrinami su cukrumi, issukama varske, sumaisoma su kiausiniais ir kitais
produktais. Isminkoma, daromos graikisko riesuto dydzio spurgytes ir verdamos taukuose
+ aliejuje. Apibarstomos cukraus pudra.

Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 10 29, 13:35)
aciu, brangioji, verdu pietus, tai nelabai galiu sedet prie kompo, o be to ir knistis labai tingiu....  blush2.gif

http://www.supermama...?...0069&st=372 va cai su komentarais ir paveiksliukais mirksiukas.gif

QUOTE(laurechka @ 2007 10 29, 13:51)
Čia receptas, kur Puiki mamyte buvo įmetus wink.gif Tikai skanios thumbup.gif
Spurgos

0.5 kg varskes
8 saukstai miltu
4 saukstai cukraus
2 tryniai
2 kiausiniai
sodos (kelimo milteliu) - nubraukta sauksteli
citrinos zieveles
druskos

Kiausiniai istrinami su cukrumi, issukama varske, sumaisoma su kiausiniais ir kitais
produktais. Isminkoma, daromos graikisko riesuto dydzio spurgytes ir verdamos taukuose
+ aliejuje. Apibarstomos cukraus pudra.

drinks_cheers.gif , itairu ir man reikia spurgu issikepti lotuliukas.gif
Atsakyti
aciu, laurechka, maya 4u.gif 4u.gif

ar butinai sodos reikia? nepatinka man soda kepiniuose... atrodo, kad ir kaip ja nugesintum, as vis tiek ja jauciu valgydama doh.gif ... bet jauciu be sodos visai spurgos nepadides verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 29 spalio 2007 - 23:34
uzskaiciau dar, kad reikia koki sauksta degtines ipilti i tesla, kad spurgos aliejaus neprisigertu g.gif , idomu, ar tikrai veikia g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 10 29, 14:45)
uzskaiciau dar, kad reikia koki sauksta degtines ipilti i tesla, kad spurgos aliejaus neprisigertu  g.gif , idomu, ar tikrai veikia  g.gif ?

Veikia, veikia mirksiukas.gif . Beja soda galima nugesinti jei ka, nors ir nugesinta soda( jei jos per daug) jauciasi. Ir vietoj sodos naudok kepimo miltelisu, ju tikrai kepiniuose nesijaucia rolleyes.gif
Atsakyti
na pagaliau padariau Pumpkin Cream Cheese Pie doh.gif , o tai tas atsitinka, tai anas doh.gif - visi mano planai iki siol sugriudavo doh.gif . pamatysiu, kas isejo po valandikes, nes kepti turi pusantros valandos...

kam idomu - receptukas tinginiams, nes 'pie shell' pagal si recepta reikejo naudoti saldyta (o kadangi as nemoku, tai ejau lengviausiu keliu blush2.gif ). (jei sitas pyragas iseis, kita karta darysiu pagal Raskyte - viskas 'from scratch' biggrin.gif )

Pumpkin Cream Cheese Pie

1 pkg (8 oz) cream cheese, softened
3 tblsp powdered sugar
1/2 tsp vanilla extract
1 unbaked pastry shell (9")

Filling:
1-2/3 cups heavy whipping cream
1-1/2 cups canned pumpkin
2 eggs, lightly beaten
3/4 cup sugar
1-3/4 tsp pumpkin pie spice

In a small mixing bowl, beat the cream cheese, powdered sugar and vanilla until smooth. spread into pastry shell. in a bowl, whisk filling ingredients until smooth. pour over cream cheese layer. cover edges loosely with foil.
Bake at 350 F for 70-80 minutes or until a knife inserted near the center comes out clean. cool on wire rack. store pie in the refrigerator.

Yield: 6-8 servings.

P.S. pries dedama viska ant pastry shell, subadziau ji sakute - uosvienes patarimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 10 29, 14:24)
aisku, nete randu begales receptu, bet... noris kazko isbandyto su komentarais  biggrin.gif . labai megstu tokias saldzias, neriebias... ai, kaip seile tysta...

Oi blyn jus vel apie spurgas, neerzinkit o tai pas mane cielas naujas sliosas varskes vel kepsiu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 10 29, 20:20)
Oi blyn jus vel apie spurgas, neerzinkit o tai pas mane cielas naujas sliosas varskes vel kepsiu  doh.gif  lotuliukas.gif

sorry biggrin.gif

as susigaudziau recepta ir artimiausiom dienom leksiu pirkt varskes bigsmile.gif . kadangi siaip varskes nevalgau, tai nezinau, ar paprastose pardese yra tos Farmers Cottage cheese g.gif , ar jus, mergikes, tik pas rusus/lietuvius perkat g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2007 10 29, 18:53)
ar jus, mergikes, tik pas rusus/lietuvius perkat  g.gif ?

As tai kol tebegyvenu NY tol prekinsiuos pas rusus ax.gif o ju pardziu tik daugeja vis atidaro naujas tai vienur tai kitur.... nuvaziuoju ir zinau kad visko gausiu ko reik pradedant darzovem baigiant mesom ir visais kitais produktais 4u.gif as kaip gaminu lietuviska maista tai man ju pardes atitinka mano reikmems mirksiukas.gif o visokiu seafood yra arti namu sviezio kasdien veza zodziu....
Atsakyti
sveikos, ka gaminam siandien? bigsmile.gif

praeita savaite visos cepelinais vaisinotes, o as siandien bandysiu daryt thumbup.gif , ziuresiu, kaip cia man iseis viskas ax.gif

beje, vakar ta pumpkin pie kepiau 25 minutem daugiau, nei recepte buvo parasyta g.gif . nezinau, ar mano orkaite nelygiai kepa, ar kas g.gif , bet 80 min. tikrai ne is tolo neuzteko... jauciu, galejau pratesti ir daugiau nei 25 minutes doh.gif
Atsakyti