Įkraunama...
Įkraunama...

praktinį pozityvizmą praktikuojame toliau

QUOTE(TikGerai @ 2008 03 05, 23:05)
Gabija, norejau paklausti - jus praktivote reiki, ar jauciate koki poveiki?

Aš pradėjau , gerai kvėpavimo pratimai.Apsirūpinti deguonimi tikrai nekenks.Aš bandau ir rankomis pavedžioti.Po šių pratimų jaučiuosi pailsėjusi.Aišku reikia ramaus pusvalandžio, bet grįžus namo po darbo pabandyk pirmiausia pratimus, o tada jau ruošą, manau greičiau praeis nuovargis.

Papildyta:
QUOTE(Vijurka @ 2008 03 06, 00:09)
[Tiek daug norėčiau pasakyt, bet matyt nemoku to daryt teisingai! Bandau rašyti, o gaunasi, kad arba per daug sudievinu, arba imu gailėti.

Ačiū už gerus žodžius, o pozitivystams turbūt negalima savęs nuvertinti.Gražiai rašai, bet kam tie kompleksiukai.
Šiandien pasitikrinau Folio metodu.Dar ramybė, tai iki tikro pasitikrinimo klinikuose gyvensiu pozityviai.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 03 05, 20:58)
Vyras į tą mano atrakciją sureagavo su jumoru, nes iki vakar nieko nežinojo .
O aš jau panikuoju.Bijau žiūrovų ir fotografų.Sakys ir kaip ta beplaukė senutė čia pateko.Jau nebenoriu nei prizų nei siurprizų.Kai pagalvoju apie tą dalyvavimą tai oro pradeda trūkti  .Ir iš viso dabar pati sau negaliu paaiškinti kodėl tai padariau.
Vakar buvau Kaune, tai užėjau į vieną savo senų darboviečių.Padariau testą ar pažins.Tai visos pažino tik prakalbus.Ten parduotuvė-savitarna tai visos vaikščiojo aplink nekreipdamos dėmesio.Cirkas. 
O kiekvieną dieną siuntinėju CV į internetines svetaines , ieškau darbo pusei dienos, bet pasiūlyti gali tik kol diagnozės nežino,jau mačiau vieno akis.
Buvau pokalbyje , labai smagiai pasikalbėjom, bet kai pasakiau, kad turiu 2- grupę ir onko liga, žmogus užkando žadą, pradėjo kalbėti , kad pas jį sunkus darbas,be žodžių viskas aišku  .

Gabija, sveikinu papuolus i nugaletoju gretas! O ko tu kito tikejais, juk papuolei pas pozityvistes biggrin.gif
O dabar nepanikuok, nueik, nedek peruko. Jei bijai, isivaizduok, kad mes visos ten stovim ir tave savo atminciai fotografuojam bei sveikinam. Jauskis taip, lyg rytoj butu tas tavo zadetasis balius, i kuri mus visas (visus) pakvietei ir isivaizduok, kaip jautiesi tuo metu. Negi ir pries mus jaudinies? mirksiukas.gif Netikiu, taigi, atsipalaiduok.
O kad dar taves niekur nepriima, tai, vadinasi, mano mieloji, tavo organizmas ir pasamone nera dar pasiruose stipriai kasdieniai (kad ir pusei dienos). Pati sakai, kad kiekvienas stresas tave atmeta atgal. Taigi, pailsek, duok savo organizmui atsigaut, nes kas is to, jei naujam darbe stresuosi arba bijos tave per daug stresuot,juk irgi nesijausi kazkada jaukiai bigsmile.gif
Atsipalaiduok! Dabar juk turi savo kunui ir sielai laaaabai naudinga uzsiemima - Reiki. Gyvenk ir dziaukis, o mes tave palaikysim mirksiukas.gif Labanakt visoms!

P.S. Parasyk, kaip sekesi su mumis baliavot bigsmile.gif Ar as ten irgi dalyvavau?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
ilgus metus save lakiau pozitivyste ax.gif Net maniau, kad man puikiai sekasi - dažniausiai būdavau geros nuotaikos, džiaugiausi viskuo aplinkui, mačiau daugybę gerų dalykų... Ir kitiems nuolatos padėdavau, pasijausti geriau. Kažkaip dažnai girdėdavau, kad šalia manęs gera ir ramu. Ir klūtis, nors jų buvo tikrai didelių, atrodydavo įveikiamos. Kažko siekiau gyvenime, svajojau. Žinau, kad dauguma mano ankstesnių svajonių tapo realybe tongue.gif
Deja, jau kelis mėnesius jaučiuosi visai susipainiojusi. Nuolatos pykstuosi su vyru namie, nebemoku džiaugtis net gi tuo, kas anksčiau man atrodė puikūs dalykai. Net nebepastebiu tikrai gerų dalykų, dėl kurių anksčiau bučiau šypsojusis visą dieną...
Nežinau, ar čia man vienai? Ar kartais ir kitoms buna tokių sunkių periodų? Ir svarbiausia, kaip vėl atsitiesti? Kaip vėl pajausti tą gyvenimo džiaugsmą? Kaip tapti tokia, kokia buvau anksčiau - o buvau tiesiog laiminga blush2.gif
Atsakyti
Šiandien pagaunu save mąstant netinkama linkme. Ir nesurandu teisingų pozityvių minčių, tiesiog nesidėlioja verysad.gif Mat perėjau į naują darbą, dabar nusipelniau laisvų dienų ir man neramu. Atrodo, kad nevaldau situacijos. Na kaip paaiškint? Na jei darbe nesu, tai nepadarau tiek, kiek padaryčiau ten būdama. Nes man rūpi, jaučiu atsakomybę, nes be manęs daug darbų niekas nepadarys g.gif Ir dar baimės lenda, kad jei aš nepateisinsiu darbdavio lūkesčių, tai nebeturėsiu aš savo svajonių darbo. Bijau, kad gal ką ne taip kur pasakiau, ko nepadariau... Ir dėl tų bjaurių minčių negaliu dabar ramiai ilsėtis ir užsiimti savo reikalų tvarkymu doh.gif doh.gif doh.gif O dar kaip bjauru, kad perskaičiau horoskopą šiandienai ir jis blogas verysad.gif Ir kam aš jį skaičiau doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 03 06, 18:23)
Ačiū už gerus žodžius, o pozitivystams turbūt negalima savęs nuvertinti.

Gabija, skaitei S.Lazarevą?
"Kuo žmogus aukštesnio dvasinio lygio, kuo jis tauresnis ir kilnesnis, kuo daugiau svajoja, tuo jam atsiveria platesnės galimybės paveikti ateitį."
Įkeliu nuorodą, norinčioms pasiskaityt daugiau gerų (pakraunančių mus) minčių.
čia mirksiukas.gif

QUOTE(Elldija @ 2008 03 07, 08:56)
Nežinau, ar čia man vienai? Ar kartais ir kitoms buna tokių sunkių periodų? Ir svarbiausia, kaip vėl atsitiesti? Kaip vėl pajausti tą gyvenimo džiaugsmą? Kaip tapti tokia, kokia buvau anksčiau - o buvau  tiesiog laiminga blush2.gif

Elldija, nemanau, kad tapai kitokia, gal tik laikas toks. Manai, kad ta KITOKIA tu liko kažkur ten, praeityje. Iš tiesų, juk viskas yra tavyje.
Skaityk knygas. Tai puikiai sustyguoja mintis, keičia pasaulėžiūrą, priverčia pažiūrėt į save iš šono. Tikrai rasi atsakymus.

QUOTE(Glamour @ 2008 03 07, 14:04)
Šiandien pagaunu save mąstant netinkama linkme. Ir nesurandu teisingų pozityvių minčių, tiesiog nesidėlioja  verysad.gif 

Glamour, suprantu tave. Aš taip pat naujame darbe, naujose pareigose, naujame kolektyve. O gyvenimas dar siunčia "trukdžius" būt super darbuotoja, nes susirgo vaikas. Bet..., nestresuoju. Jei gyvenimas siunčia bandymą, siunčia ir sprendimo būdą!
Nestresuok ir tu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 07 kovo 2008 - 15:15
QUOTE(Elldija @ 2008 03 07, 10:56)
Sveikos 4u.gif
ilgus metus save lakiau pozitivyste ax.gif Net maniau, kad man puikiai sekasi - dažniausiai būdavau geros nuotaikos, džiaugiausi viskuo aplinkui, mačiau daugybę gerų dalykų... Ir kitiems nuolatos padėdavau, pasijausti geriau. Kažkaip dažnai girdėdavau, kad šalia manęs gera ir ramu. Ir klūtis, nors jų buvo tikrai didelių, atrodydavo įveikiamos. Kažko siekiau gyvenime, svajojau. Žinau, kad dauguma mano ankstesnių svajonių tapo realybe tongue.gif
Deja, jau kelis mėnesius jaučiuosi visai susipainiojusi. Nuolatos pykstuosi su vyru namie, nebemoku džiaugtis net gi tuo, kas anksčiau man atrodė puikūs dalykai. Net nebepastebiu tikrai gerų dalykų, dėl kurių anksčiau bučiau šypsojusis visą dieną...
Nežinau, ar čia man vienai? Ar kartais ir kitoms buna tokių sunkių periodų? Ir svarbiausia, kaip vėl atsitiesti? Kaip vėl pajausti tą gyvenimo džiaugsmą? Kaip tapti tokia, kokia buvau anksčiau - o buvau  tiesiog laiminga blush2.gif

Labas, ne tau vienai taip buna, kad nei is sio, nei is to imi ir issikrauni. Juk pati rasei, kad visiems savo demesi dalinai, teikei kiekvienam savo harmonija ir ramybe. Matomai to kazkam labiau reikejo vienu metu, nei galejai duoti, taigi pereme visa tavo rezerva. Bet nesisielok ir nestumdyk saves dat gilesniam liunui. KOl kas priimk taip, kaip yra, tik, kai susitaikysi su savo situacija, galesi atrasti savo buvusia harmonija, neverta kovoti su vejo malunais. O is ko prasideda tie pykciai su vyru? Gal tai tik banalios situacijos?
Isbandyk viena dalyka, bet reikia, kad ir vyras sutiktu isbandyt. Paimkit po popieriaus lapa, jei reikes ir du. Surasykit vienoj pusej tuos dalykus, del kuriu mylit ar pamilot vienas kita (uzmirse dabarti), nes kartais zmones paprasciausiai pamirsta ta geri; okitoj pusej kiekvienas surasykit, kas jus slegia, erzina ir pan. Viska surase, apsikeiskit ir perskaitykit vienas kito mintis (is pradziu geras, o paskui blogas). Paskirkit tam vakara, kai abu busit siek tiek atsipalaidave, o ne kai kuris nors labai pavarges po itemptos darbo dienos nori tik ramybes. Ir dar, labai naudingas patarimas. Gali buti, kad vyras grizta veliau namo uz tave, o tu is karto puoli jam kazka pasakot, o jis susiraukes kantriai "klauso", o tu pyksti, kad jis tau nedemesingas? Pabandyk nuo siandien kitaip. Pasisveikink su juo, kaip iprasta, duok bucki ir dink i kuria nors patalpa, leisk jam "persijungti" is darbo i namus (vyrams to reikia, nes jie kitaip masto, nei mes, moterys). Jei suruosei kokia vakariene, pranesk jam tyliai pasnibzdom i ausi, akd uz 10 min. noretum su juo pavakarieniaut. Patikek, pasnibzdom ar tyliai kalbantis zmogus daugiau sulaukia demesio, nei aukstu tonu kalbantis. Vakarieniaujant (vyras bus nuo pat pradziu nusiteikes, kad ji apipilsi savo kalbom ir gal kokiais priekaistais) kalbek tik apie JUMS malonius dalykus, o ne tuos, kurie tave erzina (valgant nesveika del ko nors nervuotis, gali skrandi tam tikrais atvejais uzspazmuot, ypac vyrams), nes jis ju vis tiek nesiklausys. Pasiulyk koki savaitgali vienas nuo kito atskirai (bent jau viena vakara) praleisti, susitark su draugemis, kad iseisi kur, o ji palik viena, kad atsivestu savo draugus. Pamatysi, po tokio vakaro, jus labiau busit atsipalaidave, o ir turesit maloniu ispudziu papasakot. Pasiulyk jam namo pasikviesti draugus su ta salyga, akd draugai pades jam viska sutvarkyti (juk ir jam maziau darbo bus), arba tegu naudoja vienkartinius indus (pvz, cipsams), kuriuos greitai galima i siuksliadeze ismest. Kita karta apsikeiskit. daryk tai jau siandien! Pradek nuo mazu zingsniuku, o ta jusu abieju sarasa palik kitam savaitgaliui, jei sutarsit si savaitgalia atskirai atsvest. Ir dar, jei eisit atskiram savaitgaliui kartu apsipirkt, leisk jam pirkt, ko jis nori, lai pajunta, kad tai tikrai JO savaitgalis, bet ir saves nepamirsk. Sutarkit is anksto, akd nepriekaistausit vienas kitam.
Sekmes!

Glamour, tavo poste skaitau tik BIJAU... Nuo ko tai prasidejo? Negi nuo sio darbo?
Atsakyti
Ačiū RVB
visą litaniją man prirašei, reikėtu bent dalies to laikytis mirksiukas.gif
Žinau, kad reikia viską pradėti keisti nuo savęs. O gal ne keisti, gal tik grįžti į ankstesnes vėžes. Suprantu, kad nereikia pasiduoti blogoms aplinkinių nuotaikoms. Suprantu, kad viskas aplinkui priklauso tik nuo mano pačios pažiūrio. Žinau, kad šypsenos padalintos aplinkiniams grįžta su kaupu smile.gif Visa tai suprantu, bet... kažkaip sunku pasidarė paskutiniu metu.
Šiandien paskaitinėjau Jūsų mintis, kaip ir smagiau pasidarė. Prieš akis ilgas savaitgalis, paskaitysiu kokių knygų. Žinau, kad porą dienų praleisiu viena tongue.gif gal pirmadienį jau su kitomis mintimis čia apsireikšiu
Atsakyti
Glamour, tavo poste skaitau tik BIJAU... Nuo ko tai prasidejo? Negi nuo sio darbo?
[/quote]

Nežinau net. Pati berašydama pastebėjau, tą žodį. "Bijau" atsiradęs iš anksčiau manau, nes daug neskalndumų, išbandymų, rizikos paskutiniu metu vyksta. O dar ir tas "bijau" iš auklėjimo, iš vaikystės įdiegtas doh.gif

Truputi prasiblaškiau, pažiūrėjau gerą filmą, nuėjau į parduotuvę ir stengiausi nepasiduoti savo baimėms. Reikia juk kažkaip tikėti, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
SU TULPIŲ DIENA 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Pailsėkite, vakarą sutikite su žvake prie šventinio staliuko ar papromogaukite, pasipuoškite miegamuosius.Tegul sako , kad tai tarybinė šventė, bet švenčių nebūna perdaug.
ŠVESKITE , DŽIAUKITĖS IR TAI BUS PATS TIKRIAUSIAS POZITYVAS

Jei vyrui nedaeis , kad kovo 8-oji, pati nusipirkit gėlę, o tada ir jis susisuks ką nors šventinio nuveikti.

Gerų šventadienių, o jie bus draugų ratas tai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
tik su saiku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 08 kovo 2008 - 11:11

Su MŪSŲ Diena! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Šiandien Maksimoj kostiumuotas berniukas įteikė mudviem su dukruže po tulpę ir labai maloniai pasveikino... wub.gif Dukružei pirma tulpė tokią dieną... Net pasimetė smile.gif Bet buvo labai, labai miela... Šypsaus iki dabar biggrin.gif Smulkmenos... ak, kaip džiugina smulkmenos...
Ir kokie teisūs Keistuoliai "Geltonų plytų kely" - SVARBIAUSIA ĮŽVELGT STEBUKLĄ PAPRASTUOSE DALYKUOSE.
Jei sugebėsim - juk galim! - dienos bus daaaaug giedresnės, kasdienybė daaaug smagesnė. Pamėginkim!
Laimės visoms, paprastos žmogiškos laimės ir galybės malonių smulkmenų tiek šventėse, tiek kasdienoj 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Su buvusia tarybine, dabar kapitalistine, moters diena. Ar pasikeite jumyse kas nors nuo to pavadinimo skirtumo? Man tai taip - tapau suaugus hihihi.gif
Sveskit, dideles ir mazos moterytes!
Atsakyti
Su tulpių diena! Vis gi reikalinga šventė Moterims. Nesakykit! Vyrų dėmesys, gėlės žiedas,- tai pradžiugina.
Gal ir todėl, kad jau kvepia pavasariu. mirksiukas.gif

user posted image

O čia vienas pasakojimas, kurį radau kitoje temoje. Bet labai jau jis man patiko. tongue.gif

QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 03 08, 15:37)
Mielosios, užėjau aš anądien į parduotuvę ir į akis man krito seniai pamirštos gėlės — gvazdikai  bigsmile.gif  Tokios gražios ir taip neteisingai spalio revoliucijos pasisavintos. Ir staiga mano mintys nukeliavo į tarybinius laikus, kuriuos, pripažinsiu, mūsų amžiaus moterys dar gerai prisimena. O kadangi, kai mane aplankė gvazdikiška įžvalga, kaip tik buvo kovo aštuntosios išvakarės, aš ir prisiminiau, kaip dar mokykloje tą dieną visos mergaitės gaudavome po tulpę. Ir kaip būdavo smagu  biggrin.gif  Dar klasėse net žiburėliai ta proga būdavo. Vėliau tulpes dovanodavo bendradarbiai, na, o galiausiai tą misiją perėmė vyrai, ta prasme, sutuoktiniai. Čia tai jau daugumai tarybinių moterų būdavo prasčiausias etapas  user posted image
Užtat dabar per kovo aštuntąją daugumai gėlių nebedovanoja, tik jau nebeprisimenu, kodėl, ar tai kad čia tarybinė atgyvena, ar kad mes— ne darbo moterys, ar kažkas panašaus.
Taip aš galvojau paskutinę darbo dieną, ilgesingai palinkusi prie savo darbo stalo, bukai stebėdama kampe sėdintį vyrišką padarą. Ir kažkodėl ėmiau jo ir užklausiau, ar jis dovanos rytoj savo moteriai gėlių?  unsure.gif
Jis piktai pasakė, kad ne, ir su pasimėgavimu detaliai nusiteikė atpasakoti paskutinįjį kartą, kai nešė savo žmonai gėlių  doh.gif
O buvo taip. Kaip paaiškėjo, per vieną kovo aštuntąją mūsų darbo moteriškės tiek priėdė tą vyrelį, kad nuneštų žmonai gėlių, kad jis ėmė ir pasiryžo. Su didžiule gėda ir nesmagumu, nugalėjęs pats save, palaukęs, kol sutems, kaip vaizdžiai pasakojo, nupirko žmonai pirmų pasitaikiusių gėlių ir pakampiais grįžo namo. Jam tas aktas neva prilygo didžiuliam žygdarbiui.
Jis dėstė, kaip susijaudinęs lipo laiptais ir prakaitavo, nežinodamas, kaip čia dabar tas gėles paduoti hihihi.gif, mat to anksčiau kažkaip nedarydavo.
Ir kai parėjęs ištiesė saują su trim gėlėm, natūralu, kad žmona labai abstulbo ir pasakė: „Turbūt visi šunys pasikorė, kad gėlių parnešei?“ user posted image Jis tada labai įsižeidęs pasakė: “Jeigu taip, tegul šunys būna gyvi, daugiau niekada gėlių nebenešiu“. Taip ir padarė  cool.gif
Jis sako, kad mes, anot jo, bobos, amžinai darom tą pačią loginę klaidą: kai vyras padaro ką nors gera, tarkim, parneša gėlių, būtinai prisimenam visuos tuos kartus, kai jis gėlių neparnešdavo. Jis sakė gavęs antausį ir daugiau to nebepakartos nė už ką  schmoll.gif
Aš, žinoma, gindama moterį, ir, beje, visiškai ją suprasdama, mėginau aiškinti, kad jis pats kaltas, kad anksčiau gėlių nenešdavo, ir kad moteris, vadinasi, visada jų norėjo, ir kad štai tokiu būdu jai sukilo visos nuoskaudos. Man tai aišku, kaip dukart du user posted image
Bet jis pasakė, kad aš nieko nesuprantu, ir kad mes, moterys, iš viso nesuprantame, kad jeigu vyras ką padarė da-bar, tai ir reikia reaguoti į tą da-bar, o ne prisiminti viską, kas buvo anksčiau. Ir kad tai neva labai logiška. Ir taip kalbėdamas pradėjo drebėti ir spjaudytis.
Man taip pagailo to vargšelio ir apskritai visų tų kvailų vyrų, kad aš skubiai sukviečiau draugių susilėkimą ir išdėsčiau, kas ir kaip, kol nevėlu.
Žinot, mielosios, susimąstėm user posted image
Viena prisipažino, kad kai tik vyras nelauktai pareina namo iš darbo laiku, tuoj jam įgelianti: „Nukasčiadabar? Gal ir iš darbo išvarė?“ Tai tas ir dirba iki vėlumos. O kita, kai tik grįžta blaivas, tai būtinai lepteli: “Aleliuja, negali būti, blaivas vidury savaitės, gal kas atsitiko?“ Tai tas ir geria  cool.gif
O aš pati irgi ne geresnė. Atsimenu, vieną kartą, kai maniškis nei iš šio nei iš to, o lyg iš didelės meilės partempė glėbį gėlių, elementariu būdu pasišaipiau: „Tai, matyt, prisidirbai, kad gėles dovanoji, kas ji?“ Tai daugiau nei iš šio, nei iš to nebeneša  verysad.gif
Tai štai, mes staigiai skubiai ir jautriai įsigilinome į vyro, nešančio gėles, psichologiją, ir susitarėme, kad jei jau dabar kartais atneš gėlių, tai išsižiosim, kaip tos kvaišos ir amerikietiškų filmų, kuomet atidariusios dėžutę su pigiu žiedeliu, prisideda ranką prie širdies, iššiepia savo krūminius dantis, sušunka „Omaigad“ user posted image ir puola ant kaklo.
Taip mes laimėsime daugiau. Ir jūs, mielosios, jei dar ne vėlu, nepadarykite tos lemtingos klaidos, po kurios daugiau niekada gyvenime nebegausite gėlių.

Pakartojam. „Omaigad“, ir ant kaklo user posted image

bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti