QUOTE(Vijurka @ 2007 11 18, 21:14)
Gerai. Užsuk dažniau!
Aš šį vakarą palandžiojau int. puslapyje
http://www.mindgasmic.com, radau gerą esė.
"Suvokimo lavinimas: pastebėkite, kaip Jūs galite praplėsti kitų žmonių suvokimo žemėlapius.
Kartais net viena taiklia fraze. Ir suvokite, kur yra Jūsų jausmų jautrumo ribos. Tada jas praplėskite.
Išmokite girdėti daugiau, jausti daugiau ir matyti daugiau. Lavinkite savo periferinę regą.
Kontekstas nulemia prasmę
Būtent .
Ar taurė pusiau tuščia, ar pusiau pilnapriklauso nuo to, kaip mes tai suvokiame.
Išvados:
vieno žmogaus grindys yra kito žmogaus lubos. Kiekvienas dalykas įgyja prasmę tik mūsų suteiktu kontekstu. Kad ir kaip plonai pjaustysi sūrį, kiekviena riekelė turės
dvi puses.
Suvokimo lavinimas: pastebėkite, kiek skirtingų kontekstų ir prasmių Jūs galite įžvelgti, nagrinėdami kad ir pačią "banaliausią" problemą/ iššūkį. Pastebėkite, kaip tai keičia Jūsų ir kitų būsenas.
Atsiradus "bėdai", verta klausti ne: kodėl ir vėl man taip atsitiko? Kodėl man taip nepasisekė?, bet "kas yra ( ar bent jau kas galėtų būti) gero apie šį dalyką?", "Kas dar nėra tobula?", "ką man verta iš to išmokti?" Vienos durys užsiveria- kitos atsidaro.
Nepamatysi kito kranto, kol iš akių neišleisi šio.
na bet jus ir saunuoles, taip pozityviai mastydamos...
Na as naujoke visame tame. Tiesa esu studijavus pora metu psichologija, knygu skaitymas - neatsiejamas kasdienybes dalykas. Visada issirasau mintis, kurios man uzkliuna, patinka, yra prasmingos... jei reikia kam nors patarti visada atrandu tinkamus zodzius, stengiuos zmogu itikint, kad viskas kas nutinka yra tik i gera, kad 'po lietaus visada islenda saule'

bet vat vadovautis visu tuo man paciai neiseina. Kasdienybeje labai daznai pasiduodu blogom nuojautom, mintim.
Keista bet pastebejau, kad kai galvoju jog viskas bus gerai - buna atvirksciai ir tenka nusivilti. Tada pradedi galvot, kad geriau nusiteikt pesimistiskai - tada bent neteks kristi zemyn. Zodziu, esu tokia keistoka
Bet labai dziaugiuos, kad atradau si puslapiuka, gal pavyks siek tiek optimizmo pasisemt ir tikrai tiketi, kad viskas bus gerai