Įkraunama...
Įkraunama...

Nėrimas Prancūziška šaudykle

Sushi, iš tikro 'užkabina' ir noris dar kažką išbandyti thumbup.gif

dar norėjau paklausti - kiek supratau tai siūlas, kuris naudojasi yra šaudyklės ritėje...? o kaip darote jeigu didenis darbelis? negi jis toks visas su mazgeliais būna? g.gif

Atsakyti
QUOTE(jurgina1975 @ 2008 08 13, 15:22)
Sushi, iš tikro 'užkabina' ir noris dar kažką išbandyti  thumbup.gif

dar norėjau paklausti - kiek supratau tai siūlas, kuris naudojasi yra šaudyklės ritėje...? o kaip darote jeigu didenis darbelis? negi jis toks visas su mazgeliais būna?  g.gif

Va va, aš irgi galvojau, kad tiesiog pabandysiu ir numesiu į šoną, bet kaip užkabino, taip užkabino blink.gif lotuliukas.gif

O antru klausimu tai gal kas kitas tau atsakys, nes aš pati su šaudykle nelabai ką dariau, adatą esu prisijaukinusi... cool.gif
Kaip suprantu, kuo plonesnis siūlas, tuo mažiau tų mazgelių turėsi, nes daugiau siūlo privyniot galėsi.
Nors šiaip man tai nesudaro problemų tie mazgeliai, labai nesunkiai jie visi pasislepia, tik šiaip nėra pats maloniausias užsiėmimas juos rišt ir paslėpinėt...

Beje, merginos, žiūrėkit, ką pastebėjau: mano viena pažįstama draugės vestuvėse nufotografavo smile.gif Gal čia kurios jūsų darbelis jaunajai ant rankos? smile.gif Foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 13 rugpjūčio 2008 - 22:36
QUOTE(jurgina1975 @ 2008 08 13, 23:22)
Sushi, iš tikro 'užkabina' ir noris dar kažką išbandyti  thumbup.gif

dar norėjau paklausti - kiek supratau tai siūlas, kuris naudojasi yra šaudyklės ritėje...? o kaip darote jeigu didenis darbelis? negi jis toks visas su mazgeliais būna?  g.gif

Kaip smagu,kad musu ratelis dideja. biggrin.gif
O del mazgeliu...Tai taip, jei neri didesni darbeli, tai jis buna visas mazgeliuotas. mirksiukas.gif Uztat,kai nuneri norima savo darbeli, tada turi kiekviena mazgeli atskirai paslepti.As dar tuos siulu galiukus su adata prakaisioju,kad neisirtu ir dar su klijais ar nagu laku uztepu. Tas siulo galiuku paslepimas yra "zudantis" ir nuobodus darbas. doh.gif Nezinau kitos gal taip ilgai prie ju nesterlioja, bet as noriu,kad darbas butu atliktas kokybiskai. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sushi @ 2008 08 13, 23:31)

Beje, merginos, žiūrėkit, ką pastebėjau: mano viena pažįstama draugės vestuvėse nufotografavo smile.gif Gal čia kurios jūsų darbelis jaunajai ant rankos? smile.gif Foto

Idomiai pritaikytas papuosalas. O as vis galvodavau kur ir kaip galima bendrai riesines pritaikyti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2008 08 14, 04:21)
Uztat,kai nuneri norima savo darbeli, tada turi kiekviena mazgeli atskirai paslepti.As dar tuos siulu galiukus su adata prakaisioju,kad neisirtu ir dar su klijais ar nagu laku uztepu. Tas siulo galiuku paslepimas yra "zudantis" ir nuobodus darbas.  doh.gif Nezinau kitos gal taip ilgai prie ju nesterlioja, bet as noriu,kad darbas butu atliktas kokybiskai.  mirksiukas.gif

O aš įsigudrinau ne su adata tuos siūlų galiukus sukaišioti bet su... net nežinau kaip pavadinti tą įrankį, kuris skirtas siūlui į adatą įverti... Tai va, tuo "siūlų įvertuku" labai lengvai man tie siūlų galiukai pasislepia, kadangi jo vielikės labai plonytės, daug plonesnės už adatą, ir daug greičiau siūlą paslėpt pavyksta. Nes kai su paprasta siuvimo adata bandydavau, tai tikrai žudantis reikalas, kol prakišdavau... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 14 rugpjūčio 2008 - 15:50
QUOTE(~saulyte~ @ 2008 08 14, 12:21)
Uztat,kai nuneri norima savo darbeli, tada turi kiekviena mazgeli atskirai paslepti.As dar tuos siulu galiukus su adata prakaisioju,kad neisirtu ir dar su klijais ar nagu laku uztepu. Tas siulo galiuku paslepimas yra "zudantis" ir nuobodus darbas.  doh.gif Nezinau kitos gal taip ilgai prie ju nesterlioja, bet as noriu,kad darbas butu atliktas kokybiskai.  mirksiukas.gif

Zinai, su nagu laku visgi gal kiek atsargiau reikia. Istraukiau senus savo darbelius pries keleta metu darytus, tai lakas paleto truputi. As dabar irgi su adata paskutiniu metu neriau, tai paslepiu su tapacia adat, su kuria neriu. Ir jie neislenda. Bet "uzfiksuoti" su klijais visgi dar geriau. Tik ne su PVA - jie istirps beskalbiant...
Atsakyti
QUOTE(auksaranke @ 2008 08 14, 09:44)
Bet "uzfiksuoti" su klijais visgi dar geriau. Tik ne su PVA - jie istirps beskalbiant...

Aš tai patepu specialiais tekstiliniais klijais. Kol kas esu labai patenkinta - ir nesimato, ir skalbiant neišsileidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 14 rugpjūčio 2008 - 17:22
QUOTE(auksaranke @ 2008 08 14, 17:44)
Zinai, su nagu laku visgi gal kiek atsargiau reikia. Istraukiau senus savo darbelius pries keleta metu darytus, tai lakas paleto truputi. As dabar irgi su adata paskutiniu metu neriau, tai paslepiu su tapacia adat, su kuria neriu. Ir jie neislenda. Bet "uzfiksuoti" su klijais visgi dar geriau. Tik ne su PVA - jie istirps beskalbiant...

Su nagu laku as jau ganetinai "nudegiau". Mat, su juo uztvirtinau balto nerinio galiukus.Tai lakas pagelto kiek pabuves ir...mano darbelis prarado savo prekybine verte. doh.gif
Atsakyti
gal bus kam svarbu...
siandien buvau Vilniaus g-je esancioje rankdarbiu parduotuveje - jau yra pirkti vaseliu (3 dydziai) smile.gif
Atsakyti
Sushi, noreciau tavo patarimo. ax.gif
Vakar paimiau i rankas adata ir iskilo klausimas kaip tureciau susiverti ant siulo karoliukus,kad juos galeciau ikomponuoti i nerini? g.gif O tai kiek bandziau nerti, tai jie arba po siulu, arba sutraukiant i ziedeli, susitraukia kartu i ta zieda... doh.gif Kaip tu darai,kad jie gaunasi nerino isoriniame kraste?
Atsakyti
QUOTE(~saulyte~ @ 2008 08 24, 03:59)
Sushi, noreciau tavo patarimo.  ax.gif
Vakar paimiau i rankas adata ir iskilo klausimas kaip tureciau susiverti ant siulo karoliukus,kad juos galeciau ikomponuoti i nerini?  g.gif O tai kiek bandziau nerti, tai jie arba po siulu, arba sutraukiant i ziedeli, susitraukia kartu i ta zieda...  doh.gif Kaip tu darai,kad jie gaunasi nerino isoriniame kraste?

Kad abu siūlai persinertų per karoliuką, aš darau taip: pradžioj suveriu reikalingus karoliukus ant siūlo, kaip tu ir darai, o paskui, kai karoliukui ateina eilė, dar ir tą siūlą, kuris ant adatos, perneriu per karoliuką. Jei karoliuko skylutė labai maža, ir adata nepralenda, tada siūlą perveriu su siūlo įvėrėju.
Pabandyk, parašyk, kaip seksis.

cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2008 08 24, 23:07)
Kad abu siūlai persinertų per karoliuką, aš darau taip: pradžioj suveriu reikalingus karoliukus ant siūlo, kaip tu ir darai, o paskui, kai karoliukui ateina eilė, dar ir tą siūlą, kuris ant adatos, perneriu per karoliuką. Jei karoliuko skylutė labai maža, ir adata nepralenda, tada siūlą perveriu su siūlo įvėrėju.
Pabandyk, parašyk, kaip seksis.

cool.gif

Dekui, pameginsiu kai mazius uzmigs. O tai kai jis nemiega... doh.gif Nieko negaliu panerti. Ka ten benerti,net paskaityti nebegaliu. doh.gif Lipa, griuna virsun, viska ima, traukia.... doh.gif Tai as atsigaunu,kai jis nueina miegoti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2008 06 13, 21:48)

Sushi, as ir vel kreipiuosi i tave.O gal kas ir kitos esate bande taip nerti, tad ir i visas kreipiuosi.Vakar lyg ir issiaiskinau kaip inerti su adata karoliukus.Bet iskilo kitas klausimas.Kaip taip lygiai ir graziai gaunasi susukta juostele ( nuotraukoje kaklo verinio pagrindas - ilgoji juostele)?Ji kaip rasei, sushi, susiformuoja istisai neriant po puse mazgo.Man panasi juostele gaunasi, tik labai nevienodai ir negraziai susisukusi.Pas tave tokia lygi spirale.O man tokia netvarkinga gaunasi.Gal adata paimiau per stora - siulai Maxi, o adata nr. 5? g.gif
Papildyta:
QUOTE(sushi @ 2008 06 17, 20:58)
Merginos, o jūs kuri esat bandžiusi tokiu va principu nerti?

user posted image
Jei bandėt, pasidalinkit patirtim, kaip sekėsi... Man kol kas tai tik tokios va smulkmenos išeina, bet sudėtingesni pynimai kol kas ne visai pasiduoda...

Ir dar klausimas.Meginu perprasti si nerimo buda perpinant.Skaitinejau knygute angliska apie toki nerima, bet vistiek man neaisku.Kaip suprantu neriama istisa juostele su dvygubais mazgais ir ji po to sukasi, sudarydama persisukimus... g.gif O tie persisukimai susikirtimo vietose suneriami,kad uztvirtinti nerini ar ne?Siuo atveju, gaunasi gelyte.Tai jos ziedlapiai sunerti ar paemus uz juosteles galu, gali ja visa isardyti?
tikiuosi, suprantamai paklausiau... ax.gif
Atsakyti