Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

QUOTE(Vaidillute @ 2012 05 16, 11:42)
Sveikos  4u.gif  maciau ir as apie gintaro rugsti straipsnius, galvoju, kad vistiek turi buti naudinga, nors jau daugiau miomu neatsiras ja vartojant arba jei atsiras neaugs greitai g.gif

mane tik suneramino vienas dalykas.. nors ir minimaliais kiekiais, tame preparate (tiek tabletese, tiek milteliais) yra svino, arseno ir gyvsidabrio... na dozes gal ir nera kenksmingos.. BET... gerti reikia iki 5 tableciu per diena.. tai visas sitas nuodingas slamstas kaupsis organizme... net nezinau g.gif
Atsakyti
Skaiciau apie gintaro rugsti, anotacijose raso graziai,kad galima ir nestumo metu naudoti... o kas zino apie poveiki kepenims... Labai idomu butu suzinoti, jei kas naudoja ir kokia patirtis, ar miomos nedideja tikrai.

Is rasymu mano situacija panasi i dianitos, man irgi rado viena gigantine ir dar dvi mazas miomas, plius cista 2011. Po puses metu nuo operacijos echoskopiskai rado 1,4cm mioma, po savaites einu tikrints vel... Noreciau sustabdyti augima... Karstas klimatas, daznos pirtys, sildymai juosmeniui, gerina dubens organu kraujotaka, o tai gali tureti itakos miomu augimui. Pagrindines priezastys,aisku, genetika ir neurohumoralines reguliacijos sutrikimas.
Kokie simptomai? Is esmes, asimptome. Mano hemoglobinas pries operacija buvo 137 (norma), menesines negausios, reguliarios, tik kliuvo atsirades ir ciuopiamas"guzas" pilvo apacioje (itarinejau zarnyno disfunkcija), ir viduriu uzkietejimas, nors darbas-stresas-nereguliari mityba, juk visada ieskai kitu priezasciu... Tai ginekologe apziuros metu apciuope ir tuoj pat nusiunte echoskopijai, pamate "giganta". Po operacijos dar jauciu diskomforta, nestipru skausma slapinimosi gale, polinkis i viduriu uzkietejima islieka, tai reguliuoju maistu. Pjuvio apacioje odos jautrumas atsistate, virsuje lieka aptirpimas.
Atsakyti
pas mane giminėje niekas neturėjo niekada jokių miomų... nesuprantu aš dėl ko pas mane atsirado.. gal kad KT gėriau kurį laiką dėl apsaugos, gal kad nereguliariai maitinausi ir sportavau.. o gal tiesiog laikas senai gimdyti... nes nėra nei cistų, nei endometriozės, nei išvešėjimo nei gleivinės sustorėjimo.. jokių problemų apart miomų.. ir ataugo ta didžioji toje pat vietoje bet praėjus trims metams po operacijos (pradėjo augti) verysad.gif

aš po operacijos klinikose buvau berods keturias dienas.. po to tris dienas dar pabuvau mieste kol susitvarkiau su ligonių kasomis ir išvažiavau dviems savaitėms į reabilitaciją, kur man patarė mane operavęs gydytojas... nors ir žiauriai tempė per pjūvį, privertė mane daryti mankštą ir iš tiesų po kiek laiko jau buvo lengviau.. be to buvo speciali dieta.. jokių daržovių/vaisių ir kepto ar rūkyto maisto.. ir kaip rašiau anksčiau visą laiką darė bioptronu ir ultragarsu procedūras.. skaudėjo ilgokai, gal dar porą mėnesių jaučiau diskomfortą... apatinę dalį irgi pradėjau jausti praėjus gal keturiems mėnesiams.... bjauriausia po operacijos tai, kad kai skersai perpjauna raumenį, tai jei priaugi svorio, tai pasikabina kaip žiurstukas pilvukas virš siūlės smile.gif stengiausi nepriaugti svorio, bet dabar šiek tiek yra.. tai nelabai gražus pilvukas blush2.gif šiaip siūlę padarė labai "gražią" bent seselės perrišinėdamos gyrė ir iš tiesų nebuvo plati ir dabar nesimato visai...
dėl kraujotakos dubenyje... man kaip tik visi sakė, kad reikia stiprinti dubens raumenis, nes kai nejudrumas (pvz sėdimas darbas ir nesportuojama), tai gaunasi stazė, užsilaiko kraujas ir kaip tik įtakoja įvairius susirgimus.. žodžiu pilvo šokis kaip ir minėjau yra labai tinkamas moterims ir ypač šiuo atveju (na ir gražu iš tiesų be visa kito:))

dėl tos gintarinės rūgšties... mano žolininkas parašė, kad galima bandyti.. bet.. įdomu, kiek laiko šis preparatas yra rinkoje ir ar jau yra kokių nors rezultatų... nesiryžtu įsigyti kažkaip.... g.gif
Atsakyti
Man geguzes 4d pasalino mioma. Ji nebuvo isiskverbusi i gimdos sienele, laikesi paciam pavirsiuje prisikabinusi. Taigi gimda liko sveika. Buvo apie 7x5 cm dydzio mioma. Dare pjuvi ant pilvo, bet taip zemai zemai. (gal net plaukeliai pasleps pjuvi). Beje bent jau man pilvo raumenu nepjove, juos tik pastume kad galetu prieiti prie gimdos.
Operavo Kauno Klinikose Docente Dalia Railaite - labai maloni gydytoja. Ir svarbiausia isaiskina visas galimybes uz ir pries, labai maloniai atsako i visus klausimus.

Gydytoja nepatvirtino kad mioma gali augti del kontraceptiniu tableciu vartojimo, tik pasake kad gali augti del hormonu pokycio. O ta pokyti aisku ir tabletes itakojo ir gal dar kas nors...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redzed: 17 gegužės 2012 - 12:12
QUOTE(redzed @ 2012 05 17, 13:08)
Man geguzes 4d pasalino mioma. Ji nebuvo isiskverbusi i gimdos sienele, laikesi paciam pavirsiuje prisikabinusi. Taigi gimda liko sveika.  Buvo apie 7x5 cm dydzio mioma. Dare pjuvi ant pilvo, bet taip zemai zemai. (gal net plaukeliai pasleps pjuvi). Beje bent jau man pilvo raumenu nepjove, juos tik pastume kad galetu prieiti prie gimdos.

pas mane toks pat pjuvis, rando nesimatys, nes pilvo rauksle apacioje uzdengs.. beje, raumeni turejo pjauti, nes nepjauna gi tik odos, prapjauna isilginiu pjuviu, pastumia ir sutvarko, tada viska atbuline tvarka susiuva...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 17, 13:55)
pas mane toks pat pjuvis, rando nesimatys, nes pilvo rauksle apacioje uzdengs.. beje, raumeni turejo pjauti, nes nepjauna gi tik odos, prapjauna isilginiu pjuviu, pastumia ir sutvarko, tada viska atbuline tvarka susiuva...

Kokia pilvo rauksle? Pas mane pries operacija nebuvo jokiu rauksliu, esu plona ir buvo lygus pilvas iki pat apacios. Tai ka tas pastorejimas (patinimas) virs pjuvio nepraeis? taip ir liks tarsi kaboti ant tos siules?... O pasportavus gal dingtu laikui begant?
Na pagyvensim pamatysim, juk dar nei menuo nepraejo po operacijos.
Mano pjuvis horizontalus apie 13 cm ilgio.
Atsakyti
QUOTE(redzed @ 2012 05 17, 15:26)
Kokia pilvo rauksle? Pas mane pries operacija nebuvo jokiu rauksliu, esu plona ir buvo lygus pilvas iki pat apacios. Tai ka tas pastorejimas (patinimas) virs pjuvio nepraeis? taip ir liks tarsi kaboti ant tos siules?... O pasportavus gal dingtu laikui begant?
Na pagyvensim pamatysim, juk dar nei menuo nepraejo po operacijos.
Mano pjuvis horizontalus apie 13 cm ilgio.

na ta siule kazkiek matosi.. veliau po kiek laiko galima naudoti tepaliukus.. be to jei planuojate gimdyti, vis tiek uzsidengs kazkiek manau.. bet kokiu atveju, buvo pjuvis viduje ir is isores, tai darykit bioptrono ir ultragarso proceduras, minkstina audinius kad nesurandetu, mazina apie juos esanti uzdegima ir mazina saaugu tikimybe, kurios vis tiek bus, bet bent jau maziau.. dubens manksta neisvengiama jei nori maziau nepatogumu jausti..

mano toks pat pjuvis buvo, tik trumpesnis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 17 gegužės 2012 - 15:45
Man beveik metai po operacijos, pilvukas ir poodinis riebalinis sluoksnis uzaugo, bijau,kad visai nenukartu, svoris padidejo 5 kg. Ar cia po operacijos, ar cia,kad 30 metu ir metabolizmas leteja...Nezinau, ar galima atsilenkimus daryti, prisibijau... visgi buvo pjauta pilvapleve, kad po to isvarzu nesusidarytu. Is kart po operacijos,kai bandziau kabintis i virs galvos esanti laikikli, tai liepe taip nedaryti del silpnos pilvo sienos. Pjuvi tepu taukmedzio sviestu, tai puse rando beveik nesimato, kita puse dar gruboka. Man irgi po operacijos dare biopron sviesos terapijos kursa, visos kt reabilitacines priemones, po pirmu mankstu svaigo galva, simta metru paeidavau ir pradedavo "dauzytis" sirdis... O pagalvojus, per plauka issiunte reabilitacijai, labai nenorejo, tai buvo tuomet pikta...
As kontraceptiku gyvenime nesu naudojusi, tik nereguliarus lytinis gvenimas gal buvo. Mano mamai virs 50 metu isoperuota gimda del miomu.
Atsakyti
QUOTE(Akontalija @ 2012 05 19, 14:36)
Man beveik metai po operacijos, pilvukas ir poodinis riebalinis sluoksnis uzaugo, bijau,kad visai nenukartu, svoris padidejo 5 kg. Ar cia po operacijos, ar cia,kad 30 metu ir metabolizmas leteja...Nezinau, ar galima atsilenkimus daryti, prisibijau...

Matyt, kiekvienam savaip - as po operacijos beveik 3 menesiai (rimtos, ne laporoskopines), su dviraciu kasdien numinu apie 10km, darau manksta, ir aisku, atsilenkimus, gydytojos klausiau-jokiu draudimu nera! Jauciuosi puikiai, pilvo apacia dar kiek nutirpus, bet randas jau minkstas, reabilitacijos atsisakiau (sveikatos po operacijos tikrai neturejau, hemaglobinas buvo vos 70). 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viltuse: 19 gegužės 2012 - 15:08
Aciu uz patarimus smile.gif Tada be baimes, pradesiu atsilenkimus smile.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos, ar kam yra buve intramuraline mioma ir nemaza ? Ar kas esate isnesiojusios kudiki su tokia ir sekmingai pagimdziusios ? As baisiai pasimetusi nezinau ar operuotis ar geriau bandyt pastot... doh.gif 4 daktaru nuomones isklausiau tai - 2 kad pastot, kitos 2 , kad isoperuot pirmiausiai.
Mano ji priekineje gimdos sienoje gleivines nepazeidzia bet yra 6 cm iaugus gimdos raumenyje. verysad.gif vaiku dar neturim man jau beveik 31 metai. Labiau linkstu neoperuot. Gal zinot ar SM yra tokia tema nestumas su mioma, niekur nerandu.
Is anksto dekoju, padekit prasau gal kuri ka esat girdejusi!
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 06 25, 17:42)
4u.gif Sveikos, ar kam yra buve intramuraline mioma ir nemaza ? Ar kas esate isnesiojusios kudiki su tokia ir sekmingai pagimdziusios ? As baisiai pasimetusi nezinau ar operuotis ar geriau bandyt pastot...  doh.gif  4 daktaru nuomones isklausiau tai - 2 kad pastot, kitos 2 , kad isoperuot pirmiausiai.
Mano ji priekineje gimdos sienoje gleivines nepazeidzia bet yra 6 cm iaugus gimdos raumenyje.  verysad.gif vaiku dar neturim man jau beveik 31 metai. Labiau linkstu neoperuot. Gal zinot ar SM yra tokia tema nestumas su mioma, niekur nerandu.
Is anksto dekoju, padekit prasau gal kuri ka esat girdejusi!

nemoku linko ikelti, bet jei nueisi i pagrindini foruma, prie nestumo yra forumas "nestumo planavimas", ten iejusi i paieskos laukeli irasyk "miomos" ir tau ismes tema kur kalbasi merginos/moterys pastojusios su mioma..

realiai pas mane ta pati problema, man butinai reikia greitai pastoti, o realiai siuo metu oficialiai esu viena.. tik mano 6 cm mioma "kabo", o iaugusi i galine sienele mazyte mioma.. bet itariu, kad jei operuotu, rastu kaip ir praeita karta, milimetro dydzio maziukiu miomu kur nors... sad.gif

as tavo vietoje, kadangi tau TIK 31 metai, issioperuociau ir praejus metams po operacijos (kitiems anksciau bet tvirciau, gal nereikes cezario daryti), pastociau kai viskas svaru ir grazu ir viskas... man ta pati patare, kai pirma karta operavo, bet neisejo.. o dabar gaila metu, nes man ne 31 jau.. na cia logiskai galvojant... tai va ir nezinau, ar rizikuoti su mioma.. ar operuotis ir laukti metus.. rudeni teks nuspresti..
Atsakyti