Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

QUOTE(dianita @ 2012 05 14, 00:37)
tai tiesa.. bet per planini patikrinima daro echoskopija ir dazniausiai miomas pastebi.. jei jos mazos, tai realiai nieko gi ir nedaro, tik stebi kaip auga.. del to ir reikia pas ginekologa eiti karta i pusmeti.. profilaktiskai jei ka...
as va nejau pusantru metu, ir dabar turiu tris menesius stebeti savo 6 cm dziaugsma ir tik po to tikrintis ar paaugo ir kiek paaugo doh.gif

zinoma, reikia eiti kas pusmeti, bet kas is to? nuo miomu vaistu nera, jei jau lemta augti, tai ir auga. Ka cia gydytojas is to stebejimo padarys? buna, kad neauga, stovi vietoj, buna kam isnyksta menopauzej, daug ka lemia hormonu pokyciai, ivairiu KT naudojimas
Atsakyti
QUOTE(everlasting♥ @ 2012 05 14, 08:20)
[size=1][/size]

zinoma, reikia eiti kas pusmeti, bet kas is to? nuo miomu vaistu nera, jei jau lemta augti, tai ir auga. Ka cia gydytojas is to stebejimo padarys? buna, kad neauga, stovi vietoj, buna kam isnyksta menopauzej, daug ka lemia hormonu pokyciai, ivairiu KT naudojimas

na stebeti dinamika jei randa mioma reikia, pagal tai ziuri kokia situacija - kur iaugusi, ar nukraujuoja stipriai ar ne, ar reikia salinti (mazas salina laparoskopu) ar ne, ar skubeti pastoti ar ne.. daug niuansu.. buciau lankiusis, tai dabar ramiau butu, zinociau augimo tempus... o dabar tik tikiuosi, kad 6 cm uzaugo per du metus, o ne per pusmeti koki.. nes jei stipriai paaugs dabar per kelis menesius, reikes operuotis vel verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 14, 11:27)
na stebeti dinamika jei randa mioma reikia, pagal tai ziuri kokia situacija - kur iaugusi, ar nukraujuoja stipriai ar ne, ar reikia salinti (mazas salina laparoskopu) ar ne, ar skubeti pastoti ar ne.. daug niuansu.. buciau lankiusis, tai dabar ramiau butu, zinociau augimo tempus... o dabar tik tikiuosi, kad 6 cm uzaugo per du metus, o ne per pusmeti koki.. nes jei stipriai paaugs dabar per kelis menesius, reikes operuotis vel  verysad.gif

na, taip, kas dar ruosiasi gimdyti, toms saugo gimda, islukstena jas kazkaip, nors jos turi tendencija ataugineti, kam vaiku nebereikia, tai ima gimda su visom miomom, zinoma, tik tada, kai jos jau sukelia tam tikrus negalavimus, mazos paprastai zalos nedaro. As turiu dvi-viena 2,5 ir kita 1,8 cm. Tai pati prasau, kad pamatuotu, kai nueinu pasitikrinti, nes gydytojas i jas net nereguoja, pasako-nepadidejo ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(everlasting♥ @ 2012 05 14, 12:12)
na, taip, kas dar ruosiasi gimdyti, toms saugo gimda, islukstena jas kazkaip, nors jos turi tendencija ataugineti, kam vaiku nebereikia, tai ima gimda su visom miomom, zinoma, tik tada, kai jos jau sukelia tam tikrus negalavimus, mazos paprastai zalos nedaro. As turiu dvi-viena 2,5 ir kita 1,8 cm. Tai pati prasau, kad pamatuotu, kai nueinu pasitikrinti, nes gydytojas i jas net nereguoja, pasako-nepadidejo ir viskas smile.gif

Man mioma iki 6 cm užaugo per 9 mėn, jei taip galima sakyti, nes prieš 9 mėn darė histeroskopiją ir nieko nerado. O dabar jau tas mano džiaugsmas išstūmė šlapimo pūslę iš vietos. Kraujuoju nesveikai, praktiškai trys savaitės per mėn. išbrauktos iš gyvenimo, hemoglobinas nukritęs buvo iki 70. Dabar morališkai ruošiuosi gimdos šalinimo operacijai, nes taip gyventi jau nebeįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2012 05 14, 14:09)
Man mioma iki 6 cm užaugo per 9 mėn, jei taip galima sakyti, nes prieš 9 mėn darė histeroskopiją ir nieko nerado. O dabar jau tas mano džiaugsmas išstūmė šlapimo pūslę iš vietos. Kraujuoju nesveikai, praktiškai trys savaitės per mėn. išbrauktos iš gyvenimo, hemoglobinas nukritęs buvo iki 70. Dabar morališkai ruošiuosi gimdos šalinimo operacijai, nes taip gyventi jau nebeįmanoma.

uzjauciu 4u.gif viena diena ir mane gali toks likimas istikti, ne duok dieve verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(everlasting♥ @ 2012 05 14, 12:12)

tai ir nereikia ju matuoti.. jei nera stipriai paaugusios, ju niekada net nejudina.. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ErikaN @ 2012 05 14, 13:09)

uzjauciu.. pas mane 2008 buvo didele 11 cm, tai ji spaude slapimtaki ir reikejo pjauti.. buvo dar viena apie 4 cm, tai tik del jos operacijos nebutu dare.. as net nebezinau, ar as nukraujuodavau ar ne, nes visa laika buvo trys pirmos menesiniu dienos nerealios doh.gif bet manau, kad tai nebuvo del miomu..

kai as gulejau po operacijos, tai atveze viena jauna moteri, ji vairavo automobili ir tiesiog bevaziuojant pradejo stipriai kraujuoti, ne menesiniu metu... tai tiesiai pati i klinikas atvaziavo ir is karto veze operuoti.. miomos buvo.. ir kaip sake veliau, jai teko "deginti" operacijos metu, nes audiniu krastai buvo gangrenave nuo kraujavimo.. zodziu... bet jai berods gimdos nesalino.. man atrodo jai buvo apie 38-40 metu
Atsakyti
[kai as gulejau po operacijos, tai atveze viena jauna moteri, ji vairavo automobili ir tiesiog bevaziuojant pradejo stipriai kraujuoti, ne menesiniu metu... tai tiesiai pati i klinikas atvaziavo ir is karto veze operuoti.. miomos buvo.. ir kaip sake veliau, jai teko "deginti" operacijos metu, nes audiniu krastai buvo gangrenave nuo kraujavimo.. zodziu... bet jai berods gimdos nesalino.. man atrodo jai buvo apie 38-40 metu
[/quote]
Na taip, tikiu, kad moteriai taip drastiškai neišims gimdos, svarbu, kad sustabdė kraujavimą. Džiaugiuosi papuolusi pas nerealų gydytoją, kuris išaiškino kaip ten kas ir kodėl pas moterį veikia ir kam kas reikalinga. Operacijos baimė yra, bet tikiuos kad pagaliau galėsiu gyventi normalų gyvenimą. Man irgi 38 tuoj bus.
Atsakyti
Netikėtai radau porą straipsnių apie miomas ir jų gydymą ir t.t... ten užsimenama apie gintaro rūgšties preparatų naudojimą esant pradinėms miomų ir kitų gerybinių auglių stadijoms... ar jums teko apie tai ką nors girdėti?

vienas iš straipsnių čia http://www_medicalam...oms-ligoms.html

bet yra daug daugiau, jei įvesite "gintaro rūgštis" google...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 15, 15:08)
Netikėtai radau porą straipsnių apie miomas ir jų gydymą ir t.t... ten užsimenama apie gintaro rūgšties preparatų naudojimą esant pradinėms miomų ir kitų gerybinių auglių stadijoms... ar jums teko apie tai ką nors girdėti?

Esu užtikusi tų straipsnių apie gintaro rūgštį, bet man jau šaukštai po pietų. Jei būtų maža mioma, pati pradžia, tikrai bandyčiau.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2012 05 15, 15:50)
Esu užtikusi tų straipsnių apie gintaro rūgštį, bet man jau šaukštai po pietų. Jei būtų maža mioma, pati pradžia, tikrai bandyčiau.

as dar eisiu i onkologini, tai dar ten gydytojos paklausinesiu.. vis tiek turetu stabdyti augima kazkiek.. mano didele viena, tai jei pristabdytu butu irgi neblogai.. ir viena maziuke..

man vienas zolinininkas sustate zoliu rezima, ka kada gerti.. pasitarsiu kita savaite del tos rugsties gintaro.. nzn bandysiu kazka per kelis menesius nuveikti.. tikekimes kad nepaaugs .. kol kas jokiu simptomu, be padaznejusio slapinimosi..
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 15, 17:24)
as dar eisiu i onkologini, tai dar ten gydytojos paklausinesiu.. vis tiek turetu stabdyti augima kazkiek.. mano didele viena, tai jei pristabdytu butu irgi neblogai.. ir viena maziuke..

man vienas zolinininkas sustate zoliu rezima, ka kada gerti.. pasitarsiu kita savaite del tos rugsties gintaro.. nzn bandysiu kazka per kelis menesius nuveikti.. tikekimes kad nepaaugs .. kol kas jokiu simptomu, be padaznejusio slapinimosi..

Sėkmės, tikėkimės, kad viskas bus gerai ir nesulauksi tos dienos, kai gyventi pasidaro nebeįmanoma...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 15, 16:08)

QUOTE(ErikaN @ 2012 05 15, 16:50)

Sveikos 4u.gif maciau ir as apie gintaro rugsti straipsnius, galvoju, kad vistiek turi buti naudinga, nors jau daugiau miomu neatsiras ja vartojant arba jei atsiras neaugs greitai g.gif
Atsakyti