Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

Sveikos, konsultavausi su keletu daktaru, bet sake kad 6cm mioma galima isoperuoti laparoskopu g.gif netgi pogleivio miomas gali islukstenti. Jei mioma vidine galima tada daryti histeroskopija , bet tik mazoms miomoms salinti nes didelems prireiktu keliu proceduru. gal kiekvienos atvejis individualus, bet as linkus tiketi, kad dabar laporoskopas gali daug.
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 05 01, 16:42)
Sveikos, konsultavausi su keletu daktaru, bet sake kad 6cm mioma galima isoperuoti laparoskopu  g.gif netgi pogleivio miomas gali islukstenti. Jei mioma vidine galima tada daryti histeroskopija , bet tik mazoms miomoms salinti nes didelems prireiktu keliu proceduru. gal kiekvienos atvejis individualus, bet as linkus tiketi, kad dabar laporoskopas gali daug.

na man irgi svarstė laparoskopo variantą, bet sakė, kad geriau sutvarko tiksliai operacijos metu... mano atveju, tai pasiteisino, nes išlukštenus miomas kurias matė echoskopu, atkėlus šlapimtakį dar rado keletą mažų, kurių nerodė echoskopas.. laporoskopu to nebūtų pamatę... man laparoskopu siūlė darytis tuo atveju, jei nenorėčiau gimdyti, tada lengviausiai būtu su visa gimda pašalinti blink.gif realiai man tada išlukšteno 8 cm ir 3cm miomas ir keletą miniatiūrinių kurias pamatė operacijos metu..
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 01, 18:07)
na man irgi svarstė laparoskopo variantą, bet sakė, kad geriau sutvarko tiksliai operacijos metu... mano atveju, tai pasiteisino, nes išlukštenus miomas kurias matė echoskopu, atkėlus šlapimtakį dar rado keletą mažų, kurių nerodė echoskopas.. laporoskopu to nebūtų pamatę... man laparoskopu siūlė darytis tuo atveju, jei nenorėčiau gimdyti, tada lengviausiai būtu su visa gimda pašalinti  blink.gif realiai man tada išlukšteno 8 cm ir 3cm miomas ir keletą miniatiūrinių kurias pamatė operacijos metu..

Na va kaip g.gif
Jau kaip man baisiai skamba : "su visa gimda pasalinti" blink.gif tai siaubas kaskoks.
Atsakyti
Man pašalino gimdą. Ir visai nebaisiai. Laparoskopu pašalino. Baisiau buvo 4 metus pastoviai nukraujuoti, būti pavargusiai ir pan. Irgi kažko laukiau - gal išnyks. Bet....Moterys, jeigu nebesiruošiat gimdyti - gimdos pašalinimo nėra ko bijoti. Pliusų daugiau negu minusų smile.gif Kitas reikalas, jeigu dar norite turėti leliuką - tada gimda reikalinga. O išoperuotos miomos kiek girdėjau, linkusios ataugti sad.gif Taip, kad baisaus tikrai nieko nėra - nebent psichologiškai kai kam....
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 05 02, 10:43)
Na va kaip  g.gif
Jau kaip man baisiai skamba : "su visa gimda pasalinti" blink.gif tai siaubas kaskoks.

na as dar per jauna buvau, kad siulyti salinti gimda.. ir juolab kad nenukraujuodavau.. mano miomos tokios "neblogos" buvo taip sakant, neiaugusios niekur .. nepatiko man toks chirurgo pasiulymas ir nors jis antras pagal sias operacijas klinikose, pas ji operuotis po tokio pasakymo nenorejau..
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 03, 16:07)
na as dar per jauna buvau, kad siulyti salinti gimda.. ir juolab kad nenukraujuodavau.. mano miomos tokios "neblogos" buvo taip sakant, neiaugusios niekur .. nepatiko man toks chirurgo pasiulymas ir nors jis antras pagal sias operacijas klinikose, pas ji operuotis po tokio pasakymo nenorejau..

Jau tikrai nemalonus pasiulymas, dar ypac jei nei nukraujavimo nebudavo. nepamenu, bet gal rasete kokios jusu miomos buvo, Pogleivio, kad siule salint viska ? blink.gif
Man 30 as dar vaiku neturiu, nu ir baisus pasakymas man toks , jauciu sokas istiktu scare.gif
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2012 05 03, 16:07)

Dar idomu pas ka jus operavotes ? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Gal kam bus drasiau ruosiantis operacijai, tai parasysiu savo istorija... Tausojanti operacija, tai nera,kad laparoskopija ar pjuvis, cia kalbama apie tai ar salinti gimda, ar palikti kiausintakius ir pan... Man 2011 06 men diagnozavo gigantine mioma 12cm, manau pakenke pietines Italijos klimatas, kai buvau rugpjucio visa men 38-44 karscio. Taigi poliklinikoje pasake,kad reikes salinti gimda, gavau siuntima i onko ligonine... Man 29 metai tuo metu, uz 4 men planuojamos vestuves, negimdziusi, gali isivaiduoti... Asaru upeliai nubego, su dabartiniu vyru ir savo mama meldemes, ir daug... Cia apie laparoskopija nebuvo kalbos, >5cm, vienareiskmiskai- operuoti. Tik kirbejo mintis ar man nepasalins gimdos. Todel nejau i onko, o suradau operuojancia gyd. Zebrauskiene Vilniuje Centro filiale, su kuria kalbejau apie tausojancia operacija, t.y nepasalinti gimdos... Ir ačiū jai, didelis ACIŪ! Operacijos metu man surado dar endometroiodine cista, kas kaip zinote, vaisingumui irgi didelis priesas, pasalino ir ja (echoskopiskai mioma uzdenge vaizda, tai negalejo pamatyti). Operacija truko 2,5 val, po narkozes jauciausi pakankamai neblogai, nepykino (pirkausi vaistus,kad isvengti pasaliniu poveikiu), isgulejau savaite laiko, karciavau, buvo silpna, laukiau 3 dienas atsakymo su nekantrumu,kad nebutu onko... Aciu, Dievui, gerybine mioma. Po to 1,5 men dar buvau nedarbinga, kol praejo galvos svaigimas, skausmai ir vel grizau i darbus. Ivyko vestuves smile.gif Vyras mane labai palaike, nors iki vestuviu sakiau, nebus gimdos, nebus vestuviu... Pastoti,deja, jau 8 men nesiseka, bet as turiu gimda, endometrioze apgydyta, viltis dar yra!
Taigi, linkiu stiprybes,kurioms operacija priesakyje smile.gif As dziaugiuosi,kad isgyvenau ta laikotarpi, dziaugiuosi,kad patekau i geros chirurges rankas, kad esu gyva ir galiu toliau dziaugtis gyvenimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akontalija @ 2012 05 12, 11:08)
Sveikos merginos,

Gal kam bus drasiau ruosiantis operacijai, tai parasysiu savo istorija... Tausojanti operacija, tai nera,kad laparoskopija ar pjuvis, cia kalbama apie tai ar salinti gimda, ar palikti kiausintakius ir pan... Man 2011 06 men diagnozavo gigantine mioma 12cm, manau pakenke pietines Italijos klimatas, kai buvau rugpjucio visa men 38-44 karscio. Taigi poliklinikoje pasake,kad reikes salinti gimda, gavau siuntima i onko ligonine... Man 29 metai tuo metu, uz 4 men planuojamos vestuves, negimdziusi, gali isivaiduoti... Asaru upeliai nubego, su dabartiniu vyru ir savo mama meldemes, ir daug... Cia apie laparoskopija nebuvo kalbos, >5cm, vienareiskmiskai- operuoti. Tik kirbejo mintis ar man nepasalins gimdos. Todel nejau i onko, o suradau operuojancia gyd. Zebrauskiene Vilniuje Centro filiale, su kuria kalbejau apie tausojancia operacija, t.y nepasalinti gimdos... Ir ačiū jai, didelis ACIŪ! Operacijos metu man surado dar endometroiodine cista, kas kaip zinote, vaisingumui irgi didelis priesas, pasalino ir ja (echoskopiskai mioma uzdenge vaizda, tai negalejo pamatyti). Operacija truko 2,5 val, po narkozes jauciausi pakankamai neblogai, nepykino (pirkausi vaistus,kad isvengti pasaliniu poveikiu), isgulejau savaite laiko, karciavau, buvo silpna, laukiau 3 dienas atsakymo su nekantrumu,kad nebutu onko... Aciu, Dievui, gerybine mioma. Po to 1,5 men dar buvau nedarbinga, kol praejo galvos svaigimas, skausmai ir vel grizau i darbus. Ivyko vestuves smile.gif Vyras mane labai palaike, nors iki vestuviu sakiau, nebus gimdos, nebus vestuviu... Pastoti,deja, jau 8 men nesiseka, bet as turiu gimda, endometrioze apgydyta, viltis dar yra!
Taigi, linkiu stiprybes,kurioms operacija priesakyje smile.gif As dziaugiuosi,kad isgyvenau ta laikotarpi, dziaugiuosi,kad patekau i geros chirurges rankas, kad esu gyva ir galiu toliau dziaugtis gyvenimu smile.gif

sekminga istorija, gerai viskas baigesi!

as tik pakomentuosiu, kad kas nors kitas neissigastu... visu pirma miomos visos yra gerybines.. gyvybei negresia... rizika moteriai dazniau yra nukraujuoti, nei kad mioma supiktybes... antra, joks klimatas pakenkti negali.. cia tik nuo hormonu pokyciu atsiranda miomos... tausojanti - tai operuojama nepazeidziant gimdymui reikalingu organu - kiausides, gimda ir t.t....mano atveju mioma buvo 11 cm (plius dar tris rado mazas kai prapjove).. ir jas isluksteno labai sekmingai.. nezinau kaip dabar bus, nes viena maza mioma iaugusi i sienele gimdos.. ko nebuvo anksciau.. bet kontrolinis patikrinimas vasaros gale, tada ziuresim kokiais tempais tos mano miomos auga... blogiausia, ka man pasake, tai kad miomos linkusios ataugti ir daznai i islukstentu miomu vieta..kaip matau, tai tiesa.. man ataugo praejus 2,5 metu po operacijos... chirurge ir sake, kad praejus metams po operacijos (realiai galima ir po 7 menesiu) kol viskas svaru ir grazu, bandyti pastoti, nes miomos ataugs po kiek laiko.. deja, tuo metu issiskyriau su draugu, tai pastojimas ir nuplauke....
Jei kas operuosites Kaune, tai Klinikose du chirurgai geri ir viena zinau Onkologiniame..rasykite a/z 4u.gif

P.S. po operacijos, butinai pasinaudokite galimybe nuvaziuoti porai savaiciu reabilitacijai, kur jus, kad ir skauda po operacijos, darysite specialia manksta, taip pat ultragarso ir bioptrono proceduras (randams viduje ir isoreje ir del saaugu)... ne visur ir ne visoms tai pataria deja...
antra - butina pasirinkti sporto saka, kurioje dirbtu dubuo, i ji priteketu daugiau kraujo.. labai tinka pilvo sokiai, pilatesas, joga... pilvo sokiai gal labiausiai, nes apsaugo kazkiek ir nuo saaugu... zodziu, reikia pastoviai kazka daryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 12 gegužės 2012 - 23:51
Va jėzus...kaip čia pasiskaičiau, pagalvojau, kaip gerai būti vyru doh.gif o kokie požymiai tų miomų? ar skauda? ar kraujuoja? jaučiu ir man yra, tik echo dar matyt nesimato, nes tokios mėnesinių pradžioje krešulingos tamsios tirštos išskyros, bet tik pradžioj, ir tepliojimai pries mm. o dar db kartais po akto biski buna kraujo... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 13, 09:27)
Va jėzus...kaip čia pasiskaičiau, pagalvojau, kaip gerai būti vyru doh.gif  o kokie požymiai tų miomų? ar skauda? ar kraujuoja? jaučiu ir man yra, tik echo dar matyt nesimato, nes tokios mėnesinių pradžioje krešulingos tamsios tirštos išskyros, bet tik pradžioj, ir tepliojimai pries mm. o dar db kartais po  akto biski buna kraujo... blush2.gif

Jei echoskopu nerodo tai ir nera:) jei bus, ginekologas pastebes
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 13, 11:08)
Jei echoskopu nerodo tai ir nera:) jei bus, ginekologas pastebes

Jei geras ginekologas, tai pastebes, bet echoskopija yra seseliu zaismas ir ne kiekvienas pamato. Na ziurint dar kokiu echoskopu ziures.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2012 05 13, 16:55)
Jei geras ginekologas, tai pastebes, bet echoskopija yra seseliu zaismas ir ne kiekvienas pamato. Na ziurint dar kokiu echoskopu ziures.

tai tiesa.. bet per planini patikrinima daro echoskopija ir dazniausiai miomas pastebi.. jei jos mazos, tai realiai nieko gi ir nedaro, tik stebi kaip auga.. del to ir reikia pas ginekologa eiti karta i pusmeti.. profilaktiskai jei ka...
as va nejau pusantru metu, ir dabar turiu tris menesius stebeti savo 6 cm dziaugsma ir tik po to tikrintis ar paaugo ir kiek paaugo doh.gif
Atsakyti