Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos pienas

Aš kažkaip nesuprantu, kaip gali pieno savaime pradėti mažėti. Gal tiesiog vaikui augant padidėja pieno poreikis?

Informacija, knygos, kursai ir t.t. yra būtini norint sėkmingai maitinti! Kitas dalykas - gauti teisingą informaciją.

Nėščia būdama lankiau Šemetos nėščiųjų mokyklą. Ten sužinojau, kad yra laikotarpiai, kai vaikiukas staiga ūgteli ir padidėja pieno poreikis. Tada gali imti atrodyti, kad pieno neužtenka. Tie laikotarpiai - 6-8 diena, 6-8 savaitė ir 3-ias kūdikio mėnuo. Didžiausia klaida tuo metu - pradėti primaitinti mišinukais. Tada tai pieno tikrai mažės. O reikia kurį laiką kol padidės pieno gamyba tiesiog dažniau maitinti. Man ypač sunkus buvo trečias mėnuo, kadangi momentais sūnus žįsdavo labai dažnai, labai ilgai, tekdavo duoti ir iš "trečios" ir iš "ketvirtos" krūties. Bet ištvėriau ir tikiuosi dar ilgai maitinti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(neras @ 2005 02 18, 12:19)
Aš kažkaip nesuprantu, kaip gali pieno savaime pradėti mažėti. Gal tiesiog vaikui augant padidėja pieno poreikis?

na taip, dazhniausiai mes padedam pienui sumazheti...
pvz, man pieno ryshkiai sumazhedavo, kai turedavu daug darbo ir dirbdavau naktimis tongue.gif nu bet labai jau reikedavo stengtis tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Aš irgi nelabai suprantu, kaip gali imti ir sumažėti pieno be priežasties. Be to, jei jo sumažėjo dėl stresų ar kitų problemų, manau, visada galima padaryti, kad vėl atsistatytų, jei tik vaikelis ima krūtį. Bent jau man tai visada atsistato tiek kiek buvo ax.gif
Atsakyti
man irgi sumazedavo pieno gamyba,po streso.tada duodavau vaikui kruti ir viskas buvo gerai.pienas tekedavo upeliais.
Atsakyti
QUOTE(Voriuke @ 2005 02 16, 16:43)
Mano  2.gif dabar kaip tik sloguoja ir as lasinu butent MP.

Na ir saunuole , kiek mamyciu tiek ir nuomoniu.Sveikit ! mirksiukas.gif
Atsakyti

Mano nuomone, per daug tas mamos pienas sureiksminamas-tai maistas vaikui ir tiek, nereikia kalbeti kaip apie panaceja.

[/quote]

g.gif
motinos pieno iki šiol identiškai negali sukurti nė viena pasaulio labaratorija. tai ne tik maistas, bet ir vaistas jūsų kūdikiui. pvz., aš savo mažuliui ir akytes plaudavau, ir į nosytę lašindavau, ir veiduką vietoj kremo tepdavau. visi motedai padėjo mirksiukas.gif .
o dar...mano anyta pastebėjusi, kad turiu pienelio daugiau nei mano mažiukas suvalgo, sako:" numelžk ir man lašelį, pagyvenusiai moteriai ti kaip jaunystės eliksyras" thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Manau, kas mamos pienukas daro stebuklus. Juo susigydzhiau trukinejanchius spenelius po gimdymo, dabar leliukui karta per diena i nosyte sulashinu - tik paskui vatos pagaliuku ishvalau visus atshokusius snargliukus. O kadangi pieno tikrai labai daug - tai net maudydama leliuka i vonele supilu - mazhiaus odyte minkshta ir shvelni, jokiu paraudimu ar alergiju. Nereikia nei kremuku, nei aliejuku. Tik kitiems gert nesiulau smile.gif Shitas geris - mazhiaus.....
Atsakyti

g.gif
motinos pieno iki šiol identiškai negali sukurti nė viena pasaulio labaratorija. tai ne tik maistas, bet ir vaistas jūsų kūdikiui. pvz., aš savo mažuliui ir akytes plaudavau, ir į nosytę lašindavau, ir veiduką vietoj kremo tepdavau. visi motedai padėjo mirksiukas.gif .
o dar...mano anyta pastebėjusi, kad turiu pienelio daugiau nei mano mažiukas suvalgo, sako:" numelžk ir man lašelį, pagyvenusiai moteriai ti kaip jaunystės eliksyras" thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
[/quote]

turėjau omeny, kad anyta norėjo užsitepti pienuko ant viedo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
O as niekada net negalvodavau,kad galiu neturet pieno.Net minties tokios neprisileisdavau.Atrode,kad maitinsiu tiek, kiek reikes.Pirmom dienom po gimdymo pieno nebuvo.Seseles eme gasdint,kad krenta vaiko svoris ir teks duot misinuka.Bandziau maitint ir nakti po gimdymo kol visiskai nugrauze spenelius (vyras net tuos antspenius nupirko, kuriu neprireike).Ta nakti ir nutarem duot misinuko, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas.Net ir po tokiu nepalankiu salygu ligoninej, kurioje turetu, turbut, labiau palaikyt naujai iskeptas mamytes, kai tuo tarpu besalygiskai siu o misinuka su retom isimtim. Manes vis tiek tie pranasavimai nepaveike ir as laukiau kol atsiras tas pienas, nes buvau skaicius,kad nei pirma, nei atra diena po gimdymo pienas gali ir neatsirast.Dazniausiai atsiranda kokia trecia diena, kaip man ir buvo.Ir as sekmingai tebemaitinu dabar ir dar kameroje sukaupus nemenkas atsargas, jei kas.Kol kas neprireike, o dukrai jau eina sestas menuo.Neikuo neprimaitinu-duodu tik savo piena - svoris puikus, ugis taip pat.Zodziu leliukas kleckeja,o as tebemaitinu:) kada nori ir kiek nori.
Atsakyti
PIENUKAS MANO DUKRYTEI

Mano dukryte gime sveika ir grazi, taciau ja uzpuole gelta ir nusilpo kraujas. Po to musu nelaimei gimdimo namuose apsikrete auksiniu stafilakoku ir streptakoku. BUVO BEGALO BAISU!! Leido jai labai stiprius antibijotikus, nes pinicilinui buvo atspari bakterija. Po to teko pilti i krauja eretrocitu mases, kad turetu jegu kovot. Renimacijoje gulejom 12 dienu, po to tiesiai namo.
Visa ta laika maitinau pati, nors nebuvau pieninga stengiaus nusitraukinet, kad atsirastu daugiau ir atsirado (dabar jai penktas menuo maitinu). Ir ligi siol man skamba gyditojos zodziai:- JEI NE JUSU PIENAS BUTU VISKAS BUVE SUNKIAU.
Gamta pati sukure, kad motinos pienas butu pats geriausias vaikui, ne tik zmonems, bet ir visiems gyvunams. Taciau tik zmogus jiesko kitu iseiciu.

MOTINOS PINAS PIRMUTINIS VAISTAS NUO VISU LIGU thumbup.gif 2.gif clap_1.gif
Atsakyti
[quote=luara.l,2005 12 17, 12:53]

Uzjauciu, kad taip sunkiai mazutei teko pradet savo dieneles siame pasaulyje 4u.gif , bet smagu girdet, kad dabar viskas gerai smile.gif

Pritariu, kad mamos pienas tikrai daro stebuklus, mus pienukas irga laabai gelbejo nuo visu ligu smile.gif .
Atsakyti
Mus irgi gelbejo, kol sedejom namie... Kai Erika pradejo lankyti lopseli nuo ligu apsiginti nebepadejo ir mamos pienas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija23: 17 gruodžio 2005 - 18:14