Įkraunama...
Įkraunama...

Pažink savo protą

Jei tema RELIGIJA IR EZOTERIKA, tai apie tai ir snekam,o ne apie malonumus apskritai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2007 11 18, 23:14)
Jei tema RELIGIJA IR EZOTERIKA, tai apie tai ir snekam,o ne apie malonumus apskritai tongue.gif

Jeigu tau ezoterika ar realigija susijusi su kančia, tai užuojauta!
Man su malonumu, pozityviom emocijom, gera savijauta, pasitenkinimu gyvenimu smile.gif
Kiekvienam savo...
Atsakyti
Jei ne malonumas, tai kančia. Bravo, proto sergėtojau. O tarpinių būsenų dar neaptikai?
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2007 11 19, 00:15)
Jeigu tau ezoterika ar realigija susijusi su kančia, tai užuojauta!
Man su malonumu, pozityviom emocijom, gera savijauta, pasitenkinimu gyvenimu smile.gif
Kiekvienam savo...

Užuojautą pasilik sau smile.gif Taip,kiekvienam savo. Pav., skaičiau M> Laitmano interviu delfi prieš kelias dienas ir - nesakau,kad neteisingai kalba, bet man nepatiko, skaičiau ir nemalonu buvo,tiesiog nesmagu. todėl žinau,kad tai tikrai manęs neužkabina ir neužkabins, nors paskaičius kad ir šiame forume atsiliepimus apie kabalą randi daug gerų žodžių,reiškia kažkas jau pasirinko kaip savo tiesą,ir tai jų tiesa, o man liko tik kažkieno teorija, metodas. Sakykim, Lanei nepriimtina mano tiesa apie persikūnijimą, o man tai suteikia malonias emocijas - ir ką? ogi nieko. Aš apie tai,o tu apie ką? nekiekvienas mokymas, religija neša BENT JAU MAN teigiamas emocijas.
Atsakyti
barsukle, pati tvirtini, kad atsirenki pagal malonu - nemalonu kriterijus! Apie ką aš ir rašau!
Bet yra daugybė, kurie atsirenka pagal kitus kriterijus: teisinga, dvasinga, vertinga, aukščiausia, išmintinga ir t.t. Neskanu, bet naudinga, dvasinga, išmintinga... biggrin.gif Manau supranti apie ką aš...
Mano kriterijai yra mano asmeniniai pojūčiai: gera savijauta, pozityvuios emocijos, gyvybingumas.
O, kai aš kalbu apie malonumą, tai turiu omenyje ne prisigerti ir nusmigti biggrin.gif

Gyvenimas yra procesas!
Kvėpavimas yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Regėjimas yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Klausa yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Uoslė yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Skonis yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Lytėjimas yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Širdies plakimas yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Galvojimas yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Yra dar stimulas, pozityvios emocijos, tikėjimas - būsenos.

Kur ir kiek tu gauni malonumo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 19 lapkričio 2007 - 15:32
QUOTE(Vanduo @ 2007 11 19, 16:31)
Regėjimas yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Klausa yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Uoslė yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Skonis yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Lytėjimas yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?
Galvojimas yra procesas. Ar gauni šiame procese malonumo?

taip biggrin.gif
taip smile.gif
taip smile.gif
taip, labai... tongue.gif
taip smile.gif
taip smile.gif
Atsakyti
Urartu, tu ne man atsakinėk į šį klausimą, o pati sau, nes malonumas kiekvieno asmeninis reikalas ir pati savęs neapgaudinėsi...
Malonumas visados tik čia ir dabar ir jis yra arba ne...
Žodžiais atsakei labai greitai, bet tai tik tušti žodžiai, o malonumas visados konkretus...
Dabar atsakyk be žodžių... Pakalbėti apie malonumą yra viena, o jį patirti visai kas kita... savęs neapgausi ir nuo savęs nepabėgsi...
Atsakyti
Na tada kam galvoti, verčiau jausti. Gyventi impulsais. Gyvenimo siekiamybė tik malonumai. Svarbiausia man gerai, nereikia mastyti kodėl gerai, ir kam nuo to blogai jei man gerai, o jei kam yra blogai, nesvarbu, nes man gerai.

Mano protas sako, o ar tai negali virsti parazitavimu, egoizmu. Jei pradeda gaudyti malonumą kito sąskaita, nes parazitas ir sutvertas, kad būtų jam gerai, tenkinti savo pojūčius, norus.
Atsakyti
Na, taip taip smile.gif Viskas taip. Bet žmogus ne tik kūnas,yra siela, yra dvasia. Vieni malonumai tinka kūnui, kiti- dvasiai, kiti sielai ir kūnui, kai ko nori protas, pav., pažinimo.Siela gal prašys švelnumo, artumo, tuo tarpu dvasiai artumas fizinis neaktualus. Dvasiai reikia kad ir nesąlygotos prisirišimais meilės, kas kūnui būtų dzin smile.gif Gal siurbčioti likerį irgi malonumas, bet protas sako -ne.
moonte irgi teisi.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 11 19, 17:05)
Na tada kam galvoti, verčiau jausti. Gyventi impulsais. Gyvenimo siekiamybė tik malonumai. Svarbiausia man gerai, nereikia mastyti kodėl gerai, ir kam nuo to blogai jei man gerai, o jei kam yra blogai, nesvarbu, nes man gerai.

Mano protas sako, o ar tai negali virsti parazitavimu, egoizmu. Jei pradeda gaudyti malonumą kito sąskaita, nes parazitas ir sutvertas, kad būtų jam gerai, tenkinti savo pojūčius, norus.

Manęs nei kiek nestebina, kad skaitydami kitų mintis perskaitome savo supratimą, egzistuoja proto filtras...

Moonte, kvėpavimas, skonis, klausa, uoslė, rega yra tavo ir jeigu tau nuo savo kvėpavimo proceso yra malonu, tai niekam nepakenksi...fear.gif - nebijok. (ar taip ar taip kvepuoji, tik gali tame procese nejausti jokio malonumo, o gali su malonumu kvėpuoti...)

Kada bus gerai tau, galėsi padėti ir kitam, su gera nuotaika, kai nebūsi suirzusi, pikta ir t.t. visiems aplinkui bus tik maloniau.
Papildyta:
QUOTE(barsukele @ 2007 11 19, 17:15)
Na, taip taip smile.gif  Viskas taip. Bet žmogus ne tik kūnas,yra siela, yra dvasia. Vieni malonumai tinka kūnui, kiti- dvasiai, kiti sielai ir kūnui, kai ko nori protas, pav., pažinimo.Siela gal prašys švelnumo, artumo, tuo tarpu dvasiai artumas fizinis neaktualus. Dvasiai reikia kad ir nesąlygotos prisirišimais meilės, kas kūnui būtų dzin smile.gif Gal siurbčioti likerį irgi malonumas, bet protas sako -ne.
moonte irgi teisi.

Barsukle: kvėpavimas, uoslė, emocijos, intelektas, kūnas, rega, klausa, skonis
yra labai aišku ir konkretu, o kas tau yra siela, dvasia, apie ką tu kalbi, gal visi, tai supranta skirtingai, o gal tau kažkas įteigė... Gal tu protą painioji su dvasia ar siela, o gal emocijas su siela ar dvasia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 19 lapkričio 2007 - 16:38
QUOTE(Vanduo @ 2007 11 19, 18:34)
Manęs nei kiek nestebina, kad skaitydami kitų mintis perskaitome savo supratimą, egzistuoja proto filtras...

Moonte, kvėpavimas, skonis, klausa, uoslė, rega yra tavo ir jeigu tau nuo savo kvėpavimo proceso yra malonu, tai niekam nepakenksi...fear.gif - nebijok.
Kada bus gerai tau, galėsi padėti ir kitam, su gera nuotaika, kai nebūsi suirzusi, pikta ir t.t. visiems aplinkui bus tik maloniau.

Bet juk aš kalbu apie egoizmą ir parazitavimą. Kvėpuoti puiku, bet tarkim, jei aš sergu gal man geriau kvėpuoti per kaukę, kad mikrobais neužkrėsčiau aplinkinių.

Juk nepaneigsi gyvenime pasitaiko tokiu kuriems jų poreikiai yra virš visko. Aš kalbu apie tai, o ne apie fiziologiją.

Ir kalbėjimas. Gali teikti malonumą, bet kitam tavo žodžiai gali suteikti neigiamų pasekmių. Pvz. paskalos, melas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 lapkričio 2007 - 16:38
Moonte, "altruizmas" irgi poreikis, jeigu turi tokį poreikį, tai kam jį sureikšminti?
Duoti irgi kai kam yra malonumas, bet kas turi tokį poreikį, tas jo nesureikšmina, bet tuo gyvena, tai sureikšmina tik egoistai, jie "altruizme" įžvelgia vertybę...

"Altruizmas" kaip ir egoizmas irgi yra malonumas, bet "altruizmas" bus malonumas tik "altruistui", jeigu versime egoistą per prievartą tapti "altruistu", tai jis bus kankinys... Jis duo ir verks, kad atidavė... prikaišios, kad ačiū jam nepasakė, sakys aš norėjau gero, o man atsakė melu, neįvertino irtt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 19 lapkričio 2007 - 16:52