Įkraunama...
Įkraunama...

Ar dera prieš vaiką vaikščioti nuogai?

QUOTE(elantra @ 2009 11 27, 00:48)
va va man tas pats sunui 1 metai ir 2 men irgi spoksojo vonios duris atidares blush2.gif nezinojau nei ka daryt...
daugiau stengsiuos kad tai nebepasikartotu
o kai paaugs, ateis laikas ir paaiskinti reikes... doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Taigi naturalus dalykas kad ziuri mirksiukas.gif Maniskei virs dvieju metu irgi ziuri, netgi ateina mano krutis paliesti ir aiskina kad cia maziuku maistas lotuliukas.gif nors nezinau is kur jinai tai istrauke, nebamaitinu nuo 10 menesiu. Buna nuvaro pas teva kai maudosi duse, viena karta pabande paliesti ji uz... tai jis daugiau nevaiksto nuogas pries dukra lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(F.U.T.U.R.E @ 2009 11 26, 00:07)
Taigi reikia kalbeti su vaiku ir jam aiskinti. Pats be paaiskinimo zinoma, kad nesupras.
As nesislapstau nuo sunaus (2,5m) islipusi is duso, ar persirenginedama. O jam jau seniai paaiskinta ka turi tetis, tai turi ir jis, bei kiti berniukai, o ka turi mama, tai mama ir mergaites, ir kad pas moteris papukai auga, o pas vyrus ne. Dar zino, kad papukai piena duoda. Kadangi laukiuosi, tai jau aiskinu, kaip maitinsim leliuka. Ir didelio pilvo neslepiu, o jam labai ji patinka teplioti su kremu, o jei dar lelia ispiria tai tiek dziaugsmo buna. Ir kazkaip vaikas jau net nekreipia demesio (bent jau jokiu zenklu nerodo) nei susidomejimo, nei pasislykstejimo...  smile.gif
  Kodel nuo vaikuciu reiketu slepti ir jiem neaiskinti to, kas yra akivaizdu, bet labai klaidu....  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Butent su tais slepimais vaikui galima greiciau kompleksa visam gyvenimui ivaryti.
Atsakyti
QUOTE(Jevgenija @ 2009 11 10, 17:42)
tai kad ir nieko gero..o zinojot, kad pvz.berniukam gali kompleksas buti (nes pamacius skirtuma tarp jo ir tevelio...nevisada supranta, kad irgi toks uzags...jei supratot apie ka as mirksiukas.gif ) tai kad nuogem geriau nelakstyt prie vaiku, nei mamai, nei teciui blink.gif  lotuliukas.gif  4u.gif

Kiek skaičiau psichologinės literatūros, tai kompleksą vaikui sukuria tėvų reakcija, o ne pats faktas/vaizdas. Pagal tokią logiką vaikas galėtų kompleksuoti ir kad jam barzda neauga, o tėčiui auga. Bet nekompleksuoja, nes tėvai nejaučia įtampos šia tema ir ramiai paaiškina, kad ir jam barzda augs, kai bus didelis. O kai kažkuria tema tėvai nenori ramiai šnekėtis, įsitempia, bando trinti makaronus, slėptis - vaikui kyla visai pagrįstas įtarimas, kad kažkas toj temoj negero...

Sunkesnis klausimas tai kaip neperduoti vaikui savo kompleksų, jei pats jau juos turi išugdytus smile.gif atrodo, vat suprantu viską, o ramiai reaguoti vis tiek nevisada lengva... Na, gal kol kalbėt išmoks dar prasilaušiu biggrin.gif
Atsakyti
Mano sunui jau 2,7 metuku. Nuoga prie jo nevaikstau ir neleidziu i dusa eiti, kai as maudausi. Bet persirengineju prie jo, ir nekompleksuoju. Jis net demesio nekreipia. As nedarau jokios tragedijos, tai ir vaikas ramiai reaguoja. Ateis laikas ir kalbesimes apie skirtumus tarp berniuku ir mergaiciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Specialiai nesidemonstruoju, bet ir nesislapstau, siaip kai maudausi, tai uzsirakinu vonioje, persirengineju prie dukros, dar pvz kai po vonios isejusi losjonu tepuosi, tai ir ji man padeda, koja kokia pateplioja. Bet nuoga po namus nevaikstau, tiesiog man tai nepriimtina. ax.gif
Atsakyti
As kazkaip irgi sitame nieko blogo neiziuriu, mes visa laika kartu vonioj maudomes, taigi mato nuoga ir mane ir teti, jokios isskirtines reakcijos dar nepastebejau, tikriausiai dar per mazas biggrin.gif
Atsakyti
As pries dukra neketinu slapstytis, savo mama buvo naturalu matyti nuoga pirty, vonioj. Dukrai aisku idomu paliesti speneli, nes mato ne taip ir daznai ir nori pasirodyti, kad zino, kaip tai vadinasi. Tetis nuogas nevaiksto, nebent su trumpikem pasirodo.
Atsakyti
as asmeniskai stegiuosi nesirodyt 4u.gif nezinau ar cia blogai nuogai rodytis vaikui,bet pati susinepatoginu kai sunus ziuri kai maudausi,jam tik metai 4men bet vistiek blush2.gif
Atsakyti
Manau iki 4 metuku-normalu! Nuo 5 m- jau nagrineja..
Atsakyti
pries vaika ?Ne
Atsakyti
as taip pat manau jei slepsiesi, tai vaikui dar bus smalsiau . jei tureciau berniuka tai manau tikrai nuoga nevaiksciociau...demonstruotis nereik, dazniause stengiuosi jog nematytu... o maniskei visai neidomi ji nei ziuri nei ko klausia, o tetis visada vaiksto su trumpikem smile.gif
Atsakyti
Aš nemanau, kad tėvams reikėtų vaikščioti nuogiems prieš savo vaikus. Ir nemanau, kad dėl to vaikas turės kažkokių kompleksų schmoll.gif Kai pradės domėtis lyčių skirtumais, tai juos paprasčiausiai ir paaiškinti.
Mano nuomone, vaikas nuo mažens turi suprasti, kad ne viską gali demonstruoti. Ir kad nebūtų taip, jog daržely ar kur kieme apžiūrinėja vienas kitą, nes jiems tai bus normalu, juk tėvai nuogi tai vaikšto.
Aišku, namie aš nesislepiu po devyniais rūbais nuo vaiko, bet lytinių savo organų nei aš, nei vyras tikrai nedemonstruojam.
Atsakyti
Aš taip pat nesislapstau ax.gif ,bet nevaikstau po namus nuoga biggrin.gif
Atsakyti