Įkraunama...
Įkraunama...

Ar dera prieš vaiką vaikščioti nuogai?

o kai svečiai ateina, irgi nuoga lieki vaikščiot? biggrin.gif na, iš dalies vaikai ir yra svečiai mūsų namuose...
nuogumas turi turėti savo vietą ir laiką. nereikia jo perdėtai gėdintis, bet per daug jo matydamas, vaikas pradės galvoti, kad taip ir turi būti. nemanys, kad kažkas negero, jei jį nuogą pamatys kitos lyties atstovai. aš stengiuosi, kad mano vaikai suvoktų, jog turi kažką privataus (savo kūną), kurį demonstruoti nėra gėdinga, bet tikrai nereikia to daryti bet kur ir bet kada.
Atsakyti
O man atrodo, kuo labiau slėpsi, tuo įdomiau bus sužinoti ką slepi. Aš puikiai pamenu, kai mokykloj kažkas pasakė, kad toj ar kitoj knygoj yra paveiksliukų su nuogais kūnais ar romanuose aprašymais apie seksą, juk lėkdavau pas draugus, kad pažiūrėt ar perskaityt, nes juk tai buvo tabu. O mano 6 m. pana viską vyrai ir moterys skirtingai atrodo. Aš manau, kad tai tik gerai, nes kai žino ką turi berniukai ir mergaitės, nebereikia lįsti po balkonais ir žiūrėt pas kitus. ax.gif
Aišku, tai tik mano nuomone ir, be to, gal kada papuolus i nudistų pliažą nespoksos akis išpūtus. bigsmile.gif
Atsakyti
Mes auginam sunu,jam greit 2m.,ypetingo demesio nesulaukiau is jo pamacius mane nuoga vonioj,ar teti besimaudanti.Kambary vaikstom apsirenge,o nakti kaip kada...Manau vaikas taip ir atskirs kur galima nuogam kur reikia buti apsirengusiam..Kas gi dar gali buti geresnis vaikui pavyzdys uz tevelius?.. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Alma26 @ 2006 09 21, 11:51)
As irgi esu pries. Nuogi galim palakstyt kai vaikas miga ar jo namie nera. Maudausi tik tada, kai vyras yra namie, tada vaikui nera noro paskui mane sekioti. Persirengineju prie jo tik tada, kai nereikia nusirengti apatiniu. su jais jauciuos normaliai. I pirti gales vaikscioti su tevu pliki, juk jie vyrai, vienodi, o manes tai tada ten tikrai nebus schmoll.gif: ir pleze musiskis kiek buves ar tarkim sode baseinely jei maudos, visada apaunu trusikiukus - juk pati nesimaudau vidury sodu nuoga, o jis irgi zmogus.

sutinku, mes taip pat suneliui prie juros kelnaites maunam smile.gif
o siaip del nuogumo tai manau nieko baisaus jei kartais besimaudancia mama ar besirengianti teti pamatys, labai sleptis irgi negerai, stai jums pavyzdys: vyro pussesere net budama su apatiniais saukia ant mamos kai ji i vonia uzeina blink.gif Viskam turi buti proto ribos, gedai taip pat, nes paskui tai jau i patologija panasu wub.gif
Atsakyti
Maniškei ne už kalnų 3 m. tiek tėtis tiek aš "nesidrovijam" nuogumo, nuogi miegam, su abiem maudosi rolleyes.gif Kol kas jokių pastabų ar klausimų neišgirdom iš atžalos doh.gif
Atsakyti
Kazkada ir as sutrikau, kai pirma karta ejau i sauna su vyro pussesere ir jos sunum 3m. Pussesere laukesi antro vaikelio, pilvelis jau matesi, o pirmagimis garsiai sake savo pastebejimus, kad mama, ziurek, jos krutine tai tokia, o tavo tokia... blush2.gif Na, as buvau ka tik istekejus is Lietuvos i krasta, kuris man savo kultura buvo visai nepazistamas, tai tiktai sutrikus sypsojaus, bet kazkokio didelio diskomforto nejauciau. Veliau pastebejau, kad seimos cia eina kartu i sauna, jei tik ji pakankamai didele, ir visi kartu joje pilstosi vandeneliu, juokauja, paskui eina praustis po dusu ar i baseina arba i ekete plaukti. Ir specialiai nesirengia maudymuku. Tiesiog taip nepriimta. Karta sia tema pasiklausiau savo vyra, tai jisai pasake, kad cia zmones i savo kuna ziuri naturaliai, nieko blogo tame, kad vaikai mato savo tevu kunus nepridengtus drabuziais. Taciau aisku, ir nesidemonstruojama specialiai, nes patys is savo tautinio charakterio gana uzdari. Jei buna sveciai, tai moterys eina su moterimis, o vyrai su vyrais. O vaikai eina i sauna su kuo nori. mirksiukas.gif
Man tai kol kas nekelia didelio rupescio, nezinau, kaip bus ateityje. Mes irgi su sunum ir maudomes duse, ir saunoj kaitinames. Jam dabar 1,5m. Matau, kad stebi mano kuna, bet nedarau is to gedingumo. Kiek pasisuku nuo jo akiu, jei man pasirodo nesmagu, bet ir pati stengiuosi nepadaryti is to tabu, kad nesukelciau bereikalingu kompleksu ar hiperdomejimosi ateityje. Tai sakyciau, netgi savotiskas darbas su savimi ir nera tai labai lengva, nes uzaugau grieztu morales principu seimoje. Mano mama po siai dienai varzosi manes ir teisinasi del savo netobulumu, jei pasitaiko, kad tenka uznesti ranksluosti ar valytis makijaza drauge toj pacioj patalpoj, o tetis tai per amzius uzsikabindavo vonios duris. rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai prieš savo 1,5 metų sūnų nuoga nevaikštau , o kaip tik stengiuosi slėptis , kai persirenginėju , ar maudausi. Šeip , gal nedaryčiau iš viso to problemos , bet maniškis labai audringai reaguoja į nuogą kūną. Aš vis dar maitinu krūtimi ir , patikėkit , dažnai patiriu visokių nepatogumų jį matindama. Visų pirma , žysdamas vieną krūti , jis kitą būtinai turi čiupinėti , iš liemenėlės išsitraukęs doh.gif Pavalgęs neleidžia visko paslėpti , o žiūri , juokiasi ir sako "papai!". Po to glaudžiasi , bučiuoja ir pan. doh.gif doh.gif doh.gif Nežinau , viskas aišku praeis , kai baigsiu maitint , bet man jo tokia reakcija keistoka. Nors aplinkiniai mane ramina , kad džiaugčiausi , - bus tikras vyras!!!! blink.gif doh.gif blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2006 11 16, 18:04)
Aš tai prieš savo 1,5 metų sūnų nuoga nevaikštau , o kaip tik stengiuosi slėptis , kai persirenginėju , ar maudausi.  Šeip , gal nedaryčiau iš viso to problemos , bet maniškis labai  audringai reaguoja į nuogą kūną. Aš vis dar maitinu krūtimi ir , patikėkit , dažnai patiriu visokių nepatogumų jį matindama. Visų pirma , žysdamas vieną krūti , jis kitą būtinai turi čiupinėti , iš liemenėlės išsitraukęs doh.gif  Pavalgęs neleidžia visko paslėpti , o žiūri , juokiasi ir sako "papai!". Po to glaudžiasi , bučiuoja ir pan. doh.gif  doh.gif  doh.gif Nežinau , viskas aišku praeis , kai baigsiu maitint , bet man jo tokia reakcija keistoka. Nors aplinkiniai mane ramina , kad džiaugčiausi , - bus tikras vyras!!!! blink.gif  doh.gif  blush2.gif  lotuliukas.gif

Oho, nieko sau reakcija 1,5-mecio! blink.gif Na ir as maitinau iki 1,5m. Bet mano maitinimo objektas ir buvo tik maitinimo objektas. Maziuks pats prasydavosi, ieskodavo po drabuziais, o valgydamas kartais darydavo "kvepavimo pertraukas", tai budavo, akd atsitraukia ir ziuri, sypsosi, su prisciuku paspaudzia speneli ir kazka sava kalba susako, bet as ji paragindavau valgyti toliau ir tuo visi komentarai pasibaigdavo. O dabar jau pora savaiciu nebemaitinu, tai jisai ir neprisimena tu "maitinimo objektu". Nebent kai maudomes, tai smalsiai ziuri, bet apziurejes, maudosi toliau ir nebeuzsilaiko ties ta tema. Manau, kad ir tavo, Aurea, sunelis su laiku apsipras ir pamirs, kai nustosi maitinti. Tiktai neperlenk lazdos, besislepdama. Kas zino, gal paskui susiformuos koks nepalankus poziuris...
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2006 11 16, 19:04)
Aš tai prieš savo 1,5 metų sūnų nuoga nevaikštau , o kaip tik stengiuosi slėptis , kai persirenginėju , ar maudausi.  Šeip , gal nedaryčiau iš viso to problemos , bet maniškis labai  audringai reaguoja į nuogą kūną. Aš vis dar maitinu krūtimi ir , patikėkit , dažnai patiriu visokių nepatogumų jį matindama. Visų pirma , žysdamas vieną krūti , jis kitą būtinai turi čiupinėti , iš liemenėlės išsitraukęs doh.gif  Pavalgęs neleidžia visko paslėpti , o žiūri , juokiasi ir sako "papai!". Po to glaudžiasi , bučiuoja ir pan. doh.gif  doh.gif  doh.gif Nežinau , viskas aišku praeis , kai baigsiu maitint , bet man jo tokia reakcija keistoka. Nors aplinkiniai mane ramina , kad džiaugčiausi , - bus tikras vyras!!!! blink.gif  doh.gif  blush2.gif  lotuliukas.gif

o mano dukrytė panašiai elgiasi,na gal ne taip įžūliai tongue.gif o nemaitinu jau kelis mėnesius..
Atsakyti
Nu aš galvoju, kad gal nieko blogo, tik reiktų jausti saiką, mano sūnelis dar tik metukų ir dviejų mėnesių mes kartu maudomės kartais prisijungia ir tetis ir nematau nieko blogo nematau, manau kai bus dviejų metukų niekas nepasikeis, thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi mano sunelis, tai jau nuo kokiu metuku, o gal ir anksciua pamaciusi kaip jis i mane ziuri, stengiuosi nesirodyti, nors jis megsta buti vonioje kai manudausi, tad nei slepiuosi, nei nesislepiu, bet privengiu tai tikrai.

QUOTE(Edemux @ 2007 02 06, 09:03)
Kadangi mano sunelis, tai jau nuo kokiu metuku, o gal ir anksciua pamaciusi kaip jis i mane ziuri, stengiuosi nesirodyti, nors jis megsta buti vonioje kai manudausi, tad nei slepiuosi, nei nesislepiu, bet privengiu tai tikrai.

cia zmona parase smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2006 11 16, 19:04)

O kaip tokio amziaus vaikas gali reaguoti i tavo nuoga kuna? Jam tie tavo "papai" tera skanaus maisto saltinis ir jis vien tik del to juos myli. Jei jau taip nepatogu, tai nutrauk maitinti ir baigsis visos bedos. O jei tik slapstysiesi ir dangstysiesi, tai jam tik idomiau bus paziuret, ka ten tu slepi. Nesakau, kad reikia visa diena pries vaika nuogai staipytis, bet ir sleptis nera jokio reikalo. 1,5 metu vaikui dar nera jokio skirtumo ar tu nuoga, ar apsirengusi. Jam tik idomu is ko susideda zmogaus kunas, kokie skirtumai ir panasumai tarp jo, mamos ir tecio. Maniskiui irgi 1,5 metu, jis megsta rytais, kol dar vartomes lovoj, patikrinti, kur mano "pape", kur "bambe", kur jo. Isvardinam ir kitas kuno vietas, palyginam. Jei yra ir tetis, patikrinam ir jo, pasikutenam. Manau i krutine vaikai labiau reaguoja todel, kad is jos yra ar buvo maitinami ir dar jaucia nostalgija. Mano vaikas mane nuoga mato ir kai prausiuosi po dusu, vien del to, kad vienas nelieka kambary. Bet kodel tai turetu but kazkas negero, juk ir ji maudom nuoga. Ir neziuri jis i mane kazkaip ypatingai, ziuri kaip i mama, kuri maudosi. Jam idomu ne tai, kad as nuoga, o tai, kad bega vandenukas, kaip lasa nuo nosies ar plauku, abu pasitaskom. Svarbu ne sleptis, o tiesiog neatkreipti jo demesio, daryti viska naturaliai, nesureiksminant.
Papildyta:
QUOTE(Raganiute @ 2006 10 16, 10:34)
Raganiutes vyras:
cia priklauso nuo to kaip atrodai

Vaikui mama yra graziausia moteris pasaulyje, kokia ji bebutu: stora ar plona, sena ar jauna, todel nereikia cia skleisti savo ribotu paziuru
Atsakyti