Įkraunama...
Įkraunama...

Ar dera prieš vaiką vaikščioti nuogai?

Mes tai nuogi specialiai nevaikštom, bet jei reikia persirengti ar nusiprausti, tai niekas nesislepia. Na kaip čia paaiškint, kūnas neturi būti gėdos objektas.
Atsakyti
Mano dar maza dukryte, bet jau pastebejau, kad jei rengiuosi, tai kartais patyrineja. Siaip tai nesislapstau, bet manau, kad kai paaugs, paaiskinsiu, kad kiekvienas zmogus turi savo privatumo ribas ir kartais nenori, kad ji kas stebetu, ypac nuoga. jei retkarciais pamatys, nemanau, kad blogai. Nors, pavyzdziui, vyras nuogas niekada nesirodo ir as pati neleidziu eiti i vonia, kai jis ruosiasi i dusa.
Atsakyti
Nu nesuprantu tu tevu kurie slepia nuo vaiku ka turi, atrodo lyg tai butu nenaturalu. o kaltinti kad vaikai po to elgiasi kazkaip ne taip, nes vaiksto plikom bambom kaip prostitutes ir pan blink.gif blink.gif blink.gif , tai as tai mamai pasakyciau, kad ji lai susilaiko nuo tokiu komentaru, nes dar savo vaiku neuzaugino ir neaisku kas jie tokie bus.
Pas mus seimoje kaip ir daugelis cia pasisakiusiu, specialiai niekas nevaiksto nuogi, bet ir nesislepiam. Mano vaikui 1 m ir 10 men, nera parodes dar susidomejimo kazkokio ypatingo, o vonioje su manimi sedi visa laika kai as prausiuosi. Jam zymiai idomiau kranus pasukineti ar dantu sepetukus apziureti nei i mane ziureti, nes mane visada matydavo nuoga ir niekada net nesu bandziusi sleptis. O kai prades dometis ir uzduos klausimu, bus i juos atsakyta.
Mano drauge ir dabar nebijo pries savo 12 m sunu nusiemus chalata uzsideti lemenele, jis visiskai net demesio nekreipia, nes jis buvo auklejamas laisvai, be jokiu slapstymusi. O kai prades bresti, manau ir pats neis i kambari kai mama rengsis, ir kaip visi paaugliai uzsirakins vonioje ir savaime viskas pasikeis mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Jolisa @ 2007 02 28, 16:21)
Nu nesuprantu tu tevu kurie slepia nuo vaiku ka turi, atrodo lyg tai butu nenaturalu. o kaltinti kad vaikai po to elgiasi kazkaip ne taip, nes vaiksto plikom bambom kaip prostitutes ir pan  blink.gif  blink.gif  blink.gif , tai as tai mamai pasakyciau, kad ji lai susilaiko nuo tokiu komentaru, nes dar savo vaiku neuzaugino ir neaisku kas jie tokie bus.
        Pas mus seimoje kaip ir daugelis cia pasisakiusiu, specialiai niekas nevaiksto nuogi, bet ir nesislepiam. Mano vaikui 1 m ir 10 men, nera parodes dar susidomejimo kazkokio ypatingo, o vonioje su manimi sedi visa laika kai as prausiuosi. Jam zymiai idomiau kranus pasukineti ar dantu sepetukus apziureti  nei i mane ziureti, nes mane visada matydavo  nuoga ir niekada net nesu bandziusi sleptis. O kai prades dometis ir uzduos klausimu, bus i juos atsakyta.
        Mano drauge ir dabar nebijo pries savo 12 m sunu  nusiemus chalata uzsideti lemenele, jis visiskai net demesio nekreipia, nes jis buvo auklejamas laisvai, be jokiu slapstymusi. O kai prades bresti, manau ir pats neis i kambari kai mama rengsis, ir kaip visi paaugliai uzsirakins vonioje ir savaime viskas pasikeis  mirksiukas.gif .

tu visiskai teisi,mano mama nuo musu irgi nesislepdavo,kai persirenginedavo. viena karta buvo jos drauge atejus su dviem berniukais,tie jie akis ispute ziurejo ir kikeno,nes ju mama prie ju nepersirenginedavo. VAT as nuo savo vaiko irgi nesislepiu,jai kur kas idomesnis veiksmas kad as rengiuosi,o ne kuno dalys 4u.gif
Atsakyti
As tai ir nesigediju. O mano drauges sunui 5metai , o ji vis dar kartu mauduosi nuoga su juo. Tai cia jau ner ka lygint su dveju metu pupuliukais.
Atsakyti
QUOTE(Margarita23 @ 2007 03 01, 18:47)
As tai ir nesigediju. O mano drauges sunui 5metai , o ji vis dar kartu mauduosi nuoga  su juo. Tai cia jau ner ka lygint su dveju metu pupuliukais.

Nemanau kad cia kazkokia tragedija. Jei vaikas priima mamos nuoguma naturaliai, tai ko cia nesimaudyti. O be to, mes su vaiku vaikstom i baseina, tai ka kai jam bus 5 metai, mes to daryti nebegalesime? siaip jis vienas nepersirengs dar, tetis dirba visada, i dusa eisime kartu ir dar kitas tetas matys. ir kiek ateina tokiu vaiku, bet kai jie tai mate visada tai nekreipia jokio demesio. Dieve, nesuprantu, kokiame amziuje mes gyvename ir negalvojau kad tiek daug dar zmoniu kompleksuotu yra. Nuvaziuokite i vokietija, jei i viesa pirti ateisite su maudomu i jus kaip i beprocius paziures, nes ten niekas nuogumo nesigedija, tai naturalu.
Atsakyti
Tai as ir turejau omey, kad nereikia gedytis, pries vaikus, o savo drauge kaip pvz pasakiau. Manau, kad tai normalu, jei vaikas pats pries mama nekompleksuoja, kai vyrersnis buna.
Atsakyti
QUOTE(Jolisa @ 2007 02 28, 16:21)
Nu nesuprantu tu tevu kurie slepia nuo vaiku ka turi, atrodo lyg tai butu nenaturalu. o kaltinti kad vaikai po to elgiasi kazkaip ne taip, nes vaiksto plikom bambom kaip prostitutes ir pan  blink.gif  blink.gif  blink.gif , tai as tai mamai pasakyciau, kad ji lai susilaiko nuo tokiu komentaru, nes dar savo vaiku neuzaugino ir neaisku kas jie tokie bus.
        Pas mus seimoje kaip ir daugelis cia pasisakiusiu, specialiai niekas nevaiksto nuogi, bet ir nesislepiam. Mano vaikui 1 m ir 10 men, nera parodes dar susidomejimo kazkokio ypatingo, o vonioje su manimi sedi visa laika kai as prausiuosi. Jam zymiai idomiau kranus pasukineti ar dantu sepetukus apziureti  nei i mane ziureti, nes mane visada matydavo  nuoga ir niekada net nesu bandziusi sleptis. O kai prades dometis ir uzduos klausimu, bus i juos atsakyta.
        Mano drauge ir dabar nebijo pries savo 12 m sunu  nusiemus chalata uzsideti lemenele, jis visiskai net demesio nekreipia, nes jis buvo auklejamas laisvai, be jokiu slapstymusi. O kai prades bresti, manau ir pats neis i kambari kai mama rengsis, ir kaip visi paaugliai uzsirakins vonioje ir savaime viskas pasikeis  mirksiukas.gif .

Aš galiu jums papasakuti nutikiną su savo pusbroliu.
Jisai su savo mama nuogi vonioje maudėsi iki 10metų(o gal ir ilgiau?) ir jam mama viską aiškino kaip ten kur.
Tai kai aš būdama paauglė kieme sėdėjau draugų kompanijoje ir mano pusbrolis (gal kokiu 10 metų buvo) atėjęs leptelėjo: "o Valė nešioja lemenuką ir jai iš putytės kraujas bėga..." blink.gif . Tai pabandykite įsivaizduoti kokio raudonumo pries bernus sėdėjau.... doh.gif
Taip jis visiems parodė koks jis "išprusęs" ir jam mama viską pasakoja.
Tai mano nuomone kas per daug tas nesveika
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valerija: 02 kovo 2007 - 16:21
as nematau nieko blogo kad vaikstot nuoga pries vaika ax.gif nes per tv ne tokiu nuogybiu jie prisiziuri
Atsakyti
QUOTE(erdni20 @ 2007 03 02, 14:20)
as nematau nieko blogo kad vaikstot nuoga pries vaika ax.gif  nes per tv ne tokiu nuogybiu jie prisiziuri

Tai negi tokio amziaus vaikui yra leidziama bet ka ziureti? doh.gif

As vaiksciot nevaikstau nuoga pries vyresneli, bet krutines nebijau apnuogint, kai reikia uzsidet liemenele ax.gif
Atsakyti
aš tai negaliu pasakyti ar vaikščiosiu nuoga po 10metu? manau tokiam vaikui užtektu paaiskint kai kuoriuos dalykus, bet kad rodyt blink.gif blink.gif blink.gif , tai jau kažkaip nepatogu butu, ir tikrai nemanau kad reiktu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Valerija @ 2007 02 27, 14:15)
Ir iš savo vaikystės nepamenu, kad savo tėvus nuogus matyčiau g.gif

as irgi tevu nemaciau nuogu,na tik tais laikais pirtys visuotines budavo,tai ten moteru nuogu dideliu paziuredavau.Idomu budavo,bet tos temos visiskas ignoravimas ,o ji juk svarbi gyvenimo dalis,nera gerai.Esu kompleksuota,bet noriu kad vaikai nesigedytu ir myletu savo kuna bei gerbtu kitu...Iki triju metu vaikas nesuvokia ,kad tas nuogumas yra geda ir draudima griezta interpretuoja kaip kazka baisaus ir negero,bent jau as taip manau,o dabar mano vyrukui jau 4 tai jis jau zino ribas.Zino kad kai zmones eina i tualeta,tai jau yra privatu ir neinama kartu,kai jis eina i tualeta ir netycia uzeinu,jis papraso neziuret ,jis nesigedija,bet identifikuoja kad jis yra berniukas ,o as mergaite.Tai ateina savaime,net mokyti nereikia ,o tik nukreipti tinkama linkme
Atsakyti