Siaip pats niekada nesugalvoja, kad reikia zaislus susirinkti. Kai pasakau kad susirinktu tai kartais praso kad padeciau kartais pats susirenka. Siaip visada mokinu kad iskrates viena dezute zaislu, susirinktu jei nori pasiimti kita dezute. Tai jau beveik priprato prie tokios tvarkos.
Mano dukryte zaislus i savo deze surenka kiekviena vakara jau nuo kokiu 1m 2 men, bet turiu arba as arba tetis dalyvauti siame procese, kitaip ir ji nenori, bet kai pasakai einam kartu rinkti zaisliuku - tai graziai renka ir deda, ir net azartas uzeina surinkt daugiau nei teveliai
Svarbu mokyti kartu ir viskas bus ok

Svarbu mokyti kartu ir viskas bus ok

zmona gera metoda sugalvojo
tie zaisliukai kurie metosi - tikriauiai nereikalingi...gal mes juos atiduokime kitiems vaikuciams...
o sunus ramiai taip, sako gerai atiduokim
na galvoju tusciai sneketa, ka darysi ...pradejom rinkti ir sneketi: tai sita atiduodam...ir sita..oj ir sita ....
is pradziu sutiko, linksejo galva, o po to .....sako na sito labai man reikia, gal tvarkomes visus
is dalies geras budas nereikalingus zaisliukus atrinkti

tie zaisliukai kurie metosi - tikriauiai nereikalingi...gal mes juos atiduokime kitiems vaikuciams...
o sunus ramiai taip, sako gerai atiduokim

na galvoju tusciai sneketa, ka darysi ...pradejom rinkti ir sneketi: tai sita atiduodam...ir sita..oj ir sita ....
is pradziu sutiko, linksejo galva, o po to .....sako na sito labai man reikia, gal tvarkomes visus

is dalies geras budas nereikalingus zaisliukus atrinkti
nuo nuotakos priklauso ir mano suneliui ...kita karta namie tylu pasidaro jau galvoju kazka negero daro
o jis sau delioja masineles visas i viena eile ir visas vienodai priekiu .... o kita karta sakyk nesakius netvarko ir viskas

vis dar buna nesitvarkymo....periodu
tai pradejom rodyti patys pavyzdi kaip reikia tvarkytis
na ir .... ateina i talka visi
tai pradejom rodyti patys pavyzdi kaip reikia tvarkytis

na ir .... ateina i talka visi

Dukrai 2 m 6 mėn. Kai as pradedu rinkti, tai ir ji prisistato rinkt. O jei sakau eik susideti zaislus, tai stovi ir ziuri i mane, tipo einam kartu
Bet siaip buna, kad ima ir visus zaislus viena susideda, bet gana retai

maniske mazoji kai nenori surinkineti, tai jai sakau - surink kiek gali, o as surinksiu tai, kas liks
tai buna taip, kad kai pradeda, tai viska pati ir surenka... jai tik pradeti baisu

Pas mus kazkaip su zaislu tvarkymu dideliu problemu nekyla
. Na,nebent tikrai nebenori tvarkytis,tai kviecia i pagalba teti arba mama ir sako: padek surinkti zaisliukus,prasau

mano vaikis tai visai nenori rinkti zaislu
jis isvercia, o surinkti,kai reikia tai i ta puse neziuri
ir nezinau kaip su juo tartis

pagal nuotaika. kartais pats viska isvercia ir paskui graziai sudeda. bet buna, kad dar kojomis isspardo i salis ir net nesiruosia sudeti.

Oi, visaip buna. Va siuo metu sedziu ir pykstu, nes tete isejo su sunum i parka, o kambary visi zaislai ant grindu isversti, ner kur kojos pastatyti
Bet paprasytas dazniausiai susirenka, darzely prie to irgi pratina ir net yra ismokes tarsi dainele, kad "tvarkyti laikas", ja ir dainuojam