Vieną parą galiojančio bilieto kaina Romoje 16 eurų. Autobusai bazuojasi Termini stotyje. Prieinu prie vieno iš vairuotojų, sakau, noriu važiuot šituo autobusu

Aplink budelę zuja autobusai, perėjų nematyti, o ir tos dryžuotos juostos, reiškiančios, kad čia reikia praleisti žmones, italams mažai terūpi. Jie veikiau papypsens tiek, kad pradės skaudėti ausis ir tu išsigandęs lėksi atgal net nemirktelėdamas. Šiaip ne taip pavyksta pereiti. Valio!!! Belieka sulaukti kurios nors bilietų pardavėjos dėmesio. Tuk tuk į langelį. TUK TUK! Nepadeda. Mojavimas irgi nelabai geras būdas. Tenka apeiti budelę aplinkui ir pamojuoti su dvidešimčia eurų rūkančiai kasininkei. Vualia, malonus Buon Giorno pritrenkia mane, ir aš laimingas (su grąža ir bilietėliu) grįžtu į autobusą.

Šįkart bilietėlių tikrintoja jau pametė tušinuką. Knisasi po savo daiktus, neranda. Pasiknisa pas vairuotoją kišenėse, išsitraukia pieštuką ir užrašo bilieto galiojimo laiką. Į rankas įduoda salotines ausines (jos labai labai gražios), paaiškina, kur jas kišti ir kokiu numeriuku pažymėta man suprantama kalba, dar priduria, kad šiandien autobusai nestoja prie Koliziejaus, ir mes pajudam lankytinų objektų link.

Iš viršaus (na nelabai aukštai, bet visvien šis tas) visai kitoks vaizdas atsiveria. Gatvelėse nuo pat ryto zuja beprotiškai daug žmonių. Dauguma jų iš turgaus su daržovėmis, vaisiais, kažkokiais pailgais šiaudais...... Tiesa! Į Romą skridau iškart poto, kai buvo paskelbta, jog ten vykti nerekomenduojama dėl streikų ir protesto akcijų. Kad nėra maisto viešbučiuose, restoranuose, kavinėse.... kad visi be daržovių sėdi... Nė velnio taip nebuvo. Viskas jau buvo atstatyta į savas vėžes, protestai baigėsi, daržovės sėkmingai pasiekė prekybcentrius, o man (užbėgsiu už akių) nieko blogo neįvyko. Tai kodėl žiniose šitaip perdėtai gasdinama? Nukrypau nuo temos.
Pajudėjom link Via Nazionale. Čia nelabai įspūdingų vaizdų užmačiau, tad nusprendžiau nelipti, o važiuoti toliau. Privažiavom koliziejaus kamputį. O! galvoju, - pirmas ir paskutinis kartas šiandien, kai matau koliziejaus dalelę. Autobusas prie jo nestos, tad nepavyks jo įamžinti taip, kaip įamžinta visuose kelionių žurnaluose.