Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės "veža"!

Selas

Bet turkas išties labai smagus žmogus!!! Žinoma, jį jau labiau pažįstančios dvi draugės estės sakėsi netikėti jo pamokančiais žodžiais, nes jis tik dedasi esąs protingas, bet man jis daug naudingos informacijos pasakė ax.gif

Selas - žmogus tvarkingas. Man patiko jo namai - tokie erdvūs, kaip vienam žmogui. Gražiame rajone, prie pat Finsbury Parko, kur gyvena "bielkos" ir "libidiūškos", kaip Irenos sūnus sako smile.gif Kadangi Selas kalba tik angliškai, todėl nori nenori teko tobulinti savo anglų kalbos žinias stengiantis suprasti tai, ką jis sako (jis turkas, kalbantis graikų, arabų, anglų ir dar keliomis kalbomis). Maloniai pakvietęs prisėsti į Svečių kambarį, gavus nedidelį apdujimą nuo prirūkytų patalpų, tarp dūmų vos ne vos radus krėslus, prisėdome pabendrauti.

Buvome jau labai pavargę nuo lagaminų tasymo po visą miestą. Norėjosi tik ištiesti kojas lovoje ir eiti miegoti. Bet laukė dėrėjimasis dėl gyvenimo jo bute kainos. Viskas įrengta labai gražiai, vonia tvarkinga, mums skirtas kambarys su viena dviaukšte labai girgždančia lova, bet mums buvo gerai irnesakyk.gif Ir už penkias dienas jis paprašė 75 svarų. Mes be jokių derybų sutikom - už tokią kainą kaži ar viešbutyje pavyktų gauti vieną nakvynę trims žmonėms.....

Irena iškart perspėjo, kad Selas daug rūko, todėl daug kosti. Bet šiaip dirba Šefu (virėju) 5* restorane. Ir sako, gamina labai skaniai. Ir gražiai, kuo mums vėliau teko patiems įsitikinti paskutinę kelionės dieną. Bet apie tai vėliau.

Mes jau klojamės lovas ir taisomės miegot, patyrę baisulingą šoką dėl priešingo eismo ir visko visko kitaip, nei pas mus Lietuvoj. smile.gif
Atsakyti
Antroji diena

Žinot, pirmąją dieną Londone man pusiau nepatiko. Sunkus lagaminas, jo tąsymas per visą miestą ir panašiai... Tamsa, juodaodžiai, nepatikimai atrodantys indai.... Žodžiu, katastrofa biggrin.gif

Bet antroji diena visas neigiamas emocijas nuvijo šalin. Visų pirma, tai atsibudau pailsėjęs, įgavęs jėgų. Pasižiūrėjau pro langą ir kas gi čia - ogi giedras giedras dangus ir nė vieno debesies. O orų prognozės buvo visai kitokios... Lauke šilta, nuotaika iškart pakilo. Pasimaitinę iš Lietuvos parsivežtu maistu, pasiėmę Selo duotus raktus nuo buto, išskubame ieškoti Metro (Underground).

Oras geras, aplinka graži, vos ne vos surandame Undergroundą ir aš, kaip (kolkas) geriausiai mokantis anglų kalbą (ką gali žinot, kaip bus vėliau biggrin.gif ), einu klausinėt apie bilietus ir kainas. Mergina iš bilietų kioskelio paaiškina, kad vienai dienai vienam žmogui neribotai važinėtis metro 1 ir 2 zonose (centrinis Londonas) kainuoja 3,50 svaro. Gerai, sutinkam, perkam tris bilietus ir... Eidami link metro, leisdamiesi eskalatorium pamirštam, o tiksliau sakant, nelabai suprantam, kur jis galioja, kur tasai centrinis Londonas, nepaklausiam, kur tuos bilietus žymėt. Vienas malonus informacijoje dirbantis dreduotas juodaodis mums papasakoja viską apie šio bilieto ypatumus (kad šioje stotelėje nėra bilietų tikrinimo aparatų, bet kitose bus), o mes leidžiamės prie metro traukinio ir į jį lipame.

Tasai dreduotasis patarė lipti Picadilly Circus stotelėje, sako, ten geriausia. Ir išlipom. Štai, koks vaizdas tiesiai priešais mus iškilo:

user posted image

Einame gatve sau ramiai, vaikščiojam, dairomės:

user posted image

Taip pamažu prieiname iki National Gallery, į kurią neužsukam, nes turim geresnių planų:

user posted image

Priešais National Gallery yra Trafalgaro aikštė . O gal ta galerija yra priešais aikštę... Na nesvarbu smile.gif Aikštėje net ir vasario pradžioje veikia fontanai:

user posted image

Trafalgaro aikštės viduryje yra Admirolo Nelsono statula. O prie statulos liūtai. Jie man labai patiko, tai užsimaniau įsiamžint.

user posted image

Iš aikštės matosi ir Big Benas smile.gif

user posted image

Nusprendžiame važiuoti tiesiai į British Museum , atsiverčiame Undergoundo linijų žemėlapį ir surandame geriausią ir greičiausią kelią muziejui pasiekti.
Atsakyti
Lipam į Metro. Jau pas mane yra tradicija nufotkinti metro "skylę" biggrin.gif

user posted image

Pakeliui į muziejų:

user posted image

British Museum man nelabai patiko. Nors žinau, kad daug kam šis muziejus palieka didelį įspūdį. Galutinai supratau, kad muziejai - ne man.

user posted image

user posted image

Va, kas paliko įspūdį (ir ką fotografavau), tai Egipto salė ax.gif

user posted image

Ir skulptūra iš Velykų salos rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Ateina laikas pietauti. Mes žmonės kuklūs ir taupūs, todėl einame į marketą apsipirkti visokių užkandžių ir papietauti atsisėdus parke ant suoliuko, kaip tai daro visi londoniečiai. Juk pigiau ir įdomiau wink.gif

Prisiperkam maisto ir einam ieškoti laisvų suoliukų. Pietų metas, visi suoliukai užimti. Staiga randam vieną laisvą. Jį ir okupuojam biggrin.gif
Besėdėdami pamatom voverę rolleyes.gif

user posted image

Kas man Londone patinka, tai kad kiti žmonės nebaksnoja į tave pirštais ir nežiūri taip, kaip vieną kartą pažiūrėjo į mus, valgančius Laisvės alėjoje Kaune marinuotus agurkėlius ax.gif Čia jiems visiškai nusispjauti, ką tu darai. Jie matyt jau visko matę. Niekas nemėto jokių replikų, kai viešoje vietoje bučiuojasi dvi merginos arba du vaikinai. Tolerantiški visi g.gif

Nukrypau į lankas. Sekantis mūsų lankytinas objektas - Madam Tussauds muziejus. Patarimas kitiems - reikia lipti metro stotelėje pavadinimu Baker Street. Nuo čia iki muziejaus - kaip ranka paduot biggrin.gif

Pakeliui į muziejų - Šerlokas Holmsas:

user posted image

Yra Londone ir Šerloko Holmso muziejus. Bet nematėm mes jo ir jame nebuvome. Ir poto gailėjomės, nes dvi pažįstamos estės sakė ten labai įdomu.

Ir štai pats muziejus smile.gif

user posted image

Madam Tussauds muziejaus šūkis - NORS VIENĄ DIENĄ PASIJUSK ŽVAIGŽDE! Prie bilietų kasos užmatėm viliojantį pasiūlymą - nusipirkti dvigubą bilietą:

1. Madam Tussauds
2. London Eye (Londono akis)

Kaina - 35 svarai/žmogui. Atskirai perkant bilietus išeina tikrai brangiau, tad šiuo pasiūlymu ir pasinaudojam. Ir stengiamės neversti svarų į litus...neversti...svarų....į...litus.... (už mus tris 483 litai mega_shok.gif )

Bet žinot, muziejus ir Londono akis tų pinigų tikrai verti. Kainuotų daugiau - visvien mokėtume, nes labai patiko. Tikrai pasijutom žvaigždėm, stovėdami šalia Jennifer Lopez ar princesės Dianos. O dar atsidarius lifto durims mus užpuolė paparaciai lotuliukas.gif

Kelionė po muziejų prasidėjo....

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Prisifotografavom prie daug ko, tik kitose nuotraukose esu ne tik aš, todėl negaliu jų rodyti smile.gif Skulptūros ten tikrai nerealios, nu net kai kurias sunku atskirti nuo tikro žmogaus... Pvz, stovėjo japonė fotografė ir fotkino kažkokią skulptūrą. Aš netyčia užlindau jai "į kadrą" ir gražiai atsiprašiau. Žiūriu, ji nejuda. Ir toliau fotografuoja. Pasirodo, ten vaškinė figūra lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 12 vasario 2008 - 19:29
O kas buvo toliau, po figūrų apžiūrinėjimo - nepasakosiu vien tam, kad kitiems, kurie lankysis muziejuje, tada nebus įdomu tongue.gif
Neleido fotografuot, užtat man ten labiausiai patiko, pabaigoj smile.gif

Na o mes su Metro judam link London Eye. Pakeliui labai gražių vaizdų pamatom, pavyzdžiui, Big Beną smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Eilė prie London Eye pavakare nebuvo didelė, įlipome į kapsulę gana greitai smile.gif Vaizdai tikrai gražūs:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Jei neklystu, London Eye aukštis - 135 metrai. Žinokit, tikrai aukštai ir šiektiek netgi baisoka biggrin.gif Ypač žiūrėti, kaip ta kapsulė per tokius slankiklius varo. Užtat vaizdai nerealūs unsure.gif

user posted image

user posted image

Apsukti visą ratą trunka 32 minutės. Neilgai, bet laiko tikrai pakanka smile.gif Dar kartais dėl techninių kliūčių sustojam...visi išsigąsta, kad nukris lotuliukas.gif
Atsakyti
Nusileidus ir išlipus iš "Londono Akies" pasivaikščiodami ėjome palei upę, palei parką..... ax.gif Jau pradėjo temti, labai gražiai miestas vakare atrodo:

user posted image

Užėjome į šalia esančią visokių lauktuvių parduotuvę, aš radau sau tokią pačią kvadratinę piniginę, kurią pirkau Kretoje (ji buvo su kanape nupiešta), tik ši piniginė su Londono Taksi atvaizdu ir užrašu LONDON. Iš karto griebiau ir nusprendžiau kolekcionuoti pinigines - iš kiekvienos kelionės parsivežti po tokią kvadratinę, jei tik rasiu hihihi.gif Kainavo 3 svarus. Paskui kitur matėm už 1,99 unsure.gif

Tuomet susiplanavome likusią šios dienos dalį - Nuvažiuoti iki London Bridge pažiūrėti Tauerio tilto , o vėliau - į Victoria Stotį, susirasti ten autobusų išvykimo vietą, nes sekančią dieną, tiksliau naktį......planuojam....skristi į Vokietiją yess.gif Todėl, kad nesibadziot naktį po Londoną ir nepavėluot į oro uostą, norime viską susirasti iš anksto.

Bet dabar - į London Bridge. Taip vadinasi Metro sustojimas. Galvojom, ten bus tas žymusis Tower Bridge. Aha, klydom..... Nė velnio ten jokio tilto nematėm, buvo jau tamsu, upės nesimatė niekur aplinkui, tai grįžom atgal į Metro ir nusprendėm važiuoti į Viktorijos stotį.

Ir čia prasidėjo nuotykiai Metro, po kurių mama sakė niekada nebekels kojos ten (mano mama truputuką viską perdėt mėgsta blush2.gif tai sekančią dieną jau su mielu noru ieškojo Metro, o ne autobuso biggrin.gif ).
Tai va, prasidėjo viskas nuo to, kad atvažiavo Metro. Vieni žmonės išlipo, kiti jau pradėjo įlipinėti. Tarp jų ir mes. Bet žmonių buvo tieeek dauuug, kad visi netilpome, Metro durys užsidarė priešais pat mano nosį. Laukiam laukiam, o Metro iš vietos nejuda. Staiga durys atsidaro ir pranešama, kad Linijoje atsirado techninių nesklandumų, prašome pasirinkti alternatyvų variantą ir "linkime geros kelionės". Nu ir prasidėėėėjooo..... Dingo šviesa. Vėliau atsirado. Vėl dingo. Atsirado. Tada žmonės pradėjo kilti laiptais link kitos linijos. Reikėjo matyti, kiek tų žmonių buvo blink.gif Gaila, ne fotografavimas, o žiūrėjimas po kojomis man buvo galvoj. Būčiau tokį vaizdą įamžinęs.....
Atsakyti
Visai miniai susigrūdus prie laiptų į kitą liniją, mes sugalvojome išeiti iš metro ir "Iš naujo į jį įeiti", tik jau į kitą liniją. Pasirodo, gerai padarėm ir beveik aplenkėme minią. Žmonių susigrūdę buvo dar daugiau, bet visi tilpome ir sėkmingai nuvažiavome į Viktorijos stotį.

Susiradus autobusų išvykimo vietą, nuėjome į bilietų pardavimo kioskelius pasiklausinėti visko. Pasirodo, autobusai į Stansted oro uostą važinėja kas 20 minučių. Kelionės trukmė - pusantros valandos. Kaina 10 svarų (46 litai) į vieną pusę. Kadangi oro uoste mums reikia būti apie 6 valandą ryto, mums pasiūloma išvykti autobusu 04:10. Nusiperkame bilietus ir grįžtame į Traukinių stotį, kurioje yra toks mums labai patikęs Sainsbury marketas, ten skanus jau paruoštas maistas blush2.gif . Prisiperkame vakarienei maisto - dešrelių, sumuštinių, visokių kitokio greitai nesveikai skanių nesąmonių.... Ir grįžtame į savo jau spėtą įsimylėti Finsbury Park rajoną...

Jau vėlus vakaras. Namuose mūsų laukia turkas Selas ir pora svečių - mamos pusseserė su draugu. Pabendravę, pagėrę arbatos iš puodelių su Turkijos vėliava, Turkijos prezidentu (?), Turkijos vaizdais beigi Turkijos žemėlapiu, klausinėjam Selo ir mamos pusseserės Irenos, kaip naktį nuvažiuoti iki Viktorijos stoties. Pasirodo, tai nėra labai lengva, nes reikia važiuoti su persėdimu, o naktiniai autobusai dar ir retai kursuoja unsure.gif
Informacija iš dviejų lūpų skamba labai skirtingai, tad nieko nelaukiu ir, lydėdamas mamos pusseserę iki autobuso stotelės, einu aiškintis su autobusų grafikais 000189.gif

Viską lyg ir randame. Aha, nuo Finsbury parko iki Seven Sisters su N279, tada pereiti gatvę, bla bla, įsėsti į N73 ir važiuoti iki pat stoties. Viskas aišku. Bilietus galima bilietų pardavimo aparate nusipirkti. 2 svarai - vienas bilietėlis mega_shok.gif Bet Irena susakė, kaip galima pagudrauti blush2.gif tai mes taip ir padarėm blush2.gif

Palydėjus mūsų svečius, dar užeinu į parduotuvę nusipirkti Halls ledinukų, nes siaubingai košmariškai skauda gerklę, jau kad susirgau kelionėje, tai susirgau. Pakeliui ramybės neduoda mama, vis skambinanti ir klausianti, kada grįšiu. Pergyvena. O kai aš venas Romoj tokiu laiku laksčiau, tai nieko nesakė blush2.gif
Atsakyti
"Trečioji diena, arba pietų - į Vokietiją"

Ankstyvas rytas Londone. Ką jau čia rytas - nakties vidurys... Antra valanda. Dvi dienos Londone prabėgo labai greitai, o trečioji turėtų tęstis kiek ilgiau todėl, kad mes...skrendam... į Vokietijos miestą Brėmeną biggrin.gif Vienam labai geram internetiniam žmogeliui padovanojus 6 bilietus su Ryanair skristi kur norim, pasirinkome Brėmeną.

Taigi, vos atsikėlę, išskubam į stotelę ir bandom pagal Irenos nurodymus pasiekti Viktorijos stotį. Sekasi visai neblogai. Ne, ne kelionė, o autobuso bilieto pirkimas lotuliukas.gif jį nusipirkti nėra taip lengva, nes įmetus monetą ji prakrenta "kiaurai" ir grįžta pas mane lotuliukas.gif bet nusiperkame.

Stotelės tvarkaraštyje radus užrašiuką, kad kelionė iki Viktorijos stoties trunka apie pusantros valandos, bandome šia peckalione netikėti unsure.gif Bet...kelionei įpusėjus, suprantame, kad į autobusą (vežantį į Stansted oro uostą), kurio bilietus nusipirkom vakar, nebespėsim. Nuotaika nelabai gera. Gaila prarasti 30 svarų, sumokėtų už bilietus, kai juos galėjom ir išsaugot vien anksčiau išėję iš namų.

Stotyje atsiduriame tik 04:30. Autobusas išvažiavo prieš dvidešimt minučių doh.gif . O stotis - UŽDARYTA swoon.gif Visos svajonės nemokamai pasiskraidyti iki Brėmeno ir aplankyti šį nuostabų miestą žlunga verysad.gif pavėlavome į autobusą, stotis kažkodėl uždaryta, žmonės stovi ir nieko nesupranta. Mama vis replikuoja, kodėl mes taip anksti kėlėmės, važiuojam namo, gi jau ar taip ar taip - pavėlavom, nėr ko čia badziotis veltui laiką gaištant. O aš nesutinku. Noriu savo tikslą (oro uostą) pasiekti ir jau tik tada galėsiu nuleisti rankas ir pasakyti PASIDUODU, kai pamatysiu išskrendantį mūsų lėktuvą ir suprasiu, kad mes pavėlavome.

Taigi, imuosi savo plano cool.gif Stoties viduryje pamatau autobusą su užrašu Stansted Airport. "Mūsų" - pagalvoju, - ir liepiu bėgti mamai bei jos draugui nekreipiant dėmesio į ženklus "Žmonėms eiti griežtai draudžiama". Nu ir ką - pasiekėm autobusą. Lipam, sveikinamės, rodom bilietus (galvojau, kad prasmuksim su ankstesnio autobuso, kuris jau išvažiavo, bilietėliais). Vairuotoja (ten daug autobuso vairuotojų - moterų) juos pažymi, nurodo, kad eitume sėstis ir palinki gero skrydžio bigsmile.gif Viskas suuuper. yess.gif

Iki Stanstedo oro uosto reikia važiuoti pusantros valandos. Galvojau, per tą laiką nusnausiu. Bet kur tau - fone grojo tokios gražios dainos, tokie prisiminimai užplūdo blush2.gif tai žiūrėjau pro langą ir niūniavau daineles, tokias, kaip ABBA ar QUEEN biggrin.gif

Atvykus į oro uostą buvau toks apsnūdęs, taip norėjau miego, kad net nieko nebepamenu, kas buvo blush2.gif Tik ilgą eilę prie rankinio bagažo patikrinimo, priverstinį batų nusiėmimą ir bprotišką norėjimą į tualetą blush2.gif lotuliukas.gif

Į lėktuvą suspėjome. Dar ir laiko buvo likę, mus spėjo kažkokia apklausų vykdytoja, kuri buvo labai įkyri, pakalbinti. Vis klausinėjo, ko mes čia sėdim, iš kur atskridom, kur skrendam, ką čia veikiam..... unsure.gif Bet prasidėjo laipinimas į lėktuvą, pas mus buvo Priority Boarding (Pirmenybinis) laipinimas, tai ir nuėjom stot į eilę. Į lėktuvą įlipome vieni iš pirmųjų. Išsirinkom sau geras vietas yess.gif Gražūs tie Ryanair lėktuvai, ir kėdės didesnės, platesnės....

Sulipus visiems, keleiviams, pajudėjome link pakilimo tako.

Lėktuvas:

user posted image

Kylant

user posted image

Kažkas skrendant kažkur blush2.gif

user posted image

Lėktuve:

user posted image

Skrydžio metu, kuris truko pusantros valandos, užsisakėme kavos, kuri, beje, buvo pigesnė už AirBaltic kavą ir bene trigubai didesniame indelyje. Ir skanesnė unsure.gif Suvalgėm iš namų įsidėtus sumuštinius, pirktus prekybcentryje, ir jautėmės papusryčiavę smile.gif

Leidžiantis Brėmene:

user posted image

user posted image

Lėktuvas nusileido 10 h vietos laiku. Oras nuostabus, šiektiek vėsiau, nei Londone, bet svarbu, kad giedra ir nė vieno debesėlio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 16 vasario 2008 - 23:28
Taigi, nusileidome Brėmeno oro uoste.
Kad jūs žinotumėte, kaip buvo smagu matyti "teisinga" puse važiuojančias mašinas, ramias gatveles, švarius šaligatvius.... pasaka.

Išėjus iš oro uosto, leidomės į tramvajaus bilietų paieškas. Niekur neradom - nei oro uoste, nei kioskeliuose, kurie buvo uždaryti... Mums tik pasakė, kad galėsime nusipirkti bilietų tramvajuje. Gerai, lipam į jį. Reklama skelbia, kad iki miesto centro tik 12 minučių kelio. Vienkartinis bilietėlis - 2,15 euro. Tramvajuje pastatytas bilietų pardavimo aparačiukas. Visi atskridusieji apspinta tą vargšą aparatą ir stengiasi išpešti bent vieną bilietą. Bet jiems nepavyksta. Taip prie bilietų aparato prastovime, kol neatvažiuojame iki mums reikiamos Domsheide stotelės. Sutaupėm 6 eurus 45 centus blush2.gif

Vaizdai išlipus:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(viktutes @ 2008 02 18, 00:05)
o man tai realybėje gražiau laugh.gif

o Brėmenas, tai toks gražus miestas atrodo, o tai aš apie Vokietiją nuomonę susidariau iš Berlyno, kuris man nelabai patiko ax.gif , o mano sesuo jį dievina, matyt kėkvienam savo g.gif

man ir berlynas nepaliko didelio ispudzio... bet va, Barcelona tai priverte issiziojus i viska ziuret, architektura mane pritrenke, jau Paryzius man buvo wow, bet Barcelona nustelbe gerokai ji....
Atsakyti
Laiko Brėmene turėjome pakankamai daug. Nuo 10h ryto iki 17h vakaro bastėmės po miestą, po prekybos centrus, po kavines blush2.gif

user posted image

Užėjome į tą Katedrą:

user posted image

user posted image

Vienoje vietoje buvo padėtos žvakutės ir aukų dėžutė su prašymu už vieną žvakutę paaukoti 30 euro centų. Paaukojome ir uždegėme žvakutę smile.gif

user posted image

Vaikščiojom ir kas minutę pyškinom, nes vaizdai senamiesčio - nerealūs thumbup.gif

user posted image

O štai ir Brėmeno miesto simbolis:

user posted image

Ten net eilutė fotografavimuisi buvo susidariusi - net ir paprastą darbo dieną buvo pilna turistų, reikėjo eilėj laukt, kol galėsim nusifotkint mad.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti