Dėl tų vaisių ir kraujo tyrimų, gavau tokį patarimą iš seselės, pasirodo būtinai reikia nusiplauti rankas prieš einant cukraus tyrimą daryti iš piršto kraujo, nes lieka to cukraus valgius vaisius ant odos ir gali blogai tą cukrų kraujyje rodyti.
...per tas sventes tiek mandarinu privalgiau, kad dabar jau baisu ir skaityt kas gali nutikt...

QUOTE(katyte_pi @ 2009 01 04, 09:37)
...per tas sventes tiek mandarinu privalgiau, kad dabar jau baisu ir skaityt kas gali nutikt... 

visiskai nereikia cia nieko gasdintis, tieisog, prisimink, kad viska reikia daryti su saiku

QUOTE(katyte_pi @ 2009 01 04, 09:37)

Čia kiekvienam organizmui skirtingai, be to vienu prisėdimu tai daugiau kilogramo ko gero niekaip ir neįveiksi.
Šiaip tik reikia save stebėti ar užvalgius vaisių neima darytis bloga - paprastai alerginė indikacija būna kad karšta darosi ir veidą raudonai išmuša, tada jau reikia daugiau nebevalgyt, nes gali nelabai gerai baigtis.
QUOTE(SIVERIJA @ 2009 01 03, 21:43)
aš tai galiu pasakyt iš patirties, kad citrusiniai vaisiai sukelia cukraus kiekį kraujyje ir bee, smarkiai, net supanikavę su gydytoju buvom. Išaiškėjo, kad nuo mandarinų čia taip atsitiko. Dar labai cukrų sukelia nektarinai, persimonai ir vynuogės- šitų nemažai privalgius cukraligę rodo.
Aš tai einu iš proto dėl citrinų. Klausiau pas gydytoją tai leido 1 citriną į savaitę, odelę nuplikius karštu vandeniu arba išvis nulupus.
QUOTE(labukas @ 2009 01 05, 13:54)
Aš tai einu iš proto dėl citrinų. Klausiau pas gydytoją tai leido 1 citriną į savaitę, odelę nuplikius karštu vandeniu arba išvis nulupus.
oho...del citrinu???
man net skaitant seiles renkasi

nor mama sake,kai laukesi manes tai citrinas galejo kaip obuolius valgyt

aš irgi negaliu net skaityti apie citrinas, iškart žandus skauda

QUOTE(Laurisimo @ 2009 01 07, 12:52)
cia turbut toks didelis noras buna kai labai truksta vitamio C. nes jeigu netruksta tai ir skauda zandus

QUOTE(SIVERIJA @ 2009 01 03, 19:43)
aš tai galiu pasakyt iš patirties, kad citrusiniai vaisiai sukelia cukraus kiekį kraujyje ir bee, smarkiai, net supanikavę su gydytoju buvom. Išaiškėjo, kad nuo mandarinų čia taip atsitiko. Dar labai cukrų sukelia nektarinai, persimonai ir vynuogės- šitų nemažai privalgius cukraligę rodo.
Na matai, as kiek zinau, kad kai daromi tyrimai del cukraus is viso liepia nieko nevalgyti ir negerti, isskyrus vandeni. Man paciai dare gliukozes tolerancijos tyrimus ir liepe is vakaro nepersivalgyti, o is ryto is viso nieko nevalgyt (man tyrimas buvo apie pietus). Tada paeme pirma kraujo megini. Po to dave isgeti gliukozes misinio ir po poros val paeme antra kraujo megini. Na kiek zinau ir Lietuvoje panasiai atliekami tokie tyrimai, nes tiek mano mamai tiek teciui dare.
Labas rytas. Svekinu

QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 01 08, 01:01)
Na matai, as kiek zinau, kad kai daromi tyrimai del cukraus is viso liepia nieko nevalgyti ir negerti, isskyrus vandeni. Man paciai dare gliukozes tolerancijos tyrimus ir liepe is vakaro nepersivalgyti, o is ryto is viso nieko nevalgyt (man tyrimas buvo apie pietus). Tada paeme pirma kraujo megini. Po to dave isgeti gliukozes misinio ir po poros val paeme antra kraujo megini. Na kiek zinau ir Lietuvoje panasiai atliekami tokie tyrimai, nes tiek mano mamai tiek teciui dare.
Čia priklauso koks cukraus tyrimas. Paprastą cukraus tyrimą daro bet kada iš piršto arba venos kraujo (jei imtas kitiems tyrimams, tai tuo pačiu), dėl to kartais net ir neperspėja kad neprisivalgyti prieš. Praktiškai bet koks toks cukraus tyrimas nustato tik labai bendrą tendenciją, bet jeigu jau toks tyrimas parodo blogą cukrų, tada paprastai skiria išsamesnius tyrimus, kad ir tą gliukozės tolerancijos tyrimą.
O gliukozės tolerancijos testas tai kaip ir rašei, negalima valgyti kažkiek valandų prieš, paim kraują, tada gauni išgerti gliukozės ctiklinę, vėl ima kraują, kai kada procedūrą kartoja po 6 valandų ar panašiai. Pas endokrinologus berods dar kažkokių ten tų testų būna.
Apskritai, einant nėštumo priežiūros vizitui geriau iš vakaro visokių keistų maistų neprisivalgyti (aštraus, sūraus, saldaus), o tą dieną irgi nei kavos neprisisiurbti iš ryto, nei daug valgyti, nes kartais tai gali duot bile kokius testų rezultatus, tada vistiek sunervuoja, nors dažnai ir be reikalo.
Norejau paklaust ar labai kenkia vaisiui visokie kuno kremai, antakiu dazymas, veido valymas ir pan?