Įkraunama...
Įkraunama...

Kas labiausiai kenkia nėštumo metu

QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 11 05, 20:40)
O man va dabar paprasciausiai iskilo toks vat klausimas. Ar tu sugirdytum ta sauksta konjakui savo naujagimiui, mat taip patere gydytojas? Juk nestumo metu vaikas viskas pasisavina is motinos kraujo, juk jis neatsirusiuoja ar cia maistingos medziagos ar alkoholis.

Brangute, jei neišmanote žmogaus fiziologijos, neklaidi nkite kitų forumo dalyvių.
Motinos kūno masė apie 60 kg. (be vaisiaus), jos organizme cirkuliuoja apie 5-6 litrai kraujo, dar tiek pat limfos skysčio. Padalinkime 10 gramų konjako iš masės ir skysčių kiekio ir pamatysimo kiek to alkoholio tenka vaisiui. Be to tyrinėtojų duomenimis, normalus alkoholio kiekis kraujyje yra 0,018 - 0,03%. Jis susidaro vykstant medžiagų apykaitai ir dėl bakterijų sukelto rūgimo žarnyne.
O jei nežinote, kas yra tikras konjakas (ne tas už 20 Lt) - tai gėrimas, kuris
gaminamas iš vynuogių. Gaminamas dukart distiliuojant rūgštų vyną, pagamintą iš vynuogių, tuomet brandinamas ąžuolo statinėse. Šis gerimas, būtent mažais kiekiais, turi daug gydomųjų savybių.
Atsakyti
QUOTE(niekasnenorėjomirti @ 2008 12 21, 11:32)
Be to tyrinėtojų duomenimis, normalus alkoholio kiekis kraujyje yra 0,018 - 0,03%. Jis susidaro vykstant medžiagų apykaitai ir dėl bakterijų sukelto rūgimo žarnyne.

Nu jau nereikia nusišnekėti, dar kartą paskaitykit kas tokios yra promilės ir koks % yra žmogui "normalus". doh.gif

Ir tas alkoholio kiekis kuris atseit yra žmogaus organizme, susidaro bakterijų fermentavimo proceso metu - tikrai negamina jo ten litrais, bet labai mikroskopiniais kiekiais. Palyginimui, pvz. žmogaus organizme yra 0.05 % magnio ir kitų mikroelementų, kur jau jūs girdėjot kad natūraliai alkoholio yra daug maž tiek pat.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2008 12 21, 15:50)
Nu jau nereikia nusišnekėti, dar kartą paskaitykit kas tokios yra promilės ir koks % yra žmogui "normalus".  doh.gif

Ir tas alkoholio kiekis kuris atseit yra žmogaus organizme, susidaro bakterijų fermentavimo proceso metu - tikrai negamina jo ten litrais, bet labai mikroskopiniais kiekiais. Palyginimui, pvz. žmogaus organizme yra 0.05 % magnio ir kitų mikroelementų, kur jau jūs girdėjot kad natūraliai alkoholio yra daug maž tiek pat.

Šią frazę nukopijavau iš vieno mokslinio straipsnio. Ten ir rašo, kad labai nedidelis kiekis. Jei jūs esate profesorė, atlikusi daug mokslinių tyrimų, tada jums geriau žinot.
O šiaip, jei pačiai teko padirbėt su alkoholikėm ir tai sukėlė jums didelį emocinį bei psichologinį šoką, tai reikia gydytis, o ne smerkti visus iš eilės kurie nėra absoliutūs abstinentai.
Aš pati esu baigusi atitinkamą aukštąjį mokslą, dešimt metų dirbu su specialiųjų poreikių vaikais, žinau bei matau jų apsigimimus, tačiau nešaukiu visam svietui, kad jų vaikai gims nesveiki.
Pasisakėt savo nuominę apie alkoholį, pati nevartojate ir sveikintina.
Kitos mamos turi savo nuomonę. Ir nereikia man aiškinti, kad jei aš būdama nėščia išgersiu taurę vyno, tai mano vaikas "gims daunas, su ragsais ir kanopom".
Atsakyti
QUOTE(niekasnenorėjomirti @ 2008 12 21, 16:15)
Šią frazę nukopijavau iš vieno mokslinio straipsnio. Ten ir rašo, kad labai nedidelis kiekis. Jei jūs esate profesorė, atlikusi daug mokslinių tyrimų, tada jums geriau žinot.
O šiaip, jei pačiai teko  padirbėt su alkoholikėm ir tai sukėlė jums didelį emocinį bei psichologinį šoką, tai reikia gydytis, o ne smerkti visus iš eilės kurie nėra absoliutūs abstinentai.
Aš pati esu baigusi atitinkamą aukštąjį mokslą, dešimt metų dirbu su specialiųjų poreikių vaikais, žinau bei matau jų apsigimimus, tačiau nešaukiu visam svietui, kad jų vaikai gims nesveiki.
Pasisakėt savo nuominę apie alkoholį, pati nevartojate ir sveikintina.
Kitos mamos turi savo nuomonę. Ir nereikia man aiškinti, kad jei aš būdama nėščia išgersiu taurę vyno, tai mano vaikas "gims daunas, su ragsais ir kanopom".

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Visiskai sutinku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(niekasnenorėjomirti @ 2008 12 21, 15:15)

Kitaip tariant radau bilekokį straipsnį "Šperos.lt", supratimo neturiu apie ką skiedžiu, bet kad kažkur internete paskaičiau, vadinasi visiems galiu šaukt kad gerkit, rizikuokit, na o jei susirgsit, ne mano bėda.

Jeigu dirbat su neįgaliais vaikais turėtumėt žinot apie alkoholio poveikius, o jeigu nežinot, tai toks iš jūsų ir darbuotojas, na bet būna ir tokių, kurie diplomus perka.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2008 12 22, 01:35)
Kitaip tariant radau bilekokį straipsnį "Šperos.lt", supratimo neturiu apie ką skiedžiu, bet kad kažkur internete paskaičiau, vadinasi visiems galiu šaukt kad gerkit, rizikuokit, na o jei susirgsit, ne mano bėda.

Jeigu dirbat su neįgaliais vaikais turėtumėt žinot apie alkoholio poveikius, o jeigu nežinot, tai toks iš jūsų ir darbuotojas, na bet būna ir tokių, kurie diplomus perka.

Mano nuomone, niekasnenorėjomirti vaikeliui vyno taure tikrai nepakenks tiek, kiek Elemire vaikeliui pakenks pastarosios pyktis ir siauras požiūris.
Atsakyti
Alkoholis, tabakas ir narkotikai kenkia labiausiai nėštumo metu. Vienareikšmiškai.

Ir nereikia išsidirbinėti, ai, viena taurė vyno, viena cigaretė, vienas pyragėlis su kanapėm - jeigu jau nėštumo metu moteris nesugeba negert, nerūkyt ir nevartot narkotikų, tai tiesiog rodo paprasčiausią valios ir atsakomybės nebuvimą. Esmė netgi ne tame kiek žalos objektyviai padaroma kūdikiui, esmė tame, kad nesugebama apseit be tos vyno taurės, kuri visiškai nereikalinga.

Na bet jeigu be stikliuko jau niekaip nėštumo metu negalit apseit, tai kaip sakant jums jau reiktų ne siauru požiūriu rūpintis, bet alkoholizmu, nes alkoholizmu nesergantis žmogus gali be tos taurės vyno apseiti. Galima ginčytis kiek efektyvus yra gimdos susitraukimų gydymas šaukštu alkoholio, bet vyno taurė toli gražu nėra "gydymas", tai paprasčiausias svaigalų vartojimas nėštumo metu.
Atsakyti
Kaži ar kenkia stipriai persilenkti, nu ką nors staigiai pakelti nuo žemės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2008 12 22, 08:54)
Alkoholis, tabakas ir narkotikai kenkia labiausiai nėštumo metu. Vienareikšmiškai.

Ir nereikia išsidirbinėti, ai, viena taurė vyno, viena cigaretė, vienas pyragėlis su kanapėm - jeigu jau nėštumo metu moteris nesugeba negert, nerūkyt ir nevartot narkotikų, tai tiesiog rodo paprasčiausią valios ir atsakomybės nebuvimą. Esmė netgi ne tame kiek žalos objektyviai padaroma kūdikiui, esmė tame, kad nesugebama apseit be tos vyno taurės, kuri visiškai nereikalinga.

Na bet jeigu be stikliuko jau niekaip nėštumo metu negalit apseit, tai kaip sakant jums jau reiktų ne siauru požiūriu rūpintis, bet alkoholizmu, nes alkoholizmu nesergantis žmogus gali be tos taurės vyno apseiti. Galima ginčytis kiek efektyvus yra gimdos susitraukimų gydymas šaukštu alkoholio, bet vyno taurė toli gražu nėra "gydymas", tai paprasčiausias svaigalų vartojimas nėštumo metu.

Pritariu, kad vynas kenkia. Ir pritariu, kad galima apseiti ir be taures. Tiesiog manau, kad neigiamos emocijos irgi kenkia. Ir manau, kad labiau nei vyno taurė. Elemirei linkiu mažiau pykčio ir daugiau tolerancijos kitais metais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2008 12 22, 08:46)
Kaži ar kenkia stipriai persilenkti, nu ką nors staigiai pakelti nuo žemės? g.gif

Kadangi keliant, ypač sunkiai, daug įtampos tenka pilvo raumenims, nėra labai gerai. Jau taip maždaug virš 5 kg kilnoti nereikėtų, ypač link nėštumo galo.
Atsakyti
Na, jei aš diplomą pirkau, tai gal Jūs užsieniuose tom alkoholikėm užpakalius šluostėt ir ten mokslus apie alkoholizmo žalą baigėt lotuliukas.gif
o jei rimtai, tai nevalgykit jokio neekologiško maisto, nes daug visokių e ir nitratų, nebūkit mieste, nes užterštas oras ir t.t. Be daug ko galima apseiti - nereikalingi saldumynai, gaivieji gėrimai ir t.t. Mylėjimasis irgi gali vaisiui pakenkti, todėl tai daryti reikia tik vaikų pradėjimui biggrin.gif
Nebūkite tokia pagiežinga ir gydykitės savo psichologines problemas.
Atsakyti
Zinokit tikrai neverta persistengti ir nesveikai saugotis doh.gif Tada nevalgyk, nejudek, ir visai nekvepuok, nes tikrai - juk viskas uztersta doh.gif O be to, is savo patirties galiu pasakyti kaip lemta taip ir bus tongue.gif Kartais saugaisi, saugaisi o likimas poksta iskrecia mirksiukas.gif Tad ne musu valioje kai kurie dalykai.. rolleyes.gif
Atsakyti