Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

labai bijojau gimdymo tai tik atvykus i gimdymo namus pasakiau kad noresiu epiduro ax.gif bet anesteziologe rado ant nugaros spuogeliu ir pareiske kad jokiu vaistu man neleis ir gausiu gimdyt be nuskausminimo doh.gif na pradzioj dar laikiausi ( iki kokiu 6 cm ) po to tai rekiau visa gerkle ax.gif dabar tai tu saremiu nebeatsimenu kazkodel blink.gif dabar taip atrodo ir ko ten reikejo tiek rekaut ir ardytis? na bet tada tai kosmaras buvo tos valandos atrode kaip amzinybe rolleyes.gif taciau ka puikiai atsimenu tai kad tos taip vadinamos stangos man pasirode LABAI malonios biggrin.gif pasineriau tada i tranza ir susiliejau su visata biggrin.gif
Atsakyti
Skausmai buvo ziaurus,ta minute maniau mirsiu verysad.gif po gimdymo vyrui pareiskiau jei nores antro vaikinsimes ,bet dabar jau pamirsau ta skausma ir kartais pagalvoju jog reiks veliau antro ax.gif
Atsakyti
Aš visada galvodavau, koks tas sąrėmių skausmas, kokį skausmą primena...
Tai va, man tas skausmas buvo toks, kad lyg kas nors verdantį vandenį ant manęs piltų ax.gif biggrin.gif

Atsakyti
Tikra tiesa, kad prasidejus gimdymui nelieka laiko net bijoti, tiesiog lauki, kada viskas pasibaigs.Tie saremiai ir skausmai.O kai ateina laikas stumti, tada visai niekas nebesvarbu schmoll.gif Nei zmones supantys, nei kiek ten ju smile.gif Man tuo metu net vyro nereikejo smile.gif
TA diena ateina..bet ir praeina, kaip ir visos smile.gif Galima iskenteti(as gimdziau naturaliai), kad tik maziukui viskas gerai. smile.gif
Sekmes visoms busimoms mamytems 4u.gif
Atsakyti
Baimė - yra tavo priešas. Norėdama jį nugalėti, turi su juo susitikti. nestuke.gif tai neišvengiama mirksiukas.gif . Vaikelio laukimas kaskart tarp sąrėmių žvilgčiojant į laikrodį belaukiant išganingojo pirmo Pasimatymo, teigiamos mintys apie tuoj tuoj tavo glėbyje atsidursiantį Tavąjį Mažylį, dar vienas sąrėmis, kurio dėka sumažėja tau skirtų sąrėmių skaičius, gilūs kvėpavimai, prislopinantys skausmą, netgi mylimo žmogaus artuma neleis baimei valdyt tavo pasąmonės. Per tas Didžiąsias valandas baimei vietos ir laiko neliks.
Atsakyti
QUOTE(raudona astos @ 2009 05 11, 10:02)
As vis save raminau-tai uztruks tik maksimum 2 paras  biggrin.gif ,juk gyvenime tos dvi paros atrodo niekas,tiesa  mirksiukas.gif

Negasdink.
Gimdymas iprastai skirstomas i 3 stadijas.

Pirmoji - saremiai.
1 faze - saremiai. Ji dazniausia nepastebima - susitraukimai trunka nuo keliu savaiciu iki 2-6 valandu. Gimdos kaklelis iprastai atsidaro iki 3 cm ir sutrumpeja.
2 faze - aktyvieji saremiai. Ji apytixliai trunka 2-3.5 val. Gimdos kaklelis issiplecia iki 7 cm, o sustipreje saremiai pailgeja nuop 40 iki 60 sek ir padazneja(su 3-4 min tarpais).
3 faze - pereinamieji saremiai. Ji apytixliai trunka 15 min-1.5 val. Gimdos kaklelis issiplecia iki 10 cm, o saremiai kartojasi kas 2-3 min ir trunka 1-1.5 min.

Antroji - isstumimas ir gimdymas.
Trunka 10 min - 3 val. Saremiai trunka 1-1.5 min. Sios stadijos pabaigoje gimsta kudikis.

Trecioji - placentos gimimas.
Trunka 5 min-0.5 ar daugiau val. Iseina placenta.

Zodziu, si info yra grynai teorine, kiekvienai etapai trunka individualiai, taciau esme ta pati tongue.gif
Atsakyti
As irgi laabai bijojau tu skausmu, bet guodziausi, kad visos istveria ir as istversiu, ir dar tuom, kad jie yra uzmirstami ax.gif Bet kai viskas prasidejo, kai saremiai pradejo buti daznesni ir smarkesni, emiau galvoti, kaip juos iskesti ir kad su kiekvienu juo viskas arteja i gimdymo pabaiga mirksiukas.gif O pagimdzius skausmas uzsimirso, kai grizinejaom namo galvojau, jog tos dienos kaip sapnas. Atejo ir praejo smile.gif kai pamatai ir palieti savo leliuka, kurio laukei 9 menesius, viskas pradingsta ir lieka tik dziaugsmas ir laime biggrin.gif ir nieko cia baisaus nebuvo, nors gimdziau naturaliai be jokiu nuskausminamuju rolleyes.gif
Atsakyti
blink.gif as laukiau laukiau kol klykti is skausmo pradesiu...
bet taip ir nesulaukiau. nieko neskaudejo schmoll.gif man migrenos skausmai skaudesni nei gimdymo, as tikriausiai viena is tu 20% kurios nejaucia gimdymo skausmu.
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2009 03 12, 23:26)
Tai va, man tas skausmas buvo toks, kad lyg kas nors verdantį vandenį ant manęs piltų  ax.gif  biggrin.gif

nu man tai nieko panašaus, pirmą kartą girdžiu tokį palyginimą blink.gif Man skausmas buvo kaip per mmm, tik ŽYYYMIAI skaudžiau.
Atsakyti
Tai va, man tas skausmas buvo toks, kad lyg kas nors verdantį vandenį ant manęs piltų  ax.gif  biggrin.gif

Man tas pats buvo, maniau jau mirsiu ir norejau mirti is to skausmo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Uksnė @ 2009 05 28, 14:55)
nu man tai nieko panašaus, pirmą kartą girdžiu tokį palyginimą blink.gif Man skausmas buvo kaip per mmm, tik ŽYYYMIAI skaudžiau.

Tai tu tada laiminga jei tik toks skausmas,dziaugiuosi, kad neteko patirti tokio skausmo, kad net mirt norisi.
Atsakyti
QUOTE(vasara04. @ 2009 05 28, 19:00)
Man tas pats buvo, maniau jau mirsiu ir norejau mirti is to skausmo  doh.gif
Papildyta:
Tai tu tada laiminga jei tik toks skausmas,dziaugiuosi, kad neteko patirti tokio skausmo, kad net mirt norisi.

nu kiek suprantu tai tu antro vaikelio laukiesi. nestuke.gif Aš savo pirmą atžalą gimdžiau be galo ilgai ir nieko, likau gyva ir netraumuota, ax.gif nors kai pagalvoji ko moteris neiškenčia, o kitą pagimdžiau per gerą valandą . Pati nepatikėjau kad taip greit. Ir tie skausmai nebuvo beprotiški doh.gif Taigi kantrybės kurios dar negimdžiusios, nėra nieko- ko moteris negalėtų. Tas skausmas atsiperka vaikelio gimimu , ir kuo mažiau epidūrų, netraumuokit savo atžalų thumbup.gif
Atsakyti

gal geriau sios temos man nebeskaityt, nes net nebezinau ko reiks tiketis doh.gif
Atsakyti