Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

ir išties, kad savitaiga padeda - tai tikrai, nes kai nuvykau i VGN su priešlaikiniu gimdymu, manęs priimt nenorėjo, nes teigė, kad tik Antakalnis turi visą reikiamą aparatūrą priimt tokį mažylį ir kad aš jau greit gimdysiu dėl to geriausia būtų man ten - tai aš sutikau, kad kai prasidės su greitąją važiuosim...ir kiekvieną minutę save tikinau, kad aš nepagimdysiu...kad viskas bus gerai...ir kągi - po pusantros savaitės gydymo ir nuolatinio savęs įtikinėjimo aš pasitaisiau...nors gimdos kaklelis iki šiol minkštas...kartais atrodo, kad daktarams taip pat reikia kažkokio psichologinio pasirengimo...nes kai kreipiausi su šiokiu tokiu skausmeliu - ne taip baisu buvo, bet kai pamačiau daktaro išraišką ir seselių lakstymą - tai ir pati panikuot pradėjau doh.gif nors suprantamas ir daktaro elgesys - mums gali atrodyti vienaip - jiems kitaip g.gif
Atsakyti
Pas mane gimdymo baime buvo paniska....Treciam nestume trimestre is tos baimes tariausi del Cezario pjuvio, taciau sveikas protas ir gydytojo patarimai, kad jei nera jokiu kitu indikaciju cezariui apart mano nemotyvuotos baimes (nes nesu to patyrusi ir isvis nezinau kas tas gimdymas smile.gif) vaikui yra geriau gimti naturaliai. Iskart po gimdymo pagalvojau, kokia as durne buciau, jei siaip sau pilva pjaut buciau leidus ir dar prasius doh.gif Gimdziau su epiduru, jauciau pakankamai, bet nei rekt, nei dejuot nebuvo nei laiko, nei reikalo smile.gif Klinikose gimdyklu sienos ne storiausios, girdejau gimdanciu verksmus, galvojau - kada cia as rekt pradesiu... smile.gif Zodziu, is skausmo rekti neteko, o va verkiau is laimes pamacius savo vaikiuka tai jau tikrai ...
Visoms bijancios rekomenduoju epidura iskart atvykus i gimdykla, o ne kai "jau negaliu kentet", nes daznai buna, kad per velu tada jau.
Atsakyti
Manyčiau, kad baimę, nerimą galima įveikti kompleksiškai:
lankyti pasirengimo gimdymui, psichologinius kursus,
išsakyti nerimą gydytojai, savo šeimos nariams,
išanksto susipažinti su GN aplinka, reikalavimais, tvarka,
pasrinkti profesionalų gydytoją, juo pasitikėti,
skirti pakankamai dėmesio sau, nepervargti, sveikai gyventi,
gimdyti kartu su tam pasirengusi artimu žmogumi.
Atsakyti
o siaube! kaip prisimenu savo antraji gimdyma, tai vos i gimdykla patekau iskart reikalavau epiduro ir man buvo visai nesvarbu, kad jau 8 cm atsiveres kaklelis, o saremiu beveik nejauciu. Jauciau tooookia baime, kad norejau tik nuskausminimo iki didziajam skausmui "pasirodant". Na, galiausia gavau ko noriu ir......... nebejauciau nieko. Gulejau ir galejau skaityti zurnala. Taciau, mazylio tonai sutriko ir saremiu metu (kuriu net nejausdavau) pradejo stoti sirdute doh.gif Va tada tai pajauciau baime, neapykanta sau, panika del mazylio. Aciu Dievui sauni gydytoju komanda pasidarbavo taip, kad gimdymo veikla per 30 min buvo suzadinta ir dar po 10 min gime mano angelelis. Pasirodo virkstele buvo apsivijusi ir rankyte ir kakliuka doh.gif
Ir vis tik, jeigu reiketu dar karta gimdyti, jauciu, kad vel alpeciau is baimes blush2.gif
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina2006: 24 spalio 2008 - 22:29
QUOTE(erotica21 @ 2008 10 15, 12:40)
kad bijom,taii cia manau yra naturalu blush2.gif del kompleksu,tai manau nebus net laiko kada kompleksuot,bus viskas nesvarbu ar nuoga guli ar ne,rupes greiciau leliuka pagimdyt mirksiukas.gif na o kas liecia cezari tai gal ir geras dalykas kad skausmo nejauti,bet vistiek norisi normaliai gimdyt,pajust ka tai reiskia,nors gimdymu pavadinsi biggrin.gif

Tai kas kad paties gimdymo skausmų nejauti, bet po operacijos pjautą pilvą tikrai ilgiau ir labiau skauda, o nuskausminamaisiais tai nesišvaisto, juk lelių maitinti reikia. Ir dar plius sunku keltis, negalima vaiko nešioti, sunkiau maitinti pradėti, kol organizmas supranta kas nutiko. smile.gif O gimdymas gi baigtinis procesas - svarbiausia žinai, kad tai nesitęs amžinai, o reikalas šventas, taip sakant tongue.gif Galų gale visada yra epidūrinė nejautra su kuria ne viena sėkmingai pagimdė ir nenusikankino.
Atsakyti
Įdomi tema smile.gif Aš pagimdžiau prieš pusantrų metų, tikrai be proto bijojau, rinkausi ir informaciją ir pamokėles lankiau. Tačiau vis tiek yra nežinomybė, nes kiekvienos moters gimdymas skirtingas. Tiesiog atėjo TA diena ir viskas. Skausmai buvo tokie, kad ne viską prisimenu, nors ir epidūrinė nejautra buvo padaryta. Beje, ji man beveik neveikė, nors viskas padaryta buvo gerai ir jokių liekamųjų reiškinių neliko. Bet žinokit nelieka jokios baimės, kai prasideda sąrėmiai. Man asmeniškai norėjosi, kad tik greičiau viskas baigtųsi. Aš iš tų mamų, kur nėra euforijos, kai ką tik gimsta vaikutis, man pasaulis nenusidažė kitomis spalvomis, nors savo vaiką myliu be proto. Gimdymas, man tikrai buvo sunkus darbas, bijojau labiau, kad mažyliui būtų viskas gerai. Iš tikro tik dabar suvokiu, kad po gimdymo visai pasikeitė požiūris. Būna baimė, bet tiesiog niekur nedingsi- turėsi pagimdyt vienaip ar kitaip. Ir kai ateina tas momentas, tiesiog nori pagimdyt greičiau ir kad viskas būtų gerai. Aš linkiu, kad visoms besilaukiančioms gimdymai būtų lengvesni, patikėkit, kai gimdysit, bus baimė, tik dėl vaikučio, o daugiau jokios. Tada visai nesvarbu, kaip aš atrodau gimdydama, visai nesvarbu, kad yra gimdykloj daug žmonių ar dar kas nors. smile.gif Sėkmės visoms. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(junyte @ 2008 08 06, 13:45)
Nėra dviejų vienodų gimdymų, kaip nevienodi ir skausmai schmoll.gif Bet užgimus leliukui, supranti, kad buvo verta tiek kentėti thumbup.gif

biggrin.gif pritariu kad nera vienodu gimdymu o beto dar ne viena nemire nuo skausmo biggrin.gif stiprybes visom
Atsakyti
MAn kai suleido skatinancius ir saremiai prasidejo kas 3 min, galvojau stogas pavaziuos. Gydytojas pamates mane skyre epidura iskarto. MAno skausmai tesesi iki 2 val. Gimdymas 9 val. Bet visos kitos val be jokio skausmo. Planavau naturaliai gimdyti, bet tas noras laaabai greitai praeo kai vaistukai pradejo kapseti.
Atsakyti
Man kai suleido skatinamosius,tai saremiai prasidejo mazdaug po 3h,apie pirma dienos,iki 22h galejau kentet,bet po to prasidejo nerealus skausmai,nuveze i gymdykla kelis kartus leisdavo vaistus nuo skausmo bet jie nepadedavo doh.gif skausmai buvo ant tiek baisus kad rekiau taip jug is trecio auksto i pirma atejo daktaras pasiteiraut kas dedasi...po ilgu kanciu 4.30 pagimdziau dukra......po 26dienu gymdyti antra,bijau nes jai vel taip skaudes manau isprotesiu doh.gif ziariai bijau skausmo...
Atsakyti
na va.. skaiciau skaiciau ir nieko nenurimau doh.gif
turbut nera siam pasaulyje zmogaus, uz mane labiau bijancio skausmo doh.gif todel vien pagalvojus apie gimdymo skausmus plaukai piestu stojas doh.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu patirtimi, kas man padejo istverti gimdymo skausma: vanduo. Pirma karta kai gimdziau, tai patekau i patalta, kur buvo vonia, tai is viso kaifas ax.gif
Antra syki, vonios nebuvo, bet buvo dusas, tai prabuvau po juo gal 1.5 val. blush2.gif
Kazkaip tas vanduo atpalaiduoja. Zodziu, busimos mamos, jeigu tik bus galimybe, pabandykite dusintis. mirksiukas.gif
Atsakyti
As visai nebijojau. Niekada nezinojau kas yra menesiniu skausmai, tai kazkaip ramu buvo. be to, mano mama gimde labai lengvai, ir as tikejausi to paties. Beveik nieko nejauciau iki pilno atsidarymo, tik kai ant gimdymo stalo nuleido vandenys, supratau kas yra saremiai. Nu bet tada jau buvo nedaug like, pats gimdymas uztruko gal pusvalandi...
Atsakyti