Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

na as pagimdziau greit,kai vandenys nubego uztruko 15 min,ir trecio stumimo pagimdziau nei man rekti reikejo nieko,tai gimdyti ir gimdyti ( bet ,kad siuti tai tikrai nenoreciau schmoll.gif )
Atsakyti
Skaudėjo nuo 8 iki 10 cm apie 1,5 val. Skausmą tikrai galima iškęsti visai "neišprotėjant" (kaip SM reiškiasi didelė dalis pasišventusių mamyčių).
Atsakyti
mane skatinti pradejo nuo 1 val. ir nepasakyciau, kad ten jau taip skauda, net nzn kada jau galima sakyti, kad skauda. 3 val. atejo gydytoja, pasake, kad 8 cm prasiverimas ir labiau tikrai jau neskaudes, apsidziaugiau, nes viskas tikrai iskenciama smile.gif gal paskutiniai 3 saremiai buvo sunkiau pakeliami, bet gi tarp ju yra pertraukos, kada ir atsigauni... nzn, gal mano gimdymas buvo lengvas, bet to jausmo net nepavadinciau skausmu, tai tik maudimas kuris vis intensyveja ir tiek smile.gif
Atsakyti
oi kaip skaudėjo, NESUVOKIAMAI kol negimdei, bet ištverti viską galimą. Pradėjo skaudėti kai nubėgo vandenys ir iš karto kas 2min ir taip 8 val. smile.gif O per stūmimą tai net nepamenu kaip skaudėjo, nes ne apie tai galvojau smile.gif tik stengies kaip čia geriau ir smarkiau.
Atsakyti
Pradejo skaudeti kai pradejo skatinti, pries pat gimdyma. Leido zveriska oksitocino doze, kad nuimti epiduro poveiki. Saremiai tesesi po 5-7 min ir 1 min tarpais. Bet manau ir turejo skaudeti, nes pagimdziau be plysimu ir kirpimu 4320 g. ir 56cm mergaite
Atsakyti
kaip prasidejo saremiai, sakiau imdysiu tik su epiduru, nors pirma gimdziau be, o ir antra buvau nusiteikus. bet kaip skaoma- suo ir kariamaspripranta. tai istiesu pamazu ipratau prie to buko skausmo, saremiu metu "sokdavau" ieskodavau padeciu, linguodavau, vaikstinedavau - ir su drauge skype snekejau - labai demesi nutraukdavo, ir apie jokius epidurus nebemasciau.nuvaziavau su 8 cm ir skaudziausia kai ant stalo liepe gulet (viso gulejau 48 min). nes negali issisukti nuo skausmo, negali rasti padeties kurioje maziausiai skaudetu. vis prasiau,kad leistu vaiskcioti. bet truko vandenys. tai vat tada tas likes pusvalandis tikrai buvo zveriskas. tikrai skaudejo ir sakiau kad ka, negalit istraukt to vaiko. zodziu pasakyciau kad taip nepakeliamai skaudejo tik pusvalandi- visa kita normaliai irnesakyk.gif
Atsakyti
Skaudejo, bet vis laukiau kada dar labiau skaudziau bus ir prasysiuos epiduro, bet pasirodo jau reikejo eit gimdyt, taigi visai nebuvo tokio nepakeliamo skausmo, kad net rekt reiktu, per saremius irgi tai atsiguldavau, tai vaiksciodavau, kazkaip man stovint daug lengviau "prakvepuoti" saremi buvo
Atsakyti
QUOTE(mazuliuke:) @ 2009 09 09, 14:42)
Skaudejo, bet vis laukiau kada dar labiau skaudziau bus ir prasysiuos epiduro, bet pasirodo jau reikejo eit gimdyt, taigi visai nebuvo tokio nepakeliamo skausmo, kad net rekt reiktu, per saremius irgi tai atsiguldavau, tai vaiksciodavau, kazkaip man stovint daug lengviau "prakvepuoti" saremi buvo

pavydziu tau... blush2.gif as tai netik apie joki stovejima saremio metu pagalvot negalejau, bet is skausmo buvo pora kartu kad ir samone praradau doh.gif
Atsakyti
As irgi pavydziu, nes man saremeliai buvo tokie, kad klykiau ne savo balsu ir duju kaukes nenusisimdavau net per tarpus tarp saremiu (kol gydytoja nepastebejo mano gudravimo blush2.gif
Is pradziu siek tiek gelbejo sokinejimas ant kamuolio. Paskui liepe kuo daugiau vaiksciot - tai prasidejus saremiui is koridoriaus begdavau atgal ant kamuolio ir griebdavau kauke blink.gif O veliau viska prisimenu kaip per ruka - tik skausma labai realiai - nes gulejau lovoj pusiau be samones
Atsakyti
Gimdziau su nuskausminamaisiais, tai teko pakenteti tik iki 4 cm. O per pacius didziausius saremius skaiteme su vyru zurnala. Ir dabar tikiuosi su nuskausminamaisiais, o kam kankintis, jei yra galimybe thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...munde: 12 rugsėjo 2009 - 12:18
skausmas aisku yra visoms, tik vienoms jis vienoks kitoms kitoks, esam skirtingos, todel skirtingai iskenciam viska, kai pirma pagimdziau sakau viskas daugiau jokiu gimdymu jokiu vaiku, mama sako nu palauk palauk menuo praeis ir pamirsi, ir istikruju tas maziukas stebuklelis del kurio tiek kenti viska atperka, visi skausmai pasimirtsa, ir megaujiesi tik leliuku. db laukiu antro ir tikiuosi kad bus lengviau, nesitikiu kad neskaudeas bet kad bus lengviau tai tikrai manau.
Atsakyti
Visiskai pritariu Jitutei: visos esam skirtingos, visos ir gimdyma skirtingai patiriam. Jau pries tai aprasiau savo gimdymo ypatumus fear.gif To skausmo turbut neuzmirsiu niekada, nors labiausiai tai ta siauba ir panika pries kiekviena prasidedanti saremi prisimenu, kai viena smegenu puse visiskai aptemusi, o kita sako, kad turi ir toliau "dirbt", jei nori, kad visa tai greiciau baigtusi ir kuo greiciau pamatytum ilgai laukta "rezultata" 4u.gif (Nors prisipazinsiu: sviesioji smegenu puse kazkodel daznai atsisakydavo dirbt doh.gif )
Visa menesi po gimdymo vis sakiau, kad daugiau jokiu nestumu, tokio siaubo tikrai nebeiskesciau, o dabar galvoju, kad uz kokiu poros metuku visai neblogai butu mazajam broliuka ar sesyte "pagamint" smileysex.gif blush2.gif Nors gimdymo ir tada labai bijosiu, nors ir zinau, ko tiketis (gal tai ir baisiausia! cry.gif )
Atsakyti