Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

QUOTE (Julyte @ 2004 03 05, 14:08)
Ech, as ir taip bijau...

Akusere, kuri vede poliklinikoje paskaita, sake, jog duoda moteriskems 50 g konjako ikalti rolleyes.gif

Galima tik prasidėjus gimdymui išgerti taurę raudono vyno - padeda atsipalaiduoti..O kaip su tuo konjaku, tai nežinau g.gif

Apie nusiteikimą - nee, tikrai toks super-optimistinis požiūris "man tai jau visai neskaudės" suveikia toli gražu ne visada . Pvz., pati save prieš gimdymui psichologiškai ruošiau kaip tik atvirkščiai - nusiteikiau labai dideliam skausmui, čia todėl, kad viena gydytoja mane prigąsdino siaurais klubais ir laaabai skausmingu gimdymu blink.gif . Bet pasirodė, kad to šiurpiai baisaus, nepakeliamo skausmo taip ir nesulaukiau wink.gif Na, skauda, bet, galvoju, šitas skausmas dar nieko, ištveriamas, o kada gi bus tas baisusis? laugh.gif

Va o keletą būdų, kaip sau padėti per gimdymą, reikėtų žinoti. Turbūt vėl pasikartosiu, bet - labai daug kas priklauso nuo gimdymo padėties. Nuo įtemptų ar atpalaiduotų veido raumenų. Nuo to, kiek žmonių stebi gimdymą - įrodyta, kad kuo jų daugiau , tuo labiau gimdymas užsitęsia (komplikuojasi) ir yra skausmingesnis...Nuo kvėpavimo.. Man atrodo, kad vanendyje sąrėmius ištverti lenkgviau.. Nuo psihologinio nusiteikimo - "tai gali būti sunku, tačiau mes - vaikelis ir aš - nueisime tą kelią". Gamta padeda, jei tik jai netrukdoma... wink.gif
Atsakyti
kazkaip isgyvenau as tuos skausmus bijot is anksto nebijojau nors man sake kad nebijai tik del to jog nezinai ko bijot va kai antra gimdysi...
man taip buvo pabode buti nesciai kai negali miegot negali niekur kaip zmogus iseit sedi kaip balionas kuris tuoj sprogs bet niekaip nesprogsta tuo labiau artejo pavasaris o as su diiiiidziuliu pilvu....tai as taip norejau kad visa sitai baigtus ir kai prasidejo saremiai galima sakyti dziaugiaus kad jie prasidejo ir tik vieno laukiau kada gi tas vaikas gims ir galesiu ramiai atsgulus ant pilvo issimiegoti biggrin.gif biggrin.gif ir tie skausmai atrode niekis su ta palaima kuri turejo tuoj tuoj ateiti smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 03 05, 13:02)
Lilia, gali būti labai įvairiai. Man, pvz., sąrėmių pradžioje visai ne kaip per mėnesines skaudėjo, tik truputį pamausdavo, ir tiek...Į skausmą neverta koncentruotis- jis ateis, praeis, pamirši (o gal pagimdysi labai lengvai ir visai be skausmo...), juk gimdymas niekada nesitęsia amžinai smile.gif Asmeniškai aš turėjau pakentėti porą valandų - jos man buvo tikrai sunkios, tačiau likusios, palyginus su vaiko auginimo vargais - vienas juokas wink.gif

P.s. apsilankymas pas stomatologą man atrodo daug bjauresnis ir nemalonesnis dalykas, nei gimdymas...

Visiškai pritariu.Man irgi jau geriau gimdyt, negu pas stomatologą eit.
O dėl skausmų g.gif Na man tai nugarą klaikiai prieš sąrėmius metu skaudėjo, grynai ties kyžkauliu.O pilvo nė kiek...Tai pradžioj nė nesupratau, kad čia jau gimdau, galvojau: velnias, dar čia radikulito betrūko prieš gimdant blink.gif Bet paskui žiūriu: užeina-praeina-užeina-praeina su ta nugara. Tai, sakau vyrui, - maunam ligoninėn, čia matyt ne radikulitas. Ir akurat - akušerė sako - reguliarūs sąrėmiai čia tau, o ne joks radikulitas blink.gif
Atsakyti
QUOTE (chiku - raku @ 2004 03 07, 10:13)
Zhinau, kad ta tema nesutarianchios yra dvi stovyklos ir rizikuoju diskusija apie naturalu gimdyma su visais pykchiais perkelti chia, bet patarchiau paprastai: NUSKAUSMINIMAS smile.gif .
XXI a. niekas neverchia moteru mirti ish baimes belaukiant skausmo, kuris NERA NEISHVENGIAMAS wink.gif .

Kadangi tema ne apie nuskausminimą, nerašysiu, kodėl pati jo nesirinkčiau (išskyrus tikrai rimtus atvejus..). VIs tik, mažutis pastebėjimas - jei jau epidūras būtų toks visiškai nepavojingas dalykas, jis būtų neišvengiama, natūrali KIEKVIENO gimdymo dalis ir didžiosios dalies gydytojų nuomonė apie jį būtų vieningai teigiama. Tačiau taip toli gražu nėra...

O kas dėl skausmo - netgi epdūras negali garantuoti, kad jo nejausi. Kartais jis ima ir nesuveikia - būna, kad gimdymą "nuskausmino", bet skauda, ir labai. Stūmimo metu irgi dažnai epidūras nebeveikia, o man, pvz., stūmimas buvo pati sunkiausia gimdymo dalis. wink.gif Ir sąrėmių pradžioje taip pat dar nespėjama nuskausminti, taigi- skauda. Ir - iš kitos pusės, juk būna, kad laukia laukia to skausmo, o belaukiant ima ir... pagimdo biggrin.gif

Mano patarimas labai bijančioms toks - pasilikti nuskausminimą kaip galimybę, tačiau ne rinktis kaip būtinybę..Gal to nuskausminimo visai nesinorės smile.gif
Atsakyti
MAn kazkaip tik vienu momentu skaudejo..o gal net neskaudejo maude stipriai sakyciau, tai net pagalvojau gal begt is cia, bet paskui susiprotejau....
rekt nerekiau, tik kai jau galvute pradejo eit prasidejo toks nevalingas uh uh, kurio niekaip sustabdyt negalejau..
gimdymo as visai nebijojau, bijodavau tik, kad nesugebesiu su vaiku elgtis...ta baime atsirado tik kai pasake keliam i gimdykla o vyras tai uz 100 km....

Jau rasiau tai gimdymo istorijoj taciau pasikartosiu...lipdama ant stalo paklausiau kada nuskausminsit, sako bajeriste tu kai labiausiai skaudejo sypsojais o dabar nuskausmint prasai.... rolleyes.gif
KAdangi mergyte butvo didele, tai plysau....kai siuvo tai va tikrai skaudejo.....as istverminga esu, taciau tai.....siaip sako viskas kelis kartus jautriau is kart po vaikucio gimimo pasidaro tai va....

niu nebijokit tos kurios dar tik gimdot ruosiates...sekmes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrute: 07 kovo 2004 - 21:12
Trumpai apie savo gimdyma smile.gif . Pirmus zhenklus pajutau 24 val. nakties. Iki 1 galvojau kas chia vyksta, nes nieko neskaudejo, tik ritmishkai susitraukinejo gimda. Pabandem skaichiuoti laika, paaishkejo, kad saremiai kas (!) 2 minutes. Paskambinau gydytojai, ji liepe nepanikuoti, ramiai vazhiuoti i ligonine. 3 val. buvau ligoninej, nubego vandenys ir tada PRASIDEJO blink.gif . Skausmas buvo tikrai labai stiprus, saremiai vienas po kito be pertrauku (na gal keliolika sekundzhiu, net vardo ir pavardes tarpe nesugebejau pasakyti sesutei). Paaishkino, kad veikla labai intensyvi, stiprus saremiai - todel ir skausmas labai stiprus (jei pagal knygas per valanda gimdos kaklelis atsidaro 1 cm. tai man per 2 atsidare visi 10 cm.). Padare epidura, be kurio - galvojau tuo metu ir shiandien dar taip pat tebegalvoju - buchiau ne gimdzhiusi o kalbejusi su dievais wink.gif. Kai galiausiai skausmas atslugo jauchiausi kaip 9 danguje biggrin.gif . Lygiai 3 pasistanginimai ir 5 ryto turejau dukryte rankose rolleyes.gif . Laiminga, be skausmo, be plyshimu, traumu smile.gif . Naujagymis ivertintas 10 balu pagal APGAR smile.gif .
Durio vieta skaudejo nei daugiau nei mazhiau - viena diena. Jokiu pasekmiu daugiau smile.gif .
Gydytojai, su kuriais konsultavausi priesh gimdyma (nuo akusheres iki anesteziologu) VIENINGAI pritare gimdymui su nuskausminimu.
Kiekvienam asmenishkai spresti. Tikrai buna stebuklu, kad moterys pagimdo VISAI be skausmo (statistishkai apie 3 % ). Buna, kad skauda mazhiau, kad skauda daugiau. Kiekvienas gimdymas individualus.
Neketinu pirshti savo nuomones, tik norejau pasidalinti (gera) patirtimi smile.gif .
Atsakyti
pirma kart gimdziau su skatinamais nes vandenys nubego o saremiai neprasidejo galu gale kai vaistai pradejo veikt nelabai as ten gaudziaus ar cia siaip skauda ar cia saremis uzejo ir taip beveik visa para ... g.gif vienu zodziu dar pries lipant ant stalo kelias minutes nustojo leisti skatinamus atseit kad pailseciau ir po to galeciau stumt mad.gif tai man is vis vos nedingo noras gimdyt bet kaklelis jau buvo atsidares o ir vaikas kaip sakant pusiaukelej tai teko lipt ant stalo ir tiesiog issteneti ta vaika tai as buvau taip uzsiemus tuo darbu kad net nejutau jokio skausmo ....mane kirpo tai irgi ne per daugiausiai skaudejo ... gerai tik viena kad viskas baiges laimingai ... o sako kad su skatinamais labiau skauda .... wink.gif is vis skausmas mano manymu labai reliatyvi savoka ... tas pati moteris viena gimdyma gali iskesti be jokiu nuskausminmu o kita gimdyma pareikalaus epiduro nes bus neimanoma ....
Atsakyti
O kodel turetu skaudeti? rolleyes.gif

Na, man siek tiek skaudejo, bet jau nebepamenu ka ir manau, kad galeciau gimdyti ir gimdyti wink.gif

Cia skaitancioms angliskai apie tai, kodel skauda ir kodel turetu neskaudeti wink.gif

http://www.unhindere...om/painful.html
Atsakyti
Kazkas rase apie saviitaiga - nezinau, kokia tai gali buti saviitaiga, jei tas skausmas iki kaulu smegenu prasismelkia ir mastyti jau nebegali.... O jei dar save kazkuo itiketi reiketu ir dar tokiom nesamonem, kad tipo neskauda.... - nezinau, bet man tai kvepia paranoja....
Ir dar - zaviuosi tomis moteriskemis, kurios sugebejo rekti!!!! Pasakykit jus man - is kur tiek jegu kesti saremius ir dar plius tuo paciu metu rekti (reik ivertinti, kad tam irgi jegu reikia)????? Nu, bent jau as, nesugebejau ne riktelti, ne suaimanuoti - taip skaudejo, kad tik kvepavau ar dantis sukandus buvau....
Atsakyti
QUOTE (Daisy @ 2004 03 05, 10:23)
Dazniausiai skauda arba nugara arba pilvo apacia, cia priklauso nuo to kaip galvyte pasisukusi. wink.gif

Cia gal daugiau ne nuo to, kaip galvyte pasisukus, o nuo pacios gimdos padeties priklauso... Man pvz. per menesines visuomet nugara skaudedavo, tai ir per gimdyma taip pat, tik miliona kartu stipriau blink.gif smile.gif O mano draugems, per tas dienas pilva mausdavo, tai ir per gimdyma pilvo apacia skaudejo g.gif
Atsakyti
Na, ir mano gimdymas kaip chiku-raku ir Mamos 2T. Tik valanda to skausmo turejau iskesti masinoj vaziuodama i gimdykla. Ir gimdziau be nuskausminamuju, nes atvaziavus jau buvo 10 cm atsiveres kaklelis. Vaziuodama, galvojau apie epidura, bet kai pasake, kad negalima - sisitaikiau. Tiesiog buvau gerai nusiteikus (kaip cia kazkas rase) ir stengiausi ne apie skausma galvoti, o pvz kaip to skausmo metu taisyklingai iskvepuoti, kokioj padety geriau iskest saremi. Negalvojau, kad as dabar vemiu is skausmo, o galvojau, kad supykino del hormonu (juk ir nestumo pradzioj del hormonu audru pykino), kad taip turi buti. Pavemiau, palengvejo, kvepuoju toliau smile.gif viens, du, viens, du... ikvept, iskvept... ner kada apie skausma galvot, ner kada rekt - reik dirbt smile.gif Jei pamirstu kvepuot ar kojas stovedama suglaudziu, vyras greit primena biggrin.gif 3 stumimai ir vaikas ant pilvo biggrin.gif Kad skaudejo ir kaip skaudejo visai neprisimenu. Bet turbut skaudejo, juk pradzioj ir apie epidura galvojau wink.gif Tai va pagalvojau, kad nieko baisaus ir antra noreciau pagimdyti be epiduro. Isivaizdavau, kad daug baisiau bus rolleyes.gif
Atsakyti
As tai prisiskaiciau, kad per saremius turi nugara skaudet biggrin.gif Tad kai jau jie prasidejo ir pradejo skausmingiau susitraukinet gimda, net nesupratau, kad tai saremiai. doh.gif Taciau, kai jie isimarkavo-klausimu nebeliko. Bet nugara man taip ir neskaudejo -na nebent nuo vyro masazavimu laugh.gif Is viso gimdymo labiausiai ir isimine tie saremiai, nes pats gimdymas, tai jau labai greitai- apie 20 minuciu ir baigta. Bet va to jausmo, kai dukryte padejo man ant krutines-nepakartosi! thumbup.gif Tai neuzmirstama akimirka, del kurios verta pasikankinti. wink.gif
Atsakyti