QUOTE(Ksesanko @ 2010 05 31, 13:45)
Taip, as irgi nesuprantu tu, kurios sako, kad skausmas nepakenciamas

Bet viskas priklauso nuo zmogaus organizmo. Kiekvienas is musu turi skirtinga skausmo slenksti. Sakoma, kad toms, kurioms menesines skausmingos gimdo lengviau

siaip man irgi pilva pamaudzia per menesines, bet negaleciau sakyti, kad labai jau skauda. Buvau sulauziusi sonkaulius ir raktikauli ir irgi negaleciau pasakyti, kad skausmas nepakenciamas (o skaudejo visa menesi, o ne kelias valandas

Mano mama irgi apie gimdyma tik teigiamai sneka. Sako, kad nera tas skausmas jau toks stiprus, kad negalima butu iskesti. Manyciau, kad svarbiausi pasiruosti ir nebijoti. Nes baime stabdo gimdymo procesa. Jos metu issiskiria adrenalinas, kuris stabdo reikalingu hormonu issikyrima (endorfinas, oksitocinas). O endirfinas yra gamtinis skausmo malsintuojas! toms, kurioms greitai gimdyti linkiu lengvo ir greito gimdymo
aš iš tų kurioms mėnesinės buvo siaubingos. Kažkoks košmaras. pamenu, kol mokiaus, vis galvodavau, pradėsiu dirbti - ką reiks tada daryt? juk nepaskambinsi ir nepsakysi, sorry, nebūsiu darbe, man mmm

vaistai nepadedavo. Skausmai nežmoniški, vėmimas, viduriavimas, vos iki nualpimo neprieidavau. Kažkoks košmaras. Bet gimdžiau tikrai lengvai. Kažkodėl toks jaumas, kad per mm kankindavausi labiau
QUOTE(Fifachka @ 2010 06 10, 13:31)
Papasakokit man neišmanelei

Net nežianu kaip čia paklausti

Jus čia sakot tiek valandu gimdėt ar net paru... kas įeina į tą gimdymo laiką, nuo kada jis pradedamas skaičiuoti? Kiek laiko skauda, kiek labai skauda ir kiek laiko vyksta stumimas?

Nes jeigu para kentėt nežmonišką skausmą, tai ir numirti galima
na, kaip kuri.. Pvz aš pirmą gimdymą skaičiuoju nuo įžengimo į gimdyklą, nes nukakau ten be jokios realiai pačiai stebimos veiklos. Skatino. antrą kartą skaičiuoju nuo pirmojo sąrėmio pradžios (turbūt taip ir reiktų). Šiaip prasąrėmiaut ir parą galima

o stūmimas jau antra gimdymo stadija