Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

QUOTE(čiaudanti bitė @ 2010 06 13, 11:22)
drinks_cheers.gif
Du pagimdžiau be nuskausminimo ir labai tikiuosi, kad ir trečią kartą neprireiks.

Ištikrųjų nesuprantu moterų kurios dar nepatyrę gimdymo skausmo iškarto prašo nuskausminimo g.gif

O aš labai suprantu, teko be nuskausminimo gimdyt, tikrai nenorėčiau to pakartot. Kol sarėmius iškęst dar galima, viskas gerai, bet kai jau skauda taip, jog sąmonė temsta, tai atsiprašau. blink.gif

QUOTE(jankabara @ 2010 06 14, 15:57)
Visiškai pritariu tam, kad pirmą kart gimdant ir nežinant kaip tai vyksta, nereikia vaistukų 4u.gif

Gimdžiau pirmą kartą. Nepriklausomai nuo to, ar žinai ar ne, skausmas nežmoniškas, galiausiai stumimo etape pritrūko jėgų, kadangi visos jos buvo atiduotos sąrėmiams ištvert. Man pasisekė, kad gimdymas truko tik 5-6 val., o ką kalbėt apie tas, kurioms jis tęsiasi iki paros? Ir jokio skirtumo, pirmas jis ar ne. doh.gif

QUOTE(Ksesanko @ 2010 06 14, 16:08)
drinks_cheers.gif Svarbiausia nebijoti ir nepanikuoti. Del leliuko galima bet koki skausma istverti!!! Beje tas skausmas nesitesia amzinybe smile.gif

Na, man tai buvo kaip amžinybė, paskui dar kelias naktis atsibudinėjau iš to siaubo prisiminus, taip, kad ne visi žmonės vienodi, o ir pakantumas skausmui skirtingas, kaip ir pats skausmas, vienom skauda mažiau, kitom daugiau.
Atsakyti
QUOTE(ingins @ 2010 05 07, 23:52)
Man tai keista, kad moterys tą epidurą renkasi:
1. Iki epidūro vistiek gi skauda;
2. Epidūro darymo metu irgi skauda (bent jau aš tai to skausmo labiau bijojau nei gimdymo, nes man buvo darę, kai koją operavo);
3. Jau kai leliukas slenka lauk epidūro poveikis jau būna dingęs;
4. Leliukui epidūro poveikis irgi yra ne iš geros pusės, nors ir nelabai reikšmingas.
Tai koks tikslas kelioms minutėms tą skausmą panaikinti?  g.gif

Jusu nusistatymas pries epidura irgi labai keistas.
As labai norejau ir tikejausi pagimdyti be jokiu nuskausminamuju naturaliai. Bet kartais norai nesutampa su galimybemis ir realybe pasirodo visiskai kitokia.
Mano gimdymas buvo komplikuotas , truko beveik 24val. Saremius kentejau 14 val. kol gydytoja pati pasiule daryti epidura nes:
1) daugiau kanteti buvo nebeimanoma, nes per tas 14 val gimdos kaklelis atsidare tik 3 cm, o as jau buvau visiskai nukankinta skausmu.
2) epiduras pagreitina gimdos kaklelio atsidarinejima (per 6 val, kurias turejau epidura atsidare likusieji 7 cm).
3) epiduras neturi jokio poveikio vaikui.
4) epiduro metu pailsejau, siek tiek nusnaudziau, sutelkiau jegas stumimui.
5) epiduro pastatymas visiskai neskausmingas.
Stangos truko virs 3 val. is kuriu 2 man neleido stumti, nes vaiko galvute nebuvo issitaciusi. Taigi isvada, jei nebuciau dariusi epiduro, tikrai nebuciau turejusi jegu iskesti stangas ir pati pagimdyti.

Bet aisku, gimdymas kiekvienai individualus dalykas ir negalima is anksto nusiteikti kad tikrai darysi ar nedarysi epidura.

O kadangi tema apie gimdymo skausmus - tai man saremiu metu skaudejo pilva. O skausma galeciau apibudinti kaip kad meslungis kai sutraukia koja, tai taip pat spazmuoja gimda, tik 10 kartu skausmingiau. Taip pat prisideda ir nugaros skausmas, kaip kazkas cia rase, atrodo, kad kazkas lauzia stubura i antra puse.
Atsakyti
kad laikas pries ivykstant gimdymui yra skausmingas tai faktas ir saremiai nepakenciami.manau ir kiekviena moteris ta skausma ivertina skirtingai.as turejau jau du gimdymus abu jie skausmingi labai ir sunkus.na antras gal maziau nes jau zinojau kas manes laukia.aisku epiduro prasiau nuo pirmos minutes atvykimo i ligonine,taciau jo negavau kadangi labai greitai atsidarinejo gimda ir akusere manau zinojo kaip bus.dabar jau laukiu trecio ir taip pat svajoju nekenteti skausmo,bet jauciu jog bus naturalus doh.gif
Atsakyti
Gimdžiau tris vaikus ir skausmo "kiekis" ir "gylis" buvo skirtingi. Patį didžiausią skausmą patyriau gimdydama vidurinėlį, kai visiškai temo sąmonė ir nebesigaudžiau, kur aš ir ką darau...
Atsakyti
QUOTE(buruze @ 2010 06 16, 14:21)

1) daugiau kanteti buvo nebeimanoma, nes per tas 14 val gimdos kaklelis atsidare tik 3 cm, o as jau buvau visiskai nukankinta skausmu.

3) epiduras neturi jokio poveikio vaikui.

Su pirmu Jūsų teiginiu sutinku, jei gimdymas labai ilgas ir nėra veiklos, tai epidūras vienintelė išeitis, nes kitaip nusikamavus mama neišstumtų vaikelio.

Bet su trečiuoju teiginiu tai čia ginčytina, nes epidūro poveikis leliukui dar nevisiškai ištirtas, taip kad čia negalima kategoriškai tvirtinti, kad poveikio nėra.
Atsakyti
As galiu parasyt, ka zinau is medicinines puses, nes panasu, kad cia kas ka sneka, tai ka kur nugirdo.
Visu pirma skaumas kiekvienai moteriai gimdymo metu yra skirtingas, apie 10% moteru jaucia nedideli skausma, apie 20% vidutini, 40% dideli apie 20% nepakeliama skausma, taip pat kiekvieno zmogaus skausmo slenkstis ir pojuciai yra skirtingi tokiam pat skausmui.
Del epiduros, i vaikelio organizma nepatenka vaistai, taciau yra manoma, kad kai moteris gimdo naturaliai be nuskausminamuju is jos organizmo issiskyrusios medziagos patenka i vaikeli ir jam veikia kaip nuskausminamieji, o kai moteris nuskausminama, vaikelis tu medziagu negauna, del to gali jausti skausma, taciau tai nera irodyta.
Su epidura gimdymas paprastai vyksta ilgiau keliomis valandomis.
Manau, kad ar gimdyti su epidura ar ne, reiktu pasitarti su gydytoju ir jei jis pataria tikrai neatsisakyti.
Bukim tolerantiski vieni kitiems, nemanau, kad reiktu kenteti vien del to, kad irodytum kazkam, kad esi didvyre, visiems dzin kaip tu gimdei, svarbu kaip pati jautiesi 4u.gif
Atsakyti
Skausmas toks, kokio tikrai nesitikejau... gavau dviguba doze skatinanciuju, nes nebuvo gimdymo veiklos, o jie sustiprina skausma. Epidiuro nebuvo galima daryti, o plius su juo nebuciau ir pagimdzius, kaip gine sake.
Sako, moterims organizmas gamina kazkoki hormona kur gimdymo skausmai pasimirsta, bet pas mane tas hormonas nesigamina schmoll.gif iki smulkmenu atsimenu visa ta kosmara, pagimdzius net vaiko nesugebejau paimti, praradau samone.
Po to gerus metus apie antra vaika net pagalvoti neprisiverciau.
Atsakyti
Pirma pagimdziau be nuskausminamuju, per 4 val, tikiuosi ir su antru taip bus. O skausmas... as visada maniau, kad bus baisiau smile.gif aisku, gimdymas ne sanatorija, bet tikrai nera labai baisu, svarbiausia nusiteikti ir viska priimti naturaliai. Sekmes.
Atsakyti
Gimdžiau du vaikus pati ir trečią labai norėčiau pagimdyti pati. ax.gif Kažkuri čia rašė kad su skatinamaisiais gimdančiai ne 15 ar 30 min o 5 val duotų medalį. tįai vadinasi jis man priklauso ir ne vienas bigsmile.gif Pirmas gimdymas mano buvo komplikuotas, sienom lipau, bet prieš antro mažylio gimimą pasakiau sau kad jokių epidurų. taip su pirmu buvo kad ir sąmonė trūkinėjo, bet ta skausmas nebuvo toks jau nepakenčiamas ax.gif ir trečią planuoju gimdyti pati, apie epidurus net negalvoju, ir ne todėl kad vaidinčiau Marytė Melninkaitę. Mane stabdo tai, kad tas poveikis nėra visiškai ištirtas. Taip vaikų rankos kojos vietoje, bet tik kai užaugs ta karta kuri dabar gimusi su epiduru bus galima pasakyti ar tikrai nėra jokio poveikio. Aš nesiryžtu rizikuoti savo vaikų sveikata, jau geriau aš negu jie 4u.gif
Atsakyti
pamenu kad skaudėjo laaabai, bet KAIP jau ir nebegaliu pasakyti ax.gif pamiršau. nors gimdžiau 20 val. be nuskausminimo ir su keliom dozėm skatinamųjų. bet tikrai viskas iškenčiama 4u.gif
Atsakyti
gimdziau pati nuo pirmos minutes su skatinamaisiais nes niekas nevyko skaudejo ziauriai 12 val bet nors praejo dar tik 3 men viskas pasimirso drinks_cheers.gif sekems visoms nestuke.gif skausmas neamzinas padeda istverti galvojimas gad greitai viskas baigsis ir turesit 2.gif
Atsakyti
Pirmas labai skausmingas, tiksliau skausmingi saręmiai kurie truko 8,40,o gimdymas truko 40 min, gimdyme prasideda darbas,o ne saremiu sikentimas, viena klaida, nemokejau kvepuot, su antraja jau zinojau kaip teisingai kvepuot tai saremiai truko 2 val,o gimdymas 10 min
Atsakyti