QUOTE(drugelis. @ 2010 07 21, 14:57)
Aš pirmąją dukrytę gimdžiau su epidūru. Buvau labai jauna - 19 metų, nelabai buvau apsiskaičius, apie epidūrą išvis mažai težinojau - tik žinojau, kad toks yra ir per gimdymą, užėjus stipriems skausmams, sutikau su pasiūlymu nusiskausminti.
Dabar planuojam antrą vaikiuką - ir jei viskas bus gerai, gimdysiu - tai tikrai be jokių nuskausminimų. Nesakau, kad dėl epidūro jaučiu kažkokius pokyčius, bet daugiau taip rizikuoti tikrai nenoriu. Nežinau, ar nuo epidūro - bet dukrytė buvo labai mieguistas kūdikis - ilgai nesivartė, nesėdo ir t.t.. kaip varliukas - tikrai nesakau, kad nuo to, bet o jei nuo to??
Dabar jau turiu šiokį tokį supratimą, skaitau apie prenatalinį ugdymą, net nesilaukdama jau ruošiu save gimdymui

O šiaip - nėr toks baisus tas skausmas, iškenčiama.
o aš kaip tik, vėl prašysiu epidūro, nes dėka jo turėjau jėgų mažąjį išstumti (bent jau daktarai taip teigia). Skausmą jutau gal kokį 10-15min. prieš stūmimą nebenorėjo jie vaistų leisti, kad jausčiau stūmimą-tai teko biški pasikankinti, bet gerai įsikibau į geležinę lovos atkaltę ir tyliai po nosim keikiausi

na skaudėjo, negaliu sakyti, bet skausmas pakenčiamas, įmanomas...kita kalba, kai tu ilgą laiką jauti tą skausmą-tai nežinau tuomet, kaip tada...o kai man padarė epidūrą-tai su vyru ramiai sėdėjom, sąrėmius skaičiavom, juokavom kokį 9,5val.o po to 1,5val. stūmimas, neskausmingas visai, bet tiek teko pasportuoti, kad ojojoj-atrodė tuoj tuoj, bet va užstrigo ir nors tu ką...tai jau vaakumą ruošė, bet kai jį pamačiau-tai ir pagimdžiau

epidūras sulėtina visą procesą, bet po jo jau 1,7metai, o nejaučiu absoliučiai jokių padarinių, kas su vaiku susiję-tai po kol kas (tfu tfu tfu) ir nieko nepastebime...bet aišku,k kiekvieno mamytės pasirinkimas, kaip gimdyti

visom sėkmės