Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

pastaruoju metu isgyvenu labai negatyvias emocijas.. negana, kad vaikelis neplanuotas ir isvys pasauli paciu netinkamiausiu metu, kai nesu pasiruosusi nei emociskai, nei finansiskai - dar apsedo nesveika gimdymo baime. su paciu vaikelio faktu susitaikiau, juk tai mano kunas ir kraujas, aisku jis augs mylimas ir padarysiu viska kad jo gyvenimas butu kuo geresnis. bet mintis apie gimdyma man kuo toliau tuo atgrasesne, tiek psichologiskai tiek fiziskai; jei nestumas butu planuotas gal buciau tam bent kiek pasiruosusi, o dabar.. kai tik bandau save isivaizduoti gulincia ir demonstruojancia savo intymiausias vietas kruvai zmoniu, apima toks pasislykstejimas, kad net nezinau.. o dar tie visi plysimai, kirpimai - pamenu kazkada ziurejau kelis gimdymo video, tai beveik visuose moteri kirpo. nejau tai neisvengiama? kam to reikia? kai pagalvoju, kad kazkas per mano intymiausias vietas kaip niekur nieko "prasivaziuos" su zirklem, toks siurpas apima..o jeigu visam gyvenimui kazka sugadins, jei pvz visalaik jausiu randa intymiu santykui metu..
Atsakyti
Kažkaip sunku įsivaizduoti kad be skausmo... nors gimdžiau jau trečią - turėjo kaip sako pats iškristi - bet nė velnio... plyšau visa kaip visada... smile.gif
Atsakyti
manau, kad gimdymo be visisko skausmo nebuna,

gimdziau du kartus, abu labai trumpai ir lyg neskausmingai, bet vitiek uzteko to skausmelio pakenteti, tik labai labai trumpai. todel as galvoju, kad visvien, skausmelio biski visoms tenka patirti smile.gif
gal ir klystu, bet tokia mano nuomone
Atsakyti
QUOTE(Respect @ 2011 02 04, 14:03)
Nebuvau griuvus su rieduciais ant asfalto, tai man kol kas is visu anksciau patirtu skausmu, gimdymo skausmo lygis - 10 smile.gif
Kam menesines labai skausmingos, tai netgi geriau - jus pripratot prie skausmu, ir daug mano pazistamu be epiduro gimde, nes tiesiog joms jo nebereikejo (na iprastas reikalas, kad skauda ir raitytis norisi) tongue.gif

Kai gimdziau pirma vaika, dar nebuvo nei SM, nei visagalio interneto pas mane namie ax.gif Ir niekas manes negasdino, neruose tam skausmui. Uztat iki siol prisimenu savo nuostaba uzejus stipriems saremiams... as net neisivaizdavau kad gali TAIP skaudeti doh.gif Maniau, buciau zinojus, buciau kazkaip pasiruosus unsure.gif

Va,va.. Ir man tas pats. Dabar ieskau informacijos kaip pasiruost gimdymui. Nors ir pirma karta gimdydama buvau prisiskaicius kruva knygu, bet uzejus stipriems saremiams pamirsau VISKA..
Atsakyti
Dabar neįsivaizduoju kaip įmanoma pasiruošt tokiems skausmams, nors pati visą nėštumą ruošiausi,skaitinėjau ir šiaip sėmiausi žinių kaip palengvint gimdymą užėjus saremiui tik daviausi ant kamuolio ir dievagojaus biggrin.gif Bandžiau kažką prisimint,bet veltui, viskas iš galvos lyg ištrinta buvo.
Atsakyti
Dieve laimingos moterys ,be skausmo gimdžiusios.mano dvi liesiausios draugės pagimdė per pusvalandį nuo sąrėmių pradžios.Nei klubų,nei raumenų,nei sportavo kada.O mane ir po dvidešimt metų šiurpas krato.Bet viską galima pergyventi.
Atsakyti
Del gimdymo skausmu, as ju taippat labai bijojau, o pasirodo nebuvo ko bijoti taip smarkiai kaip kad as bijojau smile.gif Nesakau kad visai neskaudejo, zinoma paskaudejo, bet saremiai bent man buvo tikrai pakenciami, jie prasidejo vidurnakti, i ligonine isvaziavau tik pries sesias ryto ir tai tik todel kad vyras bijojo jog namie nepagimdyciau, nes saremiai jau kas dvi minutes buvo, o as dar dvejojau ar tikrai gimdau (cia siaubo istoriju apie gimdymus prisiklausymo padarinys, maniau jog per saremius raitysiuosi is skausmo ir zviegsiu nesavu balsu, na zodziu, tikejausi tikrai kazko blogesnio ax.gif ) o kai nuvaziavau i ligonine ir kai mane patikrino apie 8val ryto atsidarymas jau buvo ~8cm thumbup.gif Pries tai net pagalvojusi nebuciau kad be nuskausminamuju galeciau istverti gimdyma, o istveriau ir nebuvo taip jau labai baisu smile.gif Kas tikrai skaudejo tai stumimas, jo pakartoti tikrai nenoreciau, bet saremiai tikrai nera toks baisus dalykas kaip visi pasakoja tad patarciau nesigasdinti anksciau laiko smile.gif
Atsakyti
skaudėt tai skauda. bet dabar mačiau lankstinukus su prietaisiukais kurie be vaistu nuskausmina. kiek skaičiau Anglijoje labai populiarus ir padeda, gal kas turite kokios informacijos apie juos. vadinasi jie Elle TENS
Atsakyti
QUOTE(Selga007 @ 2010 10 05, 17:01)
Pats vaiko procesas - jo atejimas i si pasauli nebuvo toks skausmingas smile.gif bet daktare sake, kad cia jau super skausmas buvo, kad nieko nejutau. O va pats ziauriausias ir visa gyvenima isliks mano atmintyje - tai sariamiai  verysad.gif  tai buvo tikras kosmaras...

pritariu 4u.gif bet saremius numalsinti su epiduru galima ax.gif
Atsakyti
kiekvienai skirtinai skauda gimdymo metu ax.gif bet pamenu as save raminau kartodama sau, kad as galiu as istversiu, beto jeigu skaumas butu toks baisus, tai nei viena antra karta negimdytu biggrin.gif dabar pati turiu du leliukus mirksiukas.gif tikrai nera nepakeliamai baisu ar skauminga...
Atsakyti
QUOTE(mazasvelniukas @ 2011 05 04, 15:07)
pritariu  4u.gif  bet saremius numalsinti su epiduru galima  ax.gif

bet yra rizikos faktorius
Atsakyti
QUOTE(nikaa @ 2011 05 04, 16:01)
bet yra rizikos faktorius

abu vaikus pagimdziau su epiduru, apie joki rizikos faktoriu gyd ne neuzsimine... gal placiau galetum?
Atsakyti