Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

o man stumimo metu vistiek skaudejo, ir skaudejo tai ohoho. blink.gif Bet koncentravausi i tai, kad reikia 3 kart per saremi stumti, tai lengviau buvo istvert. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktė. @ 2011 06 13, 17:37)
o man stumimo metu vistiek skaudejo, ir skaudejo tai ohoho.  blink.gif Bet koncentravausi i tai, kad reikia 3 kart per saremi stumti, tai lengviau buvo istvert.  smile.gif

su kuo ta skausmą sulygintum, jai skaudėjo ohoho?
Atsakyti
kol kaklelis atsidarinejo (tai ivyko greitai- per 1,5 val), tai kaip ir neskaudejo- tik nugara maude. kai nuleido vandenis ir turejau gulet ant to stalo, tada jau skusmas pasidare bjaurus, o vat kai skatinancius pastate, tai atrode kad plysiu i 2 dalis...
toliau nelabai ir prisimenu- buvo greitas gimdymas, stumti teko gulint ant sono... nekas, vienzo.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nu zinokite man labai baisu... doh.gif blush2.gif
Jau 8 menesiukas pas mane ir kuo arciau ta ispudingoji diena, tuo man baisiau...Panikiskai bijau SKAUSMO doh.gif nezinau kaip istversiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2011 06 13, 21:17)
Sveikos 4u.gif
Nu zinokite man labai baisu... doh.gif  blush2.gif
Jau 8 menesiukas pas mane ir kuo arciau ta ispudingoji diena, tuo man baisiau...Panikiskai bijau SKAUSMO doh.gif nezinau kaip istversiu verysad.gif

Ko gi tu taip bijai? Jeigu kitom skaudejo ojojoj, tai nereiskia, kad ir tau taip bus. Visoms buna skirtingai, vienu skausmo tolerancija auksta, kitu zema, o juk siuolaikine medicina ir pagelbeti galeti mirksiukas.gif Nenusiteik, kad bus kazkas baisaus, skausmingo ar nepakenciamo. Anaiptol pozityvus mastymas tik i nauda, galvok, ne apie pati gimdyma, o apie tai, kad ta diena susitiksi pirma karta su savo mazyliu wub.gif Jeigu dar neramu paskaityk psichologines literaturos, kurios padeda teigiamai nusiteikti pries gimdyma. Pav. kiekvienas saremis, tai zingsnis artejantis link vaikucio gimimo. Tikiu, kad toks nusiteikimas ir mastymas padeda wub.gif
Atsakyti
Na va visa nestuma vis skaiciau tokias temas. Dabar galiu parasyt ir pati:) kadangi man buvo nubege vandenys (soninei) leido skatinamus 2val mzdg nieko nejauciau na poto pagalvojo kad matai reik vandenys pradurt,nes tik soninei nubege smile.gif na su pradurimu prasidejo smagumai:) tik atsistojus nuo stalo begalo stiprus skausmai pradejau verkt net bet verkeu neilgai ,nes pradejau rekt rekeu iki pat tol kol man isaiskino kad vaika isgasdinsiu ,o tai supratau po geru 3wal smile.gif skausmas buvo baisus pries gala galvojau,kad numirsiu net nezinau kodel bet taip galvojau matyt galvele jau susisukus buvo:) zodziu man skausmas buwo tikrai ziaurus. Stumimas tai net nejauciau kaip islindo jokio skausmo tai truko 50min bet praejo lyg kokios 2-3min as galvojau kad per tiek ir istumiau:) o poto viskas baikta jokio skausmo begalo didelis palengvejimas:) gimdziau be epidiuro.
Atsakyti
negimdžiau, bijočiau to. nors esu pakanti skausmui, taik tikėčiausi kad iškęsiu. ir tikrai manau psichologiškai geriau tikėtis didelio didelio skausmo (bet tikėtis, o ne stresuoti ir įsitempus to laukti), nes kai tikiesi labai didelio skausmo, kai jis būna mažesnis, lengviau iškęsti.

Atsakyti
brangiosios nesukit sau galvos del skausmu,as jum patariu........ smile.gif esu 25m mamyte tik nesenai pagimdziusi trecia savo sunyti.(dukryte dar nesigavo nors bandem biggrin.gif )bet............. su pirmais man saremiai truko po 10h ir normaliai kas 20min 15 min 10min ir ttt..... o vat su treciu maziuku man truko tik 4h saremiai bet 3h kas 3min skausmai......ir nera cia ko lyginti drinks_cheers.gif viskas bus ok mirksiukas.gif tik nosis i virsu ir nesukit sau galvu............ mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikrai nesukit sau galvos dėl skausmų... Gimdžiau vieną kartą, po Naujųjų gimdysiu antrą... Tai va, labai greitai tas skausmas pasimiršta, juk jis pats pats pats prasmingiausias. Be to, prisimenu pirmą smarkų suskaudėjimą ir viskas, po to su juo apsipratau, o gimus sūnaitėliui iš karto pamiršau... tongue.gif Man labiau atminty išliko pogimdyvinis periodas, nes , mat, turėjau laaaabai daug ir laaabai didelius plyšimus.
Atsakyti
Mano nuomone, gimdymo skausmo baime tikrai nepades pagimdyti lengviau ir greiciau, taip kad reikia susitaikyti su tuo psichologiskai, kad skaudes, bet nei viena dar nemire nuo gimdymo skausmu (apie komplikacinius gimdymus atskira tema). Man labai padejo pasiskaitymai apie gimdymo pasiruosima, kaip priimti tuos skausmus, kaip jiems nusiteikti... Greitai vel gimdsiu, reikia vel pradeti skaityti tas knygutes, kad drasiau jausciausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Musyte_ @ 2011 05 28, 11:20)
Pats jau vaikelio gimdymas- stumimas visiskai neskaudejo  thumbup.gif

o man skaudėjo stumiant. Skausmas kitoks, nei sąrėmių, gal net nemalonesnis. Atrodė, kad ten kažkas dega, plyšta į 1000 dalelių,tikrai galvojau, kad plyšau žiauriai, bet pasisekė - neplyšau visai bigsmile.gif

O gimdymo skausmas pasimiršta labai labai greitai. Ir nėra ko bijoti, neverta skaityti, kaip kitoms skauda iki sąmonės netekimo, nes nežinai, kaip TAVO organizmas susitvarkys su skausmu. Pati esu labai nepakanti skausmui, per mėnesines iškart griebdavausi vaistų. O gimdymo metu net necyptelėjau, nors jis truko 12 val.
Atsakyti
Gimdymo ir saremiu skausmai yra skirtingi dalykai. Gimdymas yra kulminacija visa ko ir tada skausmas jau ant tiek nebe aktualus buna, kad nemastai skaudes ar neskaudes. Daug svarbiau psichologiskai pasiruosti saremiu skausmams, kurie nebutinai bus labai ilgai ir vienodai skausmingi, nei kazkas pasakojo.
Atsakyti