Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

Įdomu iš kur tas kvailas mano įsitikinimas, kad karpymai ar plyšimai/siuvimai baisiau nei sarėmiai? verysad.gif verysad.gif verysad.gif aš kaip ir kai kurios iš čia jau rašiusių be proto bijau.. liko mažiau nei pusė laiko iki gimdymo... o mano baimė ne mažėja, o kaip tik priešingai.. kaip kažkas sakė - gimdau kasnakt jau.. nu žodžiu.. pati sau bandau kalti į galvą, kad bus gerai, bet neišeina.. nuskambės žiauriai, bet greičiau šitas košmaras baigtųsi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 02, 21:36)
Įdomu iš kur tas kvailas mano įsitikinimas, kad karpymai ar plyšimai/siuvimai baisiau nei sarėmiai?  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  aš kaip ir kai kurios iš čia jau rašiusių be proto bijau.. liko mažiau nei pusė laiko iki gimdymo... o mano baimė ne mažėja, o kaip tik priešingai.. kaip kažkas sakė - gimdau kasnakt jau.. nu žodžiu.. pati sau bandau kalti į galvą, kad bus gerai, bet neišeina.. nuskambės žiauriai, bet greičiau šitas košmaras baigtųsi sad.gif

Tikrai nebaisiau 4u.gif Po saremiu ir keliu stumimu tau jau tiek bus dzin, kad net nepajusi kaip kirps ar plys (jei taip bus). Pirma karta gimdant kirpo, antra karta gimdant plyso ir net nepajutau as tu plysimu ir kirpimu. Is tiesu, saremiai buvo skaudziausi. Nors, skauda buvo tik tuo metu 4u.gif As ir buvau pirma karta pasiruosusi, kad saremiai prasides para pries gimdyma, kad namie su skausmais vaiksciosiu, nes juk gimdymas trunka 12-16val pirma karta. O gavosi taip, kad nuo saremiu pradzios iki dukrytes atejimo i pasauli praejo tik 7val, o sunelis is vis pasirode po 4val. Gerai, kad MB pasakiau, kad negertu kavos, o kitaip namie pagimdysiu, jau ir taip nuvaziavom su 5cm atsidarymu lotuliukas.gif Vargsas, nespejo net kavos isgerti lotuliukas.gif Ka galeciau patarti is po dvieju nestumu ir gimdymu: maziau skaitykit forumu apie nestuma, gimdyma ir vaiku auginima. Tai kas tinka vienai, visai netinka kitai. Kiekviena moteris, kaip ir vaikas, yra visiskai skirtinga.
Atsakyti
pavizdziui as tai jauciau kaip mane kirpo, malonumas menkas blink.gif
Atsakyti
smiler bet radus ir paskaičius tokių optimistiškai nuteikiančių komentarų kaip taviškis bent prisiverti pagalvoti, kad galbūt ne viskas dar taip baisu 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Geriausia tiketis, kad pateksi i ta procenta, kuriu net ir pirmi gimdymai gan lengvi, bet net jei ir nebusi tokia palaiminta, vis tiek, viskas istveriama. Ir kaip dauguma raso, labiausiai gasdina nezinojimas. Pamenu, kai budavo bijai kokio egzamino, ar diplomo gynimo, ar siaip kokio svarbaus ivykio, o pasibaigus pasakai: nu ir nebuvo cia taip baisu. Su gimdymu panasiai. As galiu pasidalinti patirtimi, kaip sunkiai gimdziusios. Besilaukdama aisku irgi bijojau, nors kosmaru nesapnuodavau. O kai dar ne neplanavau vaiku, man irgi tie visokie plysimai, kirpimai skambejo kaip siaubas, arba kai sakydavo, kad gimdymas trunka 12 val. ir pan. galvodavau, kaip galima tai iskesti...Man oficialiai truko 14, o pries tai dar keleta valandu retesni, bet irgi skausmingi saremiai, stumiau labai ilgai, ir kirpo ir siuvo. Tikrai negaliu pasigirti, kad buvo lengva ar neskausminga, bet kazkaip iskenti, net su akuserem pajuokaut sugebejom. Vienaip ar kitaip vis tiek viskas pasibaigia. Jei labai blogai yra nuskausminami. Siais laikais medicina pazengus, net jei kokios komplikacijos, yra tiek variantu viska palengvinti.
Man asmeniskai viska iskesti moraliskai turbut padejo isankstinis pasiruosimas,informacijos susirinkimas, zinojimas kaip kas vyksta, kokie galimi variantai, kad nebutinai viskas bus lengva, todel gal ir to soko nebuvo. Meldziau lengvo gimdymo, bet pasakiau, kaip bus, taip. kazkokiu budu vis tiek vaikelis iseis, gal nemirsiu biggrin.gif ir nemiriau 4u.gif
Atsakyti
Niu manau, kad svarbiau, kad patekčiau pas gerus gydytojus.. Nes juk būna jų ir ne tokių malonių.. Kai net nebando suprasti ir palengvinti.. o tik dirba kaip fabrike "bi tik ištraukt" nesvarbu kaip 4u.gif
Atsakyti
Gal žiauriai pasakysiu, bet po kelių valandų sarėmių, galvojau, bi tik išlįstų, nesvarbu kaip smile.gif Kirpimas ir plyšimas (patyriau abu) visiškai nebuvo baisu smile.gif

QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 04, 16:06)
Niu manau, kad svarbiau, kad patekčiau pas gerus gydytojus.. Nes juk būna jų ir ne tokių malonių.. Kai net nebando suprasti ir palengvinti.. o tik dirba kaip fabrike "bi tik ištraukt" nesvarbu kaip  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Fibse @ 2009 11 17, 17:32)
Sveiikutes neradau nieko panasaus ,tad nutariau sukurti sia tema girdejau ,kad 12 valandų yra normalus pirmo gimdymo laikas. Tolimesni pagal vadovėlius vyksta greičiau ir mažiau skausmingai (būna ir atvirkščiai).  ir,kad per gimdyma stato klizmas,  gimdos kaklelį ten kas tikrina,  kerpa ji, ar jis  plyšta po tenka siusti. ar cia tiesa ir ar visom kerpa ? ir ar skausminga?  nes girdejau jei taisiklaingai kvepuoji tai niekas neplysta ir nieko nekerpa iskyrus virkstele.Esu gan jauna ir apie tuos dalykus nelabai ismanau,o vaikuciu noreciau tureti bent du bet labai bijau skausmo gimdymo metu ir visokiu kirpimu.

galiu pasidalinti savo patirtimi. man pirmasis gimdymas truko 4 valandas. taigi 12 siuo atveju nepasitvirtina. kirpimai, plysimai - viskas priklauso ir nuo vaikelio dydzio, nebutinai kirps, jei viskas eisis gerai. man kirpo, nes maziukas buvo labai didelis, plysau, ir dar kirpo, be to, kaklelis atsidarinejo labai greitai. tikrai nieko nejauciau. o gimdymo skausmas - jei labai blogai jausies, visada yra vaistu. o p[ats gimdymo skausmas labai greitai uzsimirta. siulyciau maziau galvoti apie skausma, o labiau susikoncentruoti ties tuo, kad tuoj susitiksi su savo maziuku ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
O aš kaip ne keista visiškai nebijojau - nei vienos dienos per tuos devynis mėnesius,nors ir pimas mano. Labai norėjau pati gimdyti,apie epidūrą svarsčiau tik kaip apie priemonę normalizuoti gimdymą jeigu prireiks. Tai kadangi gydytoja nerekomendavo,tai ir nesidariau.Tik kai į gimdyklą paguldė vandenų nuleidimui( pernešiojau 12 dienų) - tai išgirdus gimdyvių aimanas siaubas suėmė - bet labai greit susitvardžiau - ir pagimdžiau greit kaip katė. bigsmile.gif Nu skausmas aišku žvėriškas, bet labai jau greitai viskas vyksta mano akim . Kaip sakė mano gynė - kas ta viena diena palyginus su visu vaiko gyvenimu. wub.gif
Noriu antro...
Paskaičiau savo postą - ir pati nepatikėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikutuke: 06 lapkričio 2011 - 16:44
As taippat be proto bijojau gimdymo, bet kai jis atejo bijoti pradejau tik pries pat stumima, saremius kenteti galima, man stumti nepatiko labiau, nos kitoms skaiciau atvirksciai buna smile.gif
Siaip prisikaicius visko tik baimiu isivariau visokiu, nes aprasant man paciai baisiai kartais gaunasi parasyti, bet labai skausminga, taip kad tverti nebutu imanoma nera, zinoma, paskauda, bet galvojau bus blogiau smile.gif
Dabar antra taippat naturaliai noreciau gimdyti (dar nesilaukiu jei ka biggrin.gif ), epidiuro prasyti galvoju tik tuo atveju jei skatinamuosius tektu lasinti arba uzsitestu gimdymas, bet jei viskas eisis taip kaip pirma karta tuomet sklandziai, nematau prasmes tuomet tam smile.gif
Va tik dar viena baime turiu kad antras vaikas butu dar didesnis, jau pirmas vos ne 4-iu kg buvo, plysau, tai kas tuomet butu jei antras dar didesnis butu doh.gif
Atsakyti
Man tai padejo tai, kad neskaiciau visokiu baisiu gimdymo istoriju, tiesiog galvojau, kad viskas bus gerai, kad lengvai pagimdysiu ir taip ir buvo, pagimdziau greitai ir gan lengvai, be plysymu thumbup.gif Svarbiausia gerai nusiteikti ir galvoti, kad viskas bus gerai, juk, jei taip baisu butu gimdyti, tai niekas negimdytu antra, trecia karta.
Man irgi palyginus su saremiais stumima sunkiau buvo istverti, bet jis labai trumpai tesesi thumbup.gif
Nebijokit, galvokit, kad viskas bus gerai, tada viskas taip ir bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Esu nėščia 13 sav, ir gimdyti paniškai bijau, tiksliau apie natūralų gimdymą net pagalvot negaliu, jau įsivaizduoju kaip "užpsichuočiau", pradėčiau siautėt, kaip man nėštumas ir gimdymas gyvenimą suėdė... jau dabar taip būna, kad žiauriai gaila savo kūno, kas jam pasidarys dėl nėštumo ir gimdymo, nenoriu skausmo, nė menkiausio fizinio diskomforto, nenoriu maitinimo krūtimi, tik kad viskas kuo greičiau ir lengviau pasibaigtų ir vėl galėčiau gyventi normaliai...
Atsakyti