Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

QUOTE(srauni_upe @ 2011 08 19, 16:59)
Skausmingi yra sąrėmiai. Tarpai tarp jų ne. O per patį stūmimą neskaudėjo visai. Dėl ko šiek tiek nustebau, nes visokiuose idijotiškuose filmose rodo kaip moterys staugia staugia
Iš tiesų gimdyklose ramu. Niekas iš skausmo ne rėkauja  ax.gif

Rekauja dar ir kaip unsure.gif man baisiausias prisiminimas ir likes is gimdymo, tas staugimas, klykimas kitose gimdyklose verysad.gif tokia panika apimdavo, asarojau vyrui i rankove "kas man dabar bus" ax.gif bet taip ir pagimdziau tyliai ramiai rolleyes.gif po siai dienai nesuprantu ko jos taip sauke g.gif Bet pavasari nusimato dar viena proga suzinot hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Dain@ra @ 2011 08 19, 18:16)
Rekauja dar ir kaip  unsure.gif man baisiausias prisiminimas ir likes is gimdymo, tas staugimas, klykimas kitose gimdyklose  verysad.gif  tokia panika apimdavo, asarojau vyrui i rankove "kas man dabar bus"  ax.gif  bet taip ir pagimdziau tyliai ramiai  rolleyes.gif po siai dienai nesuprantu ko jos taip sauke  g.gif Bet pavasari nusimato dar viena proga suzinot  hihihi.gif

sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Na, aš turbūt pritarčiau maumei, nes išties sakymas, kad tas skausmas "beveik normalus ir pakenčiamas" yra ne visoms, kai kurios gimdo išvis be skausmo, ar bent jau jo būna minimaliai, jis iškenčiamas ir t.t. O kai kurioms būna labai liūdna.. Negalėčiau teigti, kad esu nepakanti skausmui, iki 8 cm išvis nežinojau, kad čia JAU tie tikrieji sąrėmiai doh.gif nors skaudėjo gana stipriai, bet iki tada dar viskas pakenčiama. Tačiau du paskutiniai cm ir paskutinės 5val. buvo baisios. blink.gif Kadangi jau iškenčiau iki 8 cm, tai gyd. pasakė, kad jau per vėlu vaistus kokius nors leist, teks kentėt. Kentėjau. Tik va tuo tarpu jau ne tik su angelais kalbėjau, bet išvis viskas migloj liko. O mano gimdymas nebuvo nei komplikuotas, nei ilgas, anot gydytojos - kaip antrą kartą gimdyčiau. O skausmo prasme - dar Niekad gyvenime tokio skausmo nesu jutus, nors turėjau ir pakankamai nemažų skausmų, vienas iš jų - peritonitas (trūkęs apendicitas buvo jau kelias paras, dar para, būčiau mirus), bet skausmo stiprumo prasme, deja gimdymas pranoksta viską. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo icing sugar: 19 rugpjūčio 2011 - 18:31
QUOTE(Dain@ra @ 2011 08 19, 16:16)
Rekauja dar ir kaip  unsure.gif man baisiausias prisiminimas ir likes is gimdymo, tas staugimas, klykimas kitose gimdyklose  verysad.gif  tokia panika apimdavo, asarojau vyrui i rankove "kas man dabar bus"  ax.gif  bet taip ir pagimdziau tyliai ramiai  rolleyes.gif po siai dienai nesuprantu ko jos taip sauke  g.gif Bet pavasari nusimato dar viena proga suzinot  hihihi.gif

nu gal nuo charakterio priklauso. Tikrai esu skaičius, kad moteros sako "staugiau, kad vyras matytų""staugiau, o sakušerė sako nevaidink" nu ir pan....
Nu per lengvosios atletikos varžybas būna rutulio stūmikės irgi rėkia biggrin.gif gal panašiai čia smile.gif)) kai kuriom lengviau taip.
Papildyta:
Nu aš tikrai to skausmo neatsimenu. Na pamenu kad skaudėjo, kad sukau ratus apie gimdymo stalą nes man buvo taip lengviau, o ir procesas greičiau vyko. Va nepatiko tik kai liepė jau gulėt, nes vaiko tonus matavo, nes negali tada patogiai sau iškęst.

Bet vistiek merginos be reikalo to išsigazdina ir važiuoja gimdyt su baime. Nusiteikimas ne tas.
Atsakyti
As pati manau, kad tikrai esu kantri ir istverminga, bet gimdymas tai buvo kazkas tokio. sako geriau negasdinti cia nestukiu, bet pora valandu buvo kaip ekzorcizmo seansas...is salies taip turbut neatrode, bet jauciausi taip.

4 dienas maniau kad paruosiamieji saremiai, be jegu, be miego vaziavau i ligonine ir ten 2 cm jau buvo...5 cm emiau epidura, tikriausiai butu baigesi cezariu, nes jau nieko nebemaciau + skatino tai dar skaudziau...tik epiduras vaiko pulsa sunormalizavo....

skausmas skausmui nelygus...nuo labai daug ko priklauso....bet kai rekia tai ir as nelabai suprantu...saremiai taip suima, kad net burnos jau negali praverti kaip surakina
Atsakyti
Ziurekit ka radau , jauciu dar vienas budas pasipelnyti is bijanciu gimdyti, kaip ir tas gelis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lovella: 20 rugpjūčio 2011 - 17:17
QUOTE(jurana @ 2003 02 24, 06:58)
mamos pasakykit ??? ???  kokie buna gimdymo skausmai???Mano menesines niekada nebuvo skausmingos!!!Ar tai reiskia kad ir gimdymas nebus ziaurus skausmui???Mano mama  biggrin.gif[color=Red][/color]mane pagimde per 2 val.

mano mama gimdė dvi valandas, o aš gimdžiau šešias. Čia atsakymo nėra smile.gif
Atsakyti
dar prisiminiau. nezinau ar cia daznai pasitaiko gimdancioms, bet man toks skausmas slaunyse buvo, kaip meslungis trauktu ir laaabai stipriai....viena koja pati masazavau po saremio kita saukiau kad vyras trintu doh.gif kazkaip to nebuvau net negirdejusi, o man va sitaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2011 08 17, 10:40)
Be to man liepė gulėti, nes atseit "sportuodama"pakenksi vaikui blink.gif o tiesiog jiems taip buvo patogiau, ir dar visokių dalykų su personalu nemalonių buvo.Tai va, kai eidavau į tuliką, tas kelias min man būdavo lengviausia, nes niekas man nieko nereguliavo.Aišku dabar bus kitaip, nes esu tokiems dalykams morališkai pasiruošus.

Jei man kas butu liepe guleti, jauciu dabar sedeciau temose, slovinanciose cezari ir dievagociausi, kad kita karta tik planinis CP bus doh.gif Dziaugiuosi, kad galejau judeti kaip uzsimaniusi, del to galiu pasakyti, kad man tie skausmai buvo irnesakyk.gif

QUOTE(srauni_upe @ 2011 08 19, 23:01)
Nu per lengvosios atletikos varžybas būna rutulio stūmikės irgi rėkia biggrin.gif gal panašiai čia smile.gif)) kai kuriom lengviau taip.

Aha, as taip nerekiau, bet riaumojau stumdama biggrin.gif Tiesiog lengviau buvo stumti smile.gif

As is tiesu labai bijojau, kad kai nuvaziuosiu gimdyti, kokia gimdyve uz sienos zviegs ir mane gasdins. Bet gimdziau nedideleje privacioje klinikoje, buvau vienintele gimdyve ta nakti, tai niekas negasdino. Ir pati nezviegiau bigsmile.gif
Atsakyti
Baikit, nusiraminkit. Kiekienai yra kitaip. Pirmas man irgi buvo sunkus ir ilgas, o kiti tai is viso pries pat stumdama barankas dar valgiau , išstūmus vel pasiemiau į rankas baranką.
Atsakyti
QUOTE(kristule666 @ 2011 08 23, 14:15)
Baikit, nusiraminkit. Kiekienai yra kitaip. Pirmas man irgi buvo sunkus ir ilgas, o kiti tai is viso pries pat stumdama barankas dar valgiau , išstūmus vel pasiemiau į rankas baranką.

na kietai thumbup.gif
Atsakyti
na skausmas tikrai galingas... Su menesiniu skausmu ner ka net lygint... nestukes, jus nesigasdinkit, o butinai butinai isidemekit (pries gimdyma sau ant lapelio uzsirasykit smile.gif ) - skausma iskesti padeda kvepavimas...kvepuoti reikia giliai, pilvu... Beda ta, kad saremio metu, bent jau man, tkraja to zodzio prame uzimdavo kvapa...stengiausi saremi iskesti nekvepuodama (kas ir vaikui kenkia, nes negauna pakankamai deguonies)...tai cia labai labai padejo MB, kuris per saremius vis primindavo - 'kvepuok, kvepuok'

Ta pacia diena po gimdymo galvojau - jooooooo...nu jau tokio skausmo pamirsti tikrai neimanoma....israsinejant is ligonines galvojau - o koks ten skausmas buvo? Neprisimenu biggrin.gif

Taip kad - KVEPUOKIT smile.gif
Atsakyti