o jei folija apdengti, nesuminkstetu labiau?
QUOTE(grange @ 2007 08 02, 09:29)
o jei folija apdengti, nesuminkstetu labiau?
As kepiau apdengus folija, bet man nelabai patiko virsutiniai lakstai, nors ir surio pabaigoje uzbarsciau, bet tokie apdziuve gavosi
nu jau mano lazanija orkaitej, tai nezinau kaip bus cia nedejau folijos, bandysiu taip, dabar buvau isemus paziureti tai visai normaliai minksteja.. ir man labai patiko skonis balto padazo, kuri dariau pirma karta tikiuos kad viskas viename gausis ir gerai greit ivertinsim. jei spesiu imesiu foto
Niu va mano lazanija jau sudorota
Buvo laaaabai skanu, mb net paklause, ar neturiu kartais kokio italisko kraujo, kad taip is pirmo karto pavyko, ne,sakau, turiu SM, kur galima rasti visko
o dariau tai jau cia minetais receptais, bet kaip zinia,kiekvienai gaunas skirtingai...
mesos padaza dariau taip: pakepinau farsa vandenyje su daug visokiu prieskoniu, paprika, kariu ir tt.. supylau padaza is indelio, kuris skirtas boloneze darymui, bet man jis skaniausias, kad nebutu per tirstas, supyliau sultinio du gerus puodelius, gavos daug skyscio tada.
taip pat dariau ir balta padaza: supyliau piena, miltu idejau, druskos, margarino (bet cia toks keistas tas margarinas, fat free, toks netirpstantis atrode kad bus) ir muskato riesuto taip nemazai, ir viska maisydama virinau. na gavos taip, kad miltu idejau siek tiek per daug ir guzuliukai nebeissimaise, tai paemiau ir perkociau per kostuva, ir tie gabaliukai man pasiliko. tada gavos toks apyskistys be jokiu guzuliuku labai skanus padazas
kadangi vis dar pabijojau, kad lakstai gali buti kieti, tai isdejau dugna visa kad uzpildytu skarda, gavos kitur net puse kad dvigubai, bet nenorejau lauzyti, tada uzpyliau sultiniu, kad apsemtu lakstus. ir apibarsciau suriu siek tiek.kad susigertu bent kiek.
tada dejau mesos padaza, siek tiek apslaksciau baltu. dejau makaronus, vel siek tiek su sultiniu. tada vel mesos, ir uzpyliau is indelio marinuotu darzoviu, i kurias ieina paprika, ananasas, kukuruzai ir morkos. vel lakstai, baltas padazas ir likusi mesa bei darzoves. vel lakstai, supyliau likusi balta padaza ir siek tiek sultinio likusio kad viska padengtu, bet daug skyscio nebutu. viskas keliavo i orkaite. kepe apie 20 min, kol lakstai pradejo raitytis.pats virsutinis sluosknis buvo tik siek tiek kietesnis uz visus kitus, kiti tai labai minksti.
tada palikau kokiai 10 min pastoveti, na nes buvo per anskti.
po to uzbarsciau surio ir dar pakepiau zemesnej temperaturoj 5 min.
ir viskas, lazanija mano paruosta
jautesi skaniai muskato riesutas, marinuotos darzoves dave tokio kaip ir rugstumo, na buvo superrr dziaugiuos kaip mazas vaikas, kad taip pavyko is pirmo karto.
Aciu uz receptukus
Buvo laaaabai skanu, mb net paklause, ar neturiu kartais kokio italisko kraujo, kad taip is pirmo karto pavyko, ne,sakau, turiu SM, kur galima rasti visko
o dariau tai jau cia minetais receptais, bet kaip zinia,kiekvienai gaunas skirtingai...
mesos padaza dariau taip: pakepinau farsa vandenyje su daug visokiu prieskoniu, paprika, kariu ir tt.. supylau padaza is indelio, kuris skirtas boloneze darymui, bet man jis skaniausias, kad nebutu per tirstas, supyliau sultinio du gerus puodelius, gavos daug skyscio tada.
taip pat dariau ir balta padaza: supyliau piena, miltu idejau, druskos, margarino (bet cia toks keistas tas margarinas, fat free, toks netirpstantis atrode kad bus) ir muskato riesuto taip nemazai, ir viska maisydama virinau. na gavos taip, kad miltu idejau siek tiek per daug ir guzuliukai nebeissimaise, tai paemiau ir perkociau per kostuva, ir tie gabaliukai man pasiliko. tada gavos toks apyskistys be jokiu guzuliuku labai skanus padazas
kadangi vis dar pabijojau, kad lakstai gali buti kieti, tai isdejau dugna visa kad uzpildytu skarda, gavos kitur net puse kad dvigubai, bet nenorejau lauzyti, tada uzpyliau sultiniu, kad apsemtu lakstus. ir apibarsciau suriu siek tiek.kad susigertu bent kiek.
tada dejau mesos padaza, siek tiek apslaksciau baltu. dejau makaronus, vel siek tiek su sultiniu. tada vel mesos, ir uzpyliau is indelio marinuotu darzoviu, i kurias ieina paprika, ananasas, kukuruzai ir morkos. vel lakstai, baltas padazas ir likusi mesa bei darzoves. vel lakstai, supyliau likusi balta padaza ir siek tiek sultinio likusio kad viska padengtu, bet daug skyscio nebutu. viskas keliavo i orkaite. kepe apie 20 min, kol lakstai pradejo raitytis.pats virsutinis sluosknis buvo tik siek tiek kietesnis uz visus kitus, kiti tai labai minksti.
tada palikau kokiai 10 min pastoveti, na nes buvo per anskti.
po to uzbarsciau surio ir dar pakepiau zemesnej temperaturoj 5 min.
ir viskas, lazanija mano paruosta
jautesi skaniai muskato riesutas, marinuotos darzoves dave tokio kaip ir rugstumo, na buvo superrr dziaugiuos kaip mazas vaikas, kad taip pavyko is pirmo karto.
Aciu uz receptukus
QUOTE(grange @ 2007 08 02, 14:27)
nu Grange skanumėlis atrodo...einu ir aš bandyti kažką panašaus padaryti
QUOTE(eveneir @ 2007 08 14, 17:42)
nu Grange skanumėlis atrodo...einu ir aš bandyti kažką panašaus padaryti
gal gaminai?Kokie tavo atsiliepimai
Nu nuotraukytese atrodo tai super
O gal kas bande padaza daryti su baziliku ir raudoneliu? Girdejau kazkur, kad labai tinka, bet pati neprisiruosiu pabandyt
O gal kas bande padaza daryti su baziliku ir raudoneliu? Girdejau kazkur, kad labai tinka, bet pati neprisiruosiu pabandyt
Nelabai suprantu, čia visos rašo, kad lakštus prieš sluoksniuojant apverda. O kam?? Kiek kartų dariau, visada gavosi minkšti ir be apvirimo. Tik padažo gailėti nereiklia.
todėl,kad ant pakelio rašė, bet aš ir dariau neapvirus, nors ir rašė ir gerai gavos.
labutis, norejau paklausti, o tuos lakstuus galima pakeisti makaronais?o coa gal sluoksniuota tesla?
Nea, tai tokie makaronai, ne tesla, paziurek parduotuvese priemakaronu parduoda.
As daznai gaminu lazanija, nes vyras ir as labai ja megstam
o as sluoksniuoju apvirtus lakstus (kad nesukiptu as jiem apvirus uzpilu saltu vandeniu ir laikau juos ten) su keptu farso pardazo (apkepu farsa su priekoniais ir tomatu), tada dedu svogunu pjaustytu, marinuotu agurkeliu ir surio fermentinio ir taip po 3 sluoksnius kiekvienai lazanijai. Ant virsaus uzpilu besamelio padaza su suriu ir tomatu "papuosiu". Tikrai gaunas laaabai skaniai
As daznai gaminu lazanija, nes vyras ir as labai ja megstam
o as sluoksniuoju apvirtus lakstus (kad nesukiptu as jiem apvirus uzpilu saltu vandeniu ir laikau juos ten) su keptu farso pardazo (apkepu farsa su priekoniais ir tomatu), tada dedu svogunu pjaustytu, marinuotu agurkeliu ir surio fermentinio ir taip po 3 sluoksnius kiekvienai lazanijai. Ant virsaus uzpilu besamelio padaza su suriu ir tomatu "papuosiu". Tikrai gaunas laaabai skaniai
QUOTE(kriiistina 19 @ 2007 10 19, 16:38)
labutis, norejau paklausti, o tuos lakstuus galima pakeisti makaronais?
Laisvai...darau lazaniją(paprasta),coneloni(reik prikimšt kiekvieną,darbo daugiau)...kažkur čia skaičiau parduotuvinius koldūnus pagal tą principą daro moteros....svarbu tik bešamelio padaže viską paskandint prieš kišant į orkaitę...o tai sudžius neapsemtas viršutinis sluoksnis....
Užvakar maniškė padarė tipo lazaniją su spagečiais...viskas būtų gerai,jei būtų pakankamai padažo pripylus,ar bent sultinio kokio...o tai teko nuimt trečdalį džiuvėsių su visu sūriu nuo viršaus,kad būtų valgoma....