Mano lazanija labai paprasta.
Dezute lakstu (reikia ziuret ant dezutes - ar jie apvirti, ar ne)
apie 400 g. jautienos ar avienos farso (galima ir daugia)
apie 4 tarkuotos morkos
puse tarkuoto saliero
0,5l pamidoru padazo
prieskoniu (gali buti Santa Marijos spageciu prieskoniai)
400g surio, tarkuoto
1-2 svoguno galvutes, pjaustytos
indelis 15% grietineles
apie 150ml pieno
ziupsnelis muskato
Lakstu neverdu (perku IKI).
Farsa, morkas, svogunus, saliera apkepu keptuveje. Sudedu pomidoru padaza, spageciu prieskonius pagal skoni. Mase kiek pakaitinu, patroskinu.
Kitame inde sumaisau grietinele, piena ir muskato riesuto miltelius.
Sluoksniais skardoje dedu eiles tvarka lakstus, juos apipilu pieno-grietineles misiniu, mesos padaza, tarkuoto surio ziupsneli.
Tuomet vel lakstiniai, t.t. Man pavyksta sudeti 4-5 sluoksnius. Virsuje turi buti suris.
Kadangi pilasi nemazai pieno, lakstiniai buna gan minksti. Galima skarda kepant is pradziu pridengti folija, o praejus pusei kepimo laiko ja nuimti. Pati lazanija labai valgoma net vaiku, todel kad nera perkrauta prieskoniu.
Tiesa, kepti reikia orkaiteje, 200 C, 40 min ar daugiau.
Musu seima ja labai megsta, taciau jau labai norisi ka naujo isbandyti. Todel mainais uz savo recepta tikiuosi sulaukti jusikiu.
Jolanta