Patarkit, kur yra pirkti lazanijos daugiau nei viena rusis
nes maxinmoj radau viena rusi Federicci lazanijos
Noretusi isbandyti kokia kitokia
o tai kaip tuos lakstus taip tiesiai ir deti i skarda? Pas mane jie apvirti ir lyg tais daugiau nieko nereikia, gal bent suslapint, ar taip sausus ir deti?Siandien bandysiu daryt
Tai ziuresiu kaip gausis, bo cia dar esu visiskai sviezia
Mano lazanija labai paprasta.
Dezute lakstu (reikia ziuret ant dezutes - ar jie apvirti, ar ne)
apie 400 g. jautienos ar avienos farso (galima ir daugia)
apie 4 tarkuotos morkos
puse tarkuoto saliero
0,5l pamidoru padazo
prieskoniu (gali buti Santa Marijos spageciu prieskoniai)
400g surio, tarkuoto
1-2 svoguno galvutes, pjaustytos
indelis 15% grietineles
apie 150ml pieno
ziupsnelis muskato
Lakstu neverdu (perku IKI).
Farsa, morkas, svogunus, saliera apkepu keptuveje. Sudedu pomidoru padaza, spageciu prieskonius pagal skoni. Mase kiek pakaitinu, patroskinu.
Kitame inde sumaisau grietinele, piena ir muskato riesuto miltelius.
Sluoksniais skardoje dedu eiles tvarka lakstus, juos apipilu pieno-grietineles misiniu, mesos padaza, tarkuoto surio ziupsneli.
Tuomet vel lakstiniai, t.t. Man pavyksta sudeti 4-5 sluoksnius. Virsuje turi buti suris.
Kadangi pilasi nemazai pieno, lakstiniai buna gan minksti. Galima skarda kepant is pradziu pridengti folija, o praejus pusei kepimo laiko ja nuimti. Pati lazanija labai valgoma net vaiku, todel kad nera perkrauta prieskoniu.
Tiesa, kepti reikia orkaiteje, 200 C, 40 min ar daugiau.
Musu seima ja labai megsta, taciau jau labai norisi ka naujo isbandyti. Todel mainais uz savo recepta tikiuosi sulaukti jusikiu.
Dezute lakstu (reikia ziuret ant dezutes - ar jie apvirti, ar ne)
apie 400 g. jautienos ar avienos farso (galima ir daugia)
apie 4 tarkuotos morkos
puse tarkuoto saliero
0,5l pamidoru padazo
prieskoniu (gali buti Santa Marijos spageciu prieskoniai)
400g surio, tarkuoto
1-2 svoguno galvutes, pjaustytos
indelis 15% grietineles
apie 150ml pieno
ziupsnelis muskato
Lakstu neverdu (perku IKI).
Farsa, morkas, svogunus, saliera apkepu keptuveje. Sudedu pomidoru padaza, spageciu prieskonius pagal skoni. Mase kiek pakaitinu, patroskinu.
Kitame inde sumaisau grietinele, piena ir muskato riesuto miltelius.
Sluoksniais skardoje dedu eiles tvarka lakstus, juos apipilu pieno-grietineles misiniu, mesos padaza, tarkuoto surio ziupsneli.
Tuomet vel lakstiniai, t.t. Man pavyksta sudeti 4-5 sluoksnius. Virsuje turi buti suris.
Kadangi pilasi nemazai pieno, lakstiniai buna gan minksti. Galima skarda kepant is pradziu pridengti folija, o praejus pusei kepimo laiko ja nuimti. Pati lazanija labai valgoma net vaiku, todel kad nera perkrauta prieskoniu.
Tiesa, kepti reikia orkaiteje, 200 C, 40 min ar daugiau.
Musu seima ja labai megsta, taciau jau labai norisi ka naujo isbandyti. Todel mainais uz savo recepta tikiuosi sulaukti jusikiu.
sveikos
na aš prisiskaičiau jūsų receptų ir nusprendžiau pati išsikept gavosi
skaniau nei kavinėse
na aš prisiskaičiau jūsų receptų ir nusprendžiau pati išsikept gavosi
skaniau nei kavinėse
Bea, help!!!
"Viva" kolduninej valgiau tokia skania lazanija su varske ir artisokais. Siap lazaniju nemegstu del ju riebumo, bet sita buvo liuksiska. Perskaiciau visa tema - nera recepto. Gal tavo italisko maisto knygelese atsirastu????
"Viva" kolduninej valgiau tokia skania lazanija su varske ir artisokais. Siap lazaniju nemegstu del ju riebumo, bet sita buvo liuksiska. Perskaiciau visa tema - nera recepto. Gal tavo italisko maisto knygelese atsirastu????
QUOTE(Mamce @ 2004 11 12, 18:24)
Bea, help!!!
"Viva" kolduninej valgiau tokia skania lazanija su varske ir artisokais. Siap lazaniju nemegstu del ju riebumo, bet sita buvo liuksiska. Perskaiciau visa tema - nera recepto. Gal tavo italisko maisto knygelese atsirastu????
"Viva" kolduninej valgiau tokia skania lazanija su varske ir artisokais. Siap lazaniju nemegstu del ju riebumo, bet sita buvo liuksiska. Perskaiciau visa tema - nera recepto. Gal tavo italisko maisto knygelese atsirastu????
Jei skaitai angliskai, tai stai receptu lazanijos su artishokais. Bet varskes juose ner
http://english.incuc...325/ricetta.asp
http://fooddownunder...pe.cgi?r=146183
http://www.ochef.com...tichoke Lasagne
Sveikutes, na ir skaniai skamba jusu receptukai
, bet kadangi esu virtuvel tinginiukas, noriu paklaust kiek laiko uzima lazanijos paruosimas?
Niekad nesu darius, as megstu pasidaryt makaronus su farsu, darzovem ar kokiu Uncle Ben's, skonis gan panasus gaunasi, o laiko tikrai mazai uzima
Mano lazanija tokia:
lakštai
morkos
faršas
pievagrybiai
brokolis
alyvuogės
sūris (geltonas)
padažas, pvz. pomidorų
prieskoniai, žalumynai
Lakštus išverdu, bet nepilnai, būtinai apsemti turi būti vandens ir būtinai reikia įpilti aliejaus, nes sulips. Tada dedu į skardą lakštus vieną prie kito, be tarpų. Tada sluoksnis pakepinto faršo, pabarstau prieskonius, užtepu padažo, grybai. Tada sluoksnis lazanijos lakštų, vėl be tarpų. Antras sluoksnis brokolių, alyvuogių, kepintų morkų, padažo. Viršutinis sluoksnis lakštų, ant jų likučiai faršo, užberiame visą tarkuotu sūriu, puošiame alyvuogėmis, žalumynais, padažu. Viską kepame orkaitėje. Labai ilgai nereikia kepti. Išėmę pjaustome kvadratiniais gabalais ir patiekiame. Labai skanu, sėkmės.
lakštai
morkos
faršas
pievagrybiai
brokolis
alyvuogės
sūris (geltonas)
padažas, pvz. pomidorų
prieskoniai, žalumynai
Lakštus išverdu, bet nepilnai, būtinai apsemti turi būti vandens ir būtinai reikia įpilti aliejaus, nes sulips. Tada dedu į skardą lakštus vieną prie kito, be tarpų. Tada sluoksnis pakepinto faršo, pabarstau prieskonius, užtepu padažo, grybai. Tada sluoksnis lazanijos lakštų, vėl be tarpų. Antras sluoksnis brokolių, alyvuogių, kepintų morkų, padažo. Viršutinis sluoksnis lakštų, ant jų likučiai faršo, užberiame visą tarkuotu sūriu, puošiame alyvuogėmis, žalumynais, padažu. Viską kepame orkaitėje. Labai ilgai nereikia kepti. Išėmę pjaustome kvadratiniais gabalais ir patiekiame. Labai skanu, sėkmės.
Aciu uz pagalba, Bea. Reikes susimedzioti artisoku, dar karta uztaikyti ant tos lazanijos koldunineje (letai valgant isstudijuoti ja) ir bandyti fantazuoti varskes tematika
Paskaitinejau ir uzsimaniau lazanijos,bet iskilo klausimas
Ant pakuotes parasyta,kad lakstai paruosti kepimui,tai reiskia,kad apvirti nereikia ar kaip cia suprasti
Labai nenoriu rizikuoti,kad neliktu tiekalstai kieti ir sausi
Gal nieko neatsitiks,jei apvirsiu siek tiek
Parasykit kuo greiciau.Aciu labai is anksto
Ant pakuotes parasyta,kad lakstai paruosti kepimui,tai reiskia,kad apvirti nereikia ar kaip cia suprasti
Labai nenoriu rizikuoti,kad neliktu tiekalstai kieti ir sausi
Parasykit kuo greiciau.Aciu labai is anksto
Aš visada apverdu, net jei parašyta, kad nereikia. Nelabai įsivaizduoju kaip jie turėtų suminkštėti, nebent pilti vandens ant dugno ar garuose kepti. Jau pasimokiau su caneloni, kai teko imti iš skardos ir dėti į puodą ir apvirti.
Merginos,nieko jokiu lakstu apvirt nereikia.Visa esme,kad skarda dydziu atitiktu lakstu ploti.ojau ilgi galima koreaguoti kito laksto saskaita(atlauzus ji).Zoziu jusu ruosiama lazanija turi taip tilpti i skarda,kad nuo krastu skardos teliktu ne daugiau kaip 0.5cm.Lazanijos lakstas-farsas+ferm.suris+kiausinis-lazanijos lakstas ir t.t. Paskutinis t.b.lakstas.Uzpilam viska padazu:sultinys,pomid.padaz.,grietine.O virsu apibarstyt gausiai ferm.s.Kepant reiktu dapildinet padazo.Gaunasi
.Patikekit.Dariau ir su bulviu kose.Irgi









