QUOTE(Tina* @ 2005 02 05, 13:02)
Norėčiau sužinoti kuo tikslesnį bešamelio padažo receptą. nes kai paskaitau kad dėti maždaug tiek sviestuko, apytikriai pienuko -man jis gaunasi nelabai skanus. Laukiu mamyčių kulinarių patarimų

Šio padažo man reikia lazanijos pertepimui.
Čia iškirpau iš vieno recepto, kuriam irgi reikia bešamelio, tokion proporcijom ir gaminu, man patinka
"reikės 300 g pieno, 40 g sviesto, 40 g tarkuoto "Parmos" ("Džiugo") sūrio, šaukšto (15 g) miltų, druskos, pipirų.
Puodelyje pakaitinkite sviestą ir kai jis išsilydys, įberkite šaukštą miltų. Gerai išmaišykite (geriau mediniu šaukštu) ir pakaitinkite, bet žiūrėkite, kad nepradėtų tamsėti. Pamažu, nuolat maišydami pilkite pieną. Tebemaišydami kelias minutes pavirkite padažą. Įberkite druskos, jei norite, maltų juodųjų pipirų. Kas mėgsta, gali pagardinti bešamelį grūstais muskato riešutais."