Sveiki,
noriu tik paklausti vieno labai paprasto klausimo, pasitikslinimui.
O kai jau viska susluoksniuoji ir sudedi kepti, kur reikia kepti?
Orkaiteje ar keptuveje ant virykles?
Aciu labai .
Sekmes ir toliau rasykite nuostabiausius receptus pasaulyje . iki
na, gal reiktu shi patiekala pavadinti "VADYBININKU LASAGNA" - suzhinojau shi receptuka ish geriausios drauges, o ji pasake man, kad darbe pas juos visi vadybininkai shi patiekala dievina :DDDDD
kad ir kaip ten jos pavadinimas, bet kai ja paruoshiau, apsiryti 3x porcijom sugebejo net keli imoniu vadovai ;]]]]
tai va, receptukas:
reikia:
1 stachiakampes formos keksu kepimui
400-500 g vershienos farsho
1/2 chesnako galvutes
2 nemazhu svogunu
1L skardines pomidoru savo sultyse
visokiu prieskoniu, pradedant vegeta, baigiant spageti prieskoniais
400 g fermentinio surio
ir aisq, 1/2 pakelio lasagnos makaronu
konservuotus pomidorus suversti visa skardine i puoda, su shakute sumaigyti visus pomidorus; o susmulkintus chesnakus ir svogunus apkepti aliejuje. apkepus supilti i verdanchius ant silpnos ugnies makaronus. tada pakepti be jokio aliejaus ar kitokiu riebalu sutrupinta farsha. taip pat supilti i verdanchiu pomidoru mase, ideti prieskoniu pg skoni. dar pavirti shia mase vis pamaishant kokia 15-20 minuchiu.
tada i kepimo forma deti sluoksniais:
x lasagnos lakshtas
x farsho mase
x surio sutarkuoto
ir taip iki pat formos virshaus ;], tik ant virshutinio lasagnos lakshto farsho mases deti plonyti sluoksniuka, ir gausiau surio. tuomet kad apsemtu visa formos turini, reikia ish shonu ipilti sultinio, arba vandens su vegetos trupuchiu ;]
priesh kishant i orkaite, virshu uzhdengti su folga, kad skyschiai neishgaruotu, o juos sugertu makaronai
beje, ta farsho su pomidorais padazha, tik beveik nevirta kuo puikiausiai naudoju su spagechiais
kad ir kaip ten jos pavadinimas, bet kai ja paruoshiau, apsiryti 3x porcijom sugebejo net keli imoniu vadovai ;]]]]
tai va, receptukas:
reikia:
1 stachiakampes formos keksu kepimui
400-500 g vershienos farsho
1/2 chesnako galvutes
2 nemazhu svogunu
1L skardines pomidoru savo sultyse
visokiu prieskoniu, pradedant vegeta, baigiant spageti prieskoniais
400 g fermentinio surio
ir aisq, 1/2 pakelio lasagnos makaronu
konservuotus pomidorus suversti visa skardine i puoda, su shakute sumaigyti visus pomidorus; o susmulkintus chesnakus ir svogunus apkepti aliejuje. apkepus supilti i verdanchius ant silpnos ugnies makaronus. tada pakepti be jokio aliejaus ar kitokiu riebalu sutrupinta farsha. taip pat supilti i verdanchiu pomidoru mase, ideti prieskoniu pg skoni. dar pavirti shia mase vis pamaishant kokia 15-20 minuchiu.
tada i kepimo forma deti sluoksniais:
x lasagnos lakshtas
x farsho mase
x surio sutarkuoto
ir taip iki pat formos virshaus ;], tik ant virshutinio lasagnos lakshto farsho mases deti plonyti sluoksniuka, ir gausiau surio. tuomet kad apsemtu visa formos turini, reikia ish shonu ipilti sultinio, arba vandens su vegetos trupuchiu ;]
priesh kishant i orkaite, virshu uzhdengti su folga, kad skyschiai neishgaruotu, o juos sugertu makaronai
beje, ta farsho su pomidorais padazha, tik beveik nevirta kuo puikiausiai naudoju su spagechiais
QUOTE(Kopa @ 2004 12 22, 10:01)
Koks sūris tinkamiausias lazanijai? Gaminau kartą, bet sūris sušoko gabalais ir tox kietas
Mozzarela, parmezanas.
Gal kas turit lazanijos receptuka su spinatais?Kepiau kazkada bet nerandu recepto ir nepamenu tiksliai kaip daryt Zinau kad su besamelio padazu, o spinatus su riccota maisyti...bet kazka jiems dar pries tai reik daryt ...
Gal kuri turit toki recepteli?zinot?bandet? dar grybu turiu, kaip manot-nesipjaus skoniai?
Gal kuri turit toki recepteli?zinot?bandet? dar grybu turiu, kaip manot-nesipjaus skoniai?
Aš darau taip: varškę sumaišau su tarkuotu Parmezanu ir atšildytais špinatais, pridedu baziliko, druskos ir pn. Ingredientų proporcijos priklauso nuo nuotaikos. Paprastai įdarą ragauju. Kartais norisi daugiau sūrio, kartais, kad būtų daugiau žalios spalvos. Sluoksniuoju su Bešamelio padažu (puode pakepinti miltus su sveistu, pamažu maišant pilti pieną, pasūdyti, įtarkuoti muskato riešuto). Kepu apie 30 min.
Norėčiau sužinoti kuo tikslesnį bešamelio padažo receptą. nes kai paskaitau kad dėti maždaug tiek sviestuko, apytikriai pienuko -man jis gaunasi nelabai skanus. Laukiu mamyčių kulinarių patarimų Šio padažo man reikia lazanijos pertepimui.
QUOTE(Tina* @ 2005 02 05, 13:02)
Norėčiau sužinoti kuo tikslesnį bešamelio padažo receptą. nes kai paskaitau kad dėti maždaug tiek sviestuko, apytikriai pienuko -man jis gaunasi nelabai skanus. Laukiu mamyčių kulinarių patarimų Šio padažo man reikia lazanijos pertepimui.
Čia iškirpau iš vieno recepto, kuriam irgi reikia bešamelio, tokion proporcijom ir gaminu, man patinka
"reikės 300 g pieno, 40 g sviesto, 40 g tarkuoto "Parmos" ("Džiugo") sūrio, šaukšto (15 g) miltų, druskos, pipirų.
Puodelyje pakaitinkite sviestą ir kai jis išsilydys, įberkite šaukštą miltų. Gerai išmaišykite (geriau mediniu šaukštu) ir pakaitinkite, bet žiūrėkite, kad nepradėtų tamsėti. Pamažu, nuolat maišydami pilkite pieną. Tebemaišydami kelias minutes pavirkite padažą. Įberkite druskos, jei norite, maltų juodųjų pipirų. Kas mėgsta, gali pagardinti bešamelį grūstais muskato riešutais."
aciu
o tai ir suri reikia berti i padaza? as tai ji barstydavau tarp makaronu lakstu.
o tai ir suri reikia berti i padaza? as tai ji barstydavau tarp makaronu lakstu.
sweiki wisi, nors as ir ne mama ir ja siame gywenime nebusiu!!! (geriausiu atweju busiu tetis) bet lazanijos receptas man labai prawerte!! naudojau rasta pirmame puslapyje sio topico ten kur su 2 padazais. Gawosi labai skanu! Prisizadejau gaminti walentino dienos proga walgyti sawo MYLIMAJAI ir ji uzsiprase lazanijos tai labai aciu tom kurios cia raset receptus nes man tai labai padejo!!! sendien buwo bandomasis gaminimas ir gawosi puikiai, taigi lauksiu pirmadienio ir stengsuios padaryti taip pat skanei kaip sendien. dar karta aciu wisom uz receptus.