Įkraunama...
Įkraunama...

Iraniečiai vyrai

Tikiuosi , kad temos autore dar tebespaskaitineja cia, nors retkarciais. Pabandysiu jai paaiskint kodel manes niekas net surisus neistekintu uz musulmono kad ir koks saldzialiezuvis jis butu.
Esu zmogus, kuris nerizikuoja ir negeria sampano(nebent per didziasias sventes biggrin.gif mirksiukas.gif ), todel noreciau paklausti visu laimingai istekejusiu uz musulmonu ir gyvenanciu Turkijoje, Irane, Irake ar pan. Moterys, ar jus pagalvojot, kas butu su jusu vaikais jeigu tektu su vyru issiskirti? Suprantu ,kad laimingai istekejus, bunant mylinciai ir mylimai, skyrybos yra paskutinis dalykas apie kuri pagalvojama, bet kaip jau minejau, esu zmogus, nemegstantis rizikuoti (tuo labiau savo vaikais), todel pries darydama koki svarbu zingsni savo gyvenime, visada labai pagalvoju. Aisku, as jums jokiu budu nelinkiu skyrybu, tikiuosi, kad pragyvensite laimingai su vyru ir vaikais. To jums ir linkiu. Bet niekada negali zinoti kaip gyvenimas pasisuks. Kartais likimas iskrecia labai netiketu pokstu, isyra net ir atrodo, idealiai sugyvenusios poros. O jeigu pvz. atsitiks taip ar panasiai, kaip atsitiko tai lietuvaitei istekejus uz sudaniecio(straipsnis cia, temoje yra idetas, paskaitykit). Kaip matot, sitaip gali nutikti gyvenant ne tik musulmoniskoje salyje. Apgaules budu, vaikas gali buti isveztas i jo musulmoniska tevyne ir tada kas? Ka darytumete? Su kuo liktu jusu vaikai?

Atsakyti
QUOTE(saras @ 2007 10 02, 16:16)
O tu gyveni jo šalyje, ar jis emigravęs į kokią tai lietuvą, vokietiją? Ir konkrečiai iš kokios jis šalies? Be to, kam lyginti vienetus, kaip čia kai kurios ir daro, reikia lyginti pagrindines mases, nes kad papuls būtent toks vienetinis maža tikimybė. Visi puikiai žinome, kad Irane, Irake, JAE vyras yra valdžia ir jo žodis paskutinis. Negali būti ten tokių "nenoriu, negaliu, man sunku", pasakė bus seksas ir viskas, atsikalbinėsi, tai gausi per sprandą, išeitį į gatvę galima tik su ten jų aprangom. Esmė ta, kad jie visai kitokio auklėjimo, kitokių pažiūrų žmonės ir nelabai tikiu, kad augusiam žmogui Europoje tai gali būti priimtina.

PS. O kam iš vis daugelis tokių temų kuriamos, tai nesuprantu. Pasako kas nors savo nuomone prieš autorės vyra, tai iš kart puolama ginti vyro.

MB iš Jordanijos ir gyvenam JAE. Nežinau, iš kur pas tave tokios "puikios" žinios. Bet pažįstu lietuvaičių, ištekėjusių JAE už vietinių ir labai normalų gyvenimą gyvenančių, nelabai kuo besiskiriantį nuo Europos.

Aprangos apribojimai yra Saudo Arabijoje ir Irane.

Kaip galima ką nors sakyti apie žmogų, kurio nepažįsti? Kaip galima lyginti "pagrindines mases"? Lietuviai pijokai ir vagys? Lietuvės - "paprastutės"? Ir visi neišsilavinę, iš tvarto išlindę (čia viena amerikietė taip apie rytų europiečius sakė). Niekada su tuo nesutiksiu schmoll.gif

Niekas autorės vyro negina. Bet kažkodėl akcentuojama neigiama pusė, nors yra ir kita - teigiama, bet sudaromas įspūdis, kad tai vos ne fantazija.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 10 02, 14:40)
O aš niekada nesusidėčiau su religiniu fanatiku. Ir visai nesvarbu, musulmonas jis, katalikas ar koks kuoktelėjęs saibabininkas

As irgi. Religiniai fanatikai, mano nuomone, vieni slyksciausiu zmoniu. Bet daugiausia kazkodel pasaulis girdi apie musulmonu fanatikus. Gal todel kad sios religijos fanatikai pavojingiausi? Bent jau musu laikais. Kazkaip paskutiniu metu neteko girdeti kad fanatikai katalikai teroristai susprogdino pvz. koki pastata su jame buvusiais zmonemis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 02 spalio 2007 - 15:56
QUOTE(Germante @ 2007 10 02, 16:50)
Moterys, ar jus pagalvojot, kas butu su jusu vaikais jeigu tektu su vyru issiskirti?  Kaip matot, sitaip gali nutikti gyvenant ne tik musulmoniskoje salyje. Apgaules budu, vaikas gali buti isveztas i jo musulmoniska tevyne ir tada kas? Ka darytumete? Su kuo liktu jusu vaikai?

Niekas nuo to neapsaugotas. Lietuvoj vasarą vis sukosi laidos apie lietuvę, turinčią vaiką su vokiečiu. Išsiskyrė jie, ji išsivežė mergaitę į Lietuvą, vyras per teismus prisiteisė globą sau ir dabar moteriškė turi jam atiduoti dukrą, nes tokie įstaymai! ES įstatymai. Čia tau ne laukinių musulmonų.

Ir kuo ji laimingesnė už tas, kurios prarado vaikus dėl to, kad jų vyrai musulmonai?
Papildyta:
QUOTE(Germante @ 2007 10 02, 16:54)
Kazkaip paskutiniu metu neteko girdeti kad fanatikai katalikai teroristai susprogdino pvz. koki pastata su jame buvusiais zmonemis...

Ir apie baskų separatistus ir Šiaurės Airijos ekstremistus neteko girdėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 10 02, 12:34)
Bet jei tėvas sutinka, tai vaikas be jokių problemų bus paliktas mamai.

Uzkliuvo man si citata. JEI TEVAS SUTINKA. Ar pagal musulmonus vaikas yra tevo nuosavybe, o motina pasalinis zmogus, kad ji turi gauti savo ex SUTIKIMA buti su SAVO vaiku?

Papildyta:
QUOTE(Insomnia @ 2007 10 02, 15:00)
1. Niekas nuo to neapsaugotas. Lietuvoj vasarą vis sukosi laidos apie lietuvę, turinčią vaiką su vokiečiu. Išsiskyrė jie, ji išsivežė mergaitę į Lietuvą, vyras per teismus prisiteisė globą sau ir dabar moteriškė turi jam atiduoti dukrą, nes tokie įstaymai! ES įstatymai. Čia tau ne laukinių musulmonų.

2.Ir kuo ji laimingesnė už tas, kurios prarado vaikus dėl to, kad jų vyrai musulmonai?

1. Dar ir kaip apsaugotas. Jeigu tas jos vokietis vyras butu pavoges ju dukra, tai policija butu jo ieskojusi, o suradus jis butu ikistas uz grotu nes vaikus vogti Vokietijoje draudziama. Ne taip, kaip musulmoniskoje salyje.
2. Tuo, kad ji galejo pasilikti Vokietijoje, teisetai issiskirti su vyru, susirasti darba ir gyventi ten su dukra. Aisku dukra turetu ir su tevu susitikineti. Bet ji pasirinko grizti su vaiku i Lietuva ir taip pavoge dukra is tevo. Tevui juk ji irgi vaikas. Apie tokius dalykus reikia pagalvoti pries skiriantis. O dabar ji pati vaika pavoge.
Papildyta:
QUOTE(Insomnia @ 2007 10 02, 15:00)
?
Papildyta:
Ir apie baskų separatistus ir Šiaurės Airijos ekstremistus neteko girdėti? g.gif

Ne. O kur ir kada tu girdejai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 02 spalio 2007 - 16:13
QUOTE(Germante @ 2007 10 02, 17:07)
Uzkliuvo man si citata. JEI TEVAS SUTINKA. Ar pagal musulmonus vaikas yra tevo nuosavybe, o motina pasalinis zmogus, kad ji turi gauti savo ex SUTIKIMA buti su SAVO vaiku?

Papildyta:
Tuo, kad ji gali grizti i Vokietija, teisetai issiskirti su vyru, susirasti darba ir gyventi ten su  dukra. Aisku dukra turetu ir su tevu susitikineti. Bet ji pasirinko grizti su vaiku i Lietuva ir taip pavoge dukra is tevo. Tevui juk ji irgi vaikas. Apie tokius dalykus reikia pagalvoti pries skiriantis. O dabar ji pati vaika pavoge.

Dvigubus standartus taikai mirksiukas.gif

Aš už tai, kad vaikas su mama būtų, na nebent kokių priežasčių yra, kad būtų kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 10 02, 15:49)
O kuriam pasauly moterys valdo? g.gif  lotuliukas.gif O jei rimtai, tai tikrai vyrams ten sąlygos geros. Klausiau 7mečio berniuko, kuo jis norėtų būti užaugęs. O jis sako: "tečiu". Tai pradėjau aiškinti, kad tėtis ne profesija, kodel jis tėčiu nori būti? O jis sako: todėl, kad tėtis sėdi, laikraščius skaito ir TV žiūri, o mama aplink jį šokinėja.
Elgtis taip pat, kaip ir vyras... Pavogti vaiką ir išsivežti ax.gif Nežinau, kurioje šalyje ta mergaitė. Bet net Shariato teismas turbūt nepadės, nes labai jau jie ten vieningi tuo klausimu (nebent mama musulmone pataptų (galima iš mečetės tokią pažymą gauti). O tai, kad vaikų negalima be tėvo leidimo išvežti iš šalies, tai irgi ne visai teisybė. Negalima išvežti tik tuo atveju, jei tėvas raštiškai to paprašęs ir vaikas oro uoste įtrauktas į sąrašus. Beje, pasieniuose ne visada tuos sąrašus turi mirksiukas.gif

Deja,kaip bebutu gaila is tos salies,kurioje yra ta pavogta mergaite,motina negalli isvaziuoti be vyro sutikomo verysad.gif Dabar ji bando per visokius interpolus ir vyriausybines organizacijas,ne daug sansu schmoll.gif Galvoja ir apie nelegalu pavogima.Svarbiausia,kad vyras grizes i v.europa ir sedi patenkintas.
Papildyta:
QUOTE(Smurka @ 2007 10 02, 16:40)
O aš niekada nesusidėčiau su religiniu fanatiku. Ir visai nesvarbu, musulmonas jis, katalikas ar koks kuoktelėjęs saibabininkas

matai kame esme.nei vienas is tu vyru,kurie pavoge vaikus,is pradziu neatrode religiniai fanatikai.Atvirksciai beveik visais atvejais buvo visiskai nereligingi,nepraktikuojantys,tik tiek,kad nevalgydavo kiaules.Drauges vyras atrode normaliu normaliausias,per daugely metu prisitaikes gyventi v.europoje.pvz,pagal statistika,tokioj saly kaip Olandija,kas met pavogiama ir isvezama i musulmoniskas salis,120 vaiku.Kiekviena kart zmona,drauge aiskina,kad visiskai nesitikejo,kad butent jai taip atsitiks.Visos jos mano,kad joms taip neatsitiks,kad ju vyrai nera religiniai fanatikai.
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 10 02, 15:17)
Dvigubus standartus taikai mirksiukas.gif

Aš už tai, kad vaikas su mama būtų, na nebent kokių priežasčių yra, kad būtų kitaip.

As irgi uz tai kad su mama gyventu. Bet atimti is vaiko galimybe net matytis su tevu yra ziauru, nebent kaip tu sakei, yra kokiu nors priezasciu tam.
Papildyta:
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 10 02, 15:36)

matai kame esme.nei vienas is tu vyru,kurie pavoge vaikus,is pradziu neatrode religiniai fanatikai.Atvirksciai beveik visais atvejais buvo visiskai nereligingi,nepraktikuojantys,tik tiek,kad nevalgydavo kiaules.Drauges vyras atrode normaliu normaliausias,per daugely metu prisitaikes gyventi v.europoje.pvz,pagal statistika,tokioj saly kaip Olandija,kas met pavogiama ir isvezama i musulmoniskas salis,120 vaiku.Kiekviena kart zmona,drauge aiskina,kad visiskai nesitikejo,kad butent jai taip atsitiks.Visos jos mano,kad joms taip neatsitiks,kad ju vyrai nera religiniai fanatikai.

tai va, ka ir as sakau. Kol viskas gerai, tai gerai. Bet jeigu staiga pasidarys negerai...
Atsakyti
Darom išvadas, kad prieš darant kažką rimto su musulmonu reikia daug kalbėtis, išsiaiškinti jo požiūrį į daugelį dalykų, atidžiai stebėti ir pasidaryti išvadas smile.gif Jeigu viskas priimtina, pirmyn, jei ne, tai ne. Yra moterų, kurios priėmė islamą, savo noru dedasi skaras, bet jos laimingos ir gerbiamos.
Papildyta:
QUOTE(Germante @ 2007 10 02, 17:11)

O tai pas mus niekas tėvo neklaustų? unsure.gif Skaičiau temą apie apie Rinau atvejį, viena moteris parašė "čia lietuvės tik pripratusios, kad tėvui paprastai vaikai nerūpi ir be klausimų jie yra jos"
Papildyta:
Ir dar, aš tai už tai, kad vaikai liktų pas tą, ką pasirenka, nes visą vaikystę prasvajojau, kad tėvai skirtųsi ir rinkčiausi tėvą ir nerūpėtų man jokie teismų sprendimai. O kitas sutuoktinis turi turėti teisę matytis su vaiku.
Papildyta:
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 10 02, 15:36)
Aciu Insomnia ,kad pataisei mirksiukas.gif Zinai,man vienas dalykas neaisku.Mano drauges vyras,kuris isveze jos dukrele,staiga tapo l.religingas.Pries tai visai toks nebuvo unsure.gif Drauge praso jo grazinti vaika,rado,kad ir korane rasoma ,jog mergaite iki 12 metu turi buti su motina.Taciau jam atrodo,kad gyvenimas vakaru europoje yra didesnis nusikaltimas,nei vaiko atplesimas nuo motinos verysad.gif

Man tai įdomu, tai jie nesikalba apie savo požiūrius į vaikų auklėjimą, į sutuoktinių pareigas, šiaip požiūrį į gyvenimą? Kaip gali nutikti viskas staiga? Ir beje, nereligingais musulmonais nelabai pasitikiu, nes neaišku, kas tokiems užplaukti gali g.gif Tokie "staiga tampantys religingais" aiškūs veidmainiai.
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2007 10 02, 16:36)
1. Darom išvadas, kad prieš darant kažką rimto su musulmonu reikia daug kalbėtis, išsiaiškinti jo požiūrį į daugelį dalykų, atidžiai stebėti ir pasidaryti išvadas smile.gif Jeigu viskas priimtina, pirmyn, jei ne, tai ne. Yra moterų, kurios priėmė islamą, savo noru dedasi skaras, bet jos laimingos ir gerbiamos.
Papildyta:
2. O tai pas mus niekas tėvo neklaustų? unsure.gif Skaičiau temą apie apie Rinau atvejį, viena moteris parašė "čia lietuvės tik pripratusios, kad tėvui paprastai vaikai nerūpi ir be klausimų jie yra jos"
Papildyta:
Ir dar, aš tai už tai, kad vaikai liktų pas tą, ką pasirenka, nes visą vaikystę prasvajojau, kad tėvai skirtųsi ir rinkčiausi tėvą ir nerūpėtų man jokie teismų sprendimai. O kitas sutuoktinis turi turėti teisę matytis su vaiku.
Papildyta:
3. Man tai įdomu, tai jie nesikalba apie savo požiūrius į vaikų auklėjimą, į sutuoktinių pareigas, šiaip požiūrį į gyvenimą? Kaip gali nutikti viskas staiga? Ir beje, nereligingais musulmonais nelabai pasitikiu, nes neaišku, kas tokiems užplaukti gali g.gif Tokie "staiga tampantys religingais" aiškūs veidmainiai.

1. Man viena karta viena moteris pasake: pragyvenau su savo vyru beveik 30 metu, turiu 3 vaikus su juo, bet vis tiek po kai kuriu jo poelgiu, man atrodo, kad jo vis dar gerai nepazistu.
Tai ka cia padetu tie pokalbiai? Ypac kai santykiu pradzioj viskas kaip sviestu patepta. Ir dar. Zinok santykiu pradzioje mastoma vienaip, o pragyvenus kazkiek metu mastymas ir poziuris i daug ka, gali labai pasikeisti. Beje, dazniausiai ne tik gali,bet ir pasikeicia.
2. As apie batus, tu apie ratus. Ne vienoje nemusulmoniskoje salyje moteris po skyrybu su vyru, netures gauti VYRO leidimo gyventi su savo vaiku, nes tai jau ir taip yra savaime suprantama. Na nebent su ja butu kazkas negerai. Bet tokiu vienetai. O musulmoniskoje salyje tai butina.
3. Tai niekas uz tu super religingu musulmonu gal ir neteka(nebent pacios musulmones), bet va, kai reikalas pakrypsta skyrybu pusem, tai jie ir kazkodel tampa super religingais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 02 spalio 2007 - 18:08
Jaučiuosi visiška stupid.gif Nes nesuprantu, kaip galima gyventi su kažkuo, ko nelabai pažįsti ir nežinai, ko tikėtis. Tai kaip jaustis stabiliai? Nuolat kaip ant adatų?
Papildyta:
Ai, žodžiu, sutinku su Germantės esminiu teiginiu - aš irgi iš tų, kurie nemėgsta rizikuoti ir nereikia man to šampano. Jeigu nesijauti saugiai ir stabiliai, nereikia su tokiu būti ir skraidyti padangėse, o žiūrėti realybei į akis..
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 10 02, 13:23)
O is kur tu istraukei,kad islamas pagal krikscionybe yra melas?Islamo pradzia galima atrasti biblijoje-senajam testamente.O ,kad religija su tradicijom persipynus,tai net kvailiui aisku.paprasciausias pavyzdys,is kasdienines situacijos-ar daug pazistate musulmonu,kurie valgytu kiauliena?Nemanau,kad taip,o vien del to,kad tai yra uzdrausta korane.

Kaip taip gali būti unsure.gif Islamas prasidėjo nuo Mahometo atėjimo, o ST jau tuo metu seniai buvo parašytas. Jo rašymo metu islamo nebuvo. Mūsų kunigai atsisako tuokti su kito tikėjimo asmenimis. Islame galima tuoktis su krikščionėm ir žydėm.
Atsakyti