QUOTE(tralaila @ 2007 10 02, 10:41)
Na ir kas, bet nereiškia, kad ten nėra musulmonų bendruomenės.
Iš tavo pasisakymų galiu daryt išvadą, kad tu gyveni musulmoniškoje šalyje, ar aš klystu.
Negyvenu, bet buvus jų aplinkoj ir susipažinus ne kaip turistė. Taip pat žinau daug gyvenančių ir girdžiu atsiliepimus. Kultūrinių skirtumų yra, bet visuotinai toleruojamo neteisingo elgesio nėra.
Kai buvau 18-20 metų, buvau Vokietijoje ir Švedijoje. Visada vengdavau musulmonų, jų parduotuvių ir jei patekdavau tarp jų baisiai bijodavau, nes visada girdėdavau, kokie jie blogi žmonės, visi tik gąsdino. Kadangi neturėjau savo galvos, tai taip ir galvojau apie absoliučiai visus. Tada atėjau į protą, kad gal laikas patikrinti, ar taip būna

Toks kiekis žmonių ir visi toleruoja smurtą bei neteisingą elgesį?

Tarp emigrantų visada buvo didžioji dauguma neišsilavinusių, nesugebėjusių įsitvirtinti savoj šaly, išėjusių laimės ieškoti kitur. Mano nuomone emigrantai nėra ta dalis žmonių, pagal kurią reikėtų spręsti apie tautą. Geriau nuvažiuoti konkrečiai į jų šalį ir susipažinti. Ten bus visko irgi, bet pamatytumėt, kad jie tokie patys žmonės, kaip ir mes. Gal yra kažkoks kultūrų skirtumas, bet jeigu kažkas kitaip, tai nereiškia, kad kvaila.
Jie tokie patys žmonės su tokiom pačiom smegenim, gebėjimu mąstyti ir psichologija. Tos, kurios išsirinko blogą vyrą, kuris buvo musulmonas, tiesiog nesugebėjo tinkamai pasirinkti. Gal per mažai reikalavimų kelia, gal pačios nėra tobulos, o renkamės panašius į save.... Moterys arba jau išteka už asilų, arba juos iki to priveda. Aplinkos kaltinti negalima, reikia pažiūrėti, ką darai ne taip. Man juokingos tos, kurioms nepasiseka su musulmonu ir paskui visiems skelbia, kokie jie blogi. Aš nemanau, kad joms viskas gerai su logika, arba jos taip ir nesusipažino su savo išrinktojo kultūra. O jeigu nesusipažino, tai kur lenda, nežinodamos su kuo turi reikalą?
Kiek moterų Lietuvoj nepasiseka su vyrais? Tai kodėl taip nesureikšminam, kad lietuviai blogi ar krikščionys blogi?
Viktoro Diawaros tėvas musulmonas. Ar žinote?

Kažkodėl niekas to garsiai nesako ir neskelbia. Tikriausiai neapsimoka, nes jis yra normalus geras vyras. Su žmona gyveno/a Afrikos valstybėj, kur galima turėti 4 žmonas, bet pasirinko tik vieną. Ten nepriimta vyrams padėti moteriai namuose, bet plovė indus. Ji vis dar krikščionė ir jai nepriimtinų tradicijų savo namuose netoleruoja. Bent jau žiūrėdama laidą taip supratau