Įkraunama...
Įkraunama...

Iraniečiai vyrai

QUOTE(Lane @ 2007 10 02, 10:28)
Taip ir galvojau. Kiek žinau, tai nėra musulmoniška šalis smile.gif

Na ir kas, bet nereiškia, kad ten nėra musulmonų bendruomenės.
Iš tavo pasisakymų galiu daryt išvadą, kad tu gyveni musulmoniškoje šalyje, ar aš klystu.
Atsakyti
QUOTE(tralaila @ 2007 10 02, 10:41)
Na ir kas, bet nereiškia, kad ten nėra musulmonų bendruomenės.
Iš tavo pasisakymų galiu daryt išvadą, kad tu gyveni musulmoniškoje šalyje, ar aš klystu.

Negyvenu, bet buvus jų aplinkoj ir susipažinus ne kaip turistė. Taip pat žinau daug gyvenančių ir girdžiu atsiliepimus. Kultūrinių skirtumų yra, bet visuotinai toleruojamo neteisingo elgesio nėra.

Kai buvau 18-20 metų, buvau Vokietijoje ir Švedijoje. Visada vengdavau musulmonų, jų parduotuvių ir jei patekdavau tarp jų baisiai bijodavau, nes visada girdėdavau, kokie jie blogi žmonės, visi tik gąsdino. Kadangi neturėjau savo galvos, tai taip ir galvojau apie absoliučiai visus. Tada atėjau į protą, kad gal laikas patikrinti, ar taip būna g.gif Toks kiekis žmonių ir visi toleruoja smurtą bei neteisingą elgesį? g.gif Tarp emigrantų visada buvo didžioji dauguma neišsilavinusių, nesugebėjusių įsitvirtinti savoj šaly, išėjusių laimės ieškoti kitur. Mano nuomone emigrantai nėra ta dalis žmonių, pagal kurią reikėtų spręsti apie tautą. Geriau nuvažiuoti konkrečiai į jų šalį ir susipažinti. Ten bus visko irgi, bet pamatytumėt, kad jie tokie patys žmonės, kaip ir mes. Gal yra kažkoks kultūrų skirtumas, bet jeigu kažkas kitaip, tai nereiškia, kad kvaila.

Jie tokie patys žmonės su tokiom pačiom smegenim, gebėjimu mąstyti ir psichologija. Tos, kurios išsirinko blogą vyrą, kuris buvo musulmonas, tiesiog nesugebėjo tinkamai pasirinkti. Gal per mažai reikalavimų kelia, gal pačios nėra tobulos, o renkamės panašius į save.... Moterys arba jau išteka už asilų, arba juos iki to priveda. Aplinkos kaltinti negalima, reikia pažiūrėti, ką darai ne taip. Man juokingos tos, kurioms nepasiseka su musulmonu ir paskui visiems skelbia, kokie jie blogi. Aš nemanau, kad joms viskas gerai su logika, arba jos taip ir nesusipažino su savo išrinktojo kultūra. O jeigu nesusipažino, tai kur lenda, nežinodamos su kuo turi reikalą?

Kiek moterų Lietuvoj nepasiseka su vyrais? Tai kodėl taip nesureikšminam, kad lietuviai blogi ar krikščionys blogi?

Viktoro Diawaros tėvas musulmonas. Ar žinote? g.gif Kažkodėl niekas to garsiai nesako ir neskelbia. Tikriausiai neapsimoka, nes jis yra normalus geras vyras. Su žmona gyveno/a Afrikos valstybėj, kur galima turėti 4 žmonas, bet pasirinko tik vieną. Ten nepriimta vyrams padėti moteriai namuose, bet plovė indus. Ji vis dar krikščionė ir jai nepriimtinų tradicijų savo namuose netoleruoja. Bent jau žiūrėdama laidą taip supratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2007 10 01, 19:53)
Mano žiniomis yra taip.. Judaizmas pripažįsta tik save ir visa kita yra melas. Krikščionybė pripažįsta Judaizmą, bet Islamas yra melas. Islamas pripažįsta abi bigsmile.gif Netolerantiškumo priežastys ne religijoje, o tradicijose..

O is kur tu istraukei,kad islamas pagal krikscionybe yra melas?Islamo pradzia galima atrasti biblijoje-senajam testamente.O ,kad religija su tradicijom persipynus,tai net kvailiui aisku.paprasciausias pavyzdys,is kasdienines situacijos-ar daug pazistate musulmonu,kurie valgytu kiauliena?Nemanau,kad taip,o vien del to,kad tai yra uzdrausta korane.
Atsakyti
Lane,kad visokiu vyru visur yra,tas tiesa.Nedrisciau tvirtinti ,kad musulmonai100 % blogi,kvaili ir tt..taip pat kaip,kad krikscionys 100% geri,protingi ir tt.Tema buvo uzvesta uzklausimu apie iraniecius vyrus(musulmonu).Manau kiekviena mergina pasirinkdama drauga ar vyra musulmona,turi zinoti kokie yra skirtumai tarp krikscioniu ir musulmonu.Juk mes uzauge salyje,kur yra labai mazai muslmonu,mes nezinojome praeityje ju tradiciju,paprociu.Jeigu mergina suzino esminius skirtumus tarp abieju religiju ir jai tai yra priimta,tai valio.Cia jos pasirinkimas.Taciau l.daznai buna,kad merginos pradeda rimtus santykius nezinodamos nieko apie musulmonus,atsiranda vaikai ir tada iskyla daugybe nesusipratimu.Mano drauges atveju,ne po vienu santuokos metu,vyras isveze vaika i muslmoniska sali ir paliko savo seimai.Pats grizo ir nesupranta,kad kazka blogo padare.Jis teisinasi,jog v.europoje bloga itaka vaikui augti,o jei motina nori pamatyti vaika,tegu pati vaziuoja i ta musulmoniska sali.O cia ir visas gudrumas,kad jei ji ten nuvaziuos,tai neisvaziuos.Nes moteriskei,norinciai isvaziuoti vienai su vaiku is musulmoniskos salies,reikia vyro sutikimo.O jis net negalvoja duoti to sutikimo.
tu minejai Viktora Diawara,as ir maciau ta laida ir skaiciau daugybe interviu su juo ,jo sese.Ir l.aiskiai supratau,kad jo tevas turi daugybe zmonu,nes jis turi daug netikru broliu ir sesiu.Jo sesuo,nuo lietuves,l.anksti buvo isvezta i voikietija.Nes mama bijojo,kad jos neistiktu toks pats likimas,kaip kitu jaunu mergaiciu-apipjaustymas,istekinimas.Kad jo tevas l.geras zmogus,gal ir taip,taciau religija ir tradicijos daro savo,jam priimta visi tie dalykai,kurie jo mamai nepriimti.Uztat mama pasistenge isvezti savo vaikus i v.europa.Pati motina kalbejo,kad gyvenimas ten yra sunkus.Manau kiekviena mergina,pradedma rimtus santykius su musulmonais ,turi zinoti ju poziuri i moteris,moters teises.Nes muslmoniskose salyse vaikas priklauso tevui o ne motinai,daugelyje saliu moteris negali vairuoti masinos ar iseiti i gatve be vyro sutikimo.
Atsakyti
QUOTE(haifa @ 2007 09 29, 22:57)
1 )Labai keista,kad sakot,kad teks taikstytis su kitom vyro meilem..kas antras lietuvos vyras turi po meiluze,vien tik paskaitykit,kas darosi skyrelyje "kai isiterpia trecias".

2)I kaulus gauna puse lietuvos moteru nuo savo lietuviu vyru.Paskaitykit Lietuvos ryta.

3) Netikekit lietuvos televizijom,jos rodo tik 0.5 procento tu misriu poru,kuriom nenusiseke bendras gyvenimas.Rodoma blogoji puse,nes norima padaryti sensacija.Kodel niekas nepasiule man duoti interviu?Nes gyvenu su vyru musulmonu laimingai.

4)Zmones skirtingi ir tik tu viena ji pazisti.Neklausk nuomones kitu zmoniu, ka manote apie Iranieti?Tai toks absurdiskas klausimas.Zmones tau atsakys stereotipiskai.Ju informacija is tv laidu ir zurnalu. Ir vien tik kazkokios neissilavinusios forumietes rasistinis pasakymas "babajai" daug ka parodo. Prisimink,kad kazkas yra istekejes ar vedes ta tavo vadinama "babaju" ir turi vaikuciu .As tavo vyro nevadinu pilkiu muziku ar dar kaip nors,nes gerbiu zmones.

Greičiau tu pati prisiskaičiusi visokio šlamšto pvz. ("visi lygus") šneki pievas. Jei tau žmogus iš islamo pasaulio toks pats kaip ir Europietis tai net nežinau ką besakyti. Nereikia pamiršti, kad Islamas nelygus islamaui. Nelygink turkų islamų ir artimuosiuose rytuose gyvenančių islamų - jie kaip diena ir naktis.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 10 02, 13:50)
Nes muslmoniskose salyse vaikas priklauso tevui o ne motinai,daugelyje saliu moteris negali vairuoti masinos ar iseiti i gatve be vyro sutikimo.

Viską labai teisingai parašei, tik čia pataisysiu mirksiukas.gif Mašinos vairuoti moterys negali tik Saudo Arabijoje. Ėjimas į gatvę su/be vyro leidimo tik šeimos susitarimas (arba įpratimas).

Dėl vaikų tai irgi ilga diskusija. Pvz., iki 2 metų vaikas turi būti paliekamas motinai. Šį laikotarpį iki 7 ar 8 metų galima pratęsti. Ex vyras privalo žmoną ir vaiką išlaikyti. O šiaip tai šiais laikais tai daugiau vyro ir žmonos susitarimo reikalas. Nekalbu apie tuos atvejus, kai vaikai - keršto priemonė. Ir žinoma, tai dažniausiai netaikoma, jei moteris ne musulmonė. Bet jei tėvas sutinka, tai vaikas be jokių problemų bus paliktas mamai.

QUOTE(saras @ 2007 10 02, 14:03)
Greičiau tu pati prisiskaičiusi visokio šlamšto pvz. ("visi lygus") šneki pievas. Jei tau žmogus iš islamo pasaulio toks pats kaip ir Europietis tai net nežinau ką besakyti. Nereikia pamiršti, kad Islamas nelygus islamaui. Nelygink turkų islamų ir artimuosiuose rytuose gyvenančių islamų - jie kaip diena ir naktis.

Ir gyvenu su tokiu iš Artimųjų Rytų, ir nematau didelių problemų tongue.gif Skirtumas nuo mano ex lietuvio, kad meldžiasi, 5dieniais į mečetę eina, kiaulės nevalgo ir alkoholio nevartoja. Žmogus kaip žmogus.
Atsakyti
Esu netikintis...bet jei reiktų rinktis(vyras aš)...būčiau musulmonas...galėt pezėt ką norit,bet tam pasauly valdo vyrai....
Atsakyti
Aciu Insomnia ,kad pataisei mirksiukas.gif Zinai,man vienas dalykas neaisku.Mano drauges vyras,kuris isveze jos dukrele,staiga tapo l.religingas.Pries tai visai toks nebuvo unsure.gif Drauge praso jo grazinti vaika,rado,kad ir korane rasoma ,jog mergaite iki 12 metu turi buti su motina.Taciau jam atrodo,kad gyvenimas vakaru europoje yra didesnis nusikaltimas,nei vaiko atplesimas nuo motinos verysad.gif
Tiesiog noreciau paklausti,kaip tokiais atvejais paveikti vyra?Gal jus,kurios gyvenate su musulmonais,zinote kaip tokiose situacijoe elgtis,kaip susigrazinti vaika?
Atsakyti
jeigu santuoka su iranieciu bus sudaroma Irane, moteriai privalomaja tvarka teks priimti islama.
Atsakyti
QUOTE(GalBut @ 2007 10 02, 15:25)
Esu netikintis...bet jei reiktų rinktis(vyras aš)...būčiau musulmonas...galėt pezėt ką norit,bet tam pasauly valdo vyrai....

O kuriam pasauly moterys valdo? g.gif lotuliukas.gif O jei rimtai, tai tikrai vyrams ten sąlygos geros. Klausiau 7mečio berniuko, kuo jis norėtų būti užaugęs. O jis sako: "tečiu". Tai pradėjau aiškinti, kad tėtis ne profesija, kodel jis tėčiu nori būti? O jis sako: todėl, kad tėtis sėdi, laikraščius skaito ir TV žiūri, o mama aplink jį šokinėja.

QUOTE(Dziaugsmukas @ 2007 10 02, 15:36)
Aciu Insomnia ,kad pataisei mirksiukas.gif Zinai,man vienas dalykas neaisku.Mano drauges vyras,kuris isveze jos dukrele,staiga tapo l.religingas.Pries tai visai toks nebuvo unsure.gif Drauge praso jo grazinti vaika,rado,kad ir korane rasoma ,jog mergaite iki 12 metu turi buti su motina.Taciau jam atrodo,kad gyvenimas vakaru europoje yra didesnis nusikaltimas,nei vaiko atplesimas nuo motinos verysad.gif
Tiesiog noreciau paklausti,kaip tokiais atvejais paveikti vyra?Gal jus,kurios gyvenate su musulmonais,zinote kaip tokiose situacijoe elgtis,kaip susigrazinti vaika?

Elgtis taip pat, kaip ir vyras... Pavogti vaiką ir išsivežti ax.gif Nežinau, kurioje šalyje ta mergaitė. Bet net Shariato teismas turbūt nepadės, nes labai jau jie ten vieningi tuo klausimu (nebent mama musulmone pataptų (galima iš mečetės tokią pažymą gauti). O tai, kad vaikų negalima be tėvo leidimo išvežti iš šalies, tai irgi ne visai teisybė. Negalima išvežti tik tuo atveju, jei tėvas raštiškai to paprašęs ir vaikas oro uoste įtrauktas į sąrašus. Beje, pasieniuose ne visada tuos sąrašus turi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2007 10 02, 14:34)

Ir gyvenu su tokiu iš Artimųjų Rytų, ir nematau didelių problemų tongue.gif Skirtumas nuo mano ex lietuvio, kad meldžiasi, 5dieniais į mečetę eina, kiaulės nevalgo ir alkoholio nevartoja. Žmogus kaip žmogus.

O tu gyveni jo šalyje, ar jis emigravęs į kokią tai lietuvą, vokietiją? Ir konkrečiai iš kokios jis šalies? Be to, kam lyginti vienetus, kaip čia kai kurios ir daro, reikia lyginti pagrindines mases, nes kad papuls būtent toks vienetinis maža tikimybė. Visi puikiai žinome, kad Irane, Irake, JAE vyras yra valdžia ir jo žodis paskutinis. Negali būti ten tokių "nenoriu, negaliu, man sunku", pasakė bus seksas ir viskas, atsikalbinėsi, tai gausi per sprandą, išeitį į gatvę galima tik su ten jų aprangom. Esmė ta, kad jie visai kitokio auklėjimo, kitokių pažiūrų žmonės ir nelabai tikiu, kad augusiam žmogui Europoje tai gali būti priimtina.

PS. O kam iš vis daugelis tokių temų kuriamos, tai nesuprantu. Pasako kas nors savo nuomone prieš autorės vyra, tai iš kart puolama ginti vyro.
Atsakyti
O aš niekada nesusidėčiau su religiniu fanatiku. Ir visai nesvarbu, musulmonas jis, katalikas ar koks kuoktelėjęs saibabininkas
Atsakyti