Įkraunama...
Įkraunama...

Vertėjų susitikimo vieta

Man jau susidaro ispudis, kad jie vis iesko "nauju auku".. Sitaip nereaguoti i laiskus blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meta2007 @ 2008 06 25, 13:47)
Man jau susidaro ispudis, kad jie vis iesko "nauju auku".. Sitaip nereaguoti i laiskus  blink.gif  doh.gif

Parasyk ispejamaji laiska jiems, kad jei neatsiskaitys, labai gaila, taciau ju firmos vardas bus paviesintas skundai.lt ar kur kitur. Slykstu kai taip buna, novochema atrodo patikima firma- pavadinimas..
Atsakyti
Atradau ju laiskus, tai susirasinejome dar geguzes 9 diena blink.gif parasiau, bet nebezinau ar verta tiketis atsakymo is ju, juk ir priestai rasiau. man taip pat is pradziu pasirode, kad rimta..
Atsakyti
QUOTE(meta2007 @ 2008 06 25, 13:58)
Atradau ju laiskus, tai susirasinejome dar geguzes 9 diena  blink.gif parasiau, bet nebezinau ar verta tiketis atsakymo is ju, juk ir priestai rasiau. man taip pat is pradziu pasirode, kad rimta..

kokia suma jie turi sumoketi? o ka tokiu atveju dayti, gal kas pasiulys? tfu tfu tfu, tikiuos man taip nebus..
Atsakyti
zinoma ta suma gali pasirodyti juokinga - 80 Lt. turbut delto ilga laika ir buvau uzmetus si reikala. tik norejau ispeti kitus vertejus. gal si karta atrasys, visdelto ispejau juos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meta2007: 25 birželio 2008 - 13:06
QUOTE(meta2007 @ 2008 06 25, 14:06)
zinoma ta suma gali pasirodyti juokinga - 80 Lt. turbut delto ilga laika ir buvau uzmetus si reikala. tik norejau ispeti kitus vertejus. gal si karta atrasys, visdelto ispejau juos..

nera daug 80 lt, taciau tai yra riba tarp daug ir mazai- bent jau man. Beveik visa darbo diena.. Ir vis delto- cia principo reikalas. Pagrasink su skundai.lt, gal pades.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ricci: 25 birželio 2008 - 13:17
QUOTE(ricci @ 2008 06 25, 12:38)
Va as dabar ir galvoju.. Vertima jau nusiunciau, rytoj su tos firmos atstovais susitinku pasirasyti kvita. Bet man dar niekas i saskaita pinigu nepervede- sake perves geriau i saskaita, o ne grynaisiais atsiskaitys. Manau skaysiu, kad tegul pirma perveda.

Susitik ir ramiai pasirasyk, jiems gi buhalterijai reikia. Apie koki kvita eina kalba? Pagal verslo liudijima dirbi? Grynuju pinigu ismokejimui yra kitas kvitas, o sitas tai rodo, kad perka paslauga ir tiek.
Nekviestu jie pasirasyt, jei planuotu nemoket. Gi sutarties nera, nieko.
As tai buciau rami tokiu atveju.

Atsakyti
QUOTE(Rudeneja @ 2008 06 25, 18:21)
Susitik ir ramiai pasirasyk, jiems gi buhalterijai reikia. Apie koki kvita eina kalba? Pagal verslo liudijima dirbi? Grynuju pinigu ismokejimui yra kitas kvitas, o sitas tai rodo, kad perka paslauga ir tiek.
Nekviestu jie pasirasyt, jei planuotu nemoket. Gi sutarties nera, nieko.
As tai buciau rami tokiu atveju.

Aš irgi būčiau rami, mano vertimo biure taip ir yra, pakviečiame vertėjus pasirašyti autorinių, o jau tada pervedam pinigėlius, nes nemažai vertėjų gavę pinigus "pamiršta" ateiti pasirašyti sutarties, o firmai dėl blogai, buhalterijoje pinigai pervesti, o pagrindžiančio dokumento nėra, nes juk vertėjas nepasirašė.. Ir prikviesk tu jį paskui... doh.gif
Na, bet gal kitose įmonėse kitaip yra.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolie23 @ 2008 06 26, 10:44)
Aš irgi būčiau rami, mano vertimo biure taip ir yra, pakviečiame vertėjus pasirašyti autorinių, o jau tada pervedam pinigėlius, nes nemažai vertėjų gavę pinigus "pamiršta" ateiti pasirašyti sutarties, o firmai dėl blogai, buhalterijoje pinigai pervesti, o pagrindžiančio dokumento nėra, nes juk vertėjas nepasirašė.. Ir prikviesk tu jį paskui... doh.gif
Na, bet gal kitose įmonėse kitaip yra..  g.gif

as dirbu pagal verslo liudijima, ten truputeli kitaip, pvz siandien pirma pasirasiau, o perves pinigelius rytoj. Zinoma, buna ir taip, kad pirma pinigelius gaunu o tik po to pasirasau kvita ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ricci: 26 birželio 2008 - 10:29
Mergaitės,
Gal galėtumėt plačiau papasakoti ar pasidalinti mintimis apie freelancerius, laisvai samdomus vertėjus? Kaip tokiu tapti? Ar verta? Kokie pliusai, minusai?
Šiuo metu dirbu v-binėj įstaigoj, full-time, kartais padarau vertimukų ir "iš šono", bet vengiu didelės apimties tekstukus imti, nes pas mus darbe darbo krūvis ir terminai dažnai būna neprognozuojami doh.gif Kartkartėmis kyla minčių, jog gal man būtų patogiau dirbti "ant savęs", bet nežinau, nuo ko pradėti g.gif
Beje, vertimo studijų nesu baigusi, tad čia gal problema būtų? Nors vertimo patirtis 4 m.
Atsakyti
gal kuri susidūrėte su ievutekieva eta gmail taškas kom ???
parašykit prašau į a/ž tuomet
Atsakyti
QUOTE(Fleurette @ 2008 06 26, 11:23)
Mergaitės,
Gal galėtumėt plačiau papasakoti ar pasidalinti mintimis apie freelancerius, laisvai samdomus vertėjus? Kaip tokiu tapti? Ar verta? Kokie pliusai, minusai?
Šiuo metu dirbu v-binėj įstaigoj, full-time, kartais padarau vertimukų ir "iš šono", bet vengiu didelės apimties tekstukus imti, nes pas mus darbe darbo krūvis ir terminai dažnai būna neprognozuojami doh.gif Kartkartėmis kyla minčių, jog gal man būtų patogiau dirbti "ant savęs", bet nežinau, nuo ko pradėti g.gif
Beje, vertimo studijų nesu baigusi, tad čia gal problema būtų? Nors vertimo patirtis 4 m.

Mano nuomonė tokia.
Nuolatinis darbas yra nuolatinis... Žinai, kad gausi fiksuotą atlyginimą, ir ramu. Kai esi laisvai samdoma vertėja, vieną mėnesį gali gauti ir kelis tūkstančius, o kitą gali vos kelias dešimtis - nėra užsakymų, ir tiek verysad.gif . Kiekvienas litas vertinamas kaip paskutinis - rytoj jo gali ir nebebūti. O kur dar socialinės garantijos doh.gif . Tai kad turi darbą, turi galimybę vertėjauti papildomai - ir gerai.
Atsakyti