Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

aš rūkaiu ilgai apie 10 metu ir kasdien po puse pokelio tai mano manymu nebuvo daug - juk diena tokia ilga o ypač norejosi su kava ar prie brendzio, bet dabar nuo pernai metu po nesekmingo nestumo ir po visokiu negalavimu as jau daugiau kaip metai nerukau.Anksciau sapnuodavau, bet dabar jau praejo tas metas ir nesinori rūkyti, bet už tat VALGAU VALGAU VALGAU. Na kai dabar gulejau ligoninejeta man sake kad negerai kad meciau rukyti nes tai padeda spazmams nuimti ir negerai kad is karto meciau bet.... juk man buvo visai kitos problemos...tad nieko nepadarysi - dabar neberukau ir nenoriu pradeti.
Atsakyti
sveikutes,
del rukymo as ir idomiu dalyku girdejus,
ateist vienai pazystamai su sia liga, net buvo pasiulyta bent po 1 cigarete surukyti.
manes ir daktarai klausdavo ar rukau, bet prie mamos gedijausi prisipazinti.....
kai gulejau ligoninej, nerukiau, dabar po 1-2 cigaretes per diena sutraukiu, kartais daugiau, kartais nei vienos....net nzn, koks poveikis....bet jau kelinta karta pastebiu, kad rukant, uzeina spazmai....bet dar neisitikinau, ar tai tikrai nuo rukymo. reikes pastebeti save, jei ka-mesiu ir nerukysiu....
o kas liecia valgyma.....oi....kazkaip daugiau pradejau valgyt, nors visumoj atrodo taisausi po biski....bet kartais dar taip uzeina skausmai, kad nors i kelnes varyk...
kraujas tai dingsta tai vel pasirodo, net nezinau ir ka galvoti....na bet kol kas gyventi galima....
Atsakyti
žinai LaiLa25 ir as bijodavau prisipazint kad rukau - o dabar kai neberūkau tai lengva sakyti - ir kai gydytoja manęs tiesiogiai paklausė ar rūkei? sakau taip. kada metei? pries ligą? blogai padarei, jei rūkai tai ir rūkyk tada visas organizmas viename stovyje ir rūkymas padeda spazmams - juos sumažian, nuramina, o kai nutrauki arba vel pradedi vel tenka organizmui priprasti ir vėl spazmai. Taigi pasirink arba rūkai arba ne.
Atsakyti
žinot aš pradėjau rytais ant tuščio skrandžio gerti po šaukštą aliejaus ir dabar man po4 dienu paleido vidurius. A gali buti kad nuo aliejaus? aš jį gėriau tam kad sunormalizuoti žarnyno veikla (kažkur perskaičiau kad l. gerai) smile.gif
Atsakyti
Sveikuciai,
kaip uzsilaike?
ar nesusalot smile.gif
as tai ziauriai bijau persalti....
nenoriu labai sirgti, nes zinau kad ziaurus pablogejimas bus neisvengiamas....tikrai...
na del to aliejaus tai net nezinau...gal ir nuo paleido vidurius....
juk kiekvienas organizmas skirtingai reaguoja i pasikeitimus
as tai nesuprantu,...kraujas vel sedo...
tai aukstyn tai zemyn...kaip nervuoja tai negaliu....
iech, jau pavargau nuo viso sito...o taip noriu ta remisija pasiekti.....
siandien kazkaip keistai nakti teko keltis ir i wc eiti...kada anksciau nereikdavo keltis...
bet uz tai ryte nieko...
kazkokia nesamone,, gal nuo vakaryksciu mandarinu....
Atsakyti
QUOTE(jausma @ 2007 11 09, 13:18)
žinot aš pradėjau rytais ant tuščio skrandžio gerti po šaukštą aliejaus ir dabar man po4 dienu paleido vidurius. A gali buti kad nuo aliejaus? aš jį gėriau tam kad sunormalizuoti žarnyno veikla (kažkur perskaičiau kad l. gerai)  smile.gif

man nuo zuvu tauku paleido dvi dienas is eiles ,bet poto nieko matyt apsiprato zarnynas g.gif
Atsakyti
na taip organizmas kiekvieno savotiskas "padaras" o kiap uzkirsti kelia siai ligai gal galima is anksto saugotis kazkaip?
Atsakyti
nors mano daktarai ir nepatvirtino tos teorijos, kad sita liga man atsirado po antibiotiku vartojimo...bet as kazkaip visgi linkus manyti, kad man nuo ju taip pasidare.....
nes kai pamenu, tai as nieko negalejau valgyti, o antibiotikus gert reikejo.....net vemiau jau nuo ju....
tai ir manau, kad vis gi nuo ju galejo man taip pasidaryti....
o dabar jau psio....sugadino ir atstatyti kaip matau neimanoma....
taip kad jei susergat gripu, persalat ar pan. tai stenkites valgyti kad ir kaip nenoretumet....
bet geriant vaistus reik butinai valgyti....
nna cia mano teorija

Papildyta:
ps. jau norejau pasidziaugti, kad pas mane reikalai taisosi, bet va siandien ir vel nelabai gerai.....nakti keliau i wc, ir diena jau ejau....o vakar tai tik 2 kart wc buvau...nzn...gal mandarinai kalti...bet taip skanu...niam....
Atsakyti
Laila, o tai su krauju tustinies, ar tik daznai eini bet tustinies normaliai? As dabar 2 savaites geriau "arkliska" doze Asakolio - po 2 tabl. 3 kart dienoj, tai tarsi pagerejo, bent jau to kraujo nera. Ryt einu kraujo tyrima daryti, nes pries 2 sav Hb buvo 110, ir uzdegima rode, tai dabar ziures kas pasikeite ir pasakys kaip toliau gydytis. Jo, jau nusibodo tie daktarai, bet ka jau padarysi - liga letine, bet kada gali paumeti. Laila, o tu dar Prednizolona naudoji? Kazkada lyg rasei, kad naudoji? Klausiu todel, kad pries 2 sav dare man ta baisu tyrima, tai buvo iskilusi Prednizolono gresme, bet dar si karta neskyre. Bandem tuo Asakoliu, kol kas lyg nieko. Bet net bijau ka sakyt, nes viena diena lyg gerai, o kita ziurek ir vel blogai...Visoms geros sveikatos!
'
Atsakyti
Labutis visiems! smile.gif Senai berasiau,nenoriu girtis,nes kai pasigiri,kazkodel tai vel pablogeja ax.gif ,pagaliau sulaukiau remisijos,senai taip sveikai besijauciau,jau savaite laiko normaliai jauciuosi,nebegeriu jokiu vaistu thumbup.gif As galvojau,kad niekada jau nebus man geriau ir nebesulauksiu tokio pagerejimo! Aisku dabar dar labiau visko norisi,bet stengiuosi nevalgyti ,to ko negalima.Jau ir kavos puodeli galiu isgerti,o kartais ir du,taip senai geriau kava,jau ir skoni buvau pamirsusi! Rytais kaip visada koses valgau,o vakarais ipratau kmynu arbata gerti,man ji labai patinka,tai po du,tris puodelius isgeriu,ir tai labai gerai viduriams,nujima spazmus. Labai noriu, su tokia gara savijauta sulaukti visu svenciu,tai butu super thumbup.gif ! Linkiu jums taip pat sulaukti remisijos,nesusalkit,sekmes jums mirksiukas.gif
Atsakyti
dziaugiuosi su tom kutrios sveiksta - man tai atrodo lyg viskas jau tvarkoje bet vaistus dar geriu po2 tab. du kar paroje, nesuprantu kam? as jau nuo rugpjucio menesio geriu vasitus tai kiek galima - sakykit kiek laiko jums tesiasi tas paumejimas? na o mano arkliska doze siaisp metais buvo tai po 2 tabletes 4 kartus dienoj ir taip du menesius.
Atsakyti
nu va,baigesi mano remisija,pasidziaugiau 11dienu,ir nuo vakar vel pablogejimas verysad.gif Nieko nepadarysi,tokia jau musu klastinga liga,dziaugiuosi nors tiek dienu mano organizmas pailsejo nuo vaistu.Nu net nezinau,nuo ko taip staiga vel pablogejimas,rodos saugojausi maisto,gal tas nerimas del darbo kur pasiule,vakar ejau i pokalbi,tai siek tiek buvo to nerimo g.gif Nu,svarbiausiai nepergyventi,nesinervinti,gerti vaistus,kad visai blogai nepasidaryti,gal vel sulauksiu pagerejimo!Sekmes mums visiems! 4u.gif
Atsakyti