Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubos "pagrindas"

kad nebūtų kokia vandeninga, pakepinu svogūnus keptuvėj ir įdedu 1 valg. šaukštą miltų , greitai išmaišau ir gautą masę sudedu į verdančią sriubą prieš pabaigą 4u.gif
Atsakyti
niekad sriuboms nenaudojau naturalaus sultinio..o turbut ir nenaudosiu...ypac dabar teko skaityt, kad labai nesveika naturalus sultiniai-labai kenkia sanariams ir sveikatai, nes verdant is mesos iseina visos negeroves i vandeni,o jei ta sultinuka suvalgom, nu tai viska i save.....

as tuos kubelisu sultinio irgi nedaznai vartoju...dazniausiai tai trupuciuka sviesto idedu-ir ksoni pagerina, ir to riebaliuko buna...o po to aisku lauro lapeliai, visokios zoleles,prieskoniukai....

labai neturedama laiko,tai tiesiog i verdanti vandeni pilu saldytu darzoviu misini ir koki kubeli imetu-nes vistiek darzoviu sriubas grietine baltinu,tai man tinka ir grynas vandenelis smile.gif
Atsakyti
O man toks klausimas iskilo, tai kada ta pirmaji nuovira nupilt? Tik uzvirus mesytei ar dar kazkiek pavirt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(barskuoleee @ 2007 01 11, 20:13)
O man toks klausimas iskilo, tai kada ta pirmaji nuovira nupilt? Tik uzvirus mesytei ar dar kazkiek pavirt?  g.gif


manyciau, kad kai uzvirs ir nuputos,o kai nustos putot glaima i svaru vandenuka det...
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2007 01 11, 22:25)
manyciau, kad kai uzvirs ir nuputos,o kai nustos putot glaima i svaru vandenuka det...

Aisku, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lurdes @ 2005 02 24, 15:45)
Nežinau,gal ne taip išsireiškiau,bet rūpi paklausti,kas sudaro sriubos pagrindą?dedame įvairių produktų - daržovių,mėsos.Bet ką pilate ar dedate į patį skystalą,jei norite,kad nebūtų grynas ,,vandenėlis",kad šiek tiek riebaliuko jaustųsi?Gal aliejaus kiek įpilt?Nes jei darau su mėsos kukuliais,mažai tų riebalų,vos vos.Nenoriu aišku ,kad vien taukai plaukiotų,bet kažkokio riebumo trūksta.Ir tas Maggi ar Galina blanca kubelis duoda kažkokį nusibodusį sintetinį skonį...gal Vegeta geriau?O gal yra kokių specialių prieskonių sriuboms?


dazniausiai sriuba verdu is vistienos,tai riebaliuku tikrai pakanka.kartais nusiperku vistienos sriubos rinkini,ten buna nugareles ar kazkas panasaus.isvirus mesgalius istraukiu,nukaulinu ir atgal sumetu.
o jei neturiu jokios mesos,o mirtinai noriu sriubos,tai pakepinu morka,po to dar idedu svoguna pabaigoj,jei dar koks desrigalis saldytuve uzsimetes,tai ir uztenka ti riebumo.
as irgi nemegstu "liesu"sriubu.o siaip tai mano megstamiausias patiekalas,prisifantazuoju visokiausiu.ir visada gerai gaunasi.
kadangi mano sunus megsta astru maista,tai kartais pasigerindama jam idedu kelis saukstus adzikos padazo.
Atsakyti
Man tai skaniausia su vištiena, kažką iš vištienos nuverdu ir tokį sultinuką naudoju bet kokiai sriubytei essen.gif
Atsakyti
labiausiai man patinka ant vistienos virta sriuba arba ant kaulu.
Morkas,svogunus visad kepinu ant sviesto arba aliejaus.
Atsakyti
man labai patiko jusu idejos. Niekad nekepindavau morkyciu su svogunu, reiks bandyt smile.gif ir dar nezinojau kad mesos pirmas nuvies vanduo kenksmingas...buvau pamegus i sriuba tiesiog maltos mesytes idet, lengva ir riebiau...
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti
o kokiais prieskoniais dažniausiai daržovių sriubytes gardinat? kiekvienai kažką specifinio ar universaliai kažką naudojat?
Atsakyti
QUOTE(vasarotoja @ 2011 11 04, 11:17)
o kokiais prieskoniais dažniausiai daržovių sriubytes gardinat? kiekvienai kažką specifinio ar universaliai kažką naudojat?


Vasarotoja 4u.gif

pas mane prieskoniai priklauso nuo sriubos daržovių sudedamos dalies.

Bet pagrinde aš naudoju petražoles{tiek džiovintas,tiek natūralias,tiek šaldtas},tai priklauso nuo metų laiko.

Labai mėgstu krapus,,kalendrą{ankštinių daržovių,kopūstų sriubos}

Pomidorų sriubai {raudonėlis,rozmarinas,čiobrelis}

Bulvių ,ankštinių ir kitų daržovių{gelsvė,mairūnas}

Visai nesenai atradau sriuboms pankolį{paėmiau supjausčiau ir sudžiovinau}

Džiovinau ir lapelius,ir pačią galvutę ,ypač skanu su ankštinėmis daržovėmis.





Atsakyti